Προς το περιεχόμενο

dimitrisanagnostou

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή dimitrisanagnostou

0

Φήμη

  1. Καλησπερα στο forum! Εχω ενα προβλημα με το juno 106. Με το που το ανοιγω παιζει μια χαρα αλλα μετα απο λιγα λεπτα (οχι παραπανω απο 5) σταδιακα ξεκινα ενας θορυβος ο οποιος κορυφωνεται σε λιγοτερο απο ενα λεπτο και μενει εκει. Αν το κλεισω και το ξανανοιξω ο θορυβος ειναι ακομη εκει. Ο μονος τροπος να φυγει ειναι να το κλεισω και να το αφησω κλειστο για κανενα μισαωρο. Εχει αντιμετοπισει καποιος παρομοιο προβλημα, ειτε εχει ακουσει κατι γι'αυτο? Ευχαριστω για το χρονο σας.
  2. Κατανοώ απόλυτα τα λεγόμενά σας και γνωρίζω την σύνδεση μαθηματικών-ήχου. Παρ'όλα αυτά η απόφασή μου είναι οριστική, καθώς το τμήμα των Ιωαννίνων είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση και αν και σκαμπάζω μια χαρά, δεν γνωρίζω κατά πόσο είμαι ικανός να βγάλω την συγκεκριμένη σχολή. Μιλάμε για μια σχολή τεσσάρων ετών η οποία έχει επίσημο μέσο όρο αποφοίτησης τα 8.5 χρόνια. Καταργούν και τις πτυχιακές τώρα... Δεν θέλω να φανταστώ καν που θα φτάσει... It's simply pointless. Ο κολλητός μου είναι ΑΣΤΕΡΙ, πιάνει στο μισάωρο πράγματα που εγώ θέλω 2 ώρες, στην μαθηματική εταιρία από μικρός κτλ κτλ και με ΤΡΕΛΟ στρώσιμο (σε φάση να έχει να βγει έστω για ένα καφέ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 2 ΜΗΝΕΣ) θα την βγάλει στα 6 χρόνια. Εγώ αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το κάνω, όταν αγαπάς κάτι σ'αρέσει το ζόρι όσο μεγάλο και να είναι, όταν όμως δεν τρελαίνεσαι μετά από ένα σημείο σκας. Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω, διότι πραγματικά το λέω, με το δίκιο του αν κάποιος δεν γνωρίζει για την κατάσταση εδώ, μόνο γραφικός θα καταφέρω να γίνω στα μάτια του.
  3. Παιδιά ξαναβάζω σε παράθεση την εύστοχη παρατήρηση του yameth. Δεν έγινα μέλος στο noiz ούτε για να δω "τι παίζει" με την ηχοληψία, ούτε γιατί δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω μια μέρα και είπα "δεν γίνομαι ηχολήπτης? καλά θα'ναι μωρέ...". Είμαι φοιτητής του Μαθηματικού Ιωαννίνων και έχω ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να αφήσω την σχολή μου για να ασχοληθώ αποκλειστικά με την Ηχοληψία που από πάντα ήθελα να ασχοληθώ, αλλά μια ζωή το έβαζα σε 2η μοίρα γιατί μεγάλωσα σε μια κοινωνία με πολλά και περίεργα "πρέπει" που ήμουν υποχρεωμένος να αποδεχτώ. Δεν νομίζω να χρειάζεται να επεκταθώ, οποιοσδήποτε ζει στην ίδια χώρα με εμένα λίγο-πολύ καταλαβαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω την στάση αυτή και ίσως κακώς μπήκα στην διαδικασία να εκθέσω την άποψη μου γενικότερα περί επιλογής επαγγέλμάτος, διότι εδώ και 2-3 post αντί να συζητώ όσον αφορά τις σπουδές μου, αναλώνομαι σε κάτι διαφορετικό από το παρόν ζητούμενό μου. Δεν αμφιβάλλω πως ως μεγαλύτερος (και επαγγελματίας στον χώρο απ'ότι καταλαβαίνω) κάτι παραπάνω θα'χεις κατά νου για να λες ό,τι λες και αλήθεια το εκτιμώ και ευχαρίστως να γίνει μια συζήτηση, σε ένα άλλο όμως topic. Το θέμα μου εδώ είναι ξεκάθαρο νομίζω. ΣΠΟΥΔΕΣ ΗΧΟΛΗΨΙΑΣ αναζητώ. Ευχαριστώ.
  4. Γιατί πολύ απλά προοπτικές ΔΕΝ υπάρχουν για ΚΑΝΕΝΑ επάγγελμα αυτή τη στιγμή και συμφωνώ (και επαυξάνω!) πως έτσι που πάμε αυτό δεν θα αλλάξει ούτε έως το 2070 (και 2100 μη σου πω!) ;D ;D Και ναι δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου, ίσως αυτά που γράφω έρχονται σε απευθείας αντίθεση με μία ολόκληρη επιστήμη. Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, δεν βγάζω εγώ out τις θεωρίες επαγγελματικού προσανατολισμού στις οποίες αναφέρεσαι, αλλά οι ίδιες οι καταστάσεις και η λογική! Από τη στιγμή που ΔΕΝ υπάρχουν προοπτικές στην πλειοψηφία των επαγγελμάτων, δεν γίνεται να επιλέγεις επάγγελμα σύμφωνα με τις προοπτικές του. Αφού ΔΕΝ υπάρχουν!! Πες μου τι δεν βρίσκεις λογικό σε αυτο?! Δεν υπάρχει λόγος να μπω σε αυτήν την διαδικασία, γνωρίζω ήδη τις απαντήσεις που θα πάρω. ;) Πες μου ένα επάγγελμα που να μην έχει σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή! Όποιον επαγγελματία και να ρωτήσεις σήμερα, από οποιονδήποτε χώρο και επάγγελμα, μόνο άσχημα θα σου πει, διαφωνείς? Truth! 100%. Σας ευχαριστώ όλους για τον πολύτιμο χρόνο σας, η αναζήτηση συνεχίζεται!
  5. Καλησπέρα φίλε μου! Ένα πολύ καλό sampled σάζι περιλαμβάνει η Plugsound PRO της Ultimate Soundbank, συγκεκριμένα είναι στο Fretted Instruments VSTi. http://www.ultimatesoundbank.com/plugsoundpro.html Για ηλεκτρική κιθάρα ένα πολύ αξιόλογο intrument έιναι το SC Electic Guitar της Prominy. http://www.prominy.com/SC.htm Αν ψάξεις στο youtube έχει αρκετά demonstration videos, προσωπικά είχα πάθει πλάκα με την αληθοφάνεια. Θεωρώ πάντως πως το κατά πόσο θα έχεις real αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από το instrument που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά σε μεγάλο βαθμό και από τα playing skills σου, και ποιο συγκεκριμένα την ικανότητα σου να εξομοιώσεις τον τρόπο παιξίματος και το feeling ενός έγχορδου, χρησιμοποιώντας πλήκτρα. Good luck, and have fun!
  6. Κατάλαβα πως εννοούσες και αυτό, αλλά δεν αναφέρθηκα στο κομμάτι εύρεσης εργασίας γιατί πολύ απλά θεωρώ πλέον, εν έτη 2012 άκυρη την λογική αυτή. Το να επιλέγεις δηλαδή επάγγελμα, σύμφωνα με τις προοπτικές που υπάρχουν στην αγορά εργασίας η οποία μεταβάλλεται από μέρα σε μέρα. Όχι ότι συμφωνούσα και ποτέ, αλλά τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα δεν ήταν τόσο μετέωρα, οπότε κατανοώ κάποιος να σκεφτόταν έτσι. Πλέον όμως, με την αστάθεια που υπάρχει πραγματικά δεν βρίσκω καμία λογική βάση στο να πορευθεί κάποιος με αυτό το σκεπτικό. Απεναντίας πιστεύω ακράδαντα πως ασχέτως των καταστάσεων, ένας ικανός επαγγελματίας (έννοια πολύπλευρη που αν θες αναλύουμε σε άλλο topic) αργά η γρήγορα αναδεικνύεται. Θεωρώ πως τα 'αστέρια' του κάθε επαγγέλματος, όσο υπάρχει αυτό, δεν γίνεται να μην έχουν δουλειά, γιατί αξιωματικά η ίδια η ύπαρξη και μόνο του επαγγέλματος, τους καθιστά απευθείας αναγκαίους στην αγορά. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο δικό μου θέμα! Αν πραγματικά αγαπώ και έχω μεράκι για κάτι, τότε αυτό δεν είναι άλλο από την μουσική. Η όλη μου πορεία ως τώρα δείχνει αυτό ξεκάθαρα. Εδώ και χρόνια ασχολούμαι ημι-επαγγελματικά με την παραγωγή και πραγματικά αγαπώ αυτό που κάνω και δεν έχω δείξει αντίστοιχο ζήλο για οτιδήποτε άλλο. Δεν βρίσκω λοιπόν λόγο όταν για κάτι είσαι διατεθιμένος να χάνεις (κατ'επανάληψη!) τον ύπνο σου, να μην ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό.
  7. Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες γνώμες/προτάσεις σας! @Superfunk: Ίσως όντως να μην έγινα σαφής, εξηγούμαι λοιπόν! Με την έννοια χώρος εννοώ τον χώρο της ηχοληψίας γενικότερα, δηλαδή όχι εξειδικευμένα σε κάποιο έιδος, ή κάποιο στάδιο της διαδικασίας. Αρχικά τουλάχιστον, τώρα τι θα προκύψει στην πορεία who knows :) Ακριβώς αυτό κάνω αυτήν την στιγμή, έρευνα αγοράς :) Αρχικά θέλω να βρω την καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με την τσέπη μου, ώστε να σπουδάσω/μάθω το αντικείμενο. Αυτός είναι καθαρά και μόνο ο λόγος που αποκλείω το εξωτερικό, μιας και τα ποσά που ζητούνται είναι απαγορευτικά για μένα. Αν προκύψει κάποια επιλογή στο εξωτερικό, στην οποία μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά, θα την προτιμήσω απ'το να μείνω Ελλάδα. ps. τo hiphop ejay, ήταν ένα απλοικότατο 'sequencer' (ο θεός να το κανει) με έτοιμα loops, της εποχής που ήμουν γυμνάσιο, το οποίο έτυχε να είναι η πρώτη μου επαφή με την παραγωγή :) Αναμένω οποιαδήποτε άλλη πληροφορία/πρόταση με ανυπομονυσία, ειλικρινά ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!
  8. Φίλε Voyager, αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση! Έχω ακούσει για το Λονδίνο, μα δυστυχώς με την παρούσα οικονομική κατάσταση δεν αποτελεί επιλογή ούτε σε όνειρο θερινής νυκτός!! Όχι τόσο λόγω της ακριβής ζωής, μα κυρίως επειδή τα δίδακτρα για το Audio Engineering Diploma είναι γύρω στις 17000λίρες, way out of my budget. :( Έχεις μήπως κατά νου κάτι άλλο να μου προτείνεις? Ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)
  9. Καλησπέρα στην Κοινότητα! Με λένε Δημήτρη και κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με τη μουσική και με γοητεύει ο ήχος. Είτε γράφοντας μανιοδώς κασέτες ως πιτσιρίκι, είτε συλλέγοντας cd και κάνοντας δειλά δειλά με έναν χαζομίκτη και δυο discman τα πρώτα μου βήματα στο djing προς το τέλος του δημοτικού, είτε πειραματιζόμενος με το πρώτο hiphop ejay στα 14 μου, η μουσική και το... 'σκάλισμα' ας πούμε αυτης έπαιζε πάντοτε πρωτεύοντα ρόλο σε όλη τη διαρκεια της μέχρι τώρα ζωής μου. 24 χρονών πλεον, και μετά απο αρκετά savings διατηρώ σπίτι μου ένα σεναριάκι με 2 πικαπ, ένα μίκτη και μιά αξιοπρεπή μπορώ να πω δισκοθήκη που όλο και μεγαλώνει, ενώ παράλληλα έχω στήσει ένα μικρό home studio και αριθμώ αρκετά release στο είδος που ασχολούμαι. Το θέμα είναι πως αφενώς νιώθω πως έχω φτάσει σε ένα τέλμα, όπου ότι είχα να μάθω από μόνος μου το έμαθα και πρέπει κάποιος πλεον να μου δείξει 5 πράγματα παραπάνω, αφετέρου εκ των πραγμάτων ο χώρος αυτός από πάντα με γοήτευε και θα ήθελα να αφιερωθώ σε αυτό και να το κάνω επάγγελμα. Συνεπώς ξεκίνησα να αναζητώ για σπουδές ηχοληψίας. Το εξωτερικό δυστυχώς δεν αποτελέι επιλογή λόγω του οικονομικού, οπότε η αναζήτηση περιορίστηκε στην εγχώρια αγορά. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, τόσο που σε ορισμένες σχολές οι καθηγητές είχαν άγνοια βασικών πραγμάτων. Anyway, μετά από αρκετές συζητήσεις τα πάντα οδηγούν στη SAE. Επειδή όμως ακόμη και για εκέι έχω ακούσει από κοινού από 2-3 άτομα πως "Αν είσαι άσχετος θα γίνεις αρχάριος. Αν είσαι χωμένος και ξέρεις 20 πράγματα, το πολύ να τα κάνεις 21-22. Δεν αξίζει, το μόνο που αξίζει είναι ο εξοπλισμός τους, κτλ κτλ κτλ", θα'θελα και τη δική σας άποψη. Θέλω πρωτού καταλήξω να έιμαι όσο το δυνατόν ποιο σίγουρος ότι κάνω τη σωστή επιλογή, και επειδή τα χρήματα είναι πάρα πολλά για τα οικονομικά μου, αλλά πρωτίστως επειδή υπάρχει ήδη ένα γνωσιακό και εμπειρικό υπόβαθρο, και πολύ ενέργεια και τρελή όρεξη για δουλειά από μέρους μου η οποία δεν θα ήθελα να πάει χαμένη. Εσάς ποια η γνώμη σας? Έχετε να αντιπροτείνετε κάτι? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου