Προς το περιεχόμενο

jimythebest

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    79
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από jimythebest

  1. jimythebest

    DIY Guitar Amps

    ευχαριστω πολυ φιλε μου δεν το σκεφτεικα θα το κανω με την πρωτη ευκαιρια!
  2. jimythebest

    DIY Guitar Amps

    Χρωστουσα καποιο κλιπ φιλοι μου!!Εφτειαξα εν τω μεταξυ και αλλον ενισχυτη με 3 12αχ7 και 2 6L6 se single ended!! ειναι 2 καναλια και στο "βρωμικο" εχει και super Boost mode που επιτυγχανεται με εναν πυκνωτη παραλληλα με την αντισταση καθοδου σε μια απο τις λυχνιες του προενισχυτικου καναλιου!!(Η 12ΑΧ7 ειναι διπλοτριοδος αρα ειναι 2 λυχνιες σε ενα περιβλημα! Το μεγαφωνο ειναι Jensen 12" neodymium magnet και ειναι ετσι φτειαγμενος που δεχεται ΕL34 -6L6 με απλη αλλαγη και μαλιστα σε ζευγος η μια!!(παραλληλη συνδεση 2ης λυχνιας) σας στελνω 3 κλιπ απο τον ηχο του καιισως κανω εναν νεο θεμα οπου να αναφερω τα παντα και να ανεβασω φωτος κλπ.
  3. Τα τονε κοντρολς λειτουργουν αφαιρετικα!! Δηλ με το ποτ στο 10 ειναι σαν να μην υπαρχουν, οσο κατεβαινει η ενδειξη το ποτ επιτρεπει σε καποια πριμα(συχνοτητα απο την οποια και πανω ειναι αυτα καθοριζεται απο την τιμη του πυκνωτου!Οσο μεγαλυτερος τοσο πιο πολλα μεσαια γειωνονται και πιο μπασσα απο μενουν,οσο μικροτερος τοσο πιο ψηλα μεσαια απομενουν στον ηχο και πιο υψηλες συχνοτητες χανονται!!) Το ιδιο μπορει να συμβει και με ενα αλλο tone control το οποιο αντι για High cut filter kanoume Lowcut filter αλλα με εντελως διαφορετικο wiring! Οποτε εδω στο 0 περνανε ολα και οσο ανεβαινουμε 1,2,5,7 κλπ κοβουμε καποια μπασσα(ισως ενα wow h kati tetoio) οπου και παλι η συχνοτητα απο την οποια και κατω θα κοβουμε καθοριζεται απο τον πυκνωτη του κυκλωματος! Με τον συνδιασμο των δυο μπορει να αφαιρεσει ακραιες συχνοτητες αφηνωντας τα μεσαια και ετσι επιτυγχανωντας τον μεσαιο ενρινο ηχο!!Αλλα παντα ο σωστος τροπος ειναι η reverse συνδεσμολογια δηλ το hot στη γειωση και τη γειωση στο hot!H αντιστροφη του μαγνητου δεν θα πετυχει τπτ! Αυτο ειναι και το γνωστοpeter Green wiring!
  4. Πρωτα δες στο manual αν ειναι ολες οι μικρες ιδιες.ΟΙ πλεον συνηθεις ειναι οι : 12αχ7= Ecc83 me amplification factor 100 12at7=ecc81 60 12au7=ecc82 17 υπαρχουν κι αλλες πολλες διπλοτριοδες που μπορει να παιξουν με αυξομειωσεις οπως 7025,12βη7α κλπ.δες το manual η βρες τι λαμες φοραει στο ιντερνετ! Αλλα το σωστο ειναι να το δει τεχνικοςκαι προς Θεου μη βαλεις χερι μεσα ...παιζουν θανατηφορες τασεις!!
  5. Κι εγω φιλε μου εδω και χρονια σε ολες τις glossy κιθαρες μου χρησιμοποιω αλοιφη γυαλισματος για αυτοκινητα! Βερνικια ειναι ολα και οι αλοιφες απλα τα τριβουν και "τρωνε" τις μικροαμιχες!!
  6. Θα πρεπει να βρεις σχηματικο η να μετρησεις ποσα Volt βγαζει στα ακρα της η γεφυρα ανορθωσεως!! Αν αυτη βγαζει 12 τοτε εισαι τυχερος αν βγαζει περισσοτερα μπορεις να τα κανεις με συστοιχια μπαταριων(εν σειρα) Επισης θα πρεπει να μετρησεις καταναλωση για να κρινεις αν θα κραταει η μπαταρια η οχι!!!. Προταση: σκεφτεικες να βαλεις ενα"speaker out" στο ενισχυτακι που εχεις και να φτειαξεις μια καμπινουλα με ενα 10"(πχ ενα Tornado Jensen neodymium και μια καμπινουλα απο πευκο που ειναι παναλαφρα) Και απλα να συνδεσεις το μικρο ενισχυτακι σε ενα μεγαλυτερο μεγαφωνο?? Εγω το εκανα με ενα fender MA-10 ενα τσεπης με μια 9V μπαταρια και επαιξε μια καμπινα με 2Χ10" Jensen!! Πιο λιγες μετατροπες και ολα οκ! Επισης ο Roland Micro Cube einai φοβερος!!!
  7. Αυτο ισχυει οταν βαλεις εν σειρα τα δυο νηματα απο τις δυο καθοδους των δυο τμηματων της διπλοτριοδης!!!!!Μπορεις να τα βαλεις παραλληλα και να δωσεις 6,3V που ειναι και η νορμαλ ταση λειτουργιας των νηματων!!! Το κυκλωμα starved cathode ειναι γνωστοτατο χρονια και επισης πασιγνωστο και το κυκλωμα για πεταλι Booster\Overdrive "Matsumin Valve caster"!! H λυχνια στην πεταλιερα αυτη χρησιμοποιειται μονο για overdrive ηχους. Και αν ξενιζει καποιον το Led να σκεφτει οτι το 95% των αγοραστων δεν αγοραζουν ηχο αλλα εμφανιση!!! Οταν μαθουμε να αγοραζουμε βασει χρησης και οχι μουρης δεν θα εχουν λογω οι κατασκευαστες να βαζουν LEd! Oσο για αυτον που εκανε το Video.....Οι Ευαγγελοπουλοι υπαρχουν παντου!!! Η πεταλιερα ειναι αξιοπρεπεστατη και σε καλη τιμη!
  8. Ενα πεταλακι μπορει να δωσει λιγο παραπανω στην gain sthn eisodo! Ενα απλο booster ας πουμε!! κατι σαν LPB1 EHX. Eπισης με μοντα στην προενισχυτρια 12ΑΧ7(με αλλαγη λυχνιας δεν μπορεις να κανεις κατι μιας και η 12ΑΧ7 εχει συντελεστη ενισχυσης 100 και ολες οι αλλες αντιστοιχες λιγοτερο). Αλλα με μια καταληλη αλλαγη στο κυκλωμα(αντιστασεις\πυκνωτες) μπορει να παρει πολυ gain.Απο που εισαι?? Ισως μπορω να σε βοηθεισω
  9. Me ολο το θαρρος φιλε μου επειδη τα λεφτα οντως δεν ειναι για πεταμα ειναι καλα να ζητας τη βοηθεια πριν αγορασεις μιας και δεν εχεις την εμπειρια!! Αν η καλωδιωση σου και οι μαγνητες σου δεν συμφωνουν(αctive-passive) θα πρεπει να παρεις τα σωστα pots πρωτα απο ολα!Βεβαιως και μπορεις να εχεις ξεχωριστα Volume kai Master tone!!! .Τι εννοεις να βρεις μαυρο καλωδιακι για να αλλαξεις του μεταχειρισμενου??? αν το καλωδιο αυτο που εχει ειναι κωλλημενο με το συρμα του πηνιου απο μεσα ειναι λεπτη κωλληση και θελει εμπειρια!Γιατι θελεις να το αλλαξεις αυτο το καλωδιο???
  10. ολα γινονται φιλε μου.Θα ψαξω το σχεδιο και θα σου πω κοστος.Που εισαι? Εγω ειμαι Θεσσαλονικη.
  11. προχτες εκανα μια μοντα σε ενα Blues JrIII gia extra boost αι το εκανα με πεταλι.Μπορεις να βαλεις εναν πυκνωτη στην καθοδο που να μπαινει με πεταλι και σου δινει αυτο το κατι παραπανω.Κατι παρομοιο εχει και ο ενισχυτης απο μαμα, το fat. Αν εισαι Θεσσαλονικη πες μου ακριβως για ποιον ενισχυτη το θελεις να βρω το σχηματικο και να σου πω αν γινεται και σε αυτον!
  12. Διαβαζω τελευταια σε πολλες αγγελειες για πωληση solid state μηχανηματων (πεταλια ενισχυτες) οτι "ειναι απο προσφατο service". Eρωτω: οταν τα τρανζιστορικα μηχανηματα ειναι care free καιμονο τα λαμπατα χρειαζονται καποια(και πολυ αραια μαλιστα) στιγμη service οπως αλλαγη καποιων πυκνωτων και λυχνιων ως φυσιολογικη φθορα,το service των solid state τι περιλαμβανει??Ισως λιγο spray σε pots?? H ειχε καποια βλαβη και επισκευαστεικε?? Στην περιπτωση αυτην μονο attraction για πωληση δεν αποτελει η επισκευη! Η μηπως πηγαινουν καποιοι απο αγνοια τα πεταλια τους για service "ρουτινας" και ξοδευουν τσαμπα χρηματα?? Η μηπως το ειδανε στους λαμπατους και σου λενε ας γραψω κι αυτο να δειξω οτι ειναι σε καλη κατασταση συντηρημενο!!! Ισως κατι δεν το γνωριζω καλα Ευχαριστω
  13. jimythebest

    DIY Guitar Amps

    Σας ευχαριστω φιλοi αλλα δυστυχως δεν ειμαι και πολυ παιχτρονι για να τον τιμησω!! Με τη πρωτη ευκαιρεια θα κοιταξω να φτειαξω κατι αν και πιστευω οτι με την καμερα χανεται η μαγεια του ηχου οταν ειναι μπροστα ο ενισχυτης!! Επεισης σε συγκριση με Blues Jr ητανε πιο ζεστος "mellow",ligotero ξησιμο στα πριμμα και πιο μεστα μπασσα!! Παντως το πρωτοτυπο που πιστευω οτι το πλησιαζει παρα πολυ ειναι αυτο.
  14. jimythebest

    DIY Guitar Amps

    φιλε μου αν εισαι Θεσσαλονικη η ερχεσαι καποιες φορες θα χαρω να σε κερασω καφεδακι και να τον ακουσεις!!Τον παιζω με μια καμπινα 2Χ10" Jensen και τωρα εχω παραγγειλει ενα καινουργιο κουτι για να βαλω ενα 10" neodymium μεγαφωνο! Με το 8" της Αria ειναι απλα να καταλαβεις οτι παιζει! ;) αυτην με το logo marshall ειναιιδιοκατασκευη με επεισης ιδιαιτεη τεχνολογια συγκλησης των μεγαφωνων και κλησης προς τα πισω!! Και τα περισσοτερα πεταλια μου ειναι DIY Fuzz,Fulltone,Tube Boost-overdrive,LinePowerBoost kai effects pedalboard loop-feedbacker
  15. jimythebest

    DIY Guitar Amps

    Πριν καιρο μου χαριεσε ενας φιλος εναν παλιο ενισχυτη μπασσου ΑΒ30 της Aria ProII. Ετσι μου μεπεικε η ιδεα να αξιοποιησω το σασσι και το κουτι του για τη κατασκευη ενος handwired λαμπατου ενισχυτη που ειχα λαχταρα απο μικρος να κανω μοας και εχω σπουδασει ηλεκτρονικα αν και ποτε δεν το εκανα επαγγελμα! Το σχεδιο βρεθεικε στο ιντερνετ και επιλεχθεικε αναμεσα σε πολλα που βρεικα. Μετασχηματιστες γινανε παραγγελεια στον Αντωνιαδη που θεωρειται κορυφη στη πολη μου,με καποιες εντονες ανοχες ωστε ναμπορω αργοερανα αναβαθμισω η να τους χρησιμοποιησω σε κατι πιο μεγαλο αν βαριομουνα αυτοπου θα εφτειαχνα! Σεπρωτη φαση λοιπον εβγαλα τα παντα απο πανω αφηνοντας ενα γυμνο σασσι και ενα κουτι με το παλιο 8" μεγαφωνο μιας και ητανε αξιοπρεπες και ουτως η αλλως δεν θα τον επαιζα με 8" αλλα με καμπινα.Μπορει ομωςναμεταφερθει και ναπαιξει με μια σχετικη αξιοπρεπεια και με αυτο που εχει. Το κυκλωμα εχει 2 Χ 12αχ7(ecc83) στη προενισχυση (4 προενισχυτικα σταδια απο 2 διπλοτριοδες)και 1Χ EL84 στη εξοδο που αποδιδει 6w σε ταξη Α.Η κατασκευη εγινε με πραγματικα vintage τροπο με ΚΟΣΣΕΣ που δυσκολευτεικα να βρω αλλα αυτο ηθελα μιας και ειναι πιο πρωτογονος τροπος!!!Τα υλικα ειναι ολα καλη ποιοτητος τα καλωδια ολα θωρακισμενα για το σημα η συστριμενα για τασεις π.χ. νηματα τα οποα εστριψαμε τον βιδολογο δεμενα στο χερουλι του συρταριου LOL!! To σχεδιο υπεστει 3-4 μικρομετατροπες(modes) για να προσαρμοστει στα γουστα μου. Αλλαξα τις τιμες σε καποιους πκνωτες για να δωσω περισσοτερο ογκο επιτρεποντας σε καποιες χαμηλες ναπερασουν πιο ανετα και προσθεσα εναν διακοπτη που εμπλεκει καποιους πυκνωτες και δινει λιγο παραπανω boost δινοντας μια πο Marshall αισθηση.Αργοτερα εκανα ακομη μια μετατροπ προσθετωντας μια ακομη λυχνια εξοδου παραλληλα μεσω διακοπτου οποτε εχω επιλογη 6w\12w!! Για περισσοτερες πληροφοριες στη διαθεση σας!! Σε συγκριση που εκανα με Blues Jr ειχε πιο ζεστο ηχο!
  16. Το εχω φτειαξει κι εγω με λαμπα ECC82 Philips. Προσθεσα εναν διακοπτη ακομη ο οποιος επειλεγει στην καθοδο του 1ου μισου της λαμπας αν θα περασει απο το pot οπως στο σχεδιο η μεσα απο μια αντισταση 50Κ. με αυτον τον τροπο μπορω να επιλεξω αναμεσα σε clean Boost και overdrive( αναλογα με την προεπιλεγμενη θεση του gain pot) ωστε να εχω καθαρο boost h overdrive χωρις να σκυβω για το pot!
  17. εγω παντως αν και δεν εχω ιδιαν πειρα αρα μπορει να κανω λαθος θεωρω οτι οσα simulators και να βαλεις παντα θα ειναι sim!δηλ"σαν" το ταδε μεγαφωνο!!!! εχω παιξει ομως τον 5W Blackstar με Vintage 30(που εχει και καποια τιμη αναλογη του ενισχυτου) γιατι θα το εβρεισκα υπερβολη ενα μεγαφωνο η ενα ηχειο(καμπινα) με τιμη διπλασια του ενισχυτου! Α!!! και με ολο το θαρρος προς ολους.Μουσικοι ειμαστε ας μαθουμε επιτελους να μην μπερδευουμε το μεγαφωνο με το ηχειο!!!!Ηχειο λεγεται η καμπινα κομπλε! το μεσα ειναι Μεγαφωνο,speaker,drive αλλα οχι Ηχειο!(δεν κανω τον ξερολα απλα ειναι κατι που θεωρω οτι ειδικα οι μουσικοι δεν θα επρεπε να το μπερδευουν!)
  18. Αν δεν βρεις ετοιμα στα καταστηματα ηλεκτρονικων οποιοσδηποτε με λιγες γνωσεις μπορει να το φτειαξει και οι 2GBP που ζηταει ειναι ληστεια!!!! Σε ποια πολη εισαι??
  19. Αν καταλαβα καλα δοκιμασες τον Blackstar 1w! Δοκιμασε τον 5w Combo που εχει πληρες eq ποδοδιακοπτη και 10" η 12" μεγαφωνο!Το ειχα και παιζει πολυ καλα(δεν ξερω απο Line out δεν το εβαλα ποτε! Πουλιεται και ενα εδω στο NOIZ στην Αθηνα.Me 10" http://smart.noiz.gr/details.php?id=170957
  20. Καλημερα και Χρονια Πολλα σε ολη την παρεα! Μετρησεις χωρις φορτιο 8,97, με ενα πεταλι 8,96 και βαζοντας ενα ενα πεταλι επανω εφτασε και στο 8,95. μονο δεν ανοιξα να μετρησω μεσα πριν και μετα τη γεφυρα αλλα θελω να κανω ακομη ενα, οπoτε θα ανεβασω φωτος απο σταδιακη κατασκευη και επεισης μετρησεις AC στο δευτερευον ,μετα τη γεφυρα ανορθωσεως και στην εξοδο, για να υπαρχει πληρης εικονα.Παντως με ενα μετασχηματιστακι απο παλιο τροφοδοτικο που ελεγε 1Α και ειχe διαφορες τασεις οι οποιες γινοτανε απο διαφορες ληψεις στο δευτερευον (επελεξα την 9V και aφησα στον αερα ολες τις αλλες) και με ενα φιλτρο αντιγραφη του Boss ολα γινανε μια χαρα χωρις να χρειαστει να δωσω ενα χερι κι ενα ποδι για τροφοδοτικο.Πραγμα που ημουν ετοιμος να κανω! Συμπερασμα για μενα τελος τα μοντερνα switching τροφοδοτικα εκτος αν προκειται για εξαιρετικης ποιοτητος,αρα και ακριβο! Τωρα οσο για to αν ειναι ολα τα πεταλια μου αναλογικα δεν ειμαι τοσο συγουρος!εχω φωτο πιο πανω.Το Vox847 θεωρω ειναι,to Small Stone συγουρα ναι,το vintage overdrive επεισης to EQ της Yamaha ειναι παλιο πιστευω ναι! Δεν ξερω για το FB-2 Kai to MetalMuff!!!
  21. δυστυχως ξεχασα να μετρησω πριν το φιλτρο αλλα αυτη τη στιγμη με 6 πεταλια συνδεδεμενα η εξοδος εχει 8,95V .
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου