Προς το περιεχόμενο

il_dottore46

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    137
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από il_dottore46

  1. Παιδιά επειδή τελικά η EG523 δεν ήταν διαθέσιμη, αγόρασα μόλις αυτήν την Takamine από τις αγγελίες: https://smart.noiz.gr/details.php?id=443826 Έαν έχετε κάποια άποψη, feel free to share
  2. Δεν τις γνωρίζω, ομολογώ, ωστόσο έψαξα και δε βρήκα κάτι σε μεταχειρισμένο. Πας λίγο και σε ότι πετύχεις στα μεταχειρισμένα, εκτός αν έχεις καμία τρελή υπομονή. Εγώ καίγομαι να πάρω μία, δεν την παλεύω καθόλου με τη φτηνιάρικη που έχω και με κρατάει πίσω, οπότε ότι κάτσει απ' αυτά που γράψατε! Καινούργια δε θα δω καν τελικά. Βρήκα τη Yamaha που έγραψα (lj-6) στα 3 κατοστάρικα, η οποία έχει επίσης 6 κατοστάρικα και στο youtube ακούγεται σαν αρκετά ακριβή κιθάρα. Γεμάτο low-end, τα μεσαία όσο πρέπει, τα πρίμα να ξεχωρίζουν γλυκά. Ξέρω, δεν είναι ικανός κριτής το youtube με φίλτρα στην ηχογράφηση, editing, compress από το youtube μπλα μπλα και μετά σε κάρτα ήχου, μακ βέβαια, και ηχεία υπολογιστή. Τι κιθάρα πραγματικά ακούς στο τέλος; Αλλά είναι ο μόνος οδηγός. Βρήκα και μια Takamine EG523SC. 400 ευρώ. Αυτή τα σπάει περισσότερο στο youtube. Και είναι και κούκλα! Μη γελάτε πλιζ, δεν ξέρω από κιθάρες, μόνο τι μου λένε τα δάχτυλα μου από αίσθηση και τι ακούω. Άρα μήπως ξέρω;; Μεταξύ των 2 αυτών και με δεδομένη τη διαφορά των 100 ευρώ στη τιμή τους ως μεταχειρισμένα;; Καρα-ξεφεύγουμε στα 4 της Takamine αλλά ρε γμτ, τόσα χρόνια ασχολούμαι με τη μουσική, πλέον τα όργανα μου τα θέλω καλά, αλλιώς χαλιέμαι... Τι να κάνουμε που ζούμε στο Ελλάντα του 2020.
  3. Sorry για το double post, αλλά στο προηγούμενο δε μπορώ να γράψω κάτω απ' το quote. Βρήκα και μια Yamaha lj-6, νομίζω αξίζει αρκετά περισσότερο από κάθε καινούργια που μπορεί να βρω στα 250ε. Δυστυχώς δε μπορώ να την παίξω πρώτα και μάλλον θα πάω για αγορά στα τυφλά. Ελπίζω να μου βγει Ίσως ψάξω και σε κανένα Νάκα, μήπως και την πετύχω.
  4. Ναι αυτό θα γίνει. Ντάξει Θεσσαλονίκη είμαστε, έχει αρκετές στα μαγαζιά. Σε μαγαζί εδώ, έχω βρει επίσης και μια VGS καινούργια αλλά πειραγμένη (4 κατοστάρικα δουλειά κατά τον μαγαζάτορα...τάστα-γέφυρα-nut) που τη δίνει 2. Εντάξει την έπαιξα, δε με ενόχλησε κάτι, δε με συγκίνησε κάτι. Τι περιμένεις ρε μάστορα δηλαδή με 2-3 κατοστάρικα, Martin? θα μου πείτε. Και θα 'χετε δίκιο. Ίσως είναι όντως καλή περίπτωση για τα λεφτά, θα παίξω καμιά 20αριά διαφορετικές όπως είπες κι εσύ και θα πάρω μία.
  5. Καλημέρα, καλημέρα! Όπως λέει και ο τίτλος ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια budget ηλεκτρακουστική. Είμαι μουσικός τα τελευταία 12-13 χρόνια, από τα 17 μου δηλαδή και το όργανο μου είναι μπάσο, παίζω τα τελευταία 9-10 χρόνια σε μπάντες - αν και σε καμία την περίοδο αυτή. Λέω ότι είναι μπάσο γιατί κιθάρα μέχρι τώρα παίζω μόνο στο σπίτι, αλλά όταν λέω παίζω, εννοώ λιώνω. Το Fenderάκι (το jazz) κάθεται στη γωνία παραπονεμένο στο σπίτι. Ο λόγος είναι ότι (μετά κι από ένα χρόνο vocal coaching) τραγουδάω και γράφω κομμάτια. Στην επόμενη μου μπάντα που θα προσπαθήσω να το παίξω μπασίστας-frontman. Anyway ξεφεύγω. Λοιπόν, έχω μια ακουστική της κακιάς ώρας που μου χει ξεσκίσει τα δάχτυλα και δεν παίζει κιόλας. Καυσόξυλο κανονικό, πρώτο όργανο που πήρα ever πριν πολλάααα χρόνια. Μετάνιωσα το ότι αγόρασα πριν κάποιο διάστημα μια ηλεκτρική epi και δεν τα δωσα για ακουστική, αφού μ' αρέσει περισσότερο και εκεί πάνω γράφω, αλλά δεν πειράζει μου είναι απαραίτητη κι αυτή οπότε.. Πάμε τώρα να βρούμε και μια αξιοπρεπή ακουστική. Budget 250-300 ευρώ. Δυστυχώς, καιροί δύσκολοι και έχουμε και καινούργια γκόμενα να μας τα τρώει (Honda τη λένε...). Κοίταξα για μεταχειρισμένη, δε βρήκα κάτι που να μου γυαλίσει. Κυρίως φταίει ότι οι περισσότερες μτχ. ηλεκτρακουστικές αγοράστηκαν εδώ και σε τιμή σχετικά υψηλή για το όργανο, οπότε τώρα τις ζητάνε επίσης ακριβά γι' αυτό που είναι. Οπότε είπα να μπω και Γερμανό. Εκεί είδα τις εξής 2 που μου γυάλισαν: https://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbjc503ceq_nt.htm#bewertung https://www.youtube.com/watch?v=uATKfe5IbYQ & https://www.thomann.de/gr/epiphone_hummingbird_pro_fcb.htm https://www.youtube.com/watch?v=TT5cr_0VT24 Επιπλέον βρήκα και μια μεταχειρισμένη YAMAHA FG410EA ('89-'94 παραγωγή) στα 250€ με τη σκληρή της θήκη. Χρήση που θέλω να της κάνω: τα πάντα. Practise, σύνθεση, πρόχειρες ηχογραφήσεις σπίτι, acoustic sessions (πρόβες-λάιβ) και αν μπορεί να σταθεί και σε κανονική ηχογράφηση και για αυτό. Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα πάντα που αφορούν την κιθάρα (όχι την εμφάνιση της), δηλαδή playability πάνω απ' όλα, ήχο, ποιότητα κατασκευής, πόσο καλά μπορεί να σεταριστεί (σόρρυ αν πεταξα καμια ...) και ηλεκτρικό σύστημα ποια θα επιλέγατε;; Και για τις 3 διάβασα τα καλύτερα, καλά για τη Yamaha είναι λίγο πιο θολό το τοπίο και δε ξέρω αν αξίζει και τόσα λεφτά επίσης. Γενικά έχω την εντύπωση ότι, λόγω τεχνολογίας, τα σημερινά budget όργανα είναι κλάσης ανώτερα από τα αντίστοιχα παλιά. Αλλά διάβασα εξαιρετικά σχόλια, ότι βρήκα τελοσπάντων, και για τη Yamaha. Γενικά πάντως θέλω μια καλή βάση που με λίγη δουλίτσα αργότερα (βλ. bone saddle-nut, fret levelling αν χρειάζεται) να παίξει ακόμα καλύτερα. Οπότε τα κσύλα μας νοιάζουν επίσης. Αλλά μη δώστε πολλή σημασία στο τελευταίο, για τώρα μας νοιάζει να παίζει out of the box. Με ένα καινούργιο σετ καλύτερες χορδές και ένα σεταπ, if necessary. Για πείτε..! Κάθε άλλη πρόταση σε καινούργιο/μεταχειρισμένο αν δεν ενοχλεί τους admin λόγω διαφήμισης, καλοδεχούμενη! Sorry for the long post!
  6. Το άλλο μου πρόβλημα είναι ότι θα το θελα και 2t sunburst με maple μανίκι και στα μεταχειρισμένα με περιορίζει. Γενικά δεν θέλω απλά επειδή είναι p να πάρω κάτι που δεν μ'αρέσει. Γιατί μετά με ξέρω, θα μπλέξω με το να του αλλάζω χρώμα και φινίρισμα (μόνο νιτρο στα φεντερ). Κοίτα το μπατζετ είναι σχετικό. Όσο ας πούμε το road worn είχε 1200 έλεγα χαλάλι κι ας είναι μεξικάνικο, θα το πάρω γιατί μ' αρέσει. Εξάλλου λένε τα καλύτερα για την ποιότητα κατασκευής και τον ήχο του. Τώρα στα 1400-1500 που πήγε, ε όχι. Το casady μπήκε στη μέση κυρίως λόγω εμφάνισης και συνδυασμού αλκοόλ (μπόλικου) και διάφορα λαιβ Cure (μεταξύ άλλων..) που γούσταρα τον 'κουφωτό' ήχο του Simon (και άκουσα και p, tbird, rick..). Α, και των brmc, που δεν τρελαίνομαι σαν μπάντα αλλά μου αρέσει πολύ το μπάσο τους. Και φυσικά επειδή αυτή τη στιγμή τιμάται 710 στους γερμανούς. Είναι μεγάλο δέλεαρ το νούμερο αυτό. Μισή τιμή από road worn και usa p's. Ευτυχώς βρέθηκε άκρη και στη μικρή μας πόλη και θα χω όλο το χρόνο να τα περιεργαστώ και να καταλήξω. Η αγορά πάντως προβλέπεται προς σεπτέμβριο-οκτώβρη που θα υπάρχει και δουλειά. Εκτός κι αν συμβεί κανένα θαύμα, ξεκινάμε και παρουσιάσεις δίσκου και τουρ σεπτέμβρη και θα ψηνόμουν πολύ να είχα ένα καινούργιο μπασάκι. 7-8 χρόνια πάνε με το squierάκι πλέον..
  7. Τη χαρά που την είδες? ;D (νομιζω έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις ότι μετάνιωσε που έσπασε το συγκεκριμένο P γιατί μετά δεν βρήκε άλλο να του αρέσει τόσο..) Audio καλά όλα αυτά, αλλά μετά ποιος θα το συναρμολογήσει?? :P Αν έχεις πάντως κανά πρόχειρο κοστολόγιο για όλα αυτά τα parts θα με ενδιέφερε. Μωρέ συμφωνώ για το P, κι εγώ εννοείται ότι θέλω οπωσδήποτε ένα, αλλά μετάχειρα USA απειροελάχιστα. Αφού είναι τόσο γαμάτα που κανείς δεν τα πουλάει ;D Και το θέμα είναι τα χρήματα, αλλιώς δεν θα ρωτούσα.. Για thunderbird δεν τίθεται λόγος και ναι το όνομα στο headstock θέλω. Γενικά όταν καλυφθούν όλες οι μπασιστικές ανάγκες και αρχίσει το gas, τότε θα πάω να βρω ένα να παίξω κι αν μου αρέσει θα το πάρω, αλλά σε gibson 8) Το βάρος είναι θέμα πάντως, γιατί το jazz τώρα είναι maple body και άρα θεόβαρο. Μου χει φύγει ο ώμος τόσα χρόνια και με καλή ζώνη. Οπότε ένα hollow body θα ταν μια ευχάριστη αλλαγή στον τομέα αυτό. Για thunderbird το χω διαβάσει πολλάκις, τώρα το άκουσα και για το casady: ότι έχει μεγάλο neck diving. Ισχύει? Όπως και να χει ευτυχώς βρέθηκε γνωστός και συνάδελφος (μέγας.. κιουράς επίσης) που έχει casady και στα δυο χρώματα μάλιστα και P και Jazz (και Rick και και..) οπότε θα γίνει αρμένικη βίζιτα σε κανα 2 βδομάδες και απευθείας σύγκριση όλων!! >:D
  8. Το σκέφτηκα και το κεραυνοπούλι, αλλά θα το θελα σε Gibson αν ήταν να το πάρω, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Και πάει στα 2 χιλιάρικα. Κάποια στιγμή είναι ένα μπάσο που σίγουρα θα προσθέσω στο οπλοστάσιο, αλλά αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα. Και επειδή είμαι της άποψης πάρε αυτό που σου κάνει πρωτίστως το κλικ στο μάτι, θα επιμείνω στο casady. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι starter ούτε bedroom player αλλά σε μπάντα αρκετά χρόνια που ξεκινήσαμε και τη δισκογραφία, οπότε πρέπει να είμαι σίγουρος ότι ηχητικά μ'αρέσει και μου δίνει αυτό που θέλω εντός του ήχου της μπάντας. Γι'αυτό και είναι πολύ σημαντικό να το βρω κάπου Θεσσαλονίκη, οπότε παίρνω τους δρόμους και τα τηλέφωνα και καλή μου τύχη. Το δίλημμα στην παρούσα φάση είναι Casady new vs Fender P USA μετάχειρο. Ένα απ'τα δύο θα αποτελέσει το επόμενο μου μπάσο. Διακαής πόθος το Road worn 50s αλλά για λίγο ρελικ 1400-1500 ευρώ και χωρίς καν βαλίτσα είναι πολλά.
  9. Με ψήσατε! ;D ;D X-minor γιατί άβολο? Μου φάνηκε αρκετά φαρδύ το μανίκι στα βιντεάκια (προς precision δηλαδή) και δεν με χαλάει καθόλου αυτό. Λάθος? Audio το ξέρω ότι είναι one trick ponny που λες κι εσύ, precision φάση. Γουστάρεις και το παίρνεις ή δεν γουστάρεις και δεν το παίρνεις. Ε εγώ προσανατολιζόμουνα για καιρό σε precision που νομίζω έχουν αρκετές ομοιότητες και μοιάζουν και αρκετά σαν ηχοχρώματα. Απλά το epi έχει και το resonance του κουφωτού που μ'αρέσει αλλά και ταιριάζει πιστεύω στο στυλ και στη μπάντα που παίζω εδώ και χρόνια (post punk revival). Παίξιμο 90% πένα στη μπάντα, οπότε ναι μ'ενδιαφέρει πάρα πολύ και το πως ακούγεται με πένα. Τώρα έχω ένα jazz, squier vm με ντιμαρτζιους. Καλούλι είναι αλλά ποιοτικά θέλω αναβάθμιση εδώ και χρόνια. Λεφτά δυστυχώς δεν υπήρχαν όμως.. Γενικά είμαι μέγας Curάς και νομίζω ότι ο αγαπημένος μου Simon ήχος (στα λαιβ) προέρχεται απ'τα κουφωτά που έχει, ένα Cassady και ένα Eccleshall 335 και δεδομένου ότι precision (για fender usa μιλαω) φάγανε και μια τρελή άνοδο στις τιμές και το epi βγαίνει στα 700κάτι, έλεγα να του ρίξω μια ματιά. Και κατέληξα να με έχει ψήσει πάρα πολύ γιατί το γουστάρω άπειρα και σαν εμφάνιση (ε κακά τα ψέματα μετράει και με ποιο δείχνεις πιο ωραίος στο stage 8) αλλά και σε φτιάχνει όταν το κοιτάς). Πάντως audio εγώ στο μαύρο είμαι και με αφαίρεση του pickguard μάλιστα. :) Αλλά επειδή τα βιντεάκια δεν λένε τίποτα ξέρει κανείς τίποτα για Θεσσαλονίκη, αν υπάρχει πουθενά? Precisions έχω παίξει αρκετά, θέλω να παίξω οπωσδήποτε και ένα τέτοιο για να αποφασίσω που θα πάω τελικά.
  10. Fellow bassmen και όχι μόνο καλησπέρα σας για άλλη μια φορά! Όπως καταλάβατε απ'τον τίτλο ενδιαφέρομαι για ένα Epiphone Jack Casady μπάσο. Το χει / έχει παίξει κανένας με τέτοιο? Και επίσης Θεσσαλονίκη ποιος παίζει να το χει, να πάω να το παίξω (γιατί δεν έχω πιάσει καν κουφωτό ηλεκτρικό ποτέ) και αν δεν μου πουν τιμή να μου πέσουν και τα υπόλοιπα μαλλιά, να το αγοράσω.
  11. Ευχαριστώ πολύ guys για τις απαντήσεις, αν και η απάντηση βρέθηκε και δώθηκε στην πρόβα πριν σας διαβασω :) (θα είχα γλυτώσει πολύ χρόνο βέβαια αν σας προλάβαινα πριν φύγω γιατί ήταν ακριβώς αυτά που είπατε) Και τελικά ναι, ήταν όντως εύκολο, απλά εγώ ως πλήρως άσχετος με Cubase και κάρτες ήχου (εγώ ενα μπασάκι παίζω, τα μπλιμπλίκια στην μπάντα είναι αλλουνού δουλειά :P ) είδα το πρόγραμμα και πελάγωσα λίγο. Αντιμετωπίσαμε και ένα προβληματάκι με τα assignments και τις vst connections της κάρτας, αλλά λύθηκε εύκολα με άλλους drivers. Περάσαμε τον μετρονόμο και τις λούπες απ'το Logic που είχαν γίνει quantize μαζί γιατί αλλιώς υπήρχε θέμα συγχρονισμού και όντως ήταν ένα απλό panning η υπόθεση και λίγη κοπτοραπτική για να έρθουν ακριβώς στην αρχή του μέτρου. Οπότε case closed από δω. Cheers! :D
  12. Χαιρετώ όλους τους noizάδες! :D Όντας πλήρως άσχετος θα ήθελα τη βοήθεια σας για κάτι μάλλον σχετικά απλό. Έχω το Cubase 5 και την M-Audio Fasttrack. Αυτό που θέλω να κάνω (ή μάλλον να κάνουμε) είναι να στήσουμε κάποια κομμάτια που έχουν samples στο cubase μαζί με μετρονόμο. Και εξηγούμε περαιτέρω. Τα samples όλα θα γραφτούν σε ένα κανάλι με το Logic και θα γίνουν export σε wav. Το ίδιο και ο μετρονόμος θα ηχογραφηθεί σε ένα άλλο κανάλι. Και αυτά τα 2 κανάλια θέλω να τα περάσω στο Cubase κάνοντας assign την κάρτα ήχου (που είναι δικάναλη) να στέλνει το ένα κανάλι στη μία της έξοδο και το άλλο στην άλλη. Πως το κάνω αυτό? Ευχαριστώ πολύ! :)
  13. Χαιρετώ άλλη μια φορά την παρέα του noiz! Λίγα περί ιστορίας για αρχή. Παίζω με ένα Squier VM Jazz (maple body-maple fingerboard), που είναι και το μοναδικό μου. Αξιόλογο μπασάκι με (αρκετά) μελανό σημείο την ποιότητα κατασκευής του μπράτσου του. Δεν ξέρω αν αργότερα βελτιώθηκαν στον τομέα αυτό τα συγκεκριμένα αλλά το δικό μου ψιλοπάσχει. Του έβαλα και Dimarzio Model J's και είδα σημαντική βελτίωση στον ήχο απ'τους αναιμικούς 'μαμά' duncan designed. Αλλά αν δεν αλλάξει το μπράτσο και ίσως η γέφυρα δεν θα γίνει ένα πραγματικά καλό όργανο. Ίσως στο μέλλον. Γιατί προς το παρόν έχω καταλάβει ότι τελικά είμαι precision τύπος και αυτόν τον ήχο θέλω. Παίζω indie rock/post punk (με πένα και σχεδόν πάντα με λιγότερο ή περισσότερο βρώμικα αν λέει κάτι...) στη μοναδική μπάντα που είμαι. Εδώ και αρκετούς μήνες που υπάρχει στο στούντιο ένα MIJ Precision του μπασίστα της άλλης μπάντας που μοιραζόμαστε το χώρο, έχω ερωτευτεί σφόδρα τα precision για διάφορους λόγους. Μάλιστα πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσα τις ηχογραφήσεις των bass tracks για τον δίσκο μας και η πλειοψηφεία γράφτηκε με το εν λόγω P. Και 2 tracks με το δικό μου. Οπότε λέω να μην το κουράζω άλλο και να αγοράσω ένα. Όλο αυτό για να σας ρωτήσω αν το road worn 50's αξίζει τα 1200 ευρώ που κοστίζει, τιμή thomann. Δεδομένου ότι είναι MIM και δεν έχει καν hard case, απλά με μια Fender gig bag έρχεται. Και του ότι στα ίδια πάνω κάτω χρήματα αγοράζεις ένα american standard και με βαλίτσα. Απλά έχω ερωτευτεί το συγκεκριμένο αλλά δεν θέλω να πληρώσω (πολύ) υπεραξία για το relicing και τα νιτρο φινιρίσματα. Ούτε με ενδιαφέρει αν το μπάσο μου δεν γράφει made in USA αλλά Mexico. Αρκεί να με ικανοποιεί. Από ήχο στο youtube ακούγεται σούπερ (καλύτερο απ'το MIJ που παίζω στο στούντιο) αλλά ξέρω ότι το youtube δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Όπως και να χει ο ήχος αν δεν σου κάνει, με έναν άλλο μαγνήτη έρχεται εκεί που τον θέλεις. Κυρίως με νοιάζει η ποιότητα κατασκευής, δηλαδή το μανίκι να έχει ποιοτική ταστοδουλειά και να έχει ποιοτικό hardware. Όπου πάσχει το δικό μου δηλαδή. Όπως και αρκετά παλιότερα MIM Fender που έτυχε να παίξω κατά καιρούς. Ποια η γνώμη σας?
  14. BrightSide. - Where Are The Mods? Digital Single Release (free download) Στις 24 Ιουνίου 2014 οι BrightSide. (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα) κυκλοφορούν το single "Where Are The Mods?" και το παραχωρούν για ακρόαση και δωρεάν download από την επίσημη ιστοσελίδα τους (http://brightsidemusic.net). Μέσα από μία indie rock/post-punk μουσική αισθητική, περιγράφεται στους στίχους του κομματιού το κίνημα των Mods και ο αντικατοπτρισμός του στη σύγχρονη εποχή. Έπειτα από δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με τελευταία αυτή στο EJEKT Festival, το συγκρότημα επέλεξε το “Where Are The Mods?” ως το πρώτο single του επερχόμενου LP τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2014. Info: BrightSide. – Where Are The Mods? Music & Lyrics by BrightSide. Recorded at Mix Studio, Thessaloniki, Greece by Fotis Demertzis Mastered at Odeon Mastering, Thessaloniki, Greece by Apostolos Siopis Artwork: Photo by The Street Wonderers Stavrina St. as the "Smart" Girl Styling by The Street Wonderers Photo Editing and Art Direction by Alex'O'right Artwork Arrangement by Angelina Christoforidou Produced by BrightSide. P & C 2014 Links: BrightSide. http://brightsidemusic.net http://brightsideindieband.bandcamp.com http://soundcloud.com/brightside-indieband http://www.facebook.com/BrightSideTheBand http://twitter.com/_BrightSide__ http://www.youtube.com/user/BrightSideTheBand http://instagram.com/brightside_indieband Κάθε σχόλιο και κριτική, θετική είτε αρνητική, φυσικά ευπρόσδεκτη. :)
  15. 50 watt είναι εξαιρετικά λίγα για να παίξουν δίπλα σε τύμπανα ακόμα κι αν θες τον ενισχυτή μόνο για προσωπικό μόνιτορ που για μένα είναι λάθος αντίληψη βέβαια, εκτός κι αν είναι πολύ μικρό το μαγαζί. Πρέπει να σ'ακούν και οι υπόλοιποι και ειδικά ο ντράμερ. Αυτό γίνεται και απ'τα μόνιτορ βέβαια αν και δεν είναι το ίδιο. Αν φυσικά έχει δικό του μόνιτορ ο ντράμερ.. Όπως και να χει αν δεν είναι ακουστικό φάση το σετ (ή τα τύμπανα πολύ μικρά) τα 50 watt είναι πολύ λίγα. Στην καλύτερη να ακούς εσύ οριακά, στη χειρότερη δεν θα ακούς τίποτα. Καλύτερα 100 ή και παραπάνω. Ειδικά στο μπάσο είναι πολύ προτιμότερο να τα χεις και να τον βάζεις χαμηλά, παρά να τσιτώνεις τον μικρό. Μπορεί το επίπεδο db να είναι το ίδιο, αλλά πρακτικά το headroom του μεγάλου, ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις, είναι έτη φωτός μακριά απ'του τσιτωμένου μικρού, πόσο μάλλον 50άρη..
  16. Μούφα κλιπ, (πολύ) μούφα δίσκος. Ενώ τα 3 πρώτα, με αποκορύφωμα το τελευταίο Suburbs, ήταν δισκάρες, το Reflektor με απογοήτευσε πλήρως και είμαι και μεγάλος φαν της μπάντας. Κρίμα, ελπίζουμε να επανέλθουν δριμύτεροι, η indie σκήνη τους χρειάζεται.
  17. Μπράβο ρε παίδες!! Άντε και το full LP το Σεπτέμβριο! Ακόμη θυμάμαι τη λαιβάρα σας στο Six Dogs πριν κανα μήνα για το Red Bull. Και φυσικά αυτό που είχα πει και στον Ηρακλή, ανεβείτε Σαλόνικα να παίξτε σε κανα eightball να το κατεδαφίστε, να γουστάρει όλη η πόλη.
  18. Μία λύση είναι να βρεις και διαφορετικά σημεία του tone μεταξύ καθαρών/φαζαριστών. Κόβωντας tone όταν παίζεις με φαζ, θα αδειάσουν τα high/mid high και θα τονιστούν τα low/mid low και άρα θα πάρεις λίγο όγκο. Στα καθαρά το P σου με έναν άλλο μαγνήτη (γιατί οι στοκ των squier είναι λίγο μαπεξ όπως και να το κάνουμε :-X) θα γεμίζει μια χαρά, τόσοι stonerάδες παίζουν με P. Εξάλλου μιλάμε για το one-and-only Μπάσο κατά SF (και αν και με Jazz, συμφωνώ, εν αρχή ην το Ρ και μετά τα υπόλοιπα). Αν θες μπουμ-μπουμ μάλλον έχεις λάθος μπάσο, πάρε ένα με διπλούς ή ακόμα καλύτερα ενα με mudbucker στη neck να γκρεμίζεις κτίρια.
  19. Μπα δυστυχώς, για precision δεν έχω και πολύ ιδέα. Οι precisionάδες του φόρουμ θα βοηθήσουν καλύτερα. Γενικά έχει πάρα πολλούς μαγνήτες όμως, πέρνα και από talkbass καμιά βόλτα, μπορεί να πάρεις καμιά ιδέα στον κατά τ'άλλα ωκεανό από threads που υπάρχει εκεί..
  20. Αν παίζεις φουλ με φαζ ο χαρακτήρας του μαγνήτη θα χαθεί ούτως ή άλλως. Απλά αν όντως τον αλλάξεις πρόσεξε συχνοτικά που θα είναι ο νέος σου μαγνήτης. Μην επιλέξεις κάτι με πολλά μεσαία, κάτι σε 5-6 trebl, 4 mid, 6-7 bass θα ήταν καλό νομίζω. Αυτό για να μην χαθείς συχνοτικά μέσα στη μπάντα. Εκτός κι αν δεν σας ενδιαφέρει γενικά να ξεχωρίζουν τα όργανα μεταξύ τους.
  21. Ρε συ αυτό αφορά τους συμπαθείς φίλους μας, τους κιθαρίστες. (φτου, φτου μακριά από μας ;D ) Και για μπάσο έχει αρκετά threads, απλά είπα να ανοίξω ένα για να τα συγκεντρώσουμε. Να κάνει ο καθένας ένα mini review απ'τις χορδές που χρησιμοποιεί/έχει καταλήξει για να είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί. Εγώ ο άσχετος δηλαδή που θα θελήσω αύριο/μεθαύριο flats, να μπω να διαβάσω τι χορδές χρησιμοποιούν οι flatαδόροι του νοιζ να ξέρω που να κινηθώ. 8) Κλπ, κλπ..
  22. Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστούμε απόψεις περί χορδών που βάζουμε στα μανάρια μας. Ουσιαστικά σε ποιες χορδές έχει καταλήξει ο καθένας (ανάλογα και με το τι ήχο θέλει/τι μουσική παίζει), κόστος, ένα mini review γενικά για να φτιαχτεί μια μικρή database μπασοχορδών. Ξεκινάω. Παίζω με ένα VM Jazz και πλέον κατά κύριο λόγο ασχολούμαι με την indie rock/post punk λόγω μπάντας και όχι μόνο. Ως εκ τούτου στην μπάντα το 90% του παιξίματος μου είναι πενάτο (μην ρωτήσει κανένας γιατί :P) και θέλω ατάκα. Χρησιμοποιώ μεταλλικές (steel) roundwound, 45-100 (ή 105). Μετά από δοκιμή στο μεσαίο price range (25-30e) χορδών από Ernie Ball, GHS, D'Addario, Fender μου πρότειναν τις La Bella. Το σετάκι steel roundwound 45-100 που το βρίσκω στα 25e. Τελείωσε, τουλάχιστον σ'αυτην την κατηγορία τιμής δεν έχω βρει για τα γούστα μου κάτι καλύτερο. Αίσθηση εξαιρετική, ήχος με πολύ ατάκα και γεμάτος σε κάθε περιοχή συχνοτήτων. Πολύ ισσοροπημένος επίσης. Και πραγματικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απ'ότι άλλο έχω παίξει. Οι χορδές διατηρούσαν το brightness τους ακόμα και μετά από 7-8 μήνες με συνεχείς πρόβες και λαιβ! Σκεφτείτε ότι ήμουν φαντάρος πέρσι και τελοσπάντων τις είχα αφήσει πάνω από ενάμιση χρόνο στο μπάσο και ακόμα είχαν να δώσουν κάτι, δεν ήταν τελείως μουντές. Εμένα τουλάχιστον ποιοτικά μου φάνηκαν 1-2 σκαλιά πάνω απ'τις άλλες μάρκες που έχω δοκιμάσει και προανέφερα. Θέλω να δοκιμάσω και τις ακριβές DR κάποια στιγμή.
  23. Γίνεται και το ανάποδο πάντως, μπάσο να γίνει κιθάρα. Ή μάλλον μπασοκίθαρο. Τις προάλλες σ'ένα λαιβ (stonerάδες τα παιδιά και πολύ καλοί) ο, ουσιαστικά, κιθαρίστας χρησιμοποιούσε ένα μπάσο Gibson SG short scale σε ενισχυτή κιθάρας και πιθανότατα με πιο light gauge χορδών. Και με γενναίες δόσεις fuzz βεβαίως... Το αποτέλεσμα ήταν ήχος κιθαριστικός απλά πιο βαρύς και ογκώδης (γι'αυτό και το κανε άλλωστε φαντάζομαι). Απλά του λειπαν 2 χορδές, αλλά σε τέτοια είδη και οι 4 αρκούν. Ακόμα και για τα όποια σόλο. Άλλοι παίζουν με κανονικές κιθάρες με βαριές χορδές σε χαμηλά κουρδίσματα και ενίοτε σε μπασοκαμπίνες και άλλοι με υδρίβια όπως αυτά. Επιλογές υπάρχουν πολλές πάντως για να πετύχεις κάτι τέτοιο.
  24. Παιχταράς μεγάλος το παλικάρι! Και πολύ ωραίο βίδεον, αλλά αφ'ενός: που είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στο (rock) bass playing όπως και η σκηνή γενικότερα στην βρετανική ροκ και αφ'ετέρου, ε έπρεπε να είχαν ένα precision ρε παιδιά στη θέση του jazz όταν είπε για το πρώτο made by Leo Fender ηλεκτρικό μπάσο.
  25. Να πω και γω ως ευτυχής ιδιοκτήτης του ξανθούλικου (full maple). Αν και έχω ξαναγράψει για το μπάσο μου εδώ, εν συντομία. Με 2 λόγια στα 300 ευρώ βρήκα όργανο που θα κρατήσω για πάντα. Κατ'αρχάς είναι (στα μάτια μου) πανέμορφο. 3 χρόνια μετά. Σαν playability είναι φανταστικό και όχι για τα 300 ευρώ που κοστίζει, αλλά γενικά. Μπράτσο βούτυρο, ταστοδουλειά θελεί απλά ένα refining (ζεις και χωρίς αυτό άνετα πάντως). Οι μαγνήτες του δεν με έπεισαν, αλλά ήρθε ένα σετάκι Dimarzio DP123 (ή αλλιώς Model J) και το όργανο απλά είναι φανταστικό στον ηλεκτρικό του ήχο. Λίγο πιο γκαζωμένοι απ'το σύνηθες για Jazz, αλλά σ'αυτά που παίζω μου είναι άψογοι. Και σας μιλάω αφενός ειλικρινά αφετέρου έχοντας δοκιμάσει σε πρόβες/live/ηχογραφήσεις 3-4 fender J και P, mex και usa, ενα Rick 4001 '75, ένα 5χορδο Lakland, ένα doublebuck και ένα Ibanezακι GSR200 που κοστιζε τότε μόνο 50 ευρώ λιγότερο, όντας πολύ λιγότερο όργανο απ'το Squierάκι. Δεν θα πω ότι είναι το καλύτερο, γιατί ούτε είναι και ούτε υπάρχει καλύτερο βασικά είναι απλά τι σου αρέσει, αλλά θα πω με σιγουριά και αντικειμενικότητα ότι σε real συνθηκες plugged ηχου δεν είχε να ζηλέψει τίποτα απ'όλα αυτά στον ήχο και το playability. Κατασκευαστικά μόνο. Μερικά ψιλοτριξίματα λόγω τάστων που δεν περνάνε στον ενισχυτή ούτε ενοχλούνε, η φτηνή γέφυρα που αλλάζει με ελάχιστα χρήματα (εγώ ακόμα έχω την μαμά) άντε και το πιο 'φθηνό' φινίρισμα, που φυσικά δεν επηρεάζει το playability του οργάνου ή τον ήχο του. Το nut του ήθελε απλά λίγο μολυβάκι και δεν πρόκειται να αλλαχτεί αφού κάνει σωστά τη δουλειά του και ας είναι πλαστικό. Ομοίως και τα κλειδιά, κρατάνε το κούρδισμα απλά άψογα, αλήθεια σας λέω, κουρδίζω βγάζω 3 ώρες πρόβα και 4 μέρες μετά στην επόμενη δεν έχει ξεκουρδιστεί καθόλου!! Τελικά μόνο σύντομος δεν ήμουν, αλλά για μένα αξίζει να δώσεις 100-150 ευρώ ακόμα να το αναβαθμίσεις (μαγνήτες-γέφυρα) και να έχεις όργανο για πάντα μετά (έστω για backup, δεν θα σε προδώσει ποτέ). Και πολλά μπράβο στην Fender για τα Squier των τελευταίων ετών. Πραγματικά βοηθάνε νέους μουσικούς χωρίς πολλά μέσα και χρήματα. Και το ίδιο συμβαίνει και με τα φτηνά όργανα κι άλλων εταιριών, έχουν αναβαθμιστεί πολύ. Προς όφελος μας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου