Προς το περιεχόμενο

comealot

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    67
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή comealot

0

Φήμη

  1. Πέραν όλων των άλλων σωστότατων που ειπώθηκαν (περί αυτοεκτίμησης, ψυχολογίας κλπ), είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτό που έχεις σε ανθρώπους που νιώθουν ότι δεν αξίζουν αυτό που έχουν. Ή ότι δεν είχαν έλεγχο στην απόκτησή του. Έχουν αυτοκτονήσει άνθρωποι λίγους μήνες αφού κέρδισαν το λόττο. Με αυτή την οπτική, καθώς βελτιώνεσαι, θα υποχωρήσει πιθανότατα το φαινόμενο. Για αυτό όπως σου είπαν όλοι οι άλλοι, πιάσε, παίξε, φθείρε (που λέει ο λόγος) την κιθάρα σου. Τσέκαρε και αυτό αφού το ψάχνεις: http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_behavioral_therapy Κατά την άποψή μου, δε θα ναι καλό για την ταυτότητά σου να την πουλήσεις τώρα, νιώθοντας όπως νιώθεις ΥΓ: Το από κάτω είναι το πιο όμορφο ποστ του thread! Ωραίος ο gnd79!
  2. Εύστοχη παρατήρηση!Αν και υπάρχουν κάτι τρελοί ;D Για να το γενικεύσουμε πάντως, έχω δει έρευνα στο διαδίκτυο (paper από επιστήμονες) το οποίο υποστηρίζει πως κατά πάσα πιθανότητα ο άνθρωπος είναι φύσει αμφίχειρας και ότι η σύγχρονη ανατροφή μας 'αναγκάζει' να 'επιλέξουμε' κυρίαρχο χέρι. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι μολύβι στο δημοτικό πρωτοέπιασα με το αριστερό, με καταπίεση έγινα δεξιόχειρας, και εν έτει 2012, στα 20βάλε, το αριστερό μου βελτιώνεται σε αρκετές εργασίες, και στο γράψιμο.
  3. Όχι μόνο θα συνηθίσεις... Θα δεις διαφορά και στην δεξιότητά σου καθημερινά με το 'κουλό'! Πιθανότατα θα ανέβει κατά τι και το IQ σου :D Πέρα από την πλάκα, θέμα χρόνου και προσπάθειας είναι. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
  4. Το σωστότερο και προφανές, είναι να αποκτήσεις κιθάρα για τα χέρια σου, αριστερόχειρη δηλαδή (θα βοηθήσεις και την αγορά να βγάλει περισσότερες στο μέλλον ;)). Από εκεί και πέρα, ως δεξιόχειρας έχω μια αριστερόχειρη τέλε στην οποία βελτιώνομαι καθημερινά. Και τώρα στην αρχή το πρόβλημά μου είναι στο δεξί (στα τάστα). Αν δεν το παρατήσεις και συνεχίσεις να παίζεις δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχουν ambidextrous κιθαρίστες, αμφίχειρες δηλαδή, αυτοί δεν είναι τέρατα της φύσης, απλά δεν το παράτησαν εκεί που το παρατάνε οι περισσότεροι. Θέλει συνεχή ενασχόληση και παρακολούθηση του εαυτού σου για να μη πεις 'βαρέθηκα, παράτα το'. Η βελτίωση θα είναι νομοτελειακή. Όσο για το ότι δε μπορείς να κρατήσεις πένα, βάλε μια ταινία να δεις και κούνα την πένα πέρα δώθε με το δεξί σα παιχνίδι. Μετά προσπάθησε να παίξεις για ένα τεταρτάκι, και την επόμενη μέρα προσπάθησε να παίξεις για κανά μισάωρο. Πιστεύεις ότι δε θα συνηθίσεις?
  5. Για την ακρίβεια, το πέτυχες τέλεια. Και τα 2 πειράματα, αυτό με τον γορίλα και αυτό με τον βιολιστή, είναι του ίδιου σκοπού. Υπάρχει και ένα βιβλίο, The Invisible Gorilla λέγεται, που έχει να κάνει με το πόσο 'λογικοί' ή παρατηρητικοί είναι πραγματικά οι άνθρωποι, ιδίως όταν τους τραβάει κάτι άλλο την προσοχή (όπως οι πάσες στο Gorilla Experiment ή το να φτάσουν στον προορισμό τους όσο αφορά τον βιολιστή).
  6. Το θέμα αφορά 100% τον ανθρώπινο παράγοντα, απομονώνοντας τα υπόλοιπα μέσα-κίνητρα του παίκτη (για χάρη της σύγκρισης) και επικεντρώνοντας στον ρόλο των μαγνητών ως δάσκαλο. Είναι για το feedback που παίρνει (νοητικά) ο παίκτης από την αντίδραση των μαγνητών της κιθάρας του. Εξετάζουμε το κατά πόσο επηρεάζουν οι μαγνήτες το παίξιμο. Η άποψη του cigaret13 είναι και η δικιά μου μέχρι στιγμής!
  7. Η ερώτηση-θέμα είναι η εξής: Κατά πόσο επηρεάζουν οι μαγνήτες και το πόσο compressed ήχο βγάζουν την τεχνική του κιθαρίστα? Για παράδειγμα, αν δύο αρχάριοι πάρουν ως πρώτη κιθάρα από μία τελεκάστερ και μία μεταλοκιθάρα με hot humbuckers, θα έχουν διαφορά στο δεξί χέρι μετά από κάποιο καιρό (δεδομένου ότι υποθετικά έχουν τις ίδιες ικανότητες και την ίδια πιθανότητα εξέλιξης)? Υποθέτω ότι αυτός με την τελεκάστερ θα έχει αναπτύξει περισσότερο δυναμικό παίξιμο, θα χει μάθει να ελέγχει καλύτερα τις δυναμικές, αλλά κατά πόσο νομίζετε (εάν νομίζετε)? Τώρα που το σκέφτομαι, η ερώτηση ισχύει και για το αριστερό χέρι.
  8. Με ένα whammy (ή ένα οποιοδήποτε octaver, η αλήθεια είναι) και με ένα delay με modulation γίνεται εύκολα... εγώ χρησιμοποιώ memory boy και ο ήχος βγαίνει μια χαρά. Whammy +1 οκτάβα μίξη η σκέτη, το ντιλέι όσο πιο σορτ γίνεται με σεβαστό πλην μετρημένο ποσοστό modulation, ρυθμίζεις την ταχύτητα του modulation και είσαι άρχοντας. Στοιχειώνεις και την γειτονιά μη σου πω ;D
  9. Με λίγο ψάξιμο στα εφέ (λίγο octaver, λίγο vibrato ή chorus, λίγο delay με modulation) γίνεται!
  10. Έχω πετάλι, εντάξει όταν ανεβάζω τα μεσαία στο eq νιώθω πώς βελτιώνεται λίγο η κατάσταση (placebo?), αλλά δε θέλω να πολυμπλεχτώ με α/β, τα καλώδια είναι πολλά και ο χώρος μικρός... Η 'βλακεία' είναι ότι δε θα θελα να πολυπειράζω και το βόλιουμ, θέλω να ακούω όλα τα τζιτζικίσματα του ντιστόρσιου :D Όταν λέτε συχνοτικό, ποιες συχνότητες βοηθάνε να βγει η κιθάρα μπροστά στο καθαρό? Τα μεσαία?
  11. eq υπάρχει, αλλά οι συχνότητες που θα ενισχύσω δεν θα βγουν και στο βρώμικο σήμα? Η στο clean θα 'φανούν' περισσότερο?
  12. Σε ευχαριστώ για την συμβουλή,θα δοκιμάσω με το volume της κιθάρας! Ένα od πετάλι με ρυθμίσεις... clean (gain στο 0) κομπρεσσάρει τον ήχο άραγε?
  13. Μια γενική ερώτηση: Πώς ρυθμίζετε τις εντάσεις του καθαρού/βρώμικου ήχου σας? Ίδιες, παραπάνω το καθαρό ή παραπάνω το βρώμικο? Πάμε και στο ψητό ,έχω ένα θεματάκι. Βάζω στο ίδιο volume (θεωρητικά) τα ντιστόρσια με το κλην του ενισχυτή. Όταν παίζω συγχορδίες στο κλην και βάζω ντιστόρσιον όλα καλά. Αν όμως παίζω οτιδήποτε βρώμικο και πάω να παίξω μετά κανά άρπισμα η ληντ ασπούμε στο καθαρό χαντακώνομαι, και ας παίζω μόνος μου. Χρειάζομαι κομπρέσες γιατρέ μου? Ή κανά κομπρέσορ?
  14. Χάρη στον kbasilis και την φιλοτιμία του δούλεψε (μετά από κάτι μήνες παλέματος) το phaser και έμαθα και 5 καινούρια πράγματα! Τον ευχαριστώ θερμά! Πιθανότατα δεν έπρεπε να το επικυρήξω το πεταλάκι πάντως, δεν υπήρχε και λόγος άλλωστε, βλέπω ότι προθυμία υπάρχει πολλή στο noiz.
  15. Με βοήθησε σίγουρα αυτό που λες για το σουίτς (χρήσιμο γενικά για wiring και για πρότζεκτς) και ότι χρειάζομαι... πολύμετρο ;D Το ζήτημα πλέον είναι πρακτικό,δεν γίνονται κολλήσεις πλέον εύκολα (με το ήδη υπάρχον καλάι στην πλακέτα να χει πιάσει flux και σκόνη, έχω δοκιμάσει πολλές φορές να τα ξανακολλήσω (κάτι όχι τόσο εύκολο με την λεπτοδουλειά που θέλει ο 3pdt), και απλά δε λειτουργεί. Μάλλον θα το δοκιμάσω παίρνοντας ένα πολύμετρο τώρα στα κοντά, αν δεν έχει βρεθεί κάποιος να το παλέψει. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου