Προς το περιεχόμενο

S3nTiNeL

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    106
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από S3nTiNeL

  1. S3nTiNeL

    Hush 'n Rush -''Dog without a bone''

    Λες και το σκάσατε απ' τα παλιά ρε παιδιά. Φανταστικοί
  2. Συγνώμη για τη ζαλάδα και σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες.
  3. Έχω ένα mix, που έχει drums, cabassa VST, παλαμάκια VST :o, μπάσσο, μία ακουστική κιθάρα, μία ηλεκτρική, φωνή/φωνητικά και ένα πιάνο VST. Ποια η γνώμη σας για το "παναρισμα" των cabassa, παλαμάκια και πιάνου;(Το πιάνο συνοδεύει τις κιθάρες με ακόρντα, αλλά και μελωδία ταυτόχρονα) Αν π.χ. πάω το πιάνο ας πούμε L 50, πρέπει να το κάνω αντιγραφή το track και να το πάω και R 50 με άλλα EQ; Ή δεν είναι ανάγκη να πάει το πιάνο και από τις 2 πλευρές;
  4. Καλό Πάσχα σε όλους. Παιδιά είστε καταπληκτικοί σε όλα τα σημεία, φοβερό project. Ααα ρε ταλέντα που πάνε χαμένα στην Ελλάδα!
  5. Μου άρεσε πάρα πολύ. Φοβερό video, mix και performance.
  6. Σπαστικά καλός! Πολύ καλή σου επιτυχία και πάλι!
  7. Επειδή ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί πολλές φορές. Να δηλώσω ότι δεν έκραξα σε καμμία περίπτωση, καθώς είμαι πολύ "μικρός" για να κράξω. Φιλικά, Φάνης.
  8. Το ιδανικό σήμα ήχου απ' ότι έχω καταλάβει, είναι όταν κάνεις ανάλυση της κυμματομορφής, να δείχνει -6 έως -3 average db και -30 έως -20 το average RMS db.
  9. Φίλε μου δεν είμαι κανένας γκουρού, αλλά θα σου πω τι κάνω εγώ μερικές φορές. Θα βάλεις στο 1ο track τη φωνή σου σκέτη χωρίς εφφέ. Θα κάνεις ένα dublicate το track 1 και θα δημιουργήσεις ένα 2ο track. Στο 2ο track θα βάλεις ας πούμε ένα reverb που σου αρέσει, ή ότι άλλο εφφέ θες. Για να φέρεις τον ήχο της φωνής εκεί που θες, θα αρχίσεις να "παίζεις" με τις εντάσεις των 2 track. Τώρα αν είναι τόσο μούφα τα reverb του Cubase 4, που ΔΕΝ το νομίζω, ψάξου με free vst που έχουνε postάρει κατά καιρούς διάφοροι χρήστες του forum. Αν θες να την ψάξεις λίγο παραπάνω, δές κι εδώ: http://www.audiorecording.me/complete-eq-settings-to-start-when-doing-audio-mixing.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+audiorecording+%28Audio+Recording%3A+Mixing+Tips+%26+Techniques+|+Building+Home+Recording+Computer%29 Έχει πολύ ύλη το site.
  10. Καταπληκτική δουλειά!!! Τα υπόλοιπα σχόλια τα καλύψανε πλήρως οι προλαλήσαντες. Την επόμενη φορά θέλουμε video-clip.
  11. Παιδιά είδα και τα υπόλοιπα στο YouTube και είστε έτη φωτός μπροστά. Απαιτούμε και συνέχεια, είστε εθιστικοί! :)
  12. S3nTiNeL

    minOr senses ~ super paradise

    Πολύ ωραίο και δροσερό. Στη φωνή μόνο, δε μου άρεσε 100% η επεξεργασία ήχου. Σαν να είναι λίγο πνιγμένη στο εφφέ. Συνεχίστε ακάθεκτοι!
  13. Αφού τα κομμάτια προορίζονται για πιο "σοβαρά" αυτιά, το μόνο που θα πρόσθετα σε αυτό που ήδη έκανες, θα ήταν οι παρτιτούρες να άλλαζαν σελίδα σαν να τις γύριζε χέρι. Είναι κάτι που γίνεται πολύ εύκολα, σχεδόν με όλα τα προγράμματα επεξεργασίας video. Αυτό που ήδη έχεις κάνει, μου αρέσει ακριβώς γιατί είναι απλό και "βαράει" εκεί που πρέπει. Φιλικά, Φάνης.
  14. Σου παραθέτω photo με το κουμπί που κάνει αυτή τη δουλειά. Το κουμπί λέγεται Snap On/Off. Επίσης με Control+D, αν θυμάμαι καλά, πάει και στο κολλάει αυτόματα.
  15. Φοβερός ο Λάκης! Σε παρακολουθώ υποχθόνια σε ότι βγάζεις. ;D Επιτέλους ένας άνθρωπος, που εκτός από καλά gear, έχει και τις γνώσεις να τα χρησιμοποιεί. Μας ταξίδεψες σε άλλα μονοπάτια. Εύγε από έναν απλό και ταπεινό συμφορουμίτη.
  16. Ευχαριστώ τους πάντες που ασχολήθηκαν. Τελικά πήγα στις ρυθμίσεις του Recording του Line-In και κάνω ότι θέλω στον ήχο. Απλά πίστευα ότι απ'τη στιγμή που ρίξεις τις στάθμες IN/Out του Guitar Rig η οποιουδήποτε DAW θα έκανα δουλειά. Τελικά μόνο από εκεί που είπα έγινε δουλειά.
  17. Έχω διαβάσει διάφορα άρθρα για τη σωστή ηχογράφηση οργάνων σε ένα mix και όλα καταλήγουνε στο εξής standard: -6db με -3db Maximum Peak Level και -20db με -30db Average RMS Level. Δοκιμάζοντας να εφαρμόσω αυτό τον κανόνα σε ένα mix κάνω τα εξής: Ανοίγω Guitar Rig, καρφώνω κιθάρα πάνω και σετάρω τα IN-OUT Levels στα -6db. Αυτή η ρύθμιση στο Cubase μου δείχνει το Track Peak Level να τερματίζει περίπου στα -5.6db, οπότε όλα καλά μέχρι εδώ. Αναλύοντας την κυμματομορφή μετά το Recording, βλέπω ότι παρόλο που έχω κόψει τον ήχο από πλευράς έντασης, το Peak Level είναι 0db και το Average RMS στο -16,53db. Η απορία μου είναι, γιατί δεν κρατήθηκε το -6db που θέλω και να ρωτήσω αν χαμηλώσω κι άλλο την ένταση, δεν θα χάσω δυναμικές και χροιά ήχου; Γιατί μιλάμε για πολύ χαμήλωμα του οργάνου για να φτάσω το -6db στην τελική ανάλυση της κυμματομορφής. Επίσης, επειδή δουλεύω με midi αρκετά, ήθελα να ήξερα με ποιο τρόπο τσεκάρω τα παραπάνω σε ένα midi track; Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
  18. Θα κάνεις αριστερό κλικ στον δίσκο που έχεις εγκατεστημένο το λειτουργικό σου, έτσι ώστε να τον μαρκάρεις και θα κάνεις δεξί κλικ για να σου βγάλει ένα πινακάκι. Αριστερό κλίκ στο Ιδιότητες/Properties και θα σου βγάλει ένα άλλο πίνακα. Θα κάνεις αριστερό κλικ στο Εκκαθάριση Δίσκου/Disc Cleanup και στην καρτέλα που θα σου βγάλει μπορείς να καθαρίσεις διάφορα πράγματα από το δίκο σου με ασφάλεια.
  19. Βρε παιδιά, το VST μπάσσο, δεν είναι πολύ καλύτερο από πολλά αληθινά, ή μου φαίνεται;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου