Προς το περιεχόμενο

Stavros_F

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    416
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Stavros_F

  1. Savatage λέμε και κλαίμε... Καλόπαιχτη φίλε μου! Είναι κούκλα!
  2. Χθεσινοβραδινό "νούντλινγκ" καθώς σέταρα routings/ήχους στο gmajor2
  3. Είναι serial, άρα το ίδιο πράγμα με αυτό που έχω τώρα στην ουσία
  4. Γμτ έχεις δίκαιο, δεν ξέρω κατά πόσο αξιόλογο είναι το εν λόγω μηχάνημα, αλλά φανταζόμουν ότι δεν είναι και κάτι τρομερό. Οπότε πάμε σε λύση άλλη, αφήνω την Alto στην άκρη.. και ψάχνομαι με κανά κανονικό mixer που να μου κάνει τη δουλειά μου.
  5. Χαιρετώ και γλήγορα γλήγορα μοιράζομαι τις σκέψεις και τις ερωτήσεις μου Έχω ένα rack το οποίο ο βασικός κορμός του αποτελείται από το Engl 530 preamp, το Tc Electronic Gmajor2 και τον Engl 540 50/50 stereo τελικό. Μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε το σύστημα τρέχει σε serial συνδεσμολογία (preamp->gmajor2->poweramp). Σκέφτομαι αλλάξω τη συνδεσμολογία σε παράλληλη, αλλά για να το πετύχω αυτό χρειάζομαi ένα mixer, στο οποίο θα μπορώ να στέλνω ξεχωριστά το dry ξεχωριστά το wet σήμα και να κάνω το mix εκεί πριν φύγει στον τελικό. Η επιλογές μου είναι είτε να αγοράσω το xotic xblender stereo, που κάνει αυτή τη δουλειά, μάλιστα έχει 3 loops που τρέχουν παράλληλα, ή κάποιο rack line mixer (Rane, CAE, MLC) που ξεφεύγουν σε τιμές και φυσικά μου πέφτουν too much από τη στιγμή που στην ουσία θα τρέξω ένα μόλις unit. Όλα καινούργια αυτά παίζουν κοντά στα 400-500 ευρώ... Από ένα φίλο είχe φτάσει στα χέρια μου κάποια στιγμή ένα Alto AMX 140 mixer σε επιτραπεζιο (;!;!;!;!) format, σαν κονσολα δλδ. Το θέμα είναι, εφόσον το έχω, γιατί να μην χρησιμοποιήσω αυτό για το paraller routing. Σκέφτομαι να το κάνω ως εξής. Instrument out από το preamp στο channel1 του mixer. Line out από το preamp στο Gmajor2 input, και από το Gmajor2 out stereo στα κανάλια 2 και 3 του mixer. Στο Gmajor2 θα ενεργοποιήσω το killdry. Το ερώτημα είναι, από εκεί και πέρα τι κάνω; Εννοώ, πειράζω τα pan ή δεν χρειάζεται, πώς καθορίζω την αναλογία μεταξύ Dry/wet σήματος που θα στείλω στον τελικό; Από το gmajor2 ή από το mixer; Στέκει αυτό που πάω να κάνω σαν συνδεσμολογία; Να μην το επιχειρήσω καθόλου και να την ψάξω για το X Blender Stereo; (το οποίο μόνο μεταχειρισμένο και αν). Αυτο που θέλω είναι να μπορώ να ρυθμίσω μέσω του mixer την αναλογία wet/dry το οποίο θα φεύγει stereo στον τελικό, με το dry μου να μην περνάει από το gmajor2. Θα μου πεις τι σε έπιασε και ξύνεσαι με τούτα τα διαόλια; Ε δεν υπάρχει λογική απάντηση.. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος !!
  6. Θα σου πρότεινα εκ πείρας να κινηθείς στην Fender Stratocaster Dave Murray, η οποία σε superstrat κατηγορία under 1000 καινούργια είναι πάντα η πρόταση. https://www.thomann.de/gb/fender_dave_murray_strat_2tsb.htm?ref=search_prv_2 Έχει πολύ καλούς μαγνήτες, original floyd rose, και αν δεν σε χαλάει το πιο "παραδοσιακό" strat look είσαι αρχηγός.
  7. Θα έβαζα τον compressor πρώτο. Το eq θα το έβαζα πριν το delay (αν παίζεις με fx loop θα το έβαζα πρώτο στη σειρά του fx loop). Τα υπόλοιπα όπως είναι.
  8. Ευθύνεται το νίτρο για τέτοια πράγματα;; >:D
  9. Καλά ο ενισχυτής είναι για τα live, το άλλο το έχω για θερμαντικό σώμα τώρα στα κρύα!
  10. Well αυτό είναι το τελευταίο setup (και μάλλον final). Ναι ξέρω έχω μείνει στα 80's, δεν έχει καμία πρακτικότητα όσον αφορά μεταφορά κτλ, υπάρχουν άλλα units που κάνουν τα ίδια και καλύτερα... Αλλά what the f@ck! Κελαηδάει η καρδιά μου (και όχι τόσο τα δάχτυλά μου) κάθε φορά που κουμπώνω. Η κιθάρα είναι μία Fender Dave Murray Mexico sig.
  11. Σε χριστουγεννιάτικο mood είπα αντί για δέντρο να στολίσω ένα rack φέτος! Λοιπόν ένα rack για το studio το οποίο οργανώνω εδώ και αρκετό καιρό, είναι σχεδόν έτοιμο, το ετοιμάζει ο φίλος μου Θοδωρής Δαμουράκης (Audiotrace Repairs) ο οποίος είναι και τρομερός παίχτης btw (τον ακούτε στο κλιπ). Πάρτε ένα γρήγορο tease από το τρίτο κανάλι του CAE +3 SE preamp σε w/d. Καλή χρονιά να έχουμε!
  12. +1, το καλύτερο clip tuner που έχω χρησιμοποιήσει.
  13. Φίλε Panorios σε ευχαριστώ πολύ, από τα βίντεο σου κατάφερα εν τέλη να βρω αυτό που έψαχνα ακριβώς για το cubase (μέσω recomented videos). Τα βάζω εδώ σε περίπτωση που κάποιος ψάξει στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.
  14. Guys καλησπέρα, ήθελα μια βοήθεια από όσους χρησιμοποιούν Cubase (άσχετα της έκδοσης νομίζω η λογική της ερώτησης είναι ίδια σε όλες). Το λοιπόν το θέμα είναι το εξής. Το interface μου είναι στημένο γύρω από τα εξής μηχανήματα PC, Maudio 2626, Cubase 8.5 και Behringer Powerplay Pro 8 (προενισχυτής ακουστικών). Τα οποία είναι συνδεδεμένα ως εξής: Τα όργανα/μικρόφωνα κτλ στα inputs της Profire, και τα Outs1,2,3,4 φεύγουν στα δύο monitor και sub του χώρου. Απλά πράγματα. Όχι όμως δεν μου φτάνει δεν μπορώ να ηρεμήσω, κάτι με τρώει, θέλω να μπορώ να χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς ή κάποιοι από εμάς (drummer και τραγουδιστής συνήθως) την λύση των ακουστικών όταν προβάρουμε με δική τους μίξη ο καθένας. Εδώ λοιπόν έρχεται ο προενισχυτής ακουστικών και το cubase και βεβαίως και η άγνοια μου στο Setup τους. Με 8 outputs η profire μου δίνει επιλογή τώρα όπως έχω το setup μου ακόμα 4 outputs, οπότε σκέφτομαι να ακυρώσω τα 2outs για το sub και έτσι να έχω 6 outs available τα οποία θα στέλνω από ένα σε 6 κανάλια του προενισχυτή ακουστικών μου, ώστε να μπορώ να κάνω διαφορετικό mix στο κάθε output πριν πάει στον προενισχυτή ακουστικών και από εκεί στον εκάστοτε από εμάς. Θα μου πεις, τούτα είναι του διαόλου πράγματα, άστα καλοκαιριάτικα μπελά ανοίγεις και τέτοια, και έχετε δίκαιο. Όμως πρέπει να μπορώ να έχω την δυνατότητα αυτή, καθώς πάντα έχουμε παράπονα του στιλ, "δεν με ακούω" (τραγουδιστής), "δεν σας ακούω" (drummer), δεν ακούω γενικά (αυτό είναι δικό μου θέμα, κάτι έχουν τα αφτιά μου μάλλον) και ούτω καθ'εξής. Οπότε θα μπορούσε να μου πεις κάποιος πώς από το cubase πρέπει να σετάρω τα outs μου για να το πετύχω αυτό; Ξαναλέω ότι θέλω να μπορώ από το cubase να στέλνω 6 διαφορετικά μιξαρισμένα outputs από τα outs 3-4-5-6-7-8 της κάρτας στον προενισχυτή ακουστικών, την ώρα που προβάρουμε δλδ on the fly, για monitoring. Δεν θα έχει το κάθε bus plugins κτλ πάνω απλά θα έχει διαφορετικό mix ανάλογα τι θέλει να ακούει ο καθένας. Δεν θέλω δλδ να στείλω απλά ένα stereo out στον προενισχυτή ακουστικών και απλά 6 άτομα να ακούμε το ίδιο mix. The 1.000.000 pounds question.... How am i suppose to do that??? Please my lovely gentlemen, help me.
  15. Στο Γέρακα αν σου κάνει, Θοδωρής Δαμουράκης. https://www.facebook.com/Audiotrace/?fref=ts Στέλνω τα μηχανήματα από Κομοτηνή σε αυτόν για να τα τσεκάρει όταν χρειάζεται. Drop him a message.
  16. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ναι ο χώρος είναι δικός μου, οτιδήποτε γίνει προς τη βελτίωση της ακουστικής είναι κάτι που θα γίνει για να μείνει. Υπάρχουν κάποια πάνελς αλλά είχαν μπει εντελώς τυχαία όταν πρωτοξεκινήσαμε να προβάρουμε εκεί, με σκοπό να μειωθεί η αντήχηση. Όπως και να έχει από τότε μέχρι τώρα πολλά άλλαξαν, οπότε πρέπει να γίνουν βελτιώσεις και σε αυτόν τον τομέα. Απλά με τα οικονομικά πλέον, είναι κάτι που (θα) γίνεται σταδιακά. Λαμβάνω τα λεγόμενα μου υπόψιν και προχωράω.
  17. Καλησπέρα προβάρουμε σε ένα χώρο 20-25 τ.μ. όπου υπάρχουν φυσικά drums (κλασσικό σετ με 2 τομ, snare, βαθύ, 2 crash 1 ride), 2 ενισχυτές κιθάρας (ο ένας γράφεται με μικρόφωνο ο άλλος με cab sim), μπασοενισχυτής και καμπίνα ο οποίος γράφεται με μικρόφωνο και ένα μικρόφωνο για φωνή. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα μικροφωνήσουμε τα drums με σκοπό να μπορούμε να γράφουμε τις πρόβες μας. Όπως είναι λογικό θα υπάρχει πρόβλημα με bleed στα μικρόφωνα από ενισχυτές και τύμπανα, αλλά και από φωνή/keyboards από τα monitor του χώρου. Καταρχήν σκεφτόμουν το παρακάτω σετ μικροφώνων για τα τύμπανα ως ή πιο αξιόλογη λύση στα χαμηλά budget. http://www.thomann.de/gr/akg_drum_set_session_i.htm Από εκεί και πέρα σκεφτόμουν μήπως χρησιμοποιούσα ότι έχω (6 Shure SM57) για snare, βαθύ, toms και overhead και απλά έπαιρνα ένα μικρόφωνο μπότας. Ώστε με τη χρήση δυναμικών στα overhead να σώσω ότι σώζεται από την φασαρία που θα αρπάζουν από το χώρο τα πυκνωτικά. Έχετε χρησιμοποιήσει SM57 για overhead και αν ναι ποια η εμπειρία σας; Όλα τα μικρόφωνα τρέχουν μέσω κάρτας ήχου στο Cubase 6.5, οπότε σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω gates σε κάθε ένα από αυτά (κυρίως σε αυτά που είναι στους ενισχυτές) για να τα περιορίσω κάπως, τι άλλο θα μου προτείνατε να κάνω; Το πρόβλημα θα το έχω κυρίως με τα μικρόφωνα της drums, εκεί τι κάνουμε; Πώς έχετε διαχειριστεί αντίστοιχες περιπτώσεις;
  18. Landau, Lucather και λοιποί που χρησιμοποίησαν τέτοια ωραία (και ακριβά) συστήματα τα δούλεψαν κυρίως ως stereo ή ως w/d/w, νομίζω και ο Steve Morse χρησιμοποιεί κάτι αντίστοιχο, δλδ 1 καμπίνα για dry σήμα, και 2 καμπίνες για το wet, left και right (stereo). Στην ερώτησή σου πως το ηχογραφείς είναι απλό. Είτε με μικρόφωνο σε κάθε καμπίνα είτε με κάποιο loadbox. Θεωρώ ότι ένα καλό stereo setup έχει καλύτερο αποτέλεσμα από ένα wet dry wet σε κανονικές συνθήκες (πρόβα/live). Από εκεί και πέρα, όσο έχω παρακολουθήσει και ψάξει το συγκεκριμένο θέμα, το w/d/w δούλεψε ιδιαίτερα στα 80's και 90's. Τότε βέβαια η όλη λογική στηρίχθηκε και γύρω από τα rack συστήματα της εποχής. Landau και Lucather και ο γενικός L.A. ήχος της εποχής ήταν ορόσημο αυτής της λογικής w/d/w. Αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι για να το πετύχεις, είναι ένα mixer (πχ SM82S από Rane), αν δεν έχεις κάποιο πολυεφέ το οποίο να κάνει και αυτή τη δουλειά. Από εκεί και πέρα χρειάζονται ένα κάρο πράγματα (switching systems, midi controllers κτλ) για την διαχείριση του συστήματος, και βέβαια ισχύει όσες περισσότερες οι απαιτήσεις, τόσο πιο πολύπλοκο το σύστημα. Το δικό μου w/d/w σύστημα είναι απλό χωρίς πολλά πολλά, στηρίζεται στο Marshall JMP-1 preamp και τον Marshall El84 20/20 τελικό. Αυτά τα δύο μαζί με ένα Tc Electronics GForce είναι πολύ βολικό portable rack rig σε 4u case μαζί με ένα furman για την τροφοδοσία. Τρέχει σαν stereo rig και το signal chain έχει ως εξής. JMP1 σε σειρά με το GForce σε σειρά στον τελικό. Simple things. Αυτό που έκανα και το μετέτρεψα σε w/d/w είναι το εξής. Έβαλα ένα στέρεο τελικό Marshall El34 50/50 στην εξίσωση και άλλαξα το routing του audio σήματος. JMP1 σε σειρά με τον EL84 20/20 και από εκεί σε μία marshall 4x12 για το dry σήμα. Από το link του τελικού στέλνω στο Gforce (το option kill dry στο gforce είναι on σε αυτή την περίπτωση για να παίρνω μόνο wet σήμα) και από το GForce στέλνω stereo το wet σήμα στον El34 50/50 και από εκεί σε 2 καμπίνες 2x12. Με αυτό τον τρόπο, έχω ένα w/d/w σύστημα, το οποίο στηρίζεται εξολοκλήρου στο GForce και για το mixing, panning των fxs. Ανάλογα τα preset μπορείς να ορίζεις τα values για το κάθε fx και τα levels τους. Δεν χρειάζομαι και 100 presets, με 4-5 κάνω τη δουλειά μου και με το παραπάνω, οπότε απλά έχω αποθηκευμένα 2 φορές τα ίδια presets με διαφορετικές ρυθμίσεις μία για το κανονικό σειριακό στέρεο setup και μία για το w/d/w. Ψάξου και στο hugeracksinc.com, να πάρεις μία ιδέα τι παίζει. Όσον αφορά τις μεθόδους που έγραψες, δεν νομίζω το w/d να εξυπηρετούσε οτιδήποτε άλλον πλην μίας ηχογράφησης, μιας και δίνει μονοδιάσταστο χαρακτήρα (στην ουσία έχεις 2 μονοφωνικούς ενισχυτές να τρέχουν το ίδιο πράγμα). Στην ηχογράφηση ίσως εξυπηρετούσε το ότι θα έχεις ξεχωριστά το dry και ξεχωριστά το wet, για το στάδιο του mixing. Δεν έχω καταλάβει στους τρόπους που περιγράφεις, αν χρησιμοποιείς την προενίσχυση κάποιου ενισχυτή για το βρώμικο ή απλά παίζεις με πετάλια και τους χρησιμοποιείς σαν καθαρές βάσεις. Αλλάζει πολύ το πράγμα σε κάθε περίπτωση. Το πρώτο τρόπο τον ξεχνάω, εκτός και αν παίζεις μόνο με πετάλια, καθώς αλλιώς το routing δεν είναι τόσο απλό. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο πιο λογικός, καθώς χρησιμοποιείς ήδη την προενίσχηση ενός ενισχυτή, και στην ουσία το feedάρεις στα fx και από εκεί στο return (και όχι στο input) του δεύτερου ενισχυτή. Ότι κάνω και εγώ με το δικό μου σύστημα δλδ. Ο τρίτος τρόπος είναι το ίδιο πράγμα, το τι είναι καλύτερο είναι καθαρά θέμα του τι βολεύει και τι θες να πετύχεις, και τι εξοπλισμό έχεις. Ο τελευταίος τρόπος είναι στην ουσία ο στουντιακός τρόπος ηχογράφησης. Παίρνεις ένα dry σήμα και το κάνεις feed είτε σε εξωτερικά εφφέ (stompboxes, rack units κτλ) είτε χρησιμοποιείς plugins από το daw σου, είναι το ίδιο πράγμα. Αν είναι να μπλέξεις με τέτοιου είδους (d/w, w/d/w κτλ) "παραξενιές" καλό είναι να ξέρεις τι και πώς θες να κάνεις, για πιο λόγο το κάνεις και να δεις το budget σου. Η άποψη μου είναι ότι το w/d/w είναι γ@μώ για να παίζεις σπίτι, άντε και σε καμία πρόβα αν δεν έχεις άλλο κιθαρίστα. Αλλά για τα δικά μου δεδομένα (live σε μικρά bars, χωρίς ηχολήπτες τις περισσότερες φορές, με κακό pa κτλ) ένα καλό mono σύστημα θα βγει πάντα απροβλημάτιστα και σωστά.
  19. Φίλε Waterfall-Κ σε ευχαριστώ πολύ! Κατά 99% θα πάω σε αυτή την επιλογή, για τις unbalanced εξόδους μπορώ να χρησιμοποιήσω di, περισσότερο για το ορθό της διαδικασίας (η profire 2626 που χρησιμοποιώ έχει balanced εισόδους).
  20. To adat το θέλω καθαρά για expand των inputs της Maudio. Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώ τα 5 από τα 8 inputs της. Αν χρησιμοποιήσω άλλα 2 για stereo in του mixer για τα πλήκτρα, μου μένει ένα και είμαι στο όριο. Βλέπω την πρόταση σου, σε ευχαριστώ.
  21. Αυτό γράφω, ότι στην περίπτωση που πάω σε αυτή τη λύση το pan θα το κάνω από το software της κάρτας (ή του cubase), εφόσον θα πάρει το κάθε output σε ξεχωριστό κανάλι mono.
  22. Είμαι σε αναζήτηση ενός mixer για keys (Kurzweil PC2x) και synth (Nord Lead 1) . Αυτό που θέλω στην ουσία είναι να μπορώ να στείλω στέρεο και τα 2 όργανα (οπωσδήποτε pan control) και να μπορώ να κάνω ένα mix το οποίο θα στέλνω στα monitor σε stereo. Το ιδανικό θα ήταν να μπορώ να το συνδέσω μέσω ADAT στην Maudio 2626 που χρησιμοποιώ, οπότε μία τέτοια επιλογή φαντάζει η καλύτερη. Μέχρι στιγμής η επιλογή μου η Behringer ADA8200 Ultragain που στην ουσία απλά την επέλεξα για το ADAT, παίρνοντας τα 4 outputs σε ξεχωριστά channels κάνοντας το panning κτλ είτε από το software της κάρτας είτε από το cubase. Η χρήση που το θέλω είναι αποκλειστικά για το studio/προβάδικό μου, ούτε τα όργανα θα μετακινηθούν, ούτε ο εξοπλισμός. Αν έχετε κάποια σκέψη ή πρόταση με χαρά να την ακούσω. Υ.Σ.: Επίσης θα ήθελα τα φώτα σας ως προς τη συνδεσμολογία, χρησιμοποιώ TRS (balanced) καλώδια από τις εξόδους των οργάνων στο mixer ή δεν παίζει ρόλο;
  23. Όσοι δεν έχετε παίξει με τα autotuners καλό θα ήταν να το κάνετε, άποψη μου. Το έχω ξαναγράψει ότι πολλοί μιλάνε χωρίς καν να τα δοκιμάσουν. Κάτι διάβασαν, κάτι είδαν, και απλά δημιούργησαν άποψη. Πιστεύω ότι η 2015 Studio είναι από τις καλύτερες Studio ever. Με αυτό στο μυαλό θεωρώ ότι και τα υπόλοιπα μοντέλα θα είναι εξίσου καλά. Όλες οι ουσιαστικές αλλαγές που έγιναν είναι 100% πετυχημένες (μιλάω για το nut, τα autotuners, το φάρδος του λαιμού, και τους μαγνήτες). Είναι χρυσή ευκαιρία θεωρώ για όποιον έχει λεφτά και ψάχνει μία Gibson, να πάρει τώρα καινούργια με τιμή χώμα από ότι θα μπορούσε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Και στην τελική, αν δεις ότι σου χαλάνε την αισθητική τα auto tuners (μόνο αυτό θεωρώ ότι μπορεί να είναι το αρνητικό τους) άλλαξέ τα. Άκου εκεί για καινούργια studio 870 euros στο Musicstore...
  24. Nop brand new είναι, μετά τα αρνητικά σχόλια για τις νέες Gibson και την σειρά του '16 που βγήκε/βγαίνει προσπαθούν να ξεστοκάρουν την "αμαρτωλή" παρτίδα του 2015 με τις καινοτομίες που δίχασαν τον κόσμο. Εγώ βλέπω την Studio που πήρα πριν μερικούς μήνες 1100 να τη δίνουν τώρα 879 και τρελαίνομαι...
  25. Guys καλησπέρα, έχω μία απορία με το συγκεκριμένο unit, αν το έχει κάποιος ας μου δώσει τα φώτα του. Όπως γνωρίζετε, είναι ένα multipedal με drive,boost, delay-tap temp, και την προσομοίωση της Sansamp ώστε να τρέχει και direct. Στο manual λέει ότι μπορείς να το τρέξεις είτε direct, είτε στο input του ενισχυτή. Δοκιμάζοντας να το τρέξω direct όλα δουλεύουν μια χαρά. Αν το τρέξω στο input ενός καθαρού ενισχυτή το drive ακούγεται χάλια, τέρμα τζιτζίκι όπως και να το ρυθμίσω, ακούγεται όπως θα ακουγόταν αν έτρεχα ένα drive στην κάρτα ήχου μου χωρίς κανένα emulation. Αν ενεργοποιήσω την προσομοίωση της sansamp ακούγεται μια χαρά. Δεν μου κάνει λογικό όμως, καθώς από τη στιγμή που τρέχει στο input θα έπρεπε λογικά να ακούγεται ok (αφού τα υπόλοιπα στάδια τα οποίο προσομοιώνει το επόμενο stage του πεταλιού υφίστανται λόγω πραγματικού ενισχυτή). Το κάνει γενικά αυτό, ή είναι πρόβλημα του δικού μου πεταλιού; Τα φώτα σας όσοι το έχετε και γνωρίζετε
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου