Προς το περιεχόμενο

paris.r

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    20
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή paris.r

0

Φήμη

  1. Καλησπερα σε ολους! Για το ελληνικό τελωνείο εχει αναλυθεί το θεμα. Ξερει κανεις τι ισχύει σε περίπτωση που θελω να στειλω κατι απο Αμερικη σε Αγγλια; Ειναι και εκει περιπου 30% της συνολικης αξιας οπως στην Ελλάδα; Ισχύει το minimum 50 δολάρια (μαζι με μεταφορικα) για να μην πληρωσεις τιποτα; Ευχαριστώ πολυ!
  2. Είχα καταλάβει ότι ξέρει...αλλά όχι κι έτσι! Το τερμάτισε ;D Θυμάμαι ένα live στο ΑΝ το 2000 που αν δεν κάνω λάθος έπαιζαν και οι 2 με jazzmaster. Ηταν τότε που έβγαλαν το single. Απλά πανέμορφη, ελπίζω να την έχει κρατήσει ο Κυριάκος. Πριν μερικά χρόνια, παρόλο που είχε αλλάξει κιθάρες, αυτήν την είχε κρατήσει. μαζί με αυτήν υποθέτω :P http://www.noiz.gr/index.php?topic=161118.0 Οταν έκανε ο SF το review της midtown υπέθεσα οτι για εκεί προορίζεται(αν και δεν έβαλε tremolo) και περίμενα να δω στο πρόσφατο live αν όντως είναι έτσι. Tελικά μου την έκανε...βγήκε με την strat. Αλήθεια SF, πως και δεν έπαιξε με την midtown?
  3. Η συνδεσμολογία που έχεις κάνει στο αρχικό σου σχέδιο είναι διαφορετική και απο το σχέδιο που σου έστειλα και απο την τελευταία πού παραθέτεις. Τα κεντρικά lugs απο τα volume ποτενσιομετρα πρεπει να τα ενώσεις στα στα 2 ακρα του επιλογέα και απο το κεντρο του επιλογέα φεύγει το καλώδιο που παει στο jack.
  4. Αν δεν κάνω λάθος, και χωρίς να είμαι ειδικός, ο λόγος που δεν παίζει ο ένας μαγνήτης ειναι επειδή δεν τον έχεις συνδέσει στον επιλογέα σύμφωνα με το σχέδιο. Σου βάζω εδω ένα σχέδιο πολυ κατανοητό το οποίο εχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία ;D Good luck!
  5. Καλησπέρα Πάνο, λόγω ηλικίας το πιθανότερο είναι να αλλάξουν πολύ τα γούστα σου με τα χρόνια οπότε όπως είπε κι ο samy μην λες μεγάλα λόγια. Το 'για μια ζωή' είναι σχετικό. Είπες ότι εχεις ταυρακι και μαλλον δεν είναι αυτο που ήθελες οπότε θα σε συμβούλευα να μην ξοδέψεις τα ποσά που λες(800 -1000€) για les paul γιατι μπορεί να συνειδητοποιήσεις οτι ούτε αυτη σου κάνει. Εφοσον έχεις λοκαρει εκεί όμως, πάρε μια epiphone les paul με τα μισά χρήματα να δεις πως θα σου κάτσει, πως θα σου φανει το βάρος κλπ και αν δεις με τον καιρο οτι σου κάνει και όντως αυτό ήθελες, τότε κοιτάς κατι καλύτερο το οποίο μεχρι τότε θα μπορείς να αξιολογήσεις καλύτερα. Οσον αφορά στα μεταχειρισμένα που ειπες οτι φοβάσαι μην εχουν κάτι, αν ενα όργανο δεν έχει σκευρωσει(πραγμα που μπορείς να τσεκάρεις) δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Με τη βοήθεια κάποιου φίλου σου που ξερει 5 πράγματα θα μπορούσες να βρεις καποια μεταχειρισμενη και να σου ερθει ακομα πιο φθηνά. Αν ρίξεις μια ματια στις αγγελίες σιγουρα θα βρεις κιθάρες σε αριστη κατάσταση. Αυτα.
  6. Χαζεύοντας (εγκυκλοπαιδικά...προς το παρον ;D) τις επιλογές που υπάρχουν για αξιοπρεπή semi hollow στα 400~500 ευρω, εκτός από epiphone, ibanez, hagstrom, washburn κλπ, έπεσε το μάτι μου και σ' αυτήν: http://www.thomann.de/gb/hoefner_hctvth_bk_verythin_contem.htm?ref=mobile Λίγο τα inlays, λίγο τα κοντά "κέρατα" αλλά και το γεγονός ότι ΔΕΝ είναι 100% gibson copy(τελευταία με έχει πιάσει μια τέτοια τάση ;D), μου έκαναν κλικ. Διάβασα στο φόρουμ ότι κάποιοι την έχουν δοκιμάσει και ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) έχει λεπτό ή χοντρο μανίκι; 2) τι ταστα έχει; 3) σε σχέση πχ με μια epiphone sheraton, αν εξαιρέσουμε το brand name που ενδεχομένως να υστερεί, έχει κάτι ζηλέψει; Υ.Γ Ψάχνοντας έπεσα πάνω σ'αυτήν την καινούρια viking, σε ΠΟΛΥ καλή τιμη: http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/art-GIT0022945-000
  7. Οι 6 είναι άτοκες αλλά και 12 να βάλεις ο τόκος είναι πολύ μικρός (για κάτι που είχα δει σε αντίστοιχη τιμή έβγαινε +5~6 ευρω)
  8. Έχω τον fender και είμαι πολυ ευχαριστημένος. Πολύ αξιοπρεπείς ήχοι χωρίς την πλαστικουρα που έχω ακούσει πχ σε line6. Από τον vox δεν έχω εμπειρία αλλά εφόσον η τιμή είναι παρόμοια προτείνω τον fender για τους εξής λόγους: 1) Δοκιμασμενος, αξιόπιστος και από τα καλύτερα value for money 2) 12" μεγάφωνο (αντί για το 8" του vox). 3) 10w παραπανω 4) τον βρίσκεις στον Νακα στην ίδια τιμή με εξωτερικό και με δόσεις αν θέλεις Αν ξέχασα κάτι...συμπληρώστε ;D
  9. Και κατι ακομα για το οποιο δεν βαζω και το χερι μου στη φωτια...η σειρα tribute plus πρεπει να ειναι ψιλοφρεσκια, και το epiphone logo στο headstock ειναι με την καινουρια γραμματοσειρα(η οποια για καποιο λογο δεν μου αρεσει) ενω η κιθαρα της αγγελιας εχει την παλια γραμματοσειρα. Παντως, ενω δεν ειμαι του flame top, αυτη ειναι πολυ ομορφη η ατιμη!
  10. Το truss rod cover στην κατω μεριά δεν είναι flat, βιδωνει πιο ψηλά σύμφωνα με τη φωτο. Στην φωτογραφία του keymusic είναι flat, οπότε αν όντως είναι έτσι, θεωρητικά θα πρέπει με το αλλαγμενο cover να φαίνονται λίγο οι παλιές τρυπες στο κενο που μένει. Δεν ξέρω αν εξήγησα σωστά τι εννοώ ;D
  11. Θέλω να ρωτήσω ακόμα το εξής: Την ταστιέρα στις Hagstrom την καθαρίζουμε σαν κανονικό rosewood/ ebony ή θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση ; Δεν φέρνει κανένας hagstrom Ελλάδα και δεν μπορώ να τη δω απο κοντά ενώ την es-339 pro με μια βόλτα στο κέντρο κάπου θα τη βρω. Απλά ήθελα πριν πάω να γίνει μια πρώτη ερωτηση εδώ οπότε αν έχετε κάτι να σχολιάσετε...ελεύθερα.
  12. Ωραίοι φαινονται. Τους είχα δει τυχαία σε μια φωτογραφία αλλά δεν ήξερα πως λέγονται. Thanks!
  13. Μ'αρέσουν οι διπλοί και σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις ήχο βάζεις π.χ ενα σετακι που σπλιταρει ωραία ή p-90(τους gfs surf 90 τους έχει εκθειασει κάποιος ;) στο forum). Δεν θα είναι το ίδιο με τον μονο αλλά θα πλησιάζει. Το ίδιο φαντάζομαι θα ισχύει και αντίστοιχα αν βάλεις στη θέση του μονού ένα hot rail. Το είχα ανάποδα στο μυαλό μου. Αν θέλεις π.χ. να παίξεις ένα μεταλλιζον riff με mutαρισματα και θέλεις solid ήχο, νόμιζα ότι το ηχείο της semihollow θα σου τον απλωσει(τον ηχο ;D). Επιπλέον, σκεφτόμουν και το feedback το οποίο διαβάζω γενικά αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Με βάση όμως αυτό που λες, νομίζω ότι ξαναζωντάνεψε το δίλημμα οπότε...κάποια γνώμη;
  14. Καλησπέρα (Καλημέρα μάλλον) σε ολους! Μου έχει γυαλισει τελευταία αυτό το κορίτσι 8) http://www.hagstromguitars.eu/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=2119&Itemid=7 Bolt-on les paul με 25.5" scale. Το 15αρι radius δεν ξέρω πως θα είναι γιατί δεν έχει τύχει να πιάσω κάτι αντίστοιχο. Γενικά εχω διαβάσει καλά σχόλια στο forum για τις hagstrom και το resinator fretboard τους, καθώς και για το γρήγορο και λεπτό neck το οποίο είναι του γούστου μου. Ψάχνω μια all round κιθάρα που να σου δίνει ευελιξία και να μην είναι "ταγμενη" σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει και η epiphone es-339 pro(παρόμοια τιμή) που είναι κάτι τελείως διαφορετικό αλλά δεν ξέρω αν μια semihollow είναι flexible για βασικο οργανο. Δύσκολο να έχει κάποιος τη συγκεκριμένη αλλά οποιαδήποτε γνώμη και γενική πληροφορία ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ πολυ
  15. Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να πάρω κάποια πράγματα απο Αμερική(ebay) και διάβασα το κατατοπιστικοτατο thread του SF σχετικά με τον υπολογισμό των δασμων κλπ. Σε περίπτωση όμως που τα στείλω Αγγλία, μήπως έχει κανείς ιδέα πως δουλεύει εκεί το σύστημα και αν συμφέρει; Ξέρω, ίσως ζητάω πολλά αλλά you never know! Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου