Προς το περιεχόμενο

Jazzjoker

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  4.879
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  24

Ότι δημοσιεύτηκε από Jazzjoker

 1. Ο sir Eric είναι 78 και ο Carlos 76. Προσωπικά, αν φτάσω σε αυτή την ηλικία, ελπίζω πραγματικά 1. Να φαίνομαι όπως εκείνοι και 2. Να μπορώ ακόμα να ανεβαίνω σε μια σκηνή και να παίζω τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Πέραν αυτών και όσον αφορά το συγκεκριμένο περφόρμανς, είναι προφανές ότι είπαν στον Έρικ "έλα πάνω να τζαμάρουμε" και εκεί έφαγε λίγο ήττα γιατί είναι η μπάντα του Σαντάνα με percussion heavy ενορχηστρώσεις, με breaks, παύσεις κλπ. (προβαρισμένα), παίζουν ποτ πουρί πρόγραμμα και φαίνεται να μην ξέρει τι να παίξει σε διάφορες φάσεις. Επίσης ο Κάρλος τον έχει ψιλοκλασμένο και ασχολείται με την μπάντα του κυρίως. Παρόλα αυτά, όσο έπαιξε, μια χαρά.
 2. Έχω χάσει τον ύπνο μου.

   

  image.thumb.png.368dc69b094face95a7fed8e1435e623.png

  1. fusiongtr

   fusiongtr

   Να πάρεις Xanax να κοιμηθείς.

   Και φθηνότερα θα σου έρθει, και δεν θα φορτωθείς άλλο ένα καυσόκσυλο.

  2. Superfunk

   Superfunk

   Παράθεση

   Έχω χάσει τον ύπνο μου.

    

   παρτην να κοιμηθεις σαν ανΘρωΠας , για χρονια μια Custom ηταν η βασικη μου κιθαρα (surf green tele ειχα φυσικα αλλα οχι custom)

    

   telecustom.jpg.dd904e8840975179ece00110e5144000.jpg

 3. Για μένα, ο McLaughlin έχει ξεπεράσει το ανθρώπινο στάδιο και ανήκει πλέον σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης. Αν κάτι δεν ακούγεται καλά, δε φταίει ποτέ εκείνος, φταίει η μπάντα. Π.χ. εκείνη την "πρασινίλα" στο 5:26 που διόρθωσε μόνος του. Είναι απαράδεκτο που τον άφησαν έτσι και δεν έσπευσε τουλάχιστον ο πληκτράς να τον συμπεριλάβει στην αρμονία.
 4. Κανένα latency. Όσον αφορά την Tascam, για τη χρήση που κάνω εγώ, είμαι υπερ-ικανοποιημένος. Ειδικά σε σχέση με την Presonus audiobox 44 vsl που αντικατέστησε, πολύ καλύτερη σε πολλαπλά επίπεδα,
 5. Ήθελα να το σχολιάσω παραπάνω αλλά το ξέχασα. Τα knobs των ενισχυτών στο BIAS, δεν ακούνε καλά. Στο Amplitube είναι σα να πειράζεις πραγματικό ενισχυτή, Amplitube είναι αρκετά καλύτερο στα δικά μου αυτιά ηχητικά. Επίσης όσον αφορά τις επιλογές παραμετροποίησης, δεν υπάρχει σύγκριση.
 6. Έχω κάνει ήδη 2 παρεμβάσεις για να βγει καλλίτερο το BIAS, κανονίστε. Σε λίγο θα μου πείτε να τερματίσω input και output στο Amplitube. Τεσπά ιδού και πάλι το BIAS με χαμηλωμένο input στα -6db (από 0) VST 2 fixed.mp3
 7. Δε με αφήνει να επεξεργαστώ το αρχικό post οπότε δεν αλλάζει το αρχείο εκεί αλλά ιδού το BIAS με το bass knob στο 3 (από 5 που ήταν). VST 2.mp3
 8. Ναι Στράτο. Και στην είσοδο της κάρτας τα δύο κανάλια είχαν τα knobs στο ίδιο ακριβώς σημείο και μέσα στα vsts το input του καθενός είναι το ίδιο. Επίσης δεν υπάρχει καμία υπεροδήγηση του σήματος, ούτε στο in ούτε στο out. Ειδικά στο out, το 1 που σας αρέσει περισσότερο, ανεβαίνει λίγο παραπάνω από το 2. Εν ολίγοις, ό,τι μπουμάρισμα συχνοτήτων ακούτε, είναι η ερμηνεία του εκάστοτε vst για την παραμόρφωση του ήχου από τον ενισχυτή.
 9. Κιθαρο-vstο-μαχία Μια και προσφάτως κατέβασα το BIAS FX2, είπα να κάνω ένα συγκριτικό με το Amplitube 4 με τα εξής δεδομένα: - Και στα 2 vsts φορτώθηκε ο ίδιος ενισχυτής που είναι ο '67 Fender Deluxe Reverb. Χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες ρυθμίσεις των knobs τουτέστιν volume, treble, bass στο 5 και reverb στο 3. Σημείωσις: To BIAS για τον συγκεκριμένο ενισχυτή έχει volume και master οπότε φρόντισα η ένταση και η ποσότητα breakup να είναι όσο πιο κοντά γίνεται με το amplitube. - Και στα 2 vsts χρησιμοποιήθηκαν οι default καμπίνες 1x12 ενώ σε κάθε καμπίνα τοποθετήθηκαν 2 μικρόφωνα, ένα δυναμικό sm57, off axis αλλά να ακουμπάει στη γρίλια κι ένα ribbon Royer 121 στο μέσο του μεγαφώνου και σε απόσταση λίγων εκατοστών από αυτό. - Χρησιμοποίησα την τέλε μου η οποία συνδέθηκε στο input του Hardwire DL-8 το οποίο έχει 2 outputs. Το κάθε output συνδέθηκε σε ξεχωριστή instrument είσοδο του audio interface μου (Tascam US 4x4 HR). - Το daw που χρησιμοποιήθηκε είναι το Cakewalk βέβαια, όπου έκανα assign σε καθεμιά από τις 2 instrument εισόδους της κάρτας, ένα mono audio κανάλι. Κατόπιν στο ένα κανάλι φορτώθηκε το BIAS FX2 και στο άλλο το Amplitube 4. - Έπαιξα ενώ στα ακουστικά άκουγα τον connect ήχο, δηλαδή με το input monitoring απενεργοποιημένο και για τα 2 κανάλια. Κατόπιν μια μικρή διόρθωση στις εντάσεις του καθενός για να είναι κοντά και bounce το κάθε κανάλι σε νέο stereo track. Τέλος, φυσικά export. Από κάτω θα βρείτε τα κλιπάκια τα οποία μπορείτε να ακούσετε και να αποφασίσετε αν προτιμάτε κάποιο ηχητικά. Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για τα πολυπαιγμένα blues riffs/licks αλλά δε μου ερχόταν κάτι άλλο. Επιφυλάσσομαι για άλλου τύπου ενισχυτές ή/και βρώμικο ήχο, αρκεί να βρω και στα 2 vsts είτε τους ίδιους Marshalls, είτε τα ίδια βρωμοπέταλα. Τέλος, βάζω και μια δημοσκόπηση έτσι για την πλάκα μας. Αποκαλυπτήρια του ποιο είναι ποιο, αργότερα. VST 1.mp3 VST 2.mp3
 10. Εμείς ψάχνουμε έναν νέο Henderson, MacLaughlin κλπ. Και περιμένουμε να τον βρούμε με τους παλαιούς όρους. Συνθέσεις "καμπάνα", αδιαμφισβήτητη ταυτότητα παικτικά και συνθετικά, άλμπουμς, μπάντες/projects, συνεργασίες και τα τοιαύτα. Αν όμως έκανε ο Mancuso τα παραπάνω σήμερα, πρώτον δε θα τον ήξερε κανένας και δεύτερον θα χρειαζόταν και day job για να ζήσει. Και για να το θέσω λίγο ανάποδα: Υπάρχουν ήδη πολλοί σπουδαίοι, νέοι μουσικοί που έχουν κάνει τα παραπάνω και δεν τους ξέρει κανένας, συμπεριλαμβανομένων ημών. Άντε να τους έχουμε πετύχει σε κανά τυχαίο βίντεο στο youtube από κινητό και μετά δεν τους ξαναείδαμε πουθενά. Αν απουσιάζεις από youtube, spotify κλπ., ειδικά ως νεοανερχόμενος, απλά δεν υπάρχεις. Για να είσαι όμως παρών στο youtube, δεν αρκεί να φτιάχνεις βίντεο και να τα ανεβάζεις, πρέπει να συγκεντρώσεις και κοινό να σε παρακολουθεί και να σε διαδίδει. Ε, εκεί είναι μάλλον που μας χαλάει τη σαλάτα ο Μανκούζο. Κάνει social networking μαζί με τη μουσική. Αυτό συμπεριλαμβάνει και λίγο απ' όλα για να πιάσουμε όσο περισσότερους μπορούμε και εντυπωσιασμό με ταχύτητες και shredding κλπ. Θέλω να πω: Μάλλον εμείς έχουμε μείνει πίσω με τις προσδοκίες μας.
 11. Ότι είναι υπερηχητικός, το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Συνθετικά το συγκεκριμένο δε μου είπε κάτι. Ειδικά συγκρινόμενο με το αμέσως προηγούμενο (και για μένα απείρως καλύτερο κομμάτι) που είναι αυτό:
 12. Είναι πολύ ωραίο, ευχαριστούμε! Βάζω και μια δοκιμή που έκανα τσακ μπαμ σε ένα 67 blackface. BIAS FX 2.mp3
 13. Ζηλεύω την πειθαρχία και την υπομονή σου. Όσον αφορά τη μουσική καθεαυτή, προσωπικά προτιμώ τα δικά σου.
 14. Δεν είχα καν παρατηρήσει ότι τη λένε έτσι. Άνοιξα ezdrummer για να επιβεβαιώσω.
 15. Έχει δίκιο ο Δημήτρης τώρα που το ξανακούω. Είναι λιγάκι Jon Lord με ράσο δηλαδή. Επίσης ακούω τη χαρακτηριστική default μπότα του ezdrummer ή μου φαίνεται; Αν όντως πρόκειται για αυτή, μόλις ανοίξουμε το ezdrummer και πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο, πάμε και αλλάζουμε μπότα. Λεπτομέρειες βέβαια μια και ο ήχος του κομματιού είναι πολύ καλός γενικά.
 16. Μπράβο παίδες. Ωραίο old school rock τύπου Dio/Rainbow (στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον).
 17. Μου αρέσει που το θέμα είναι με το ένα πόδι "εκτός" και με το άλλο εντός του ρυθμού αλλά κι εγώ θα προτιμούσα λιγότερο θέμα η κιθάρα αν και όχι απαραίτητα περισσότερο αυτοσχεδιασμό. Ωραίο όμως.
 18. Μακάρι. Ο μόνος λόγος που δε βάζω φωτογραφία του (που έχω) είναι γιατί δε θέλω να σας χαλάσω την Κυριακή.
 19. Περεμπιπτόντως, για αυτό τον σπαστικό γείτονα που έχω από κάτω, έχω ξαναγράψει. Λείπει εκτός Αθηνών όλο το καλοκαίρι, που δεν μπορώ να παίξω λόγω ζέστης ούτως ή άλλως, και επιστρέφει το φθινόπωρο. Το ωράριό του δε είναι εντελώς ανάποδο απ' το δικό μου, τουτέστιν ξυπνάει για πρωί στις 14:00 και κοιμάται για βράδυ στις 5:00. Αν τολμήσω να βαρέσω, έστω και χαμηλά με ενισχυτή πριν ξυπνήσει, κάνει κατευθείαν παράπονα στο διαχειριστή και μάλιστα υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν δεν ακούει τον ήχο, αισθάνεται τις δονήσεις που περνάνε μέσα από τα ντουβάρια. Γενικά όμορφες καταστάσεις και σας ευχαριστώ για την ακρόαση.
 20. Jazzjoker

  Παλεύοντας με τη ζέστη

  Ένα κλιψάκι γραμμένο λειψά μια και ο γείτονας από κάτω άρχισε να φωνάζει. Ήθελα να ξαναγράψω διάφορα πράγματα αλλά ούτε χρόνος υπάρχει και ο γείτονας ήρθε για να μείνει. Έπεσε ιδρώτας.
 21. Παρακολουθώ αρκετά συχνά το εξής χαρακτηριστικό σε γιουτιουμπικούς κιθαρίστες: Το παίξιμο είναι παντελώς "ανώδυνο". Με άλλα λόγια, τεχνικά μπορεί να είναι αψεγάδιαστοι, αλλά στην επιλογή των νοτών/συγχορδιών κλπ. σου δίνουν την εντύπωση ότι διαλέγουν επίτηδες να πατήσουν εκεί που δεν κοστίζει τίποτα, δεν διακυβεύεται τίποτα, δε γίνεται τίποτα γενικώς. Το παίξιμο έχει μηδενικό ρίσκο (μελωδικά/ρυθμικά/αρμονικά), είναι εντελώς safe, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. 

   

  Αυτό που με προβληματίζει είναι αν όντως επιλέγουν να πάνε εκεί ή αυτό το "στείρο" παίξιμο τους έχει γίνει τελικά αυτοματισμός/μανιέρα. 

  1. Προβολή προηγούμενων σχολίων  1 περισσότεροι
  2. Jazzjoker

   Jazzjoker

   Έχεις δίκιο Αλή όμως προσωπικά δεν περιμένω να ακούσω κάτι ιδιαίτερο σε ζωντανή εκτέλεση εκτός κι αν η μπάντα είναι κάποιου συγκεκριμένου στυλ. 

    

   Δηλαδή στο live η αποστολή είναι να ικανοποιήσεις το μέσο όρο οπότε το safe είναι ο σίγουρος τρόπος. Ειδικά αν μιλάμε για σχήματα που παίζουν τραγούδια ή όπου ο πρωταγωνιστής είναι άλλο όργανο, ε εκεί πολύ συχνά το να είσαι αφανής είναι και το ζητούμενο.

    

   Εγώ όμως μιλάω για youtube και κιθαρίστες που είναι είτε μόνοι τους μπροστά στην κάμερα, είτε η κάμερα είναι μόνιμα πάνω τους. Εκεί υποτίθεται ότι αναλαμβάνεις το ρόλο να δείξεις κάτι. Κάτι διαφημίζεις, κάτι προμοτάρεις και προπάντων υποτίθεται ότι παρουσιάζεις το λόγο που είσαι διαφορετικός/η από άλλους χιλιάδες που κάνουν το ίδιο. Γιατί να σε προτιμήσω, τι διαφορετικό έχεις να μου δώσεις;

  3. fusiongtr

   fusiongtr

   Σπύρο μου η απάντηση είναι απλή.

   Ούτε το επιλέγουν ούτε έχει γίνει αυτοματισμός.

   Δεν ενδιαφέρονται.

   Όπως δεν ενδιαφέρονται να γράψουν μουσική, κομμάτια.

   Και δεν έχουν κανέναν λόγο να ενδιαφερθούν.

    

   Και δεν παρουσιάζουν όπως λες τον λόγο που είναι διαφορετικοί, γιατί δεν έχει πια σημασία κάτι τέτοιο.

   Ίσα ίσα, λένε, "μπορώ κι εγώ να κάνω το ίδιο πράγμα το ίδιο καλά ή και καλλίτερα".

    

   Δεν είναι μόνο safe το παίξιμο, είναι και "ίσιο", σιδερωμένο.

   Το διαφορετικό μπορεί να πιάσει, μπορεί και όχι, γιατί λοιπόν να ρισκάρουν χωρίς λόγο?

   Για να πουλήσουν, έχει μεγαλύτερη σημασία να κάνουν ότι και οι άλλοι που πουλάνε.

   Και μάλιστα πιστά.

    

   Να δώσουν στον θεατή/ακροατή αυτό που θέλει να καταναλώσει, αυτό που ξέρει, αυτό που αποτελεί το κίνητρο για να πατήσει το play.

   Να τον έχουν σε γνώριμα μονοπάτια, να του δώσουν σημεία αναφοράς.

    

   Δεν έχουν το κίνητρο της δημιουργίας και της διαφορετικότητας, δεν ασχολούνται με κάτι τέτοιο.

    

   Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις, αλλά αυτές μάλλον δεν έχουν τόσους πολλούς ακόλουθους.

    

   Αλλά υπάρχει και το άλλο.

   Όσο περισσότερο γνωστοί γίνονται κάποιοι μέσα σ' αυτό το σύστημα, τόσο ισιώνει το παίξιμό τους βίντεο με το βίντεο.

   Τόσο πιο πολύ χάνουν την όποια διαφορετικότητα έχουν και ομογενοποιούνται με τους πιο δημοφιλείς.

    

  4. Nestoras

   Nestoras

   Κάνω συναλλαγές μ' έναν, (δίσκους) όπου παίρνω (σφραγισμένα) καινούργια πράγματα. Εν γνώσει μου δίνω καλούς δίσκους και παίρνω καινούργιους. Στους 30 ζήτημα είναι να κρατήσω 1. Θα μου πεις γιατί το κάνεις και σε τελική ανάλυση χάνεις.

   -Ελα ντε.

 22. Σπάω το κεφάλι μου. Το concept με την μπάντα animated πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες στο δρόμο (ή κάτι ανάλογο), σε ποια άλλα βίντεο κλιπ το έχουμε ξαναδεί;
 23. Δεν ξέρει ο τύπος που έβαλε την αγγελία. Ζητάει φθηνή και ό,τι να 'ναι. Κάτω από 4.500€ και χωρίς να έχουν στεγνώσει τα ξύλα, απλά θα του χαλάσει τον ήχο του ηχοσυστήματος στο μπαρ, μόλις την κρεμάσει.
 24. Jazzjoker

  Οι U2...

  Υποκειμενικό αλλά π.χ.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου