Προς το περιεχόμενο

ROSPI

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    35
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από ROSPI

  1. τι να πεις... ηταν αγαθος γιγαντας και τεραστιος ντραμερ R.I.P :'(
  2. no tears for the creatures of the night :( R.I.P
  3. Το πιρακι οντως ειναι πρεσαριστο, αλλα δεν ειναι και δυσκολο να το βγαλεις. Αν εχεις εργαλεια εστω και με μια λιμα τροχισε η τρυπησε το ( εγω το ειχα κανει με τρυπανι απο την μερια που ειναι το βαθουλωμα) αντικατεστησε το κομματι και στο τελος ενωσε τα με βιδα και παξιμαδια. Τωρα βεβαια εσυ ξερεις αν αξιζει τον κοπο να μπεις σε αυτη την διαδικασια...
  4. Καλησπερα ανταλλακτικα απο Pearl εχει το Drumstore παρε ενα τηλ. η ακομα καλυτερα παρε το πεταλι και πηγαινε απο εκει. Αν ειχες το Eliminator θα χρειαζοταν να παρεις μονο το τακουνι σαν ανταλλακτικο γιατι στην ενωση εχει βιδες τωρα για το δικο σου αν υπαρχει σαν ανταλλακτικο θα ειναι σετ με το φουτμπορτ γιατι εχει πιρο. Αλλιως αν πιανουν τα χερια σου γεμιζεις το κενο με εποξικη κολλα η χημικο ατσαλι και μετα ξετρυπας για να περασει το πιρακι, η το πας σε ενα μαστορα που κολλαει αλουμινια καπακια μηχανων κ.τ.λ, και κανεις μια ερωτηση γιατι πιθανον και να μην συμφερει να στο φτιαξει.
  5. Η ιδανικη λυση δεν υπαρχει ειναι ολα θεμα γουστου ο καθενας θα σου προτεινει συμφωνα με τα δικα του και οχι τα δικα σου. Αξιοπρεπεις θα ειναι ολες οι προτασεις μιας και το 95% θα σου προτινει καποια απο τις τρεις εταιριες REMO,EVANS,AQUARIAN. Ειχα παιξει παρα πολλες φορες με το δικο σου σετ σε στουντιο (αν ειναι το bx) αλλα δυστηχως πανε χρονια και δεν θυμαμαι ακριβως αλλα πολλες φορες φοραγε evans στα τομ (μαλλον g2), remo ps3 στην κασα και στο ταμπουρο οτι λαχει. Εγω θα εβαζα remo emperor η evans g2 στα τομ, emperor η evans g2 η cs (αν κοπανας παραπανω) στο ταμπουρο και ps3 στην κασα.
  6. 3) και η τριτη που ειναι και η πιο ευκολη, γρηγορη και οικονομικη και θα σου προτεινα να κανεις, ειναι να βρεις μια επιφανεια που σου αρεσει απο το χρωματοπωλειο η πρακτικερ η απο ιντερνετ π.χ και να τα ντυσεις μονος σου. Τωρα οσον αφορα τον ηχο προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα βαμμενα τυμπανα εχουν πιο ανοιχτο ηχο απο τα επικαλυμμενα.
  7. Υπαρχουν τρεις περιπτωσεις. 1)Η πρωτη ειναι στα βαψει επαγγελματιας , που απο τι καταλαβες δεν συμφερει εκτος αν εχεις ενα τοπ-εντ σετ που εισαι σιγουρος οτι θα το κρατησεις μια ζωη και φυσικα μπορεις να διαθεσεις και τα χρηματα. 2)Να κανεις το βαψιμο μονος σου DIY, οικονομικη λυση αλλα χρειαζεται ικανοτητα-εμπειρια, χωρος,χρονος,κοπος,καθαρισμα και αν δεν το εχεις ξανακανει υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να αποτυχεις να πανε ολα στραφι και να βλαστημας την ωρα και την στιγμη που το αρχισες.
  8. Τα τυμπανα ειναι βαμμενα η επικαλυμενα?
  9. Τα κεντρικα του ΣΤΟΛΛΑ ειναι στην Πατρα, παρε ενα τηλ. και εκει μπορει να σε εξυπηρετησουν εκτος και εαν πεσεις σε κανα παλιομηναρα. Αν εισαι Αθηνα παρε πρωτα στο DRUMSTORE και ρωτα τους, οταν ειχα αγορασει τα ρολαντ μου εδωσαν δυο μανουαλ Αγγλικα και Ελληνικα, δυστηχως ομως εχω αλλο μοντελο απο αυτο που ψαχνεις.
  10. Κομματαρα!!! μπραβο ωραιο παιξιμο και ηχος, το μονο που κουρασε οι συνεχεις εναλλαγες των καμερων.
  11. Συνδεσε κανονικα το μπασο στον ενισχυτη και συνχρονως παιζε τις χορδες και κουνα εντονα το μπασο στον αερα, αλλιως βγαλε το καπακι απο πισω παιζε ελαφρως τις χορδες και ταυτοχρονα κουνα το καρφι και μετα με σειρα ενα ενα τα καλωδια που ειναι κολλημενα με προσοχη για να δεις μηπως εχει καμια σπασμενη κολληση. Εαν δεν βγαλεις ακρη ισως να ειναι και κατι στην πλακετα του ακτιβ κυκλωματος.
  12. έκλυση αερίων, ποια? ??? Φιλε νομιζω τα αναπνευστικα προβληματα δημιουργουνται απο την ελειψη οξυγονου και οχι απο τον ορυκτοβαμβακα, εφοσον οπως λες τον εχει καλυψει με υφασμα και εχεις καθαρισει πολυ καλα τον χωρο απο ινες και μικροσωματιδια. Αν σφραγιζει καλα ο χωρος το περιβαλλον γινεται σουπερ ανθυγιεινο, το οξυγονο εγκλωβιζεται στον χωρο και μετατρεπεται μεσω εσενα σε διοξειδιο το οποιο παγιδευεται και στον χωρο συν τις οποιες οσμες. Να ξερεις οτι μαζι με τον εξαερισμο χρειαζεσαι και εισαγωγη νωπου αερα, δηλαδη για να βγαλεις πρεπει και να βαλεις αερα. Δεν θελω να σε τρομαξω η να γινω υπερβολικος αλλα αν νιωσεις δυσφορεια, αδιαθεσια, ζαλαδα η κοπωση βγες αμεσως εξω, μην μινεις καμια μερα παξιμαδι... ;D
  13. Δεν ξερω αν μετραει η γνωμη μου (ειμαι ντραμερ ;D αλλα πιανω που και που το μπασο) αποψη μου ειναι μην δωσεις 600-800 ευρω ειναι πολλα τα χρηματα για αρχη, ξεκινας τωρα δεν ξερεις τι θες, τα γουστα αλλαζουν μπορει και να τα παρατησεις (μακαρι να μην το κανεις) και οι καιροι ειναι δυσκολοι... επειτα θες και ενισχυτη. Κοιτα πρωτα στα μεταχειρισμενα αν βρεις κατι που σου κανει μεχρι περιπου 200-300 ευρω ειναι μια χαρα. Πιστευω το Squier που αναφερει ο VangelisV αποτελει εξαιρετικη επιλογη ειδικα το jazz bass.
  14. Φιλε μου αυτο που περιγραφεις (αν καταλαβα καλα) συμβαινει για τους εξης λογους. 1) ο ντραμερ (η αλλος μουσικος) δεν εχει αυτοπεποιθηση και τσαμπουκα στο παιξιμο του. 2) δεν εχει μελετησει αρκετα τα κομματια. 3) και οι δυο προηγουμενοι λογοι μαζι. Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι κανεις παραπονα για τον ντραμερ ενω εσυ ο ιδιος (προς τιμην σου) παραδεχεσαι οτι εχεις προβλημα και περιγραφεις τον αλλον κιθαριστα ως ζαμανφουτιστα... θελω να πω γιατι τα λαθη και οι ατελειες του ντραμερ να μετρανε πιο πολυ απο οσο των υπολοιπων. Οσο για την ηχογραφηση οποιος ακουγεται περιεργα, ασχημα, και εκτος χρονου εχει και ειναι το προβλημα.
  15. και συνεχιζω Εαν ο χωρος που εχεις μπροστα απο το σετ ειναι απο 50 ποντους και κατω μπορεις να μετρησεις και να κοψεις δυο ταβλιτσες π.χ οπως ειναι τα ξυλα κατω απο το κρεβατια και να βαλεις ενα μπροστα απο καθε ποδι της κασας, η μπορεις και να μην τα κοψεις και να βαλεις μερικα οριζοντια το ενα μπροστα απο το αλλο ετσι δεν θα φευγει μπροστα και θα εχεις και χωρο. Η αν δεν θες να κανεις αυτο με τα ξυλα μπορεις να δεσεις ενα σχοινι απο τα ποδια της κασας στο σκαμπο ετσι οταν καθεσαι με το βαρος σου να μην φευγει μπροστα. Μην απογοητευεσαι, αν και δεν καταλαβα με πια κρητηρια επελεξες το συγκεκριμενο πεταλι και το αγορασες και καινουργιο το ειχες δοκιμασει ?, υπαρχουν τοσα αξιολογα η και καλυτερα στα μεταχειρισμενα στα ιδια η και λιγοτερα χρηματα.
  16. Το ελατηριο πρεπει να εχει καποια ενταση για να εχει καλη επαναφορα το πεταλι, το ποσο σφιχτο θα το εχεις το ξερεις μονο εσυ και δεν μπορω να σου απαντησω παραπανω, πρεπει να πειραματιστεις για βρεις την μεση λυση. Δηλαδη να ρυθμισεις ετσι το πεταλι ωστε να ειναι σβελτο αλλα και ανετο στο ποδι σου αυτο μπορει να σου παρει χρονο, αν γενικα εισαι αρχαριος το ποδι σου με τον καιρο θα δυναμωσει και θα ξεπερασεις αυτο το προβλημα. Αν ο θορυβος ειναι απο τριξιμο λαδωσε το ελατηριο και τα υπολοιπα κινητα μερη. Μπορεις να μεγαλωσεις το μηκος των καρφιων, ξεβιδωσε τα εντελως βγαλε τα ελατηρια που εχουν και ξαναβιδωσε τα, αλλα προσεχε μην βγουν παρα πολυ και σου δημιουργησουν φθορα στο πατωμα η δωσουν πολλη κλιση στο πεταλι. Αν με το μεγαλωμα των καρφιων παλι φευγει το σετ μπροστα, πρεπει να βαλεις ενα μεγαλυτερο και πιο παχυ χαλι τουλαχιστον να χωραει πανω την κασα, την βαση του ταμπουρου και το σκαμπο σου.
  17. Φιλε χαλαρωσε ολα τα προβληματα εχουν δημιουργηθει επειδη εχεις χαλαρωσει υπερβολικα το ελατηριο. Βιδωσε 3-4 φορες το παξιμαδι και παιξε, αν χρειαστει επανελαβε την διαδικασια αλλα με πιο λιγες στροφες στο παξιμαδι καθε φορα για να εχεις μεγαλυτερη ακριβεια στην ρυθμιση. Δοκιμασε το και ξαναγραψε να μου πεις τι εγινε. Καλοπαιχτο το πεταλι ;).
  18. Γεια σου φιλε. Δεν υπαρχει θεμα με τον αερα, και τα εργοστασια ετσι τα τυλιγουν πριν τα βαλουν στις κουτες. Προσεξε ομως αν παρουσιαστει υγρασια εκει που θα τα αποθηκευσεις μακροχρονια θα παρουσιαστει προβλημα, καλο ειναι να ριχνεις μια ματια που και που. Επισης ξεκουρδισε ολα τα δερματα και στοιβαξε τα αν μπορεις το ενα πανω στα αλλο, δηλαδη με σειρα απο κατω προς τα επανω κασα, βαθυ, μεγαλο τομ, μικρο τομ, κτλ.
  19. Καλημερα Το 10αρι το ξεχνας παραειναι μικρο, το 14αρι ετσι και ετσι νομιζω οτι εχει πολυ συντομο σαστειν, για εμενα τουλαχιστον. Καλυτερα να παιξεις σε 16-17-18 μην τα φοβασαι σαν νουμερα δεν ειναι τοσο μεγαλα οσο ισως νομιζεις, ασε που θα μπορεις να τα βαρας σαν ανθρωπος ;D. Απο προσωπικη εμπειρια επειδη εχω σπασει αρκετα και απο τις δυο μαρκες θα σου προτεινα να αποφυγεις τα μικρα νουμερα ιδιαιτερα τα sh της stagg,ειναι πολυ λεπτα και σπανε ευκολα. Τα wuhan εχουν τα ηχητικα χαρακτηριστικα που ψαχνεις πιο βρωμικος και διαπεραστικος ηχος για αξεντ, ενω τα sh stagg ειναι πιο γλυκα και μελωδικα και μαλακα στο χερι. Για αγορα καλυτερα πηγαινε να δοκιμασεις μονος σου οσα πιο πολλα μπορεις γιατι ειδικα σε αυτες τις μαρκες υπαρχουν τεραστιες αποκλισεις απο πιατο σε πιατο και καποια ειναι πολυ καλα ενω καποια αλλα τενεκεδες...
  20. Καλημερα, αν και δεν εχω ddrum θα σου πω οτι θα δουλεψουν κανονικα αναλογως βεβαια και τον εγκεφαλο που εχεις και τις ρυθμισεις που θα του κανεις. Εγω π.χ εχω ρολαντ τριγκερ σε αλεσις εγκεφαλο.
  21. Καλημερα Εκτος απο αυτα που ζητας, τις βασεις τους και το πεταλι της κασας τα εχεις?.
  22. Καλημερα Δοκιμασε και το vintage A που ειναι διπλο 7,5+3 αντι του εμπερορ που ειναι 7+7, λογικα θα εισαι καλυτερα με τις αρμονικες αλλα θα χανεις λιγο σε ατακα.
  23. μην δινετε σημασια στην παραθεση καποια βλακεια εκανα :P
  24. Καλησπερα. Ο ογκος ειναι οντως βελτιωμενος με το διπλο δερμα (για εμενα τουλαχιστον), απλα νομιζω οτι δεν σου κανει το εμπερορ και χρειαζεσαι αλλο δερμα με διαφορετικα χαρακτηριστικα. Εφοσον το προβλημα δεν ειναι το κουρδισμα θα σου προτεινα να δοκιμασεις αλλο δερμα.
  25. Γεια σου φιλος! το λοιπον εχουμε και λεμε. 1)Αν νιωθεις οτι η σκουρια επιρειαζει το πεταλι ως προς την λειτουργια του και επιδοση του και ως συνεχεια το παιξιμο σου, τοτε θελει καθαρισμα (δηλαδη βρισκεται σε κινητα μερη οπως ελατηριο, αλυσιδα,στα ρουλεμαν του αξονα,η στο μεντεσε πισω στο τακουνι) παρε ενα αντισκωριακο (wd40 ειναι πολυ καλο) και ριξε κατα βουληση αστο καποια ωρα να μαλακωσει η σκουρια, παρε ενα μαλακο πανι και σκουπισε το καλα και μετα λαδωσε τα κινητα μερη με ενα ψιλο λαδακι π.χ λαδι ραπτομηχανης, μπει μπι οιλ (οχι λαδι φαγητου η αυτοκινητου). Το ελατηριο ισως να εχει ξεχειλωσει με τον καιρο και τη χρηση και να θελει αντικατασταση. Ισως και να μην χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα και να πρεπει να το ρυθμισεις σωστα που ειναι και το πιο βασικο. 2)Αν γενικα νιωθεις αβολα, περιεργα, εχεις τιποτα ενοχλησεις στα γονατα η στη μεση τοτε πρεπει αμεσως να πας σε κατι πιο ψηλο. Σε πρωτη φαση μπορεις να δοκιμασεις να παιξεις αν εχεις σπιτι σου με ενα πιο ψηλο σκαμπο να δεις τι γινεται. Ο πιο βασικος κανονας και το σημειο που θα πρεπει να ξεκινησεις, ειναι τα ποδια σου (οι μηροι) να ειναι παραλληλα με το εδαφος δηλαδη η σταση του σωματος να ειναι σε γωνια 90 μοιρων, απο εκει και περα θα αποφασισεις αν θα πας πιο ψηλα η χαμηλα. Συνηθως οι περισσοτεροι βολευονται απο αυτο το σημειο που ανεφερα και λιγο πιο ψηλα απο κει και περα ειναι τι σε βολευει και τι εχεις συνηθισει. Υπαρχουν και περιπτωσεις που καθονται εξαιρετικα χαμηλα η ψηλα. Εαν εισαι σιγουρος οτι θες να συνεχισεις με το συγκεκριμενο σπορ, τοτε θα σε συμβουλευα να διαθεσεις ενα καλο ποσο για καθισμα (κατα καιρους υπαρχουν και πολυ καλες περιπτωσεις μεταχειρισμενων στις αγγελιες του νοιζ), θα μελετας και θα παιζεις ανετα και ξεκουραστα περισσοτερες ωρες και χωρις να νιωθεις οτι παλευεις με το σετ, πιστεψε με θα νιωσεις αλλος ανθρωπος . Σε περιπτωση που στην παρουσα η οχι φαση δεν μπορεις να διαθεσεις χρηματα για καθισμα τοτε μπορεις να δοκιμασεις τα εξης α) η πρωτη και πιο προχειρη λυση ειναι να αρχισεις να προσθετεις μαξιλαρια κατα προτιμηση στρογγυλα, σιγουρα δεν μπορεις να βαλεις και πολλα αλλα θα κερδισεις λιγο υψος, μπορεις να τα ασφαλισεις δενοντας τα με ταινια πανω στο ιδιο το καθισμα.΄ β) σφιξε το σκαμπο στο υψος που νομιζεις οτι σε βολευει και χωρις να κατσεις παρε ενα σκουποξυλο βαλτο παραλληλα με το υψος του σκαμπο και μετρα ακριβως απο το εδαφος μεχρι το κατω μερος του καθισματος (δηλαδη μεχρι εκει που ερχετε σε επαφη το καθισμα με την σωληνα), κοψε το σκουποξυλο και χωστο με στην σωληνα. γ) αν εχεις προσβαση σε εργαλεια οπως δραπανο (τρυπανι) σημαδεψε στη μεση και κατα μηκος το σωληνα (που βρισκεται κατω απο το καθισμα και οχι το σωληνα που δενει πανω το τριποδο) ανα 2 με 3 ποντους και ανοιξε μερικες τρυπες απο την μερια εως την αλλη (η διατομη της τρυπας μην ειναι πολλη μεγαλη μεχρι 6-8 χιλιοστα ειναι μια χαρα) βρες μια μακρια βιδα που να ειναι λιγο πιο στενη απο τις τρυπες που εχεις ανοιξει ρυθμισε το καθισμα στο υψος που θες και περνα την βιδα αναμεσα. Προσοχη!!! αν δεν το εχεις με τα εργαλεια και νιωθεις οτι θα σφαχτεις μην το κανεις και ζητα απο καποιον να σε βοηθησει. 3)Η τεχνικη heel down που χρησιμοποιεις ειναι μια χαρα τεχνικη οπως ολες οι αλλες απλα δεν ειναι για ολες τις περιστασεις.Κυριως χρησιμοποιειται σε μουσικα ειδη π.χ οπως jazz και γενικα στυλ που εχουν χαμηλες εντασεις και μικρες δυναμικες. Με αυτην την τεχνικη μπορεις να εχεις αρκετη ταχυτητα και κοντρολ αλλα οχι πολυ δυναμη τουλαχιστον οχι οση θα εχεις με την heel up τεχνικη. Να εχεις υπομονη και επιμονη και η ταχυτητα θα ερθει με τον καιρο, κυριως να δωσεις σημασια στην σωστη εκτελεση των ασκησεων και οχι στην ταχυτητα. 4)Εαν το πεταλι σου δεν λειτουργει και δεν το εχεις ρυθμισει σωστα, το καθισμα σου βρισκεται τοσο χαμηλα και η σταση του σωματος βρισκεται σαν να κανεις την αναγκη σου σε τουρκικη τουαλετα η σε μπιντε :P και για αυτο τον λογο σε περιοριζει να χρησιμοποιησεις αλλη τεχνικη, τοτε ναι εχεις προβλημα και στα τρια. Η συμβουλη μου ειναι εξης, επιδιορθωσε η αντικαταστησε τον εξοπλισμο σου, πρωτο και κυριο το καθισμα για να ερθει το σωμα σου σε πιο σωστη θεση και να εισαι πιο ανετος πισω απο το σετ. Καθαρισε και ρυθμισε σωστα το πεταλι σου (εαν δεν επαρκει αυτο αντικαταστησε το) για να σου επιτρεψει να μαθεις να χρησιμοποιεις και αλλες τεχνικες. Συνηθως περα απο καποιες σωστες ρυθμισεις στο πεταλι δεν φταιει τιποτα αλλο παρα μονο το ποδι μας που δεν μπορει να παιξει πιο γρηγορα. Να εχεις υπομονη και επιμονη και κυριως να δινεις εμφαση στη σωστη εκτελεση των ασκησεων και οχι στην ταχυτητα που ουτως η αλλως ειναι κατι που θα ερθει με τον χρονο και τον κοπο που θα σπαταλησεις πισω απο το σετ. Μην αφησεις τον εξοπλισμο να σταθει εμποδιο στην προοδο και την δημιουργηκοτητα σου. τςςςςςςςςςςςςς καλα τι ειπα παλι ο ανθρωπας ;D
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου