Προς το περιεχόμενο

Goatbarber

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    331
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Goatbarber

  1. Να σου πω την αλήθεια... όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ, κάτι περίπου σε tool και death (το συγκρότημα) αλλά το σκέπτικό μου είναι πιο κοντά σε κάνιμπαλ κορπς ώστε άν το θελήσω να το "έχω" ... τα πιο λάιτ τα φτιάχνεις αν θέλεις... αν δε λέω ασχετοσύνες...
  2. Καλησπέρα Παιδιά!!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις απαντήσεις - ηχογραφήσεις κτλ!!!! Διαφωτιστικές οπωσδήποτε!!! Εγώ έχω μία stratocaster american standar, με έναν Little '59™ Strat - bridge ' SL59-1b. Ο οποίος από την αρχή δε μου άρεσε ούτε στα καθαρά αλλά ούτε και στα "γκάζια", είναι πιο πρίμος από ότι θα ήθελα. Γι' αυτό τώρα ψάχνω κάτι πιο γκαζάτο και ίσως πιο μπάσο... Όπως διαβάζω τις απαντήσεις σας μου φαίνεται ότι έχω δύο επιλογές: 1) να πάρω αυτόν τον hotrails (και ο dimargio μου άρεσε πολύ βέβαια! ) 2) να πάρω κάποιον κανονικό humbucker και να αλλάξω και το καπάκι από την στρατ. Ερώτηση δεύτερη: Τι θα λέγατε για ενεργό μαγνήτη; βλέπω κάποιους EMG... Ποια η άποψή σας;
  3. Καλημέρα σας, Θα ήθελα την γνώμη-γνώση σας για κάποιον μαγνήτη Bridge Humbucker σε μέγεθος μονού. θέλω να τον βάλω σε μία στρατοκάστερ που έχω για μέταλ ήχο με πολύ ντιστόρσιον... Για να καταλάβετε θέλω να προσεγγίσω Tool και Death. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  4. Γιατί δε ρωτάς το μηχανολόγο-ηλεκτρολόγο μηχανικό που σου έφτιαξε το σπίτι? αυτός ξέρεις ακριβώς τι καλώδιο χρειάζεται, για πόσα ακριβώς αμπέρ και πόσα κιλοβάτ, τι ακριβώς ασφάλειες χρειάζονται αυτά τα καλώδια και πως να τοποθετήσεις τις πρίζες στο χώρο ώστε να σε βολεύει και να μην παιδευτεί και ο "μάστορας" ηλεκτρολόγος. ?????? πάντως τα 2,5άρια αντέχουν όπως προανέφερε και ο gdevelek ο οποίος έχει δίκιο και για το κλιματιστικό... είμαι και εγώ μηχανικός και φρίττω με μερικά πράματα που βλέπω να σου απαντάνε?
  5. Σαφέστατα!!! βέβαια για να πετύχεις υψηλές εντάσεις πρέπει να έχεις υψηλές τάσεις.... ;) Ohm ===> Ι=V/R μεγάλο V(volt) για να έχουμε μεγάλο I(Ampere)... Λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι η μικρότερη αντίσταση του σώματος (γυμνά πόδια και χέρια και βρεγμένο πάτωμα περίπου 600 Ohm)... ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!!! ((((((((((((((ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ)))))))))))))))
  6. Ναι μπορώ να βτω που ανοίκουν.... θα δω το διάγραμμα.... Μην αγχώνεσαι για τα ρεύματα τις τάσεις και τα σχετικά επικύνδινα πραματάκια... Τον ενισχυτή τον έχω "ανοιχτό" κανά μήνα τώρα... και παίζω κανονικά εννοείται... (από τη στιγμη που μου έκαψε την ασφάλεια δεύτερη φορά, δεν τον έχω ξανακλείσει) Κατέχω απειροελάχιστα αλλά μη φοβάσαι... Μηχανολόγος είμαι (τρομάρα μου) ;D Θα το κοιτάξω σήμερα λογικά στο σπίτι και θα σου απαντήσω...
  7. δε χρειάζεται να το βρω στο σχέδιο... είναι έτοιμες υποδοχές (που χωράει το καρφί από το πολύμετρο) και μετράς... τώρα αν οι R116 k R117 που μου λες είναι κάπου αλλού και όχι σε αυτές τις υποδοχές δε θυμάμαι.. θα το δω στο σχέδιο και θα σου πω... αλλά αν θυμάμαι καλά αυτές οι υποδοχές είναι οι R116 k R117...
  8. Τελικά στο μάνιουαλ λέει να το βάλω στο φουλ (4/4) και να ρυθμίσω το BIAS και το BALANCE. Βέβαια δοκίμασα να κάνω και αυτό που λες εσύ (να ρυθμίσω το BIAS και το BALANCE στο 1/4), αλλά δεν έχουν καμία σχέση οι τιμές με αυτές που λέει το μάνιουαλ.. Π.Χ. για το ΒΙΑS λέει 30mV και στο 1/4 μου έδειχνε 250 και δεν άλλαζε δραματικά με την περιστροφή της βίδας. Οπότε φτού και από την αρχή (αφού τα είχα πειράξει) και τα ξαναρύθμισα όλα κανονικά.(στο φουλ 4/4) ΑΥΤΑ... Υ.Γ. Πιθανολογώ πάντως πως οι ασφάλειες είναι λίγο για τον π...οεο!?!?! Γιατί αν δείτε και την ποιότητα κατασκευής τους, είναι λες και είναι σκουριασμένες! ενώ οι μανάτη ήταν γυαλιστερή (γαμάτη).
  9. Στο φουλ είναι ρυθμησμένο... τώρα στο 1/4 δεν αναφέρει τίποτα το μάνιουαλ και δεν το τσέκαρα.... Θα το τσεκάρω... ΦΧΑΡΙΣΤΩ!!!
  10. Να πάρτε και τα δικά μου εφέ... :P Με τη σειρά σύνδεσης 1) Tube Screamer TS9 2) Turbo Distortion DS2 (μπλιαξ :P το πουλάω, όποιος θέλει e-mail στο [email protected]) 3) VOX WAH (Απλά κορυφαίο) Και στο FX LOOP του PRO REVERB συνδέω το VOLUME PEDAL (της πλάκας) για να ελέγχω την ένταση και στα δύο κανάλια. Είμαι ΥΠΕΡΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ για τα πράματα που παίζω. Όπως θα δείτε και την υπογραφή μου, μου αρέσουν τα απλά πράματα. Ένα RAT πιστεύω πως μου λείπει και πρέπει να αντικαταστήσει το Turbo Distortion DS2 (μπλιαξ :P το πουλάω, όποιος θέλει e-mail στο [email protected])... χα χα χα χα....
  11. Παίδες, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και συγνώμη για τις καθυστερημένες δικιές μου απαντήσεις. Λόγο του ότι δεν έχω πισί στο σπίτι, μπορώ να τσεκάρω μόνο στη δουλειά τις απαντήσεις σας. θα δοκιμάσω ότι μου είπατε και βλέπουμε... Οι λάμπες του τελικού είναι καινούριες (τρεις μήνες, συνολικό παίξιμο 30 ώρες λέω γω...) ΑΑΑ... και κάτι ακόμα στο οποίο βέβαια μπορούμε να κωφεύσουμε για να λύσουμε πρώτα το τρέχον πρόβλημα... όταν βάζω την επιλογή που έχει στο 1/4 (12,5 βαττ), οι λάμπες του τελικού (και του προενισχυτή, απλά δεν είμαι σίγουρος γιατί έχουν ψήκτρες και δεν τις έχω βγάλει για να το παρατηρήσω ακόμα) ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΑΠΕΙΡΑ!!!!! ΚΑΙΝΕ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ!!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΟΒΑΜΑΙ και το γυρίζω πάλι στο φουλ... αυτό πάλι τι να είναι...??? αλλά τες πα ... αφήστετο αυτό για να λύσουμε το τρέχον πρόβλημα.. :)
  12. ΩΡΑΙΑ...... Από τότε βέβαια μου έχει κάψει αυτήν την ασφάλεια άλλες δύο φορές...!!!!!!!!!!!!! ??? >:( Μπορεί κάποιος να φανταστεί γιατί μου την καίει αυτήν την ασφάλεια????
  13. ...............alderbody................. ΦΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΟΥ!!!! Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και θα επανέλθω δριμύτερος με απαντήσεις και σχόλια... :)
  14. Όταν λές στο ίδιο ποτενσιόμετρο, εννοείς ότι αν βάλω έναν 0,047 (τώρα πρέπει να έχει 0,022) στο tone pot του bridge μανγήτη θα μου κόψει πρίμα από αυτόν μόνο το μαγνήτη ή θα επηρρεάσει και τους άλλους? (μπορεί να είναι και ηλίθια η ερώτηση, για το λόγο του ότι δε μελέτησα ακόμα τη συνδεσμολογία της στρατ γενικά...) Γενικά ο ήχος από τους τέξας σπέσιαλ όπως είναι τώρα μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και καλό θα ήταν να μην το χαλάσω...ΔΕ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΛΛΑΣΩ!! χα χα χα.....πανικός... ;D Εξ'ού και οι τόσο λεπτομερείς ερωτήσεις (λόγο ασφαλείας)
  15. Έχει βέβαια.... Κλασσική στρατ... (Και αν μειώσω λίγο το τόουν του bridge, χάνεται το "ξύρισμα" αλλά μουντένει αρκετά... :( Μιλάμε για το τόουν στο 8,5-8 όχι παρακάτω...) ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν βάλω 500Κ ποτενσιόμετρο στην ένταση, δεν θα κοπούν πρίμα και στους άλλους μαγνήτες?(εκτός από το bridge) ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει ο πυκνωτής (και προφανώς η χωρητικότητά του) στον ήχο?? μπορούμε κάπως μέσω αυτού να βοηθήσουμε τον bridge και να του κόψουμε λίγο πρίμα??
  16. Αυτό εννοούσα... έκανα λάθος με τα αναλογικά και τα διαφορικά.... Κάπου είδα καθώς έψαχνα ότι στην ένταση βάζουμε λογαριθμικά 500Κ και στο τόουν γραμμικά 250Κ... Ναι, αυτό θέλω να κάνω.... Και αν γίνεται να αφαιρέσω λίγα πρίμα από τον Seymour Duncan Little '59 γιατί να πω την αλήθεια μου δε μου αρέσει και πολύ.... Υ.Γ. Συγνώμη για τις καθυστερημένες απαντήσεις. (δεν έχω πισί στο σπίτι, μόνο από δουλειά επικοινωνώ) ΝΑΙ..... ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!!! (είδες πόσο στόκος είμαι?? ;D δεν το σκέφτικα να μπω στο σάιτ της Seymour Duncan)
  17. 1ον) Έψαξα στο φόρουμ για κάποιο παρόμοιο θέμα, αλλά δεν βρήκα κάτι που να με βοηθάει. 2ον) Έψαξα στο διαδίκτυο για κάτι παρόμοιο αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πιο είναι το σωστό σχεδιάγραμμα. Και όπως θα καταλάβατε κάτι ψηλά, θέλω αν έχει κάποιος κάποιο λινκ με σχεδιαγράμματα, ώστε να συνδέσω το Push-Pull ποτενσιόμετρο που πήρα στην στρατοκάστερ μου βάση των παρακάτω δεδομένων. λαιμός => τέξας σπέσιαλ μεσαίος => τέξας σπέσιαλ γέφυρα => Seymour Duncan Little '59 ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ποτενσιόμετρο της έντασης αλλάζουμε ή του τόουν??? ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι 250Κ ή 500Κ (λογικά 250Κ) ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν είναι της έντασης πρέπει να είναι διαφορικό και αν είναι του τόουν πρέπει να είναι αναλαγικό? Υ.Γ. Αν μπορείτε να μου απαντήσετε γρήγορα μπας και έχω κάνει κάποιο λάθος στην παραγγελία από Θωμά, να την αλλάξω...
  18. Τελικά ήταν καμένη μία ασφάλεια μεταξύ Ρ251 και του κυκλώματος που συνεχίζει προς τις λάμπες.... Όλα ΟΚ λοιπόν... ευχαριστώ για τη βοήθειά σας... (και ειδικά αν δε μου έλεγες να μετρήσω εκεί δε θα έβλεπα ότι έχει ασφάλεια μέσα στην πλακέτα...)
  19. toneless.... Τα ρελέ της τροφοδοσίας που είναι?? (δεν τα έχω τσεκάρει) φαντάζομαι κάπου, μετά τον Μ/Σ εισόδου έτσι..??? (ή πριν???) Το υποψιάζομαι αυτό γιατί όπως ανέφερα και στο πρώτο ποστ, ακούω ένα θόρυβο σαν ρελέ όταν ανοίγω το STAND BY.... Υ.Γ. 1 Το περίεργο είναι ότι όλο αυτό το πρόβλημα προέκυψε τελείως απρόσμενα... τι μία μέρα έπαιζε κανονικά, ούτε τσάφ, ούτε πρόβλημα, ούτε τον τσίτωσα. ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ... Και την άλλη μέρα πάω να τον ανοίξω και διαδραματίστικε το συμβάν... :) Υ.Γ. 2 Τα ρελέ της τροφοδοσίας πως τα τσεκάρω?? (θέλω να πω, είναι κλασσικό ρελέ με πηνίο και τσεκάρω το πηνίο του αν είναι κομμένο? ή είναι καμιά άλλη πατέντα ηλεκτρονική??)
  20. Ναι οκ.... Τα τσέκαρα κιόλας στο διάγραμμα να ξέρω που βρήσκοντε... Δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία αλλά δεν είμαι τελείως άσχετος...(μηχανολόγος είμαι :P τρομάρα μου) Θα ακολουθήσω τα βήματά σου με προσοχή και αν έχω κάποιο κόλλημα θα απαντήσω πάλι εδώ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ!!!!
  21. Απ'ότι κατάλαβα όλα αυτά τα κάνω εφόσον είναι στο ρεύμα ο ενισχυτής και είναι και ο διακόπτης ανοιχτός έτσι?? (δεν είναι να παίζουμε με αυτά)
  22. δεν ανάβουν ούτε τα νήματα....ΤΙΠΟΤΑ!!! αυτό είναι ένα λαμπάκι και απλά αλλάζει χρώμα... σε εμένα είναι μονίμως πράσινο...
  23. Και που λέτε... πριν κανένα τετράμηνο άλλαξα λάμπες στον Fender Pro Reverb 50Watt και επισυνάπτω λινκ για να μην ψάχνεστε για το ποιος είναι ο ενισχυτής: http://www.fender.com.au/amplification/guitaramps/pro_reverb.php Και εδώ είναι το ηλεκτρικό του σχέδιο: http://www.fender.com/support/amp_schematics/pdfs/Pro_Reverb_Schematic.pdf Ρύθμισα και τις λαμπίτσες το BALANCE και το BIAS. Έπαιζε γαμάτα.. όλα καλά... Χτες λοιπόν που πάω να τον ανάψω, τίποτα.....πάπαλα..... Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όταν ανοίγω τον διακόπτη δεν ακούει τίποτα (ότιδήποτε ασφάλεια υπάρχει την τσέκαρα, είναι όλες ΟΚ), ούτε οι λάμπες ανάβουν ούτε και η λυχνία μπροστά στη φάτσα του ενισχυτή. Όταν ανοίγω και το STAND BY τα ίδια, με τη διαφορά ότι ανάβει ένα λαμπάκι στο πίσω μέρος του ενισχυτή που είναι πράσινο αν όλα είναι ΟΚ με τις λάμπες.... Πάλι οι λάμπες δεν ανάβουν, και τι στιγμή που ανάβω το STAND BY ακούγεται ένας μηχανικός θόρυβος σαν ρελεδάκι ή ο μετασχηματιστής μπορεί να είναι. Σας περνάει τίποτα από το μυαλό για το τι μπορεί να είναι? Τι να κάνω? Καμία συμβουλή?
  24. ΡΕΕΕΕ..... delta66......... Τι τέλεια που είναι αυτή η φωτό στο που έχεις στο αβατάρ????? χεχε...
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου