Προς το περιεχόμενο

acidfx

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    170
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από acidfx

  1. Σταύρο σε ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσουμε διάφορα και θα επανέλθω. :)
  2. Καλημέρα σας, εδώ και κάμποσο καιρό χρησιμοποιούμε το jamhub για πρόβες με τις κιθάρες να συνδέονται στο audio interface του υπολογιστή και στη συνέχεια στο guitar rig. Αντί γι'αυτό όμως Θέλουμε πλέον να παρακάμψουμε το pc και να πάμε κατευθείαν στο jamhub. Τι νομίζετε θα χρειαστούμε ώστε να έχουμε έναν αξιοπρεπή ήχο χρησιμοποιώντας και τα πετάλια μας; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. Μανώλη προφανώς και είναι αργά. Τα 2 χρόνια (αν δεν κάνω λάθος) της εγγύησης που έδινε ο "γερμανός" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Από ότι θυμάμαι αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ήταν η omikron αλλα κάτι μου λέει ότι δεν είναι πλέον, έτσι δεν είναι; Εσύ έχεις στο μυαλό σου κάποιον τεχνικό που μπορεί να ρίξει μια ματιά; Αθήνα είμαι.
  4. Ναι, δεν ανέφερα ότι σε αυτό το διάστημα είχα εκτός από τα samson άλλα 2 ζευγάρια μόνιτορ (adam και m-audio). Επίσης όπως έγραψα πριν, για σχετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται, οπότε δεν είχα λόγο να μπλέξω με επισκευή του ηχείου. Πλέον είναι τα μόνα ηχεία που έχω και θα ήθελα να επιδιορθώσω το πρόβλημα εως ότου να είμαι σε θέση να αγοράσω άλλα.
  5. Καλά, η samson δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη εταιρεία - είναι άλλωστε γνωστό αυτό. Από'κει και πέρα όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση με αυτό του φίλου kostri. Δεν υπάρχει βόμβος ή κρότος από το ηχείο και δεν διακόπτει τη λειτουργία του συνολικά - παρά μόνο του tweeter. Είναι επισης ένα πρόβλημα που το παρουσιάζει εδώ και πεντε σχεδόν χρόνια, χωρίς να υπάρχει επιδείνωση, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως είναι κατασκευαστικό θέμα το οποίο λύνεται σχετικά εύκολα. Πέρα από αυτό τα ηχειάκια αυτά κλείνουν 7 χρόνια στα χέρια μου, τα έχω συνηθίσει, τα θεωρώ αρκετά "τίμια" και ακόμα και αν δεν είναι τα πρώτα ηχεία που χρησιμοποιώ δεν θέλω να τα στείλω για ανακύκλωση.
  6. Καλησπέρα. Έχω εδώ και καιρό πρόβλημα με τα ηχεία μου - το ένα από τα 2 συγκεκριμένα. Από ότι μπορώ να καταλάβω το θέμα είναι ηλεκτρολογικής φύσεως και έχει να κάνει με το crossover του ηχείου. Πιο συγκεκριμένα, το προβληματικό ηχείο "αποφασίζει" ανα μη τακτά χρονικά διαστήματα να σβήσει το tweeter. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί για μια εβδομάδα χωρίς πρόβλημα και ύστερα να "υπολειτουργεί" για δέκα μέρες (η κάπου εκεί ενδιάμεσα να παίζει κανονικά για μερικές ώρες). Όταν το tweeter του δουλεύει, ηχητικά είναι ακριβώς το ίδιο με το "αδερφάκι" του, οπότε δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με προβληματικό tweeter. Κάτι που εχω παρατηρήσει επίσης όταν το πρόβλημα δημιουργείται είναι ότι στο πίσω μέρος του ηχείου "τηγανίζεις αυγό". Καίει τόσο ώστε δεν μπορείς καν να ακουμπήσεις το χέρι σου, σε αντίθεση με το δεύτερο ηχείο το οποίο έχει πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία. ??? Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, έχετε καμιά ιδέα στο που μπορεί να οφείλεται; Επίσης, γνωρίζετε εαν υπάρχει κάποιο κατάστημα/τεχνικός στην Αθήνα που να αναλαμβάνει τέτοιου είδους επισκευές;
  7. Drag&Drop από τον φάκελο όπου βρίσκονται τα αρχεία στην playlist του FL. Τόσο απλά 8)
  8. Εεε καλά, δεν είναι και κβαντική μηχανική :). Αν φτάσει να αφαιρέσει το σύστημα ψύξης, το να καθαρίσει την παλιά (και σχεδόν άχρηστη πλέον) πάστα και να την ανικαταστήσει με νέα δεν πιστεύω να είναι πρόβλημα. Αφού αποφάσισε να το κάνει, ας το κάνει σωστά ;)
  9. Το λάπτοπ πρέπει να το "λύσεις" από κάτω ώστε να βρεις το σύστημα ψύξης του επεξεργαστή. Ίσως και να "κρύβεται" κάτω από το keyboard, το οποίο βέβαια ξεβιδώνει (τις περισσότερες φορές) από κάτω. Αν χρειαστεί να αφαιρέσεις το keyboard πρόσεξε μην κόψεις κατα λάθος τη λεπτή καλωδιοταινία που το ενώνει με την μητρική. Αφού το κάνεις αυτό αφαίρεσε με προσοχή την ψύκτρα και το ανεμιστηράκι (συνήθως συγκραντούνται από 2 βίδες με ελάτήρια πάνω απ'τον επεξεργαστή και 3-4 βίδες περιμετρικά του ανεμιστήρα) και φύσηξε με αέρα τον ανεμιστήρα αλλά κυρίως τη μεταλλική σχάρα στην οποία καταλήγει το σύστημα ψύξης και βρίσκεται στο πλαϊ του υπολογιστή. Υπάρχει περίπτωση εκεί να έχει σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα από χνούδι οπότε φρόντισε να το αφαιρέσεις. Σκούπισε την ψύκτρα και τη cpu από τα υπολείμματα thermal paste, τοποθέτησε φρέσκια πάνω στη cpu και κούμπωσε τα πάντα όπως ήταν. Καλή επιτυχία.
  10. Εγώ θα πήγαινα <a href="http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=43">εδώ</a>.
  11. Αααα καλα, εσύ έχεις χάσει την ... μπάλα μου φαίνεται φίλε μου. Αν δεν έχεις εμπειρία πάνω και στα δύο αυτά προγράμματα (όπως προφανώς και δεν έχεις) είναι καλύτερα να μην λες τίποτα και όχι να παριστάνεις τον ειδημονα. Κατα τ'άλλα ο φίλος WrTsXxx με κάλυψε. Δεν είμαι της άποψης ότι υπάαρχουν καλά και κακά DAW. Όποιο σου κάνει το "κλικ" και όποιο σε βοηθά να μπορείς εύκολα και γρήγορα να αποτυπώσεις τις ιδέες σου θα πρέπει να είναι η επιλογή σου. Όρεξη και χρόνο για δοκιμές να΄χεις. Αυτά.
  12. Από μια πρόχειρη πάντως καταμέτρηση στη στοίβα με "σκασμένους" δίσκους δίπλα μου: Hitachi: 3 Seagate: 4 Western digital: 4 Maxtor: 3 Toshiba: 3 8)
  13. Από ότι γνωρίζω, σου κάνουν αντικατάσταση με αντίστοιχο προϊόν με αυτό που αγόρασες - οχι με προϊόν αντίστοιχης αξίας. Ενδέχεται δηλαδή να είναι φθηνότερο ή ακόμα και ακριβότερο. Είχες αγοράσει δίσκο 250GB με 8 mb cache; Αν δεν υπάρχει πλέον, θα πάρεις αντικατάσταση δίσκο 250GB με 16mb cache πχ ή τον αμέσως επόμενο κοκ. Η τιμή του είναι λογικό να είναι πλέον μικρότερη της τιμής που τον αγόρασες ένα χρόνο πριν.
  14. Μνήμες. Βγάλε το καλώδιο του ρεύματος και αφαίρεσε όλες τις μνήμες. Βάλε πάλι το ρεύμα και ξεκίνησε το pc - beeeeeeeeep. Σβήνεις, βγάζεις καλώδιο και βάζεις μόνο τη μία μνήμη. Βάζεις καλώδιο και ανάβεις τον υπολογιστή. Δουλεύει; Αν ναι, σβήσε και βάλε μία μία τις υπόλοιπες μνήμες. Αν όχι βγάλε τη μνήμη που έβαλες και βάλε άλλη στη θέση της.
  15. the subways / rock'n'roll queen, αν δεν κάνω λάθος.
  16. Ωραίο τόπικ. Να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου...
  17. Υπομονή γιατί αργεί λίγο, αλλά κάνει δουλειά. Αν δεν έχει αποτέλεσμα υπάρχει πιθανότητα το στικάκι να έχει βγει οφ.
  18. Το rock album του 09 είναι φρέσκο - κυκλοφόρησε πριν δυο μέρες.
  19. Ναι, έχουν πρωτοτυπήσει λανσάροντας το ασύρματο ... midi.
  20. Ή ακόμα καλύτερα του φορτώνεις το <a href="http://www.image-line.com/documents/edison.html">edison</a> σαν plugin και καθάρισες. :)
  21. Έτσι ακριβώς. Απλά πρόσεξε να έχει texas instruments chip για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (οι κάρτες στα link του alchemist πληρούν αυτή την προϋπόθεση).
  22. Αν σου αρέσει αυτό το στυλ τσέκαρε: Sun project http://www.youtube.com/watch?v=FXDCgtGjugM&feature=related Skazi dark soho Xenomorph Tim Schuldt
  23. Είναι Hevia (και όχι Ένια) και το κομμάτι λέγεται Busindre Reel.
  24. Προτεραιότητες φίλε μου. Αν θες τη γνώμη μου, η σειρά που θα ακολουθούσα είναι -> monitors -> κάρτα ήχου -> acoustic treatment -> controller. Τώρα, με 750 euros δεν κάνεις και πολλά πράγματα. Θα μπορούσες να πάρεις ένα ζευγάρι μόνιτορς (μέτρια προς κακά) και μια αρκετά καλή κάρτα ήχου να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά το πιο πιθανό είναι σε λίγο καιρό να τα έχεις στις αγγελίες του noiz ψάχνοντας κάτι καλύτερο (όσον αφορά τα ηχεία τουλάχιστον). Οπότε τα ακουμπάς για ένα ζευγάρι adam A7 και συνεχίζεις από εκεί. Μερικές μπασοπαγίδες, μια αξιοπρεπής κάρτα ήχου (η firebox είναι εντυπωσιακή για τα λεφτά της btw - μην κάνεις το λάθος όμως και επενδύσεις σε emu όπως πρότεινε ένας φίλος πιο πάνω) και παίρνεις και το AKAI μελλοντικά. Εν ολίγοις με άλλα 200eu καθαρίζεις για αρκετό καιρό ηχεία και κάρτα ήχου και κάνεις αργότερα σταδιακά τις προσθήκες σου.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου