Προς το περιεχόμενο

nyctimos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    15
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Music Producer
  • Τόπος
    Kefalonia

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή nyctimos

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα την ΤASCAM FW1884 http://tascam.com/product/fw-1884/ Την πήρα μεταχειρισμένη από έναν φίλο και την είδα να δουλεύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Με το που την σύνδεσα στο σπίτι μου, βάζοντάς την σε λειτουργία, όλα τα LED παραμένουν ανοιχτά και η κάρτα μοιάζει να έχει παγώσει. Δεν γίνεται κάτι άλλο περα απο αυτό. Δοκίμασα να τη συνδέσω και σε άλλη πρίζα αλλα τίποτα! κάθε φορά που την ανοίγω συμβαίνει το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα να μη την αναγνωρίζει και το PC. Αν έχει κάποιος ιδέα για το τι μπορεί να φταίει... Ευχαριστώ.
  2. εισαι Θεος! με εβγαλες απο πολυ κοπο και ψαξιμο. εχω και την maudio mobile pre. μηπως γνωριζεις αν μπορω να τη συνδυασω με τον μικτη και να γραψω στο cubase με καποιο τροπο? αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι να παρω τα lines των τυμπανων ξεχωριστα (snare, bass drum, tom1 tom 2 κ.λ.π) ωστε να μπορω να τα χειριστω ενα προς ενα και στο DAW.
  3. καλησπερα. αντιμετωπιζω ενα θεμα οσον αφορα την ηχογραφηση τυμπανων στο cubase με την behringer xenyx x1222 usb.http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x1222_usb.htm ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος πως θα γινει αυτη η συνδεση (καρτας ηχου-cubase) και τι ρυθμισεις πρεπει να κανω. στο device setup του cubase δεν φαινεται η καρτα ηχου! αγορασα ενα σετ μικροφονων για τυμπανα και δεν βγαζω ακρη. δεν υπηρχαν drivers στη συσκευασια για τη συγκεκριμενη καρτα. το cubase δεν τη αναγνωριζει και γενικα εχω απελπιστει.
  4. Σαν να ξεκαθαρισαν λιγο τα πραγματα. Μαλλον το ολο μπερδεμα εγινε οταν ειδα ενα βιντεο οπου χρησιμοποιουσαν μια κονσολα YAMAHA usb και μαλιστα της σειρας MG, και ειχα την εντυπωση πως ειχαν και τον ρολο ενος controller! (http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=60014&Category=2690) Anyway, εξυπνη η λυση του ZOOM. Ευχαριστω.
  5. Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω: Ποια αναλογικη/ψηφιακη κανσολα θα μου προτεινατε ωστε να συνδεεται με το pc και να μου προσφερει τον ελεγχο ενος DAW? (με τιμη 250 euro περιπου)? Πληροφοριακα... Εχω καρτα ηχου την MAudio fast track pro. Και ηδη διαθετω απο παλια την YAMAHA MG12/14 (http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=57441&Category=1238) αλλα δε νομιζω πως μπορω να κανω και πολλα για το προβλημα μου.
  6. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας. Πραγματικα με βοηθησατε αρκετα. Τα Fostex η αληθεια ειναι πως δεν τα ειχα σκεφτει. Αν μπορεσω θα προσπαθησω να ακουσω ολα τα μοντελα πριν αγορασω κατι. Τωρα τουλαχιστον ξερω που θα κινηθω περιπου. ;)
  7. Γεια σε ολους. Θα ηθελα τη γνωμη σας μιας και σκεφτομαι να αγορασω καινουρια monitors. Παντα για home recording εφαρμογες. Κυριως για rock και ambient ηχους. Βαζω ως οριο τα 350euro (το ζευγος)! ::) Σκεφτομαι αναμεσα σε: 1. KRK RP5 ROKIT G2 (http://www.thomann.de/gr/krk_rp5_g2_rokit.htm) 2. YAMAHA HS50M (http://www.thomann.de/gr/yamaha_hs50m.htm) Αν εχετε να προτεινετε και κατι αλλο, θα σας ημουν ευγνωμων.
  8. παιζουμε κυριως post rock πραγματακια αλλα και stoner (με αλλη μπαντα) οποτε και ροκαρουμε λιγο παραπανω. Θελω να αποφυγω αυτη τη ''γυαλαδα'' που προσφερει ενας ψηφιακος επεξεργαστης σηματος αν ειναι δυνατον. οσον αφορα το distortion παντα. παντως δε το παρακανω με τα εφφε. τα βασικα μου αρκουν (delay, chorus, flanger, wah, κλπ)
  9. Καλησπερα. Πιθανον αυτο το θεμα να εχει ξανασυζητηθει αλλα ειμαι καινουριος στο NOIZ και ζητω κατανοηση. Εδω και καιρο με βασανιζει η σκεψη για την αγορα ενος πολυεφφε για την κιθαρα. Για την ακριβεια, εχω εναν ενισχυτη ENGL SCREAMER 50 COMBO E330 http://www.thomann.de/gr/engl_screamer_50_roehrencombo_e330.htm (ο οποιος κυριολεκτικα γαμει μαγκες! 8)) και δεν θελω να χασω τη ζεστασια της λαμπας και του ηχου του. Τα ''καθαρα'' του αλλα και τα ''βρωμικα'' με καλυπτουν πληρως. Εδω μου τιθεται η απορια τωρα... 1. Να προτιμησω μια σειρα απο πεταλακια (delays, chorus, distortion ...κλπ) 2. Σκεφτομαι να αγορασω την LINE6 POD HD400 http://www.thomann.de/gr/line6_pod_hd400.htm 3. Να κανω συνδεση ενος footswitch(π.χ. http://www.thomann.de/gr/engl_z9.htm) και ενος πολυεφφε rack (το lexicon mx 300 για παραδειγμα http://www.thomann.de/gr/lexicon_mx_300.htm). Υ.Γ. Να ληφθει υποψιν οτι παιζω συχνα live. τι θα με εξυπηρετουσε περισσοτερο? ::) ευχαριστω.
  10. καλησπερα! εχω αυτο:http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b215d.htm εχει δουλεψει ελαχιστα (πραγματικα ελαχιστα!!!), ξαφνικα παρουσιασε υπερβολικο φυσημα (οπως τα παρασιτα ραδιοφωνου) το οποιο ανεβαζοντας την ενταση γινεται ολο και χειροτερο. δε μπορω να καταλαβω αν προερχεται απο το woofer η το tweeter η κατι αλλο, μιας και δοκιμαζοντας να συνδεσω ενα mic ισα που ακουω τη φωνη στο βαθος. εχω εξαλειψει βεβαια το ενδεχομενο να φταιει κατι αλλο. πριν το ανοιξω και επεμβω, θα ηθελα μια πρωτη γνωμη.
  11. nyctimos

    phantom power

    ok, σ'ευχαριστω george!
  12. nyctimos

    phantom power

    μαλλον δεν εθεσα σωστα την ερωτηση. δεν υπαρχει καποιο προβλημα. δεν γνωριζω ομως αν θα πρεπει να ενεργοποιησω το phantom και στις δυο συσκευες (και στην κονσολα, και στην καρτα ηχου). η συνδεσμολογια που αναφερατε παραπανω ισχυει.
  13. nyctimos

    phantom power

    Καλησπερες! Η απορια μου ειναι η εξης: σε περιπτωση που ενεργοποιησω το phantom power στην κονσολα, θα πρεπει να ενεργοποιησω και αυτο στην καρτα ηχου? (αν υποθεσουμε βεβαια πως αυτα τα δυο συνδεονται μεταξυ τους). Με λιγα λογια, πως επηρεαζει το ενα το αλλο σε γενικοτερο πλαισιο? (αν εχεις να κανεις με 2 phantom power στην ιδια συνδεσμολογια κ.λ.π.).
  14. Σ'ευχαριστω φιλε, πραγματικα χρησιμες οι συμβουλες σου. Θα ηθελα να ρωτησω επισης αν σε περιπτωση που χρησιμοποιησω διαφορετικο προενισχυτη με ενεργοποιημενο το phantom power, θα πρεπει να ενεργοποιησω και το phantom power στην καρτα ηχου?
  15. προσφατα αγορασα μια καρτα ηχου MAudio Fast Track Pro θα ηθελα να ρωτησω: 1) πως γινεται να ηχογραφησω χρησιμοποιωντας και τα δυο inputs ταυτοχρονα? αυτο επιτυγχανεται μεσω του DAW η θα πρεπει να ρυθμισω κατι στην καρτα? 2) σε περιπτωση που χρησιμοποιησω δυο μικροφωνα διαφορετικου τυπου (δυναμικο-πυκνωτικο), το phantom power θα επηρεασει και τα δυο? θα ημουν ευγνωμων για οποιαδηποτε βοηθεια. ;)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου