Προς το περιεχόμενο

jonn

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    500
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από jonn

  1. Το Delta Pro είναι και για μένα πάντοτε στα υπ' όψιν αν κάποια στιγμή (περισσότερο σε live υποθέτω μπορεί να συμβεί) δεν με καλύπτει πλέον το Lady Luck από άποψη headroom. Το έχω ακούσει το συγκεκριμένο μεγάφωνο σε 2-3 διαφορετικές καμπίνες γνωστών και φίλων και έχω την αίσθηση ότι είναι απλά ότι πιο καλό παίζει αυτή τη στιγμή. Πάντως για την ώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και με τον ήχο και με την ένταση που δίνει! ;D
  2. Επαναφέρω το topic μόνο για να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου μετά από τις 4 πρώτες ώρες πρόβας με την καμπίνα της Epi. H καμπίνα και ιδιαίτερα το μεγάφωνο είναι φτιαγμένο για λαμπάτους ενισχυτές. Δεν ξέρω πως λειτουργεί με κεφαλές μεγαλύτερης ισχύος, αλλά στα 15W του Nighttrain το Lady Luck έχει καταπληκτική απόκριση ακόμα και σε μεγάλες εντάσεις. Προσωπικά βλέπω σιγά-σιγά πως με κερδίζει η ιδέα του 1x12'' λόγω του σφιχτού ήχου και η συγκεκριμένη καμπίνα προτείνεται ανεπιφύλακτα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις εντάσεις, ο ενισχυτής έπαιζε με gain 11 o'clock και το volume 12-1 o'clock (με drummer που αρέσκεται στα...κοπανίδια ;D) και ο συνδυασμός κεφαλής - καμπίνας έδινε ακριβώς τον πριμομεσαίο chimey vox ήχο που θέλω.
  3. Αυτό είναι το ζήτημα που με απασχολεί... ;-) Βλέπω όμως ήδη δύο απόψεις που συγκλίνουν με την δική μου. Και τα μαθηματικά και η κοινή λογική μου λένε πως θα έχω επαρκή ένταση για τις πρόβες! 8) Αυτό το διαπίστωσα κι εγώ, με αρκετή έκπληξη πρέπει να ομολογήσω, και είναι φυσικά ο επιπλέον λόγος που με κάνει να είμαι έτοιμος να την αγοράσω.
  4. Είμαι εδώ και κάποιες εβδομάδες ένας ευτυχισμένος κάτοχος του Vox NT15. Απόλυτα ευχαριστημένος με τον ήχο του και με τις εντάσεις που δίνει, οι οποίες είναι υπεραρκετές στις πρόβες ώστε ο ενισχυτής να μην "σπάει", με το gain στο 4 και το volume μεταξύ 5 και 6 και πάντα στο bright κανάλι. Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μια 2x12 Μarshall 1936 καμπίνα με 2 Celestion G12/75 (75 Watt) μεγάφωνα, δανεική από το προβάδικο. Πριν μερικές μέρες όμως δοκίμασα σε σπίτι φίλου την καμπίνα του Valve Jr. της Epiphone με το 70άρι Eminence Lady Luck με την κιθάρα και την κεφαλή μου. Η Epi είναι 1x12'' και δουλεύει στα 16Ω ενώ η Marshall στα 8, γεγονός που στα αυτιά μου μεταφράστηκε σε πιο "σφιχτό" ήχο με λιγότερα μπάσσα. Η hollow body που χρησιμοποιώ κυρίως έχει ήδη αρκετές χαμηλές συχνότητες από μόνη της και ακούγοντας την πάνω στον Vox και την Epi το αποτέλεσμα ήταν κατά τη γνώμη μου καλύτερο από αυτό στην 2x12'' καμπίνα που ενίοτε βγάζει μια κάπως χαοτική και "λασπωμένη" bottom-end φασαρία ειδικά όταν παίζω καθαρά στις τυλιχτές χορδές. Είμαι σε σκέψεις να την αγοράσω μιας και η τιμή της (110-120 ευρώ) βοηθάει στο να μην το σκέφτεται κανείς παρά πολύ. Έχω όμως αμφιβολίες ως προς το κατά πόσον ο ήχος θα έχει πλέον επαρκή αντιληπτή ένταση για τις πρόβες. Την Epi την δοκίμασα αποκλειστικά σε εντάσεις δωματίου όπως καταλαβαίνετε. Ψάχνοντας όμως παλιότερα πόστ και γενικά στο web έφτασα στο συμπέρασμα πως το Lady Luck και τα G12/75 έχουν διαφορά στην ευαισθησία (99 και 97 dB αντίστοιχα) και άρα η διαφορά στην αντιληπτή ένταση (με την κεφαλή στις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις) θα είναι περίπου 1-2dB λιγότερα με την Epi, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για 1 μεγάφωνο αντί για 2! :-\ Φαντάζομαι λοιπόν πως μιας και δεν παίζω με τον ενισχυτή τερματισμένο ανεβάζοντας κάπως το volume και μόνο, η διαφορά αυτή καλύπτεται και δεν θα έχω πρόβλημα με τις εντάσεις. Αυτό που δεν ξέρω πως να προσπαθήσω να υπολογίσω είναι πόση απώλεια θα υπάρχει στο headroom του ενισχυτή (αν θα υπάρχει)... Θα ήθελα λοιπόν την άποψη πιο έμπειρων συμφορουμιτών μιας και η δική μου εμπειρία με ευαισθησίες μεγαφώνων και εντάσεις είναι περιορισμένη.
  5. Ωραίο ήχο έχουν οι GFS αλλά αφήνω ασχολίαστο τα περι "μειονεκτήματος των humbuckers" σε μια semi-hollow body κιθάρα. ;D ;D
  6. Μια χαρά κιθάρες και κάτι περισσότερο αν σκεφθείς το value for money. Είμαι κάτοχος εδώ και ένα σχεδόν χρόνο αυτής εδώ: http://www.thomann.de/nl/hagstrom_hj500_bk.htm και κατά τη γνώμη μου μπορείς να παίξεις τα πάντα εκτός ίσως από metal. Δεν είναι αναγκαστικά jazz κιθάρα, αλλά μπορεί να γίνει με τις κατάλληλες χορδές και το κατάλληλο set-up. Εγώ π.χ. δεν παίζω jazz (δεν νομίζω και να παίξω ποτέ ;)), την έχω με 10άρες roundwound χορδές και χαμηλό action και την χρησιμοποιώ μια χαρά για indie/alternative pop-rock πράγματα. Δύο ζητήματα ίσως πρέπει να έχεις κατά νου: 1. Τα full hollow-body μοντέλα της Hagstrom έχουν αρκετά λεπτές ταστιέρες που σε πολλούς (όπως και σε μένα) στην αρχή φαίνονται περίεργες και άβολες. Εμένα μου πήρε 1-2 βδομάδες τουλάχιστον να την συνηθίσω μιας και είχα μάθει στην φαρδιά ταστιέρα της SG, εν τέλει πάντως "τα βρήκαμε" και τώρα πια "τα λέμε" πολύ συχνά σε πρόβες και live. 2. Ακούω συχνά και από αρκετούς πως οι μαμίσιοι μαγνήτες δεν είναι καλοί (αν και προσωπικά δεν συμφωνώ απόλυτα). Αυτό διορθώνεται χωρίς ιδιαίτερα έξοδα (π.χ. GFS) αλλά καλό είναι να ακούσεις πριν αγοράσεις ώστε να κρίνεις ο ίδιος.
  7. Το κατάλαβα αυτό crisk. Aπλώς έφερα ένα παράδειγμα που με παρόμοιο τρόπο αλλάζει ο ήχος λόγω του αέρα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο μεγάφωνο και τον ακροατή. Και αυτό που ήθελα να πω είναι πως από τέτοιες μικρές αλλαγές είναι μικρή και αλλαγή στον ήχο.
  8. Στο "πολύ" είναι η ένστασή μου...μιας και τα αυτιά μου λένε από ανεπαίσθητα εώς λίγο. Ένα μεγάφωνο ακούγεται κάπως διαφορετικά ανάλογα και με το σε τι απόσταση και γωνία κλίσης θα σταθεί ο ακροατής, αλλά ο χαρακτήρας του και η χροιά του δεν αλλάζουν. Δεν γνωριζω όμως κανέναν που να παίρνει μέτρα του χώρου που προβάρει ώστε να τον "εξομοιώσει" πριν αγοράσει καμπίνα... ;D Αυτό με τις ώρες λειτουργίας είναι a completely different animal...
  9. Δεν την έχω ακούσει ποτέ την 1936v αλλά φαντάζομαι θα ακούγεται αρκετά παρεμφερής, μιας και πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό του ήχου μιας καμπίνας φτιάχνεται από το ηχείο και το υπόλοιπο από το αν είναι "ανοιχτή" ή "κλειστή" και τούτες οι δύο που αναφέρεις συμφωνούν και στα 2 αυτά, ενώ έχουν και ελάχιστη διαφορά στο μέγεθος (όγκο).
  10. Εντάξει δεν μιλάω για καφάσια λαχαναγοράς, μιλάω για ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα...που φαντάζομαι είναι κατανοητό. (Είναι ???) 8) Ίδιος αριθμός, ίδιων ηχείων σε καμπίνα πανομοιότυπου μεγέθους. Π.χ. τα Vintage 30 της Orange PPC 212 ακούγονται πολύ διαφορετικά από τα G12 της Marshall 1936 διότι το μόνο κοινό τους είναι πως γράφουν επάνω Celestion. Όμως μεταξύ Marshall 1936 και Fender Bandmaster 212 εγώ προσωπικά ελάχιστες διαφορές εντόπισα. Άκουγα (και 2 ακόμη άνθρωποι) πραγματικά ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια κιθάρα και τον ίδιο ενισχυτή με πιθανώς απειροελάχιστα πρίμα παραπάνω...και αυτό ίσως να ήταν και ιδέα μου επειδή δεν ήταν blind το τεστ. Και εν τέλει η επιλογή Marshall έγινε γιατί μεταχειρισμένη 3ετίας βρέθηκε φθηνότερη από ότι η Bandmaster καινούρια... 8)
  11. Vox Night Train 15w head ΠΑΝΤΑ στο bright κανάλι για AC-style ήχο, με καμπίνα 2x12'' Marshall 1936, δλδ με δυο 12άρια Celestion στα 75W/16 Οhm το καθένα, συνδεδεμένα σε σειρά. Ολίγον off-topic: Αν και πολλοί λένε πως οι καμπίνες που προτείνει ο κατασκευαστής είναι η καλύτερη λύση, προσωπικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πόσο διαφορετικά μπορεί να ακούγονται 2 ίδια ηχεία μέσα σε άλλο enclosure. ::)
  12. Δεν κοιτάνε όλοι οι αγοραστές το ίδιο... ;) Πολλοί (όπως κι εγώ) προτιμάνε μονοκάναλο με καθαρά που να μ'αρέσουν 100% και πετάλια για όλα τα υπόλοιπα. Άλλοι πάλι όχι...περί ορέξεως... Κι εδώ θα διαφωνήσω...τουλάχιστον η δική μου άποψη δεν οδηγεί σε επιλογή με βάση ποιος προσφέρει πιο πολλά (fx loop, 2 κανάλια, κλπ.) και κοστίζει λιγότερα, αλλά με βάση ποιος ακούγεται καλύτερα γι'αυτό που θέλει να παίξει κανείς. Εάν ο ήχος δεν είναι αυτό που θέλεις τι να τις κάνεις τις πολλές επιλογές... Εάν πάλι δεν χρησιμοποιείς ποτέ fx loop ή drive ενισχυτών γιατί να σε πειράξει η έλλειψή του?
  13. To πιο σημαντικό είναι πως αυτή η κλάση ενισχυτών πέρα από προσωπικά γούστα αφορά κυρίως όσους δεν χρειάζονται fx loop δλδ χρησιμοποιούν μονάχα το καθαρό κανάλι, μιας και 4/5 προτάσεις δεν διαθέτουν fx loop.
  14. Θα προσθέσω κι εγώ my 2 cents στο thread επιστρέφοντας στο noiz μετά από πολύ καιρό...ως κάτοχος ενός Vox Night Train. Διάβασα άπειρα forum threads και είδα όσα videos μπορούσα να βρω στο youtube πριν επιλέξω, ήμουν και αρκετά τυχερός γιατί στην πόλη της Ολλανδιας που ζω υπάρχει ένα μαγαζί μεγέθους Thomann που μπορεί κανείς να δοκιμάσει σχεδόν όλες τις γνωστές low-wattage λύσεις. Πέρασα εκεί μέσα ένα ολόκληρο πρωινό ταλαιπωρόντας έναν φοβερά υπομονετικό Ολλανδό υπάλληλο, τσεκάροντας με τη σειρά Von Night Train, Orange Tiny Terror, Egnater Rebel 20 και Engl Gig Master. Όλες τις κεφαλές τις δοκίμασα με μια σχετικά all-around καμπίνα Marshall 1960Α 4x12 σε booth ώστε να μπορώ να τσεκάρω μεγάλες εντάσεις με μια Epiphone Dot του μαγαζιού (παρόμοια δλδ με το δικό μου Hagstrom σκάφος). H μοναδική λύση που είχα στο μυαλό μου αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να τσεκάρω ήταν ο Blackstar HT Studio 20. Η πρώτη απογοήτευση ήταν ο Tiny Terror που δυστυχώς δεν έχει καθαρά για εντάσεις πρόβας ή live. "Σπάει" πάρα πολύ γρήγορα και παρά το γεγονός ότι το drive του είναι καταπληκτικό εφ'όσον δεν έχει fx loop είναι άχρηστος σε όσους παίζουν με πετάλια και ενδιαφέρονται για καθαρό κανάλι στον ενισχυτή. Απογοητευτικός ήταν και ο Engl Gigmaster. Τα καθαρά του είναι "καμπάνα" και έχουν αρκετό headroom για πρόβες και live και φυσικά για recording αλλά ακούγεται κάπως "αποστειρωμένος" και ουδέτερος, χωρίς χαρακτήρα και punch. Τα βρώμικά του κατά την ταπεινή μου άποψη είναι συμπαθητικά εάν κανείς ζει στο Seattle των 90s ή στην NWOBHM εποχή. Επομένως κάπου εκεί έχασα το ενδιαφέρον μου... Αρκετά καλύτερος ο Egnater Rebel 20 με το απαραίτητο headroom, πλεονέκτημα ότι έχει 2 6L6 και 2 EL84 στον τελικό δίνει φοβερή ποικιλία ήχων και στο bright κανάλι μπορεί να ακουστεί από Fender-like μέχρι Vox-like ανάλογα πως είναι ρυθμισμένο το tube mix. Για κάποιον που θέλει τη μεγαλύτερη ποικιλία ήχων είναι νομίζω ενδεδειγμένη επιλογή. Έφτασε στον "τελικό" και έχασε στις λεπτομέρειες ίσως και λόγω mojo... ;) Τέλος ο Vox...Για όσους είναι οπαδοί του vox ήχου δεν τίθεται συζήτηση. Στο bright κανάλι και ρυθμισμένος στα 15W (δουλεύει και στα 7.5) μένει καθαρός με το gain ως το "12 o'clock", όσο για το volume οτιδήποτε πάνω από το "1 o'clock" είναι επικίνδυνο να προκαλέσει κώφωση! Όταν σπάσει (και αυτό επιτυγχάνεται πιο γρήγορα στο thick κανάλι) το overdrive είναι τυπικό των Vox ενισχυτών ίσως με κάπως λιγότερα μεσαία. Το EQ section πάντως ανταποκρίνεται πολύ καλά στις διαφορετικές ρυθμίσεις και ιδιαίτερα το MID knob μπορεί να δώσει 3-4 διαφορετικά voicings χωρίς να επηρεάζει σοβαρά το volume. Ηχητικά είναι ασφαλές να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα AC15 και η ποιότητα κατασκευής του case box είναι εντυπωσιακή για made in China προιόν. Headroom υπάρχει αρκετό για να εκνευρίσει ακόμα και drummer με ανεξέλεγκτες δυναμικές κατά τη διάρκεια πρόβας...;) Στην πρώτη πρόβα που τον χρησιμοποιήσα με την indie/math rock μπάντα που παίζω βγήκα με το gain "11o'clock" και το volume στη μέση από μια Marshall 1960A και η αλήθεια είναι πως στις πρόβες παίζουμε πιο δυνατά από όσο θα έπρεπε...αλλά ασ όψεται η ανάγκη για ξεγκ@#%^*α... Όπως έγραψα και ποιο πάνω προσωπικά για εμένα μέτρησε πολύ το γεγονός ότι ήδη είμαι οπαδός του vox ήχου και ξέρω πως θέλω να βγάλω κάτι τέτοιο. Φαντάζομαι πως ψάχνοντας καλά τον Egnater θα είναι δυνατόν να βγει κάτι πολύ παρεμφερές όμνως εφ'όσον το είχα και ως "out of the box" επιλογή me οδήγησε στην προφανή επιλογή. Ως οπαδός εδω και χρόνια της λογικής "τα πολλά watt δεν κάνουν τον κιθαρίστα" θεωρώ γενικά πως οι all-tube low-wattage λύσεις που πλέον έχουν κατακλύσει την αγορά είναι super και ο Nighttrain (όπως και ο Rebel 20 για να είμαι δίκαιος) ξεπερνά χωρίς προβλήματα κάθε πιθανή ένσταση για εντάσεις και headroom. Προτείνεται ανεπιφύλακτα ειδικά εάν το metal είναι εκτός ρεπερτορίου :)
  15. Την EMU 0404 έχω κι εγώ για να ηχογραφώ στο σπίτι. Κατά τη γνώμη μου όλα εξαρτώνται από το τι αποτέλεσμα θέλεις να πετύχεις. Η EMU είναι κατά τη γνώμη μου απολύτως αξιοπρεπής και κάτι περισσότερο για home recording και με μικρόφωνο (π.χ. κιθάρα, φωνή) και με line in (π.χ. πλήκτρα). Καθαρό σήμα και ικανοποιητικό gain, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σε κάλυπτε για πιο επαγγελματικά πράγματα, το πολύ μέχρι κάποιο live για να συνδέσεις midi keyboard. Και βέβαια αν μπορείς να πας σε firewire λύση είναι καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, και σου παρέχει και περισσότερη ασφάλεια μιας και οι usb connections είναι πιο πιθανόν να παρουσιάσουν crashes και failures.
  16. Ναι προφανώς έπαιξαν ρόλο τα μέσα ηχογράφησης, που μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν "πενιχρά", που όπως είπα και πριν κυρίως επηρέασαν την διάχυση (headroom) χαμηλομεσαίων συχνοτήτων. Τώρα βέβαια τι headroom να βγάλει ένας Orange Crush 10 με 8'' ηχείο, αλλά σίγουρα και ότι υπήρχε εξαφανίστηκε από τη μετριότητα του μικροφώνου.
  17. Στο link στο τέλος του μυνήματος υπάρχει ένα κλιπάκι περίπου 1:30 από την Comet Tele. Είναι γραμμένο με τη βοήθεια ενός Orange Crush 10 και ενός φθηνού μικροφώνου, παρ' όλα αυτά έκανα τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό για να μην αλλοιώνεται πολύ το ηχογραφημένο αποτέλεσμα σε σχέση με τον φυσικό ήχο. Τελικά όσο και αν προσπάθησα το ηχογραφημένο χάνει λίγο σε μπάσσα σε σχέση με τον φυσικό ήχο. Το κλιπάκι έχει δύο κιθάρες. Η πρώτη που παίζει το βασικό μοτίβο είναι με τον επιλογέα στην μεσαία θέση, ενώ η δεύτερη που παίζει τα "lead" (λέμε τώρα...) θεματάκια είναι με τον επιλογέα στον bridge μαγνήτη και με λίγο delay. Περιμένω σχόλια και απόψεις... 8) http://www.iit.demokritos.gr/~jgiotis/tele/tele_theme1.mp3
  18. Εδώ και κάποιον καιρό βρίσκομαι στην βόρεια Ολλανδία, συγκεκριμένα στην πόλη του Groningen...και θα βρίσκομαι για αρκετό καιρό ακόμα. ::) Εδώ οι Ολλανδοί έχουν φοβερή τάση προς τα μεταχειρισμένα προιόντα από τα αυτοκίνητα και τα έπιπλα...μέχρι φυσικά τα μουσικά όργανα. Μπορεί λοιπόν κανείς να βρει αρκετά second hand όργανα, σε καλή κατάσταση. Έχουν όμως και κάτι ακόμα...μία ολλανδική φίρμα ονόματι "London City"...την οποία έχουν οι απόγονοι ενός ηλεκτρονικού που στα '60s έφτιαχνε κόπιες ενισχυτών Marshall. Οι απόγονοι το γύρισαν στις Tele και Strat κόπιες και μάλιστα ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΕΣ κόπιες ακόμα και στο σχήμα του headstock. Οι London City tele ονομάζονται Comet και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: την MK-I που εμφανίστηκε στα ολλανδικά καταστήματα πριν 7-8 χρόνια και την MK-II που εμφανίστηκε πολύ πιο πρόσφατα. Τις ΜΚ-Ι τις βρίσκει κανείς πολύ εύκολα μεταχειρισμένες, είναι κατασκευασμένες άγνωστο που (ίσως Κίνα... :P), κοστίζουν γύρω στα 200 ευρώ όταν είναι used και όχι abused, δηλ. χωρίς χτυπήματα κλπ και θεωρούνται καλύτερες από τις ΜΚ-ΙΙ. Μία τέτοια έπεσε λοιπόν και στα δικά μου χέρια, σε χρώμα butterscotch blonde, για πολύ λίγα χρήματα όπως φαντάζεστε. Επιφυλάσσομαι για κλιπς και φωτογραφίες σε μερικές ημέρες (κάποια πράγματα έρχονται από Ελλάδα τον Οκτώβρη) , αλλά ως τότε δείτε αυτό το link της εταιρείας που τις διανέμει στα καταστήματα: http://www.jic.nl και μια φωτογραφία της όταν ήταν καινούρια: ..και αρκεστείτε στις δικές μου πρώτες εντυπώσεις: Κατ' αρχάς είναι πολύ όμορφες εμφανισιακά και αρκετά καλοφτιαγμένες. Μοναδικό προβληματάκι το λεπτό μπράτσο που βέβαια συνηθίζεται ή...αλλάζει πολύ εύκολα! :P Επιπλέον ακόύγονται πολύ καλά...έμεινα πάνω από μία ώρα παρέα με έναν φοβερό 50άρη πρώην punk (και φοβερά εξυπηρετικό και φιλικό) Ολλανδό έμπορο στο μαγαζί του και περιφέραμε την εν λόγω κόπια και μια ΜΙΜ (μεταχειρισμένες) Τele σε διάφορους ενισχυτές από Orange Crush 10 και Valve Junior, μέχρι έναν DeVille, έναν AC15, έναν second hand Laney LC30 και τελικά παραδέχτηκα ότι δεν ακούω διαφορά ανάμεσά τους. Και φυσικά δεν υπήρχε διαφορά. Σε μερικές μέρες θα ανεβάσω υλικό ώστε να διαπιστώσετε και με τα αυτιά σας, αν και καλό θα ήταν να θυμάστε πως με τον Orange Crush 10 που έχω στο σπίτι δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα για να βγει αξιόλογα ηχογραφημένο αποτέλεσμα.
  19. jonn

    RADIOHEAD IN RAINBOWS LIVE Video

    Μπορείτε να το κατεβάσετε πλέον από torrent site, εδώ: ************************************************** Είναι αρχείο mp4 video, με καλή ανάλυση και πολύ καλή (για webcast) ποιότητα ήχου. Συνολικά είναι πολύ καλύτερο από ότι βρήκα στο YouTube και αξίζει τον κόπο να το κατεβάσετε.
  20. "Η κιθάρα δεν κρατούσε το κούρδισμά της με τίποτα και με οποιαδήποτε αλλαγή στο action κι αν δοκιμάσαμε." Προφανώς λοιπόν η κιθάρα σεταρίστηκε. Αν είναι ΟΚ να προσπαθείς να σετάρεις την κιθάρα και όσο και αν προσπαθήσεις να χάνει το κούρδισμα, να υπάρχει fret buzz κλπ. ακόμα και με τις χορδές αρκετά ψηλότερα απ'όσο είναι σύνηθες τότε πάω πάσο. (ή είμαι άχρηστος και οι δικές μου κιθάρες μου φαίνονται ΟΚ αλλά δεν είναι... ::)) Νο problem, απλά συνεχίζω να επιμένω σε όσα έγραψα πριν...
  21. Και τελικά ποιο είναι το συμπέρασμα...??? Πως όπως μπορείς να πέσεις σε κακό G-400, έτσι μπορείς να πέσεις και σε κακό SG Faded. Και βάζω στοίχημα κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και τις πιο φθηνές κιθάρες της Tokai. Άρα δεν τις παίρνεις γουρούνι στο σακί, βγαίνεις και ψάχνεις πρώτα για το κομμάτι εκείνο που θα σε ικανοποιήσει (ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα στάνταρντ του καθενός βέβαια) σε αίσθηση και ήχο και θα είναι μέσα στις δυνατότητές σου. Δεν αποκλείεις τίποτε όταν δεν έχεις πάρα πολλά χρήματα, ούτε μπορείς να βασίζεσαι στο "όνομα" γιατί στα φθηνά μοντέλα και το "όνομα" από κάπου μειώνει το κόστος όπως και οι υπόλοιποι. Και με ένα ακόμα μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου διότι οπωσδήποτε πληρώνεις και την ψευδαίσθηση του mojo και το made in USA στο headstock. Να τα πληρώνεις από Standard και πάνω που ανταποκρίνονται σημαντικά και σε αυτά που παίρνεις no problem...κι εγώ άμα έχω 1300 ευρώ την Standard θα πάρω όχι την Tokai SG-155 γιατί θέλω όλο το "πακετάκι" που λέγεται Gibson SG. Αλλά με 500 ευρώ αντί να κοιτάς το ουσιαστικά και πρακτικά καλύτερο να βασίζεσαι στο "είναι Gibson" είναι σαν να ψάχνεις vespa μάρκας Porsche. Δυστυχώς πάντως η αίσθηση που λαμβάνω από ίδια εμπειρία και γνώμες άλλων που φθάνουν στα αυτιά μου είναι ότι ο μέσος όρος των SG Faded δεν αξίζει τα 750 ευρώ... :-\ Και για να εξηγήσω τι τουλάχιστον είδα εγώ: 1.) Υπερβολικά μέτριους μαγνήτες για 750 ευρώ τιμή. Ο neck ειδικά δεν ήταν ούτε κατά 10% καλύτερος του αντίστοιχου της G-400. Αντίστοιχα "muddy" στα καθαρά κάπως καλύτερος high gain. Ο bridge άντε να έπιανε το 10%... ;) 2.) Τα tone ποτενσιόμετρα μάλλον δεν έχουν λόγο ύπαρξης αφού οι μαγνήτες "ακούγανε" μονάχα σε τεράστιες αλλαγές. (αυτό ίσως δεν είναι και τόσο σοβαρό και εύκολα διορθώνεται σε κάθε κιθάρα) 3.) ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ μπράτσο!!! Κακοτοποθετημένα τάστα από το 12 και κάτω με αποτέλεσμα πάρα πολύ fret buzz και ξύλο που σου έδινε την αίσθηση ότι αν το ζορίσεις λίγο θα σπάσει στα χέρια σου. 4.) Η κιθάρα δεν κρατούσε το κούρδισμά της με τίποτα και με οποιαδήποτε αλλαγή στο action κι αν δοκιμάσαμε! Ακόμα και τον ιδιοκτήτη της που την είχε περί πολλού τον έκανε να μην πιστεύει στα μάτια του που μια ταπεινή Epiphone ήταν καλύτερη σε αυτό το ζήτημα... Και φυσικά όλες οι δοκιμές έγιναν στο ίδιο rig...το ίδιο ακριβώς rig όπου η Standard και η '61 RI έμοιαζαν από άλλο πλανήτη σε σχέση με το G-400 και η Faded πάλευε να κουρδιστεί.
  22. Αν μιλάς για G-400 πριν το 2004 δεν έχω άποψη...αλλά αν μιλάμε για μοντέλα κατασκευής 2005 και έπειτα απορώ για το τσίγκινο hardware :o :o, τα προχειροβαλμένα τάστα (έχω κι εγώ παράδειγμα από SG Faded που είχε fret buzz όσο και αν προσπαθούσες να την σετάρεις...) και τους απαράδεκτους όπως λες μαγνήτες (που επίσης τους είδα να γράφουν με σε ένα JCM900 και 4-5 καλά πετάλια ένα ολόκληρο album σχεδόν χωρίς equalizing στο post-production). Όσο για το Korea ή το China δεν λέει τίποτα από μόνο του...γιατί δεν είναι μια και δύο μόνο οι USA made Gibson και Fender που έχω δει να μην την παλεύουν. Σωστά βάζεις ως critical point στην ποιότητα την SG Standard. Γιατί ουσιαστικά από εκεί και πάνω δεν υπάρχει σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις και η Gibson είναι μονόδρομος. Αυτό όμως είναι 2-3 φορές τα χρήματα που υποτίθεται ότι έχουμε ως βάση στην συζήτηση. Και σε φθηνότερες λύσεις δυστυχώς η Gibson όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος, αλλά για μένα τουλάχιστον είναι η τελευταία λύση... Μην ξεχνάς πως δεν μιλάμε για την καλύτερη SG-style κιθάρα που μπορεί να βρει κανείς...αλλά για την καλύτερη σε συγκριμένο και χαμηλό budget.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου