Προς το περιεχόμενο

vasilis67

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    25
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από vasilis67

  1. vasilis67

    Απόψε γίνε θάλασσα

    Το "Απόψε γίνε θάλασσα" είναι μια μπαλάντα που έχω ξαναποστάρει εδώ, υπήρχαν τότε σχολιασμοί θετικοί σε γενικές γραμμές, αναφορές για το '70ς του ακούσματος αλλά και καλόπιστη κριτική για τη βελτίωσή της. Μια πρόταση από τις κριτικές που ακολουθήσαμε και θα ακούσετε τώρα είναι η συμμετοχή βιολιού. Σας το μοιράζομαι το τραγούδι στην τελική πλέον μορφή του. Στο κομμάτι η μουσική είναι του Παναγιώτη Λιανού οι στίχοι είναι δικοί μου, και τραγουδάει η Μαίρη Αθανασίου. Ανήκει σε μια συνολικότερη δουλειά μας μαζί με το "Ακόμα βρέχει" http://www.noiz.gr/index.php?topic=197528.msg719426#msg719426 που ανάρτησα τις περασμένες μέρες. Καλή ακρόαση!
  2. Eύστοχο αυτό που είπες με την εικονοπλαστική, το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ όταν το πρωτοάκουσα. Το άλλο που καταχωρώ στα θετικά του είναι ενώ έχει άμμετρο στίχο, έχει καταφέρει ο συνθέτης να το φέρει να ακούγεται όλο αρμονικά. Έχω ακούσει αρκετά μελοποιημένα άμμετρα ποιήματα γνωστών και καταξιωμένων που όμως έχουν μια ασυνταξία όταν ερμηνεύονται που ακούγεται άσχημα γιατί τρέχει ο τραγουδιστής να προλάβει να πει τις παραπανίσιες συλλαβές. Για την ενορχήστρωση κι εγώ ακούω όλες τις απόψεις. Ευχαριστούμε AuditoryDriving!
  3. cos_dr, πράγματι ο στόχος ήταν να κάνουμε εδώ κάτι που να διαφοροποιείται από τα συνηθισμένα και είχε αρκετό κίνδυνο από πολλές απόψεις, φυσικά έχει ατέλειες όπως κάθε νέα προσπάθεια. Πιστεύω όμως ότι σε γενικές γραμμές παίρνει συμπαθητικό βαθμό, κάτι που προσωπικά με ικανοποιεί.Ευχαριστώ και για λογαριασμό του συνθέτη!
  4. Η ιδέα της συνεχούς ατάκας στο πιάνο ήρθε συνειρμικά για να συμβολίσει τις σταγόνες της βροχής που περιγράφει ο στίχος, αυτό κάνει κάπως ιδιαίτερο το άκουσμα και ξενίζει, ίσως θα έπρεπε να γίνει ακόμα πιο φόρτε το άκουσμα προς το τέλος. Το πιανο δεν θυμάμαι τη μάρκα του αλλά ήταν grand piano στο στούντιο που έγινε η εγγραφή. Να σαι καλά κι ευχαριστώ!
  5. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις pericles! Καλή συνέχεια και σε σένα!
  6. "Kαμία σχέση" που λένε.. οπωσδήποτε κομματάρα του Λοίζου. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!
  7. Ευχαριστώ και σένα korman, μάλλον δίνει αυτή την εντύπωση γιατί το βιολί ακολούθησε στην ηχογράφηση το πιάνο, γράφτηκε δεύτερο δηλαδή. Να σαι καλά και για τις ευχές, όπως έγραψα και πριν ήταν η ανάγκη για κάτι διαφορετικό που έφερε αυτο το άκουσμα. :)
  8. Να σαι καλά Νeeq για τις επισημάνσεις σου, όλο το άκουσμα ξεκίνησε με μια λογική δοκιμαστική για κάτι διαφορετικό, σε όλα τα επίπεδα και στο στίχο κλπ.
  9. Είναι ένα τραγούδι από τη συνεργασία μου με τον Παναγιώτη Λιανό. Είναι σόλο πιάνο, με συνοδεία βιολιού. Θα χαρώ να ακούσω απόψεις.
  10. Ευχαριστώ όλους τους φίλους που πέρασαν από εδώ για τη συμπάθεια και τις πολύτιμες παρατηρήσεις. Πιστεύω φέτος να μπορέσουμε να το παρουσιάσουμε και ζωντανά. Καλή χρονιά και καλή συνέχεια!
  11. Πολύ σ' ευχαριστούμε freerock1974 αλλά είσαι και υπερβολικός. Η αλήθεια είναι ότι γίνονται πολύ δυνατά σχόλια στο φόρουμ και όλες οι παρατηρήσεις είναι εποικοδομητικές. Καλημέρα καλή συνέχεια!
  12. Το τσέμπαλο (!) το έχουμε στα υπόψη κι εμείς γενικότερα. Πιτσιλαδής.. Ξαρχάκος, λες? παραπλανάει όμως και το κλιπ. :) Σίγουρα κάτι από 70ς και 60ς το έχει. Να σαι καλά, καλημέρα.
  13. Eυχαριστω επίσης TSotir. Για κάποια μουσικά θέματα tunes, είδος κιθάρας κλπ. που αναφέρθηκαν δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί εχω γράψει μόνο τους στίχους στο κομμάτι όχι τη μουσική και δεν ήμουν παρών στην ηχογράφηση των φωνητικών. Όμως η κοπέλα έχει όντως πολυ καλή φωνή -όπως την ακούς- και σημειωτέον την ηχογράφησε μία και μόνη φορα, δυνατότητες απεριόριστου χρόνου σε στούντιο δεν υπάρχουν. Έχω την εικόνα ότι γενικά τα πήγε αρκετά καλά, είμαι κι εγώ οπαδός της καθαρότητας της φωνής. Θα μεταφέρω όλες τις παρατηρήσεις για να ληφθούν υπόψη...
  14. Ναι το θαλασσά sfaku... Θυμίζει και το ιστορικό "Λίγο κρασί, λίγο θαλασσά..." ;) Θα κοιτάξουμε να το αποφύγουμε, έχει γίνει μια προσπαθεια τεχνικά στην τρίτη στροφή στο αντίστοιχο "χρώματα", αλλά πρέπει να γίνει συντονισμένα σε όλο το κομμάτι. Την ένταση της σόλο κιθάρας και το ρόλο της θα το δούμε μαζί με την ένταξη και άλλων οργάνων ίσως. Στο τραγούδι δεν υπάρχουν οργανικά κρουστά , μόνο φυσικοί ήχοι, δεν ακούγεται μείον, έτσι; ήταν μια αρχική ιδέα που νομίζω ότι "πέρασε" ευχάριστα. Ευχαριστώ κι εσένα!
  15. Να σαι καλά haryy για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις παρατηρήσεις, είναι πραγματικά πολύτιμες. Εχουμε βρει κι εμείς αδύνατα σημεία που θέλουμε να διορθώσουμε (π.χ. ο παρατονισμός σε κάποιες λέξεις). Για το πιάνο καλή ιδέα, να δούμε μακάρι να κάτσει ο πιανίστας που συζητάμε τώρα, να έχουμε και ζωντανό πιάνο την επόμενη φορά :)
  16. ...το λένε "Απόψε γίνε θάλασσα" και είναι σε demo μορφή. Θα χαρώ πολύ να ακούσω την άποψη και τις παρατηρήσεις σας. Απόψε γίνε θάλασσα- Μαίρη Αθανασίου (Παν. Λιανός- Β.Π.) "Απόψε γίνε θάλασσα" Μουσική: Παναγιώτης Λιανός, Στίχοι: Βασίλης Πουλημενάκος Ερμηνεία: Μαίρη Αθανασίου Κάνε ακόμα μια φορά το πρώτο βήμα απόψε γίνε θάλασσα στα πέλαγά σου το νησί θα 'μαι και θα 'σαι κύμα Έλα μια τελευταία βραδιά στο όνειρό μου απόψε γίνε σύννεφο στον ουρανό μου το φιλί το πρώτο το στερνό μου Δως μου ακόμα μια γουλιά από το ψέμα απόψε γίνε χρώματα στον έρωτά μου το λαδί το άλικο στο αίμα
  17. vasilis67

    Ποια Πατριδα?

    Είναι αλήθεια ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι τόσο καταθλιπτικά που ελάχιστα περιθώρια ελπίδας υπάρχουν.. Και πως να καταθέσεις χαμόγελο οταν δεν βγαίνει.. Ίσως η συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα να ήταν ένα μηνυμα που περικλείει την ελπίδα...Καλό τραγούδι gemini.
  18. vasilis67

    By the cathedral (cover) gkou-stavros

    πραμαστικά γλυκειά και μαγική φωνή, Γεωργία πολλά μπράβο, έχεις πιάσει και το feeling. Επίσης καλό και το moonlight shadow.. της εποχής μας, αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο!
  19. vasilis67

    Πολυ.....

    Πολύ δυνατό και αυτό και με ...πολυ συναίθημα! Κάτι άσχετο.. gkou ακουσα τη φωνή σου σε ένα τραγούδι και εντυπωσιάστηκα.. ήθελα να στο πω.. μπράβο σου!
  20. vasilis67

    Θυμαμαι...(στιχοι Vassilis67)

    Σουρούπωνε θυμάμαι γίναν τα μάτια σου μελιά στο χρώμα της αγάπης τα βλέφαρά σου δυο φτερά γίναν σαν των αγγέλων τα χείλη σου σαν τα φιλιά που αχόρταγα τα θέλουν χωρίς ανάσα και μιλιά - Σαν νύχτωνε θυμάμαι σε αγκάλιαζα γλυκό κρασί νεράιδα μου χορεύεις και χάνεσαι σε μια στιγμή σαν ξωτικό που ξέφυγε, σαν βότσαλο στη λίμνη, σαν χάρη που αφέθηκε, και χνάρι δεν αφήνει - Ξημέρωνε θυμάμαι και την αυγή ν’ ακροβατεί το χρώμα στο πλευρό μου όπως μια λάμψη μακρινή, σαν το λεπτό σου άρωμα σαν αστεριού σημάδι σαν της ζωής το σκίρτημα σαν το δικό σου χάδι Οι στίχοι του τραγουδιού... Ακη το έφτιαξες πολύ δυνατό ...πιο ροκ από τα άλλα! θα αρέσει πολύ, ένα ταξιδι πάλι στο χρόνο στις μουσικές που μας μεγάλωσαν.!
  21. Ψάχνω στο δρόμο Σε μια σταγόνα της βροχής στο νοτισμένο χώμα σε μια ανάσα της σιωπής στου άνεμου το χρώμα ψάχνω στο δρόμο στα σημάδια που αφήνεις μιας και ο χρόνος που περνάει δεν τα σβηνει... Ψάχνω στο δρόμο ξεχασμένη μια γιορτή να την γλεντήσω μεθυσμένη μια ζωή να φέρω πίσω Ψάχνω στο δρόμο σαν σκιά που ξεμακραίνει κι απο το άπειρο στο τίποτα πηγαίνει... Στων γλάρων το φτερούγισμα στων αστεριών τα βράδια στων φάρων τ' αναβόσβημα στου χάρτη τα σημάδια - Στα πονηρά χαμόγελα στων κοριτσιών τα νάζια στο άφρισμα απ' τα κύματα σε θάλασσα γαλάζια - Ψάχνω στο δρόμο Ψάχνω στο χρόνο...
  22. Οι υπέροχοι στίχοι της Κατερίνας και τόσο δυνατοί σε νόημα, άξιζαν αυτό το τραγούδι, Μπράβο και στους δυο σας, η όποια βελτίωση βέβαια είναι θεμιτή και απαραίτηση για κάθε κομμάτι!
  23. vasilis67

    Δυο μικρα αστερια...

    Από τα καλύτερα σε μουσική έμπενυση, διάθεση κομμάτια σου, ο "μεγάλος" απίθανος.. Πάντα θα το έχω στα top5 από τα δικά σου κομμάτια! Μπράβο gemini!
  24. Οι στίχοι μου και γι αυτό το κομμάτι! Ο Νίκος Mανωλάς έβαλε μια μυστηριακή μουσική, μοιάζει γεμάτη από καπνό, ομίχλη, νύχτα υγρή ατέλειωτη, χαμένη αγάπη? απώλεια? , αλλά και ελπίδα. Ο gemini έβαλε τις κιθαρες και γέμισε τη νύχτα φανταζει ο ήχος του σαν η μόνη συντροφιά σε αυτό στο τρένο, ένα εισιτήριο στη ζωή. Εισιτήριο Κάποιο παράθυρο του τρένου μ’ έχει πάρει και αλητεύω στην τροχιά του αποσπερίτη στο χέρι τ’ άφιλτρο τσιγάρο μου φεγγάρι λαθρεπιβάτη εισιτήριο στη λήθη - Κάποιο απόβραδο σε ράγες μ’ έχει δέσει μα οργανώνω τη φυγή μου στο περίπου τα μάτια κλείνουν στο τραγούδι που σ’ αρέσει και κάνω πάλι του γιαλού σου τον περίπλου. - Κάποια λεπτά έξω από δω σαν εισιτήριο μια ρουφηξιά που τη ζωή αποπληρώνει σαν το φαντάρο που βαστά τ’ απολυτήριο μα κάνει κρύο και αργεί... δεν ξημερώνει...
  25. Καλημέρα και καλώς σας βρήκα στο noiz.. Να καταθέσω κι εγώ στο φόρουμ τους στίχους αυτού του τραγουδιού, ευχαριστώ πολύ τον gemini για την μελοποίηση των στίχων, το έφτιαξε υπέροχα μελαγχολικό! Πάλι θα φύγεις Πάλι θα φύγεις … το αγιάζι θα σε πάρει Πάλι θα χάσω το μυαλό στη θύμησή σου Θα μείνω πάλι συντροφιά με το φεγγάρι Στον ουρανό μου σ’ ένα σύννεφο αφήσου - Πάλι θα φύγεις… και τα μάτια μου δεν κλείνουν Πάλι θα κάψω τον καημό σ’ ένα μολύβι Θα πάρω πάλι αγκαλιά την παιδική μου την ψυχή που ξέρει έρωτες να κρύβει - Πάλι θα φύγεις… μα στο σώμα σου θα κάνω δώρο τον κόσμο και τη νύχτα μου δική σου κι αν έχω κάτι να ζητήσω παραπάνω Στον ουρανό μου σ’ ένα σύννεφο αφήσου
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου