Προς το περιεχόμενο

SlapGas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    529
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Gear List
    PRS SE Custom 22,
    Schecter C-1 plus,
    Schecter Diamond Omen 7 extreme,
    Squier Vintage Modified Telecaster Deluxe,
    Squier CV 50s Stratocaster,
    Gretsch G2622 SBS Streamliner,
    Taylor 114ce
  • Day job
    Mechanical Engineer
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή SlapGas

Musician

Musician (2/4)

0

Φήμη

  1. Το λοιπόν. WR humbuckers τελικά δεν με κάλυψαν, παρά το testing. Πάμε για P90s! Παρήγγειλα ένα σετ medium output Soapbar από Q: https://qpickups.com/qshop/product/q-pickups-soap-bar-p90-pickups-set-black-50s-vintage-fits-les-paul-sg-epi-gibson-electric-guitar/ Τιμή πολύ οκ (για τα δεδομένα που είχα στο μυαλό μου). Μίλησα και με luthier για pickguard. Πάμε να δούμε το upgrade πώς θα πάει!
  2. Την Κυριακή θα φορτώσω πολλές κιθάρες και θα πάω στο στούντιο φίλου να ψάξουμε ήχους. Θα περάσουμε την Tele από εκτενές testing. Αν ακούσω/νιώσω "κάτι", τότε θα το σκεφτώ να κρατήσω τους μαγνήτες που έχει τώρα, ή ίσως να παίξω κάτι άλλο προς WR κατηγορία (και θα σας ξαναενοχλήσω με "αλλαγή καριέρας" προς WR). Αν νιώσω φουλ "μεχ", τότε με βλέπω να στέλνω στην Q για ένα medium output set Soapbar P90s και να πάω προς τα εκεί.
  3. Με mini humbuckers δεν έχω παίξει. Με P90s έχω παίξει και έχω περάσει καλά, mini humbuckers είναι κάτι που ποτέ δεν έχω δοκιμάσει. Παρ' όλα αυτά, είχα τσεκάρει το παρακάτω βίντεο: και η αλήθεια είναι ότι προτιμούσα τους P90 από τους mini humbuckers. Σύμφωνοι, αλλά βλέπω παίζουμε στα 400 Ευρώ το σετ. :P Μιλάμε για αυτή την εταιρεία; https://qpickups.com/qshop/product/q-pickups-soap-bar-p90-pickups-set-black-50s-vintage-fits-les-paul-sg-epi-gibson-electric-guitar/ Αν ναι, το κόστος δεν είναι καθόλου απαγορευτικό, κάθε άλλο. 138 Ευρώ το σετ είναι πολύ τίμια τιμή!
  4. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι η πρόταση του @Superfunk είναι τρελλό game changer. Παίρνω το σετ Wilkinson με τύπου 100-120 Ευρώ. Σε ο,τι βίντεο άκουσα οι P90s αυτοί σκοτώνουν! Εγώ είχα στο νου μου 250-300 Ευρώ για μαγνήτες, μιλάμε για ούτε τα μισά λεφτά!
  5. Δες την προηγούμενη μου ακριβώς απάντηση περί rig. Luthier μου είχε πει ότι για P90s δεν θέλω σκάψιμο, αλλά δεν τον είχα ρωτήσει για άλλους μαγνήτες. To pickguard το έχω όντως στο μυαλό μου.
  6. Η φάση με τα βίντεο είναι λίγο επικίνδυνη γιατί δεν ξέρεις στο βίντεο τι έχει γίνει. Δεν κρίνω τόσο με τα βίντεο. Εμένα περισσότερο με απασχολεί οτι η κιθάρα δεν νιώθω να έχει τις αρμονικές και το warmth που θα ήθελα να έχει όταν παίζω. That said: Ψιλομεχ #1 Ψιλομεχ #2 Not bad, αν και είναι Classic Vibe και όχι Vintage Modified Very good, αν και πάμε σε Fender και όχι Squier Very good αν και πάμε σε P90s Take it with a grain of salt ε, δεν πάω με τα video σαν Ευαγγέλιο. Όσον αφορά το rig, έχω δοκιμάσει την κιθάρα σε πληθώρα ενισχυτών και Kemper Profile που όλες οι άλλες μου κιθάρες ακούγονται πολύ καλά. Λ.χ. σε Marshall Plexi καρφί, με ίδια settings: - Η PRS Custom 22 SE μου ακούγεται φουλ μια χαρά - Η Gretsch Streamliner μου ακούγεται φουλ μια χαρά - Η Classic Vibe Strat μου ακούγεται φουλ μια χαρά - Ακόμα και η Schecter C-1 Plus ακούγεται μια χαρά. Σε mid gain profile από Fryette Sig:X που έχω φτιάξει ο ίδιος, η ίδια ιστορία. Προσοχή: Με τον όρο "μια χαρά" δεν εννοώ ότι οι κιθάρες αυτές θέλουν ακριβώς τα ίδια settings και ότι δεν χρειάζεται να παίξεις λίγο με το EQ/Gain level ώστε να τις φέρεις εκεί που παίζουν καλύτερα. Προφανώς και η PRS και η Gretsch θέλουν λιγότερα μπάσα, προφανώς η Strat ίσως θέλει λιγότερο presence κλπ. Αλλά όσον αφορά την Tele, συνέχεια ένιωθα ότι "κάτι" λείπει. Ο,τι settings και να δοκίμασα, δεν με άφηναν ικανοποιημένο. Ενώ όλες οι άλλες κιθάρες ένιωθα ότι παίζουν καλά, απλά θέλουν λίγο διαφορετικό EQ και ίσως λιγότερο ή περισσότερο Gain ανάλογα για τι ήχο είχα στο μυαλό μου. Π.χ. σε δικό μου High Gain προφιλ του Fryette σεταρισμένο για Lead ήχο στην PRS, σχεδόν mix ready calibrated σε monitor studio με post stack EQ notches για την PRS, με ένα ελαφρύ O/D μπροστά για λίγο extra push, η Strat ακούγεται μια χαρά ως έχει (έχοντας προφανώς λιγότερο gain λόγω Single Coil). Ειδικά αν βγάλω το O/D μπροστά από το stack, πάμε σε ένα crunchy ήχο που προσωπικά περνάω τέλεια. Μιλάμε για patch της PRS ε, mind you. Δεν άλλαξα τίποτα άλλο. Η Gretsch; Το ίδιο. Διαφορετικό quality από την PRS, άλλοι μαγνήτες, αλλά ακούγεται μια χαρά. H Tele; Στα αυτά μου ακούγεται πολύ κατώτερη των άλλων 2.
  7. Ακούγεται πολύ καλό deal. Και, προφανώς, δεν είχα ιδέα. Έχεις κάπου κάποιο link;
  8. Υποθέτω η Classic Vibe θα έχει αντίστοιχους μαγνήτες με την δική μου. Από σετάρισμα έχω ψάξει το ύψος, αλλά δεν είδα τρελλές διαφορές. Αυτή τη στιγμή τους έχω σχετικά hot (σε αποστάσεις ανάλογες του manual της Fender για Tele Deluxe). Και πιο low οταν τους είχα, πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα. Οι μαγνήτες που παραθέτεις στο Thomann δεν είναι στην WR κατηγορία, αλλά στην περίγραφη τους λένε "Wide Range". Τελικά έχω μπερδευτεί με αυτούς τους μαγνήτες, δεν μπορώ να καταλάβω ποιοί ταιριάζουν και ποιοί όχι. Με ενδιαφέρει απλά να μην μπω σε διαδικασία να σκάψω ξύλο κλπ. Όχι, όχι. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω αυτά τα 2 ανόμοια πράγματα. Άλλο ο lipstick μαγνήτης, άλλο οι μαγνήτες της κιθάρας μου. Κιθάρα που καινούρια είχε 400 ευρώ πτιν 10 χρόνια, με σημάδια χρήσης: το πολύ 300 Ευρώ, μάλλον τύπου 250. Λεφτά για μαγνήτες: 250. Σύνολο 500 Ευρώ κεφάλαιο. Δεν νομίζω ότι φτάνω σε λεφτά για Fender, ακόμα και με 200 Ευρώ παραπάνω. :P
  9. Η δική σου κιθάρα τι είναι; Fender Tele Deluxe; Δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία, για εμένα την θέλω την κιθάρα. Και σκέφτομαι ακριβώς αυτό που λες, ότι είμαι ευχαριστημένος με σώμα και μπράτσο και θα μπορούσα ίσως να κάνω "κάτι" για να έρθουν και οι μαγνήτες. Σχετικά με το τελευταίο σκέλος του μηνύματος σου: θέλω μια κιθάρα που να με ικανοποιεί ο ήχος από τους μαγνήτες. Δεν έχω ακούσει άλλους Wide Range πέραν από της κιθάρας μου, οπότε δεν έχω άμεσο μέτρο σύγκρισης για αυτούς τους μαγνήτες. Για αυτό σκεφτόμουν να πάω σε κάτι άλλο, μιας και οι επιλογές σε WR είναι περιορισμένες.
  10. Καλησπερίζω όλα τα παιδιά του forum! Έχω πολλά χρόνια να γράψω, ελπίζω να είστε όλοι καλά. Τον τελευταίο καιρό με ταλανίζει ένα ερώτημα και σκέφτηκα να ρωτήσω κι εδώ να πάρω γνώμες/προτάσεις από τους φίλους κιθαρίστες. Έχω στην κατοχή μου μια Squier Vintage Modified Telecaster Deluxe. https://www.rihardos.gr/en/fender-squier-vintage-modified-telecaster-deluxe-olympic-white-electric-guitar-0301265505.html (δεν την είχα πάρει από τον Ριχάρδο, απλά -περιέργως- είναι το μόνο link που βρήκα να δουλεύει ώστε να δει κάποιος για τι κιθάρα μιλάμε) Την είχα αγοράσει δεύτερο χέρι πριν κάτι χρόνια από έναν φίλο που σταμάτησε να παίζει. Δεν υπάρχει καινούρια για αγορά σήμερα, μάλλον αντικαταστάθηκε από την Tele Deluxe της Classic Vibe σειράς. Στο θέμα μου τώρα: Η κιθάρα σε πιάσιμο και γενικότερη αίσθηση μου αρέσει πολύ. Και ακουστικά, χωρίς ενισχυτή, είναι αρκετά "ζωντανή". Ταστιέρα, βάρος κλπ όλα μια χαρά. Ωστόσο, πραγματικά πιστεύω οτι οι μαγνήτες της την αδικούν. Τους λείπουν πολλά πράγματα, μου ακούγονται αρκετά μεσαίοι (με την κακή έννοια) και thin. Ειδικά ο Neck δεν παλεύεται... Και στο youtube που έχω ψάξει να ακούσω αυτή την κιθάρα, ο,τι έχω ακούσει δεν με τρέλλανε. (επειδή αναρωτιόμουν μήπως έχουν κανένα θέμα οι δικοί μου μαγνήτες απλά, είναι και τόσα χρόνια κιθάρα) Σκεφτόμουν ότι ίσως να έκανα κάποιο μικρό upgrade τους μαγνήτες σε κάτι ελαφρώς καλύτερο. Κι εδώ έρχεται το πρόβλημα... Η κιθάρα αυτή έχει αυτούς τους τύπου Wide Range Humbuckers (που δεν νομίζω ότι ηχητικά έχουν κάποια σχέση με τους Original Wide Range των 70s). Σετ Wide Range δυστυχώς δεν παίζουν και πολλά. Της Fender το set έχει 450 Ευρώ, που το θεωρώ overkill για μια τέτοια κιθάρα που είχε 400 Ευρώ καινούρια. Μετά πάμε σε ακόμα πιο ακριβά σετ, ή σε custom επιλογές. Σκεφτόμουν να παίξω μπάλα κάποιο decent σετ P90s. Έχω ρωτήσει luthier και μου έχει πει ότι οι P90s σε αυτή την κιθάρα μπαίνουν εύκολα χωρίς να σκαφτεί το ξύλο. Θα χρειαστώ απλά ένα pickguard, που μπορώ να βρω/φτιάξω σχετικά εύκολα. Θεωρώ ότι σαν upgrade θα είναι κάπως πιο "λογικό" από πλευράς χρημάτων. Θα φύγουν κάποια λεφτά (τύπου 250 για μαγνήτες, συν ο,τι προκύψει για εργατικά), αλλά υποθέτω θα είναι χαμηλότερα από το να πάρω το σετ της Fender (που είναι 450 Ευρώ με το καλημέρα μόνο για τους μαγνήτες). Κατανοώ ότι με P90s η κιθάρα θα έχει άλλο χαρακτήρα, μιας και είναι αρκετά διαφορετικοί σαν φάση από αυτούς που έχει τώρα. Ωστόσο, σαν ήχος οι P90s με καλύπτουν αρκετά. Δεν έχω πρόβλημα δηλαδή με την "αλλαγή χαρακτήρα". Ποιά είναι οι γνώμη σας; Τι άλλες εναλλακτικές θα είχα για upgrade σε αυτή την κιθάρα;
  11. Έχεις δίκιο. Είναι αυτό το βύσμα, ελπίζω να φαίνεται καθαρά στην φώτο. Έχει 2 ελάσματα, ένα πλατύ και ένα μικρότερο.
  12. Το έχω διαβάσει κι εγώ αυτό, αλλά είπα να ρωτήσω. Στην τελική, ρεύμα είναι. Δεν είναι κάτι "ειδικό". Δεν ξέρω... Είσαι βέβαιος γι' αυτό? Δεν θα με πάρεις στο λαιμό σου, μην έχεις αγχος.
  13. Δεκτά όλα αυτά. Προφανώς και αυτό που προτείνεις είναι η πιο σωστή και ασφαλής οδός. Το σκεφτόμουν όντως να το κάνω, πουλώντας το Fuel Tank και πηγαίνοντας σε κάτι άλλο. Ωστόσο, αυτό ΔΕΝ θα μου λύσει το πρόβλημα του Black Finger που είναι παράξενο 12v AC. Θα πρέπει να έχω 2 πρίζες. Άρα πολύπριζο στο pedalboard (το οποίο σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήθελα να αποφύγω). Και άμα είναι να έχω πολύπριζο, τι να το κάνω το True Tone power supply ή το Zuma ή το όποιο τροφοδοτικό των 200+ Ευρώ? Τα βάζω όλα με τους μετασχηματιστές τους στο strip και τελειώνει η ιστορία. Να πήγαινα να έπαιρνα ένα καλύτερο τροφοδοτικό απλά και μόνο για να έχω και το eventide πάνω για την φανέλα, δεν μου λέει κάτι. Αφού πάλι θα είχα αναγκαστικά και άλλον έναν μετασχηματιστή. Να ήταν όλα τα πετάλια μου 9v να έπαιρνα το CS7 άνετα...
  14. Έχω One Spot, καθώς και το τροφοδοτικό της ίδιας της Eventide. Όλος αυτός ο "χαμός" και η "αναζήτηση" γίνεται με σκοπό να γλιτώσω το πολύπριζο στο pedalboard ελέω χώρου. Όχι για κάποιον άλλο λόγο.
  15. Χαιρετώ όλα τα παιδιά του noiz! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Αυτό είναι (θαρρώ) το πρώτο post μου φέτος. Οπότε, καλή χρονιά! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σχετικά με κάποια "εξεζητημένα" θέματα τροφοδοσίας πεταλιών. Το λοιπόν, το τροφοδοτικό μου είναι το T-Rex Fuel Tank Classic. Αυτό τροφοδοτεί όλα τα 9v πεταλάκια μου, όσα είναι αυτά. Δεν χρειάζεται να γράφω λίστες. Είμαι ενήμερος ότι στο 9v circuit με τις 8 εξόδους μπορείς να βγάλεις μέχρι 500mA. Όλα καλά μέχρι εδώ. Στο pedalboard μου υπάρχουν 2 πετάλια που θα ήθελα (αν γίνεται) να τα "στεγάσω" και αυτά στο fuel tank. Αυτά είναι: - Eventide timefactor - Electro harmonix Black Finger "Θεωρητικά" (όσον αφορά την τάση και τα mA), γίνεται. Θέλω να δω αν γίνεται και πρακτικά. Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Eventide timefactor: https://www.eventideaudio.com/community/forum/stompboxes/what-actual-power-consumption-tf-and-mf Σύμφωνα με την eventide, το Timefactor δύναται να πάρει 9v και 12v. Στα 9v θέλει 500mA στο startup και 400mA σε normal operation. Θα μπορούσα να το βάλω στο 9v chain, ωστόσο δεν θα άφηνε τίποτα για άλλα πετάλια. Το Hall of Fame που έχω πχ θέλει και αυτό 100 mA. Τα υπόλοιπα 9v πετάλια θα μέναν απ' έξω, και ας θέλουν ελάχιστα mA. Στα 12v θέλει 380mA στο startup και 300mA σε normal operation. Στα 12v έχω μια dedicated έξοδο με 500mA, θεωρητικά μπορώ να το βάλω εκεί. Ωστόσο, στο link που παραθέτω (αλλά και σε άλλα σημεία στα διαδίκτυα) κάνει ειδική επισήμανση για regulated power supply. Αν δεν είναι regulated, μπορεί να γίνει ζημιά στο πετάλι. Προσπαθώντας να δω πληροφορίες για το T-Rex, τόσο στο manual του όσο και σε διάφορα fora, δεν μπόρεσα να μάθω/διαβάσω αν είναι regulated. Στο manual του Voodoo labs Pedal Power Plus 2 πχ το έλεγε ξεκάθαρα. Ρωτάω εδώ λοιπόν τους φίλους του noiz: Είναι safe να παίξω το Eventide στα 12V DC του T-Rex? Ή θα το κλαίω? Έχω τον adaptor που χρειάζεται για να το κάνει center negative (νομίζω center negative είναι, διορθώστε με). Το έχω τρέξει τόσο με τον μετασχηματιστή του, όσο και με One Spot. Δουλεύει μια χαρά. Σχετικά με αυτό, πότε ένα power supply είναι regulated? Έχει να κάνει με το αν θα στέλνει 12V συνέχεια χωρίς αυξομειώσεις? Υποθέτω ότι αν το πετάλι λειτουργεί στα 9v, αλλά παίρνει μέχρι 12v, αν στιγμιαία η τάση περάσει τα 9v δεν έχει θέμα. Ίσως να μην ισχύει το ίδιο με τα 12v που είναι το μέγιστο. Δεν ξέρω, δεν είμαι πολύ καλός στα ηλεκτρολογικά. Τα φώτα σας. Electro harmonix Black Finger Αααχ, αυτό το πετάλι... Λοιπόν, το πετάλι αυτό παίρνει 12v AC. Έχω μια έξοδο που δίνει 500mA 12v AC, είναι υπεραρκετά για τον Black Finger θεωρητικά. Ωστόσο, ο Black Finger έχει ένα unique βύσμα που έρχεται ενσωματωμένο στον μετασχηματιστή του. Μπορώ να κόψω το τελικό βύσμα και κάπως/κάπου να φτιάξω ένα καλώδιο που να μπορώ να το βάλω στο Fuel Tank? Θα υπάρχει πρόβλημα? Αν στέκει αυτή η "μόντα", πού θα μπορούσα να φτιάξω ένα τέτοιο καλώδιο? Τα φώτα σας #2. Γενικά, με μπερδεύουν πράγματα που διαβάζω (όχι για αυτά τα 2 πετάλια συγκεκριμένα) για πολικότητες που είναι ανάποδα, center negative και άλλα διάφορα τέτοια. Θεωρητικά, αν έχεις σωστό βύσμα + σωστή τάση + σωστό τύπο ρεύματος (AC ή DC) + αρκετά mA, πρέπει να μπορεί να δουλέψει ένα πετάλι. No?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου