Προς το περιεχόμενο

karhariasgr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    135
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από karhariasgr

  1. επειδή ειμαι στην δουλεια, δε μπορώ να τα ακουσω απο εδω. Το απόγευμα θα κανω ενα καλο (youtube) search για μεγάφωνα που προτείνετε.. Ξέρω οτι ο BluesBreaker ειναι διαφορετικός, αλλά καμιά σκέφτομαι ότι δε ξέρω τι θέλω :D
  2. rock, punk, hard rock, rock n roll.. κατι τετοιο προσπαθω. αλλά θα ήθελα τα clean του fender να είναι ίδια, headroom και μπάσα. τωρα που λες για marshall, μου πέρασε από το μυαλό ένας καινούργιος Marshall Blues Breaker και να μην ασχοληθώ με επισκευή fender κτλ..
  3. ωχ... ανατροπή!! η αλήθεια είναι αυτό με το βάρος δε το σκέφτηκα. Δεν έχω roadie.. ενισχυτής/κιθάρα/board είναι στην πλάτη μου, μαζί με την δισκοκήλη!
  4. Ξέρουμε κανέναν "καλό" τεχνικό στη Θεσσαλονική που να τα βλέπει αυτά? Να ξέρει το μηχάνημα, να ξέρει τι θέλει, αν μπορεί να επισκευάσει και το χαλασμένο μεγάφωνο, ακόμη καλύτερα.. Τα μεγάφωνα μπορώ να τα αλλάξω και μόνος μου, τους πυκνωτές και τα λάμπες θα ήθελα να δει.
  5. Κατάλαβα, αν και εννοούσα 100% λειτουργικός, όχι 100% original. Δεν σκέφτομαι να τον πουλήσω ή να τον εκθέσω σε μουσείο, να τον φτιάξω και να παίζω θέλω. Θα παραγγείλω 2x Eminence Delta-12A 8 Ohm.
  6. ok, θα δοκιμάσω την αλλαγή ηχείων στον δικό μου. σε ευχαριστώ για τις προτάσεις και τον χρόνο σου. ναι, το καλοκαίρι που μου κάηκε το μεγάφωνο τον κράτησα στην άκρη και παίζω με έναν peavy 5150 τώρα, ο οποίος φεντερίζει αρκετά, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που θέλω. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω ο twin reverb να καταλήξει σαν έπιπλο, θα ήθελα να είναι λειτουργικός 100%. Άσε που μετά την γεμάτη με ρούχα ντουλάπα, θα είναι το ποιο βαρύ έπιπλο στο σπίτι.
  7. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Πολύ ενημερωτικά, νόμιζα ότι ήξερα 2-3 πράγματα αλλά όχι.. ίσα ίσα είχα λάθος πληροφορίες. Που μπορώ να το επισκευάσω? Έχετε κάποιον κατά νου που κάνει τέτοιες επισκευές? Μένω Σέρρες, οπότε λογικά θα πρέπει να το στείλω για επισκευή. Το θέλω επισκευασμένο για "συλλεκτικούς" λόγους. Να ρωτήσω κάτι, άσχετο ίσως.. Αυτό που με "ενοχλεί" στον Twin Reverb είναι μια θολούρα που έχουν τα bottom end, την οποία γενικά την ακούω και άλλα μοντέλα silverface ενώ αντιθέτως τα blackface εχουν ένα κλάριτυ. Δεν ξέρω αν είναι θέμα silverface ή blackface, αλλά αυτό το "θολό" υπάρχει σίγουρα. Σκεφτόμουν να πάω σε Deluxe Reverb Blackface γιατί ακούω αυτό το κλάριτυ που θέλω. Με την αλλαγή ηχείων αυτό διορθώνεται ή έτσι είναι ο ενισχυτής ότι και να κάνουμε?
  8. Σχόρα με για το celestion, αλλά έτσι διάβασα ότι έκαναν πολλοί κάτοχοι των TR (μου πήρε 10 λεπτά να καταλάβω τι είναι το TR ). Όπως κατάλαβες δεν έχω την παραμικρή ιδέα από μεγάφωνα (aka ηχεία, για μας που δεν ξέρουμε). το 1ο που αναφέρεις ξεφεύγει από το μπάτζετ μου πάρα πολύ, ενώ το 2ο είναι ΟΚ. Θα πρέπει να αλλάξω και τα δύο? Η μπάφλα είναι ΟΚ, γενικά ο ενισχυτής είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, για τα χρόνια του πάντα, και δεν φέρει σημάδια κακοποιήσης. Θα με ενδιέφερε να μπορώ να επισκευάσω και το original. Γίνεται επισκευή του μεγαφώνου? Ή προσπαθήσω να βρω κάποιο ίδιο μεταχειρισμένο?
  9. Σε ευχαριστώ για την απάντηση, θα με ενδιέφερε να πάρω ένα celestion, έτσι να ακούσω. πως/που μπορώ να επισκευάσω το ηχείο?
  10. Γεια χαρά, μου κάηκε το ένα από τα δύο ηχεία του ενισχυτή μου, Fender Twin Reverb, μοντέλο 1970. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο μοντέλο ηχείου είναι, από αναζητήσεις που κάνω βλέπω να αναφέρουν ότι είναι το 12" Jensen C-12K. Θα πρέπει να βρω ένα ίδιο vintage ηχείο για το match up ή μπορώ να το αντικαταστήσω με ένα καινούργιο, πχ. αυτό? Επίσης, μια που θα κάνω αλλαγή, μπορώ να δοκιμάσω κάποιο άλλο, συνδυασμό δύο ηχείων? Διαβάζω ότι πολλοί βάζουν το Celestion G12H ή το G10 Greenback, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω αλλάζουν και τα δύο ηχεία. Το ότι είναι μικρότερα σε watt δεν παίζει ρόλο? Στην δικιά μου περίπτωση παίζω που με in-ear ακουστικά και μικρόφωνο σε κάθε ηχείο, δε με ενδιαφέρει πως ακούγεται απ' έξω, αφού στα αυτιά μου μπορώ να ισορροπήσω τις διαφορές σε db. Έχει κάνει κανένας σας κάποια τέτοια αλλαγή μεγαφώνου? Εντυπώσεις? Έχετε μήπως να προτείνετε κάτι διαφορετικό? Ευχαριστώ!
  11. Ναι μπορείς, αλλά στο flashback μπορείς να παίξεις ή με το A delay ή με το Β ή με το Γ . Στο Triple Delay κάνεις το ίδιο αλλά μπορείς ενώ παίζει με το A delay να προσθέσεις ταυτόχρονα το Β delay, ή και το Γ.
  12. Το βιαζομαι, αλλα τα 300 δεν τα βρησκεις σε μια μερα.. :D Φυσικα και θα περιμενω μεχρι τα Χριστουγεννα, δε το ηξερα αυτο για προσφορες. Καλη ιδεα, σε ευχαριστω! Δλδ Χριστουγεννα εχουμε, προσφορα PS4, προσφορα TC Electronic κ προσφορά Τέλη Κυκλοφορίας! :D :D
  13. Σε ευχαριστώ πολυ man! οταν σχολάσω θα παρακολουθήσω και μερικά video να μπω λίγο καλύτερα στο πνεύμα, αλλά λογικά πάω για το Triple Delay. Οι τιμές (thomann) είναι 215€ για το Flashbackx4 και 295€ για το Triple Delay. Οκ.. δεν περίμενα κάτι καλύτερο να σου πω την αλήθεια, τσιμπημένες λίγο γμτ...
  14. Αν θυμάμαι καλά 40 sec έχει και το Head Rush, με overdubs. Το super στο Head Rush είναι ότι έχει 5 output, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.. Εγώ από την άλλη σκέφτηκα ότι το Head Rush θα φύγει από το pedalboard όταν θα έρθει το Flashback. Με το σχήμα που παίζουμε τώρα, το looper είναι αχρείαστο αλλά τα 2 delay χρειάζονται. Επίσης εχω 2 delay πάνω και σκέφτηκα ότι θα καταργήσω και το δεύτερο από την στιγμή που μπορώ να έχω 3 preset στο ίδιο πετάλι, τα οποία μπορούν να παίξουν μαζί. Αυτό που λες για 3 διαφορετικά delay για διάφορα μέρη του τραγουδιού, αυτό θέλω να κάνω. Δλδ στο Triple Delay μολις ενεργοποιώ το preset B, ενώ επαιζα με το preset A, ένα δε θα σβήσει το Α, αλλά αν το απενεργοποιώ θα έχω αυτόματα το preset B, που θα είναι διαφορετικό από το preset A , ας πούμε. Θα μου πεις 1 click περισσότερο στο πόδι είναι, αλλά μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος... :p Ενώ με το Flashback x4 μόλις από το Α πας στο Β, χάνεις το Α. Αυτό δεν εννοείς?
  15. Αυτό καταλαβα και εγώ, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο ήταν σωστό. Δλδ το ότι το Triple είναι η καινούργια Version του Flashback x4 . Μπορείς να μου πεις πόσο χρόνο ηχογράφησης έχει Flashback x4? Επίσης μπορεί να ηχογραφήσει περισσότερα από 1 θέματα? Έχω το Head Rush 2 της AKAI, το οποίο είναι κ delay κ looper, και από θέμα loop είμαι ψιλοκαλλημένος, μου είναι αρκετό το Head Rush. Με έψησε πολύ το triple delay γιατί μπορώ έχω 3 διαφορετικά delay, ρυθμισμένα από πριν και μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και τα 3 ταυτόχρονα! Αυτό με έψησε αρκετά!
  16. Γεια χαρά ήμουν έτοιμος να αγοράσω το Flashback x4 μέχρι που είδα το Flashback Triple Delay.. http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_triple_delay.htm http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_flashback_x4.htm Έχει δοκιμάσει κανείς κανένα από τα δύο να μου πει μια γνώμη? Διαφορές που έχουν αναμεταξύ τους κτλ? Οτιδήποτε απόψεις για τα συγκεκριμένα είναι δεκτές! Ευχαριστώ Κώστας
  17. Υπάρχει κανείς που να κάνει mod σε Line 6 MM4 και DL4 , περισσότερο για το drop level, αλλά και άλλα mod που υπάρχουν?
  18. σε ευχαριστω για το Link, το ειχα αυτό. αν ήταν για μένα δε θα είχα πρόβλημα με το αγγλικό manual, η αλήθεια είναι οτι θα το προτιμούσα αγγλικά, αλλά είναι για έναν φίλο και το χρειάζεται στα ελληνικά. ευχαριστώ πάντως.
  19. εχει κανεις το manual στα ελληνικα? ειχα δει εναν φιλο που το εχει καποτε, αλλα πλεον δε το εχει. είτε σε pdf ή είτε σε χαρτί να του κανω ενα αντίγραφο? ευχαριστω
  20. μια απορία σε πολλές αγγελίες μου λέει ότι είναι λήγουν την τάδε ημερομηνία αλλά επίσης λέει ότι είναι ανενεργές και δε μου τις εμφανίζει μέσα στις κατηγορίες τους. Πατάω εκεί πάνω που λέει "Ανενεργή" αλλά δε γίνεται ενεργή. Τι κάνουμε στις περιπτώσεις αυτές? Η μόνη λύση που βρήκα είναι ή να περιμένω δυο βδομάδες να λήξει η αγγελία και να την κάνω renew ή να την διαγράψω και να την ξαναδημιουργήσω. καμία βοήθεια?
  21. Γεια χαρά, αγόρασα ένα σετάκι μαγνήτες για το μπάσο μου EMG 40Hz και θέλω να αλλάξω και τα ηλεκτρικά του. Το μπάσο φοράει αυτούς του δύο διπλούς και από την μάνα έχει ένα ποντεσιόμετρο volume, ένα ποντεσιόμετρο για αλλαγή από bridge σε neck μαγνήτη ή και τους δύο και από ένα ποντεσιόμετρο για το tone του κάθε μαγνήτη (σύνολο 4 knobs). Εγώ θέλω να βάλω καινούργια αλλά θέλω να σπλιτάρουν τους μαγνήτες σε μονούς (push/pull ή push/push). Τι να βάλω και από που μπορώ να τα βρω (ελληνική αγορά). Να κάνω τα tone να σπλιτάρουν το volume και τον επιλογέα μαγνήτη? Οι EMG 40Hz είναι PASSIVE μαγνήτες. ** ** ** ** Επίσης έχω μια κιθάρα στην οποία θέλω να βάλω EMG 81/85. Δυστυχώς οι μαγνήτες δεν ήρθαν μαζί με τα ποντεσιόμετρα τους οπότε θα πρέπει να βάλω καινούργια. Τι να βάλω και που θα τα βρω και αυτά (ελληνική αγορά πάλι). Τα καλώδια από τους μαγνήτες είναι κομμένα κοντά, που θα πει ότι θα χρειαστώ προεκτάσεις. Να συμπληρώσω με ότι καλώδιο βρω ή να πάρω συγκεκριμένο καλώδιο για την προέκταση? Και εδώ τα ποντεσιόμετρα είναι 4 αλλά είναι δυο tone και δυο volume, για την αλλαγή των μαγνητών υπάρχει επιλογές. Απ όσο ξέρω οι μαγνήτες δε σπλιτάρουν οπότε δε θα χρειαστώ split ποντεσιόμετρο. Για τους συγκεκριμένους θα ήθελα και βίδες και ελατήρια (για 2 humbucker). Οι EMG 81/85 είναι ACTIVE μαγνήτες. Δεν είμαι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη οπότε απαντήσεις του στυλ "πήγαινε στον Μπάμπη που δουλεύει στον Κυριάκο και πες του ότι σου είπα..." θα ήθελα να μην αναρτηθούν :) Θα με βόλευε να μου πειτε καποιο κατάστημα ώστε να επικοινωνήσω μαζί τους ή με email ή με τηλέφωνο και να μπορέσω να κάνω την παραγγελία. Θέλω ελληνικό μαγαζί γιατί είναι λίγο επείγον και δε θέλω να περιμένω 1-2 βδομάδες για να μου έρθει δεματάκι από εξωτερικό. Σημ.: Επικοινώνησα με τον Λογοθέτη γιατί κάποτε με είχε εξυπηρετήσει σε κάτι τέτοια μικροπράγματα που του ζήτησα, αλλά τώρα δε μπορεί. Μου είπε θα επικοινωνήσει μαζί μου, δε το έκανε και δε θέλω να τον ζαλίζω, μάλλον κάποια ανακαίνιση κάνει ή κάτι τέτοιο.
  22. έχω και στο κινητό μετατροπέα από ίντσες σε εκατοστά αλλά όσο να ναι είναι να μη μπείς στην διαδικασία :D τελικά την άκρη. θα πάρω δυο EMG 40hZ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
  23. Επειδή μπερδεύομαι με τις ίντσες το μπάσο μου, ξαναλέω, ότι παίρνει δύο διπλούς. Του μέτρησα με τον χάρακα και οι διαστάσεις τους είναι 10cm x 3.5cm. Μίλησα με το παιδί που πουλάει τον 40Hz και μου είπε ότι έχει ακριβώς τις διαστάσεις αυτές. Αντιθέτως ο 35Hz έχει διαστάσεις 9cm x 2 .. δλδ είναι αισθητά ποιο μικρός οπότε θα "κολυμπάει". Αν όμως μου λες ότι είναι το ίδιο και οι δύο μαγνήτες τότε καλύτερα να πάρω δυο 40Hz να κάτσουν ακριβώς και στις δύο θέσεις?
  24. τα waves τα σπάνε ότι και αν λέτε!!! ίσως ρωτάει για σπασμένα για χρήση try before to buy... :D χεχε (μου λείπει η H2O.. :( )
  25. Μια ερώτηξη.. μου προτείνατε να βάλω τον 35Hz στην bridge θέση. Να πάρω και έναν 40Ηz για την neck θέση? Ή να βάλω και στις δύο θέσεις τον 40Hz? O λόγος που τα ρωτάω αυτά είναι γιατί αυτοί παίζουν σε αγγελίες αυτή την στιγμή. Ευχαριστώ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου