Προς το περιεχόμενο

RaistMagus

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    85
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από RaistMagus

  1. Συγχαρητήρια, είσαι ο δεύτερος που πιάνει την αναφορά στο παιχνίδι! Ήθελα το όνομα να είναι borderline, δηλαδή αν κάποιος δεν ξέρει το παιχνίδι (99.999% του πληθυσμού) να είναι απλά ένα κουλ/τρολλ όνομα για σερφ μπάντα (Κρακεν μυθικό θαλάσσιο τέρας) στο στυλ των παλιών σερφ/ινστρο μπαντων (Dick Dale and the Del-tones, Davie Allan and the Arrows, Cliff Richard and the Shadows, Tom Petty and the Heartbreakers, Laika and the Cosmonauts (τρολλαδες Φινλανδοι στα 90ς)). Αλλά αν κάποιος ξέρει το παιχνίδι τοτε ακόμα καλύτερα. Ικανοποίησα και τον ντράμερ που ήθελε να geek-out και του άρεσε το παιχνίδι χωρίς να κάνω τη μπάντα σουργελο (ελπίζω ). Αν δεις στο εξώφυλλο ο ντράμερ είναι ντυμένος όπως ο κεντρικός χαρακτήρας στο παιχνίδι. Από gear έπαιξα μια jazzmaster 2008 AVRI62 thin-skin σε έναν Vox AC30HW2X και μια American standard stratocaster 2013 σε έναν Fender Super Reverb του 73. Κλασσικά ένα λαμπατο fender reverb tank και στους δύο και ένα green rhino για γρεζι. Τα διαστημικά εφφέ στο Astronauts και λίγο στο Caponians τα κάναμε με ένα tape echo από τα 60s, ολοιδιο με το klemt echolette. Φωτογραφίες από τα καλλουδια μπορείς να δεις στο Instagram (kostas.bk). Strat στο λαμπατο tape echo κ στον vox παιδιά...δεν έχω λόγια, παραλίγο να κλάψω. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά έχει κάτι που δεν το βγάζει το tc electronics flashback με τιποτα. Και πριν ακούσω το tape δεν είχα καμία ιδιαίτερη προσδοκία ή κάποιο hype, περίμενα να είναι απλά ένα delay σαν όλα τα άλλα. Αλλά όχι, δεν πίστευα στα αυτιά μου! Θα προσπαθήσω να το συμπεριλάβω στον επόμενο δίσκο.
  2. Κι εγώ μεταλλας είμαι κατά βάθος : ) Ή θα έπαιζα surf ή σε Celtic Frost tribute band. Ωραίος, θα το τσεκαρω το φεστιβάλ γενικοτερα.
  3. Γεια σου γειτινα! Μακάρι να παίξουμε και στο Malmo. Ξέρεις κανέναν στη διοργάνωση του φεστιβάλ? Προς το παρόν έχουμε παίξει σε High Voltage, Pumpehuset, Rust κ.α. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά και ενθαρρυντικά σχόλια, είναι η τροφή του καλλιτέχνη : ) Επισης ευπρόσδεκτα είναι και τα λεγόμενα"εποικοδομητικά" σχόλια!
  4. Γεια και χαρά : ) Μόλις κυκλοφορήσαμε 8 instrumental surf κομμάτια, μπορείτε να τα ακούσετε στο Spotify. Ελπίζω να σας αρέσουν και να κάνουν τη μέρα σας καλύτερη (έστω και λίγο). Κυκλοφορούν και σε βινύλιο για τους μερακλήδες, μπορείτε να το βρείτε από Bandcamp. Λεγόμαστε Zak and the Krakens και έχουμε έδρα Κοπεγχάγη, όπου μετακόμισα πριν απο 4 χρόνια. Πιο πριν ήμουν στους Αθηναίους surfάδες Dirty Fuse από το 2010 περίπου.
  5. Σε βρίσκω πολύ σωστό. Πιστεύω τα 40W είναι το ελάχιστο που χρειάζεσαι. Καλύτερα να περισσέψουν παρά να μη σου φτάσουν.
  6. Εγώ προσωπικά είμαι φαν του 4x10" fromat ηχείων, έναντι του 2x12". Οι μεταχειρισμένοι vintage super reverb μπορεί να υπερτερούν σε κάποιους τομείς αλλά είναι πολύ πιθανό να τρέχεις μπρος-πίσω στον μάστορα για ένα διάστημα. Το 'ουτε μάστορες ούτε τίποτα' στο νησί πιθανώς να σου δημιουργήσει θέματα, όλοι οι λαμπάτοι ενισχυτές θέλουν κάποια στιγμή checkup και service. Επίσης πολλοί έρχονται από τη μαμά τους cold-biased. Η σειρά hot rod/blues έχει ακουστεί ότι μπορεί να εμφανίσει αδύναμες /κακές κολλήσεις. Καλό είναι με το που θα τον πάρεις, ακόμα και καινούργιο, να τον δει ένας (καλός) τεχνικός. Ο super reverb (45W) θα σου δώσει λίγο γρέζι σε εντάσεις που δεν θα σου καταστρέψουν τα αυτιά. Αυτοί με τα περισσότερα watt θα είναι πιο καθαροί. Προφανώς το gain σου θα πρέπει να το παίρνεις από πετάλια, το gain κανάλι των hot rod/blues είναι υποτυπώδες. Αφού σου άρεσε τόσο ο Deville, θα σου πρότεινα να μείνεις στο 4x10" και να μη πας σε deluxe reverb ή hot rod deluxe ή σε twin reverb. Ανάμεσα στους hot rod/blues και στον super reverb, μιας και δεν έχεις τρόπο να τους ακούσεις A/B και μιας και δεν έχεις θέμα με το έξτρα κόστος του super, θα σου πρότεινα τον super. Είναι iconic ενισχυτής, από τους καλύτερους που σχεδιάστηκαν ποτέ στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.
  7. Παίδες μου έτριζε το ένα από τα ηχεία του super reverb μου και ψάχνοντας να βρω τι φταίει κατάφερα 1) να το σκίσω και 2) να βγάλω το dustcap. Τελικά αυτό που έτριζε ήταν το dustcap και τώρα πάιζει κανονικά, παρά το σκίσιμο. Πειράζει να μείνει σκισμένο? Μπορώ να το μπαλώσω? Είναι CTS Alnico του 73 και δεν θέλω να το αλλάξω. Για recone έχω ακούσει ότι από τη μία δεν αξίζει γιατί δεν γίνεται τόσο καλό όσο ήταν και γιατί είναι δύσκολο να βρεις καλό μάστορα. Το dustcap μπορώ να το κολήσω μόνος μου ή θέλει μάστορα?
  8. Ο λόγος που έδωσα το phase 90 ήταν ότι μου έτρωγε το σήμα όταν ήταν off (δηλαδή το 99% του setlist). Βλέπω ότι το αντίστοιχο Joyo το έβγαλε true bypass! Δηλαδή? Η USPS από Αμέρικα δεν με έχει ενοχλήσει με τελωνεία. Έχει παραλάβει κανείς από Int'l από τρίτη χώρα? Το amazon χρεώνει μεταφορικά? Οι τιμές από ebay είναι ακρως δελεαστικές και χωρίς μεταφορικά. Πώς τις είδες τις τειλικές τιμές Amazon vs ebay?
  9. Πρόσφτα ανακάλυψα την ύπαρξη των Joyo πεταλιών. Φαίνεται να είναι αντιγραφές γνωστών και ακριβών πεταλιών σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Αντίθετα με τα Behringer και τα παλιά Danelectro, τα Joyo φαίνονται πιο καλοφτιαγμένα με μεταλικά κουτιά και βύσματα. Τα έχει παίξει/ακούσει κανείς? Βλέπω ότι στο ebay τα στέλνουν από Hong Kong (παρόλο που το όνομα του seller περιλαμβάνει τη λέξη usa...), με free shiping, με την εταιρία Int'l Shipping. Μέχρι στιγμής έχω πάρει μόνο με USPS από USA και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ξέρει κανείς τι παίζει με την Int'l shipping και τα ελληνικά τελωνεία?
  10. Το κρατάς επειδή είναι "κάπως θολό και όχι τόσο αρμονικά πλούσιο"?
  11. Bloody μιας κ είσαι γνώστης, πώς σου φαίνεται το Green Rhino σε σχέση με το Digitech Hardwire Tube Overdrive?
  12. Γεια σας παίδες! Μετά από διάβασμα και youtubοάκουσμα κατέληξα ότι μάλλον το Green Rhino είναι αυτό που ψάχνω. Το έχει κανείς το συγκεκριμένο πετάλι? Τί γνώμη έχετε για το πετάλι αυτό και γενικότερα για τα Way Huge σαν μάρκα? Τα φέρνει κανείς στην Αθήνα ώστε να μπορέσω να το ακούσω πριν το πάρω?
  13. Έχω συναντήσει ακριβώς τους θορύβους που περιγράφεις και ήταν ψημένες τελικές EL84. Αγόρασε καινούργιες τελικές κι αν δε φύγουν τα παράσιτα πήγαινέ τον σε έναν καλό μάστορα. Έτσι κι αλλιώς θα τις αλλάξεις κάποια στιγμή, δεν πάνε χαμένες.
  14. Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρώ πλαστικα/λαστιχένια μικρά στρογγυλά ποδαράκια για πετάλια στην Αθήνα? Δε χρησιμοποιώ velcro και pedalboard αλλά χρειάζονται τα ποδαράκια επειδή 1.ξύνεται το χρώμα των πεταλιών και 2.δεν έχουν τριβή και τα 'κυνηγάς' στα live να τα πατήσεις... Επίσης, άντε και τα βρίσκω, πώς τα κολάω στο πετάλι? Έχουν κόλα από πριν πάνω τους? Αν όχι, τι κόλα χρησιμοποιείτε ώστε να είναι ανθεκτικά και να μην χαλάει το χρώμα αν χρειαστεί να τα βγάλω? Ρώτησα σε κάποια μαγαζιά που πουλάνε πετάλια αλλά δεν ήξεραν... Επίσης έκανα ένα search αλλά δεν κατάφερα να βρω σχετικό thread.
  15. RaistMagus

    diy πετάλι απο musikding

    Ωραίος μαν! Έχω κ εγώ καιρό που σκέφτομαι να αρχίσω να παλεύω με τα πετάλια κ τα κολλητήρια. Προς το παρόν έχω μόνον επειρία από αλλαγές μαγνητών, όχι από PCB. Είναι κατά πολύ δυσκολότερο? Για πες και εντυπώσεις για τον ήχο... Πώς στέκεται δίπλα σε παρόμοια επώνυμα πετάλια?
  16. Ευχαριστώ! Το ανέβασα χτες όπως ήταν, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και θα το αφήσω έτσι. Κάνει ένα decode και re-encode το Youtube όταν το ανεβάζεις. Θα έχω υπόψιν το πρόγραμμα όμως για μελλοντικά uploads, να κόβω από το οπτικό μέρος για να μειώνεται το μέγεθος.
  17. Γεια χαρά Έχω δύο ενδιαφέροντα πετάλια σπίτι κ σκέφτηκα να κάνω ένα A-B test και να το ανεβάσω στο youtube. Η ηχογράφηση θα γίνει στο video mode μιας φωτογραφικής μηχανής, το δοκίμασα και το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Η ερώτηση μου είναι σχετικά με το πώς να επεξεργαστώ το video ώστε να πέσει η ποιότητα της εικόνας και να διατηρηθεί, όσο γίνεται, η ποιότητα του ήχου ώστε το τελικό video που θα ανέβει στο youtube να είναι μικρό και λειτουργικό. Να έχει δηλαδή καλό ήχο αλλά στοιχειώδη εικόνα (ίσα για να φαίνεται ποιο πετάλι είναι αναμένο κάθε φορά).
  18. Για τσέκαρε και εδώ: http://www.gumtree.com/music-bands-musicians-djs/london Επίσης εδώ http://www.aintnothinbut.co.uk/ έχει live jams κλπ και μπορείς να γνωρίσεις κόσμο που παίζει και να τα βρείτε.
  19. Κι εμένα οι περισσότερες εμπειρίες μου από μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας είναι παρόμοιες. Και το άλλο το κουφό... Παω να ακούσω μια τελε, και μου την συνδέει σε έναν γ.τ.π. τρανζίστορ με το vol. στο 1.5. Είναι σαν να ΜΗΝ ήθελε να την πουλήσει... Σαν να φοβόταν μήπως αρέσει σε κανέναν και την αγοράσει. Και μιλάμε για το αφεντικό του μαγαζιού, όχι κάποιον τυχαίο υπάλληλο. Όχι μόνο απαράδεκτα αλλά και παράλογα πράγματα. Σαφώς και είναι δικαίωμα του καθενός να φέρεται όπως θέλει και δικαίωμα δικό μου να αγοράσω ή όχι. Αλλά είμαι περίεργος να καταλάβω το πώς σκέφτεται. Μου έχουν τύχει και πολύ καλές συμπεριφορές αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αισθάνομαι ότι ενοχλώ.
  20. Ψάχνω για studiα (είτε προβάδικα είτε recording-only) που να έχουν ενισχυτές fender. Deluxe reverb, pro reverb, twin reverb, super reverb αλλά και τους blues deville κλπ. Και vintage και reissue. Αν ξέρετε κανένα πείτε μου :-)
  21. Μια απλή απορία. Μερικά πετάλια πχ το big muff και τα πολλά T-Rex είναι μεγάλα, ενώ υπάρχουν κ πετάλια που κάνουν την ίδια δουλειά με το μισό 'μπόι'. Το μέγεθος είναι θέμα marketing ή υπαρκτής ανάγκης για να χωρέσουν η πλακέτα και τα λοιπά?
  22. Ευχαριστώ παιδιά, όλα πήγαν καλά. Το μπάσο είχε πολύ καλό ήχο από το pod. Να μην πω και καλύτερο από πολλούς ενισχυτές που έχω ακούσει. Το μόνο περίεργο ήταν πως είχαμε συνηθίσει τον ενισχυτή του μπάσου για μόνιτορ και από το pod δεν το ακούγαμε πολύ, αρκετά ομως ώστε να παίξουμε.
  23. Ευχαριστω φιλε. Θα βαλω ενα minimal preset. Το eq καλυτερα να το πειραξω απο την κονσολα η απο το pod? dedicated monitor δεν υπαρχει, θα γυρισουμε ενα pa πανω στον μπασστα κ τον σαξοφωνιστα κ πιστευω θα γινει η δουλεια.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου