Προς το περιεχόμενο

r0m

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    13
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από r0m

  1. Πολύ ωραίες και καθησυχαστικές οι απαντήσεις! Alter... έχεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το "κυκλωματάκι προσαρμογής" ???
  2. Καλησπέρα! Αν και έχει συζητηθεί ξανά και έχω διαβάσει άπειρες απόψεις... Έχω ένα fender SF super reverb 45W με master volume, ο οποίος έχει μετατραπεί σε head! Αν η καμπίνα μου είναι 2 χ 12" μεγάφωνα των 8 ohm το καθένα, συνδεδεμένα στα 4 ohm, να νιώθω ασφαλής.... ή μελλοντικά πρόκειται να έχω θέμα, μιας και ο ενισχυτής κανονικά δέχεται φορτίο 2 ohm ??? Ευχαριστώ!
  3. Έχω δεί τόσα θέματα σχετικά με την tonelab και έχω καταλάβει ότι εσύ και η tonelab τα πάτε πολύ καλά..... Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις Superfunk!!
  4. Καλημέρα, όπως λέει και ο τίτλος... θέλω να κάνω το εξής για να έχω ακόμα περισσότερες επιλογές στους ήχους μου, καθώς επίσης και για να πειραματιστώ... Ξεκινάω λέγοντας πως δεν με ενδιαφέρει και πολύ, το να παίζω live στέλνοντας line στην κονσόλα, γιατί απλά προτιμώ να χρησιμοποιώ ενισχυτή... Συνήθως χρησιμοποιώ έναν full tube 30W workhorse poney της visual sound ή έναν Matamp King Street major 50W... Έχω λοιπόν σκεφτεί την συνδεσμολογία της εικόνας... δεν είμαι φυσικά σίγουρος για: 1) μήπως ο boss cs2, δεν πρέπει να μπει πριν την tonelab (για τυχόν παραμόρφωση στο σήμα...) 2) Χρησιμοποιώ το διπλό looper (oxygel) έχοντας στο μυαλό μου να καταργώ πετάλια για να παίζω με την tonelab και αντίστοιχα να καταργώ την tonelab για να παίζω με τα πετάλια, χωρίς να περνά το σήμα μου από αυτή.... 3) Θα καταφέρω ή μάλλον είναι εφικτό να εξισορροπήσω τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο λούπες, ώστε να έχω ομαλή μετάβαση από τον ένα ήχο στον άλλο?? 4) Άραγε η tonelab, παρεμβάλλοντας το oxygel... είναι να σαν γίνεται true bypass?? (δεν ξέρω αν το λέω σωστά) και τέλος θα σας αναφέρω πως τα πετάλια που χρησιμοποιώ είναι τα εξής, διότι δεν ξέρω αν θα βγάλετε και άκρη από το σχέδιο.... - Στην αρχή ένα buffer - Korg tuner - boss cs 2 compressor - Oxygel double looper - OCD fulltone - analogman king of tones (clone) - line 6 mm4 - mad professor deep blue delay (clone) Σας ευχαριστώ... Περιμένω τις απόψεις σας και φυσικά αν έχετε προβεί σε παρόμοιες συνδεσμολογίες... την εμπειρία σας...
  5. Τελικά δοκίμασε κάποιος από εμάς τον ενισχυτή?? Αξίζει?? Τι προβλήματα θεωρείτε πως μπορεί να βγάλει?? (π.χ. σε 1 χρόνο χρήσης μπορεί να βγεί off??) Μου άρεσε το review που είδα... σκέφτομαι μήπως θα άντεχε να τον σέρνω από live σε live, και από θέμα φορητότητας (να μην κουβαλάω κεφαλή-καμπίνα) και για να μην κινδυνεύει να χτυπήσει από τα πέρα δώθε ο καλός μου ενισχυτής...
  6. Αρχικά ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις! Degdekis για να καταλάβω ότι το κατάλαβα... Να συνδέσω Fx send m13 --> input Volume Pedal --> input analog delay και από εκεί επιστρέφω Fx return m13! Σωστά?? Τώρα που το λες δεν έχεις και άδικο... θα το δοκιμάσω το βράδυ στο στούντιο! Και πάλι ευχαριστώ!
  7. Χαιρετώ την παρέα του νόιζ! Έχω την εξής απορία σχετικά με τον ήχο μου... Το setup μου είναι όλο σε σειρά στημένο με την εξής σειρά: guitar -> Dunlop Volume pedal -> OCD fulltone -> Line6 M13 (true bypass mode) -> ενισχυτής (matamp king street major) To OCD το χρησιμοποιώ για τα αρκετά "γκαζάτα" overdrives μου, τα 2 πρώτα κανάλια του m13 για πιο λάιτ crunch ήχους ή κάποιο compressor ή κάποιο EQ και τα υπόλοιπα δύο για εφφέ όπως delay / reverb / tremolo! Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου και ένα αναλογικό delay custom κατασκευής, το οποίο μου αρέσει να το έχω μόνιμα ανοιχτό (σύντομο) γιατί απλά ακούγεται καλύτερα από του m13 και επίσης κάνει (δεν ξέρω γιατί) λίγο πιο bright τον ήχο μου! Επίσης έχω αποφασίσει να μην χρησιμοποιώ το fx loop του ενισχυτή μου: a) γιατί μου χαλάει τον ήχο εντελώς (γίνεται εντελώς μουντός) και b) επειδή μπορεί να τύχει σε κάποιο live να παίξω με άλλο ενισχυτή (οπότε για αυτό τα έχω όλα συνδεδεμένα σε σειρά) !! Ερωτήσεις: A) Θεωρείτε πως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές στη συνδεσμολογία μου?? (μπορεί στο μέλλον να προστεθούν κάποια πεταλάκια, όπως το BOSS bd-2 ή το bb xotic) B) Το αναλογικό delay σε ποιό σημείο της αλυσίδας θα το τοποθετούσατε?? (έχω σκεφτεί είτε τελευταίο, μετά το m13 ή να το παρεμβάλλω στη λούπα του m13 μετά τα drives και πριν τα εφφέ) Γ) Ανοικτός σε άλλες προτάσεις που ίσως δεν έχουν περάσει από το μυαλό μου! Σας ευχαριστώ! 8)
  8. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! Τα ηχεία μου είναι 16ohms το καθένα. Όσο για τον ενισχυτή μου, μου δίνει δυνατότητα και για 4 και για 8 και για 16! Απλά στα 16 μου ακούγεται καλύτερα! Η απάντηση σου πάντως με κάλυψε!
  9. Καλημέρα! Έχω την εξής απορία... Έχω μια καμπίνα 4x12 της Line6, η οποία μου δίνει την δυνατότητα για 4ohms mono ή 8ohms stereo σύνδεση... Το θέμα είναι πως σαν stereo, δεν έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω... Υπάρχει η δυνατότητα αν την ανοίξω και αλλάξω τον τρόπο σύνδεσης των μεγαφώνων, να έχω επιλογή για 4ohms mono και 16ohms mono....??? Βασικά παρατήρησα πως παρόλο που στα 4 ohms οι ενισχυτές μου αποδίδουν πιο δυνατά... στα 16 ohms έχω την εντύπωση πως έχω καλύτερο ήχο... Περιμένω τη βοήθεια σας! Ευχαριστώ!
  10. Υπάρχουν αλλά κοστίζουν και κάτι παραπάνω.... (και αυτό το κάτι σημαίνει αρκετά ευρώ παραπάνω....) και καθότι φοιτητής, κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου πιο οικονομικά.... :lol: :lol: :lol:
  11. Βρήκα κάτι καλό νομίζω.... http://www.teknoscape.com.au/forums/showthread.php?t=26799 ¶μα έχετε κάτι άλλο, θα περιμένω!
  12. Χρειάζομαι να κατασκευάσω 4 με 5 wall panels για να βελτιώσω την ακουστική του home studio μου! Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ξύλινο πλαίσιο, πετροβάμβακα των 80 Kg και να κλείσω τον πετροβάμβακα στο εσωτερικό του πλαισίου, καλύπτοντας το με κάποιο ύφασμα με "πόρους" (π.χ. λινάτσα)! :roll: Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.... Υπάρχει κανείς που έχει κατασκευάσει κάτι τέτοιο και μπορεί να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες...... Αν υπάρχει και φωτογραφικό υλικό θα με βοηθούσε πάρα πολύ.... :P Ευχαριστώ!!!! :wink:
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου