Προς το περιεχόμενο

torque

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    33
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από torque

  1. Εχω σκοπο να τον στειλω για service αλλα σιγουρα μετα τις γιορτες λογω οικονομικης λιτοτητας ::)! Απλα σκεφτομουν μηπως μπορουσε να ηταν κατι πιο απλο και δεν το ειχα παρει χαμπαρι. Offtopic: ψαχνοντας στο νετ για footswitch ειδα πως οι τιμες τους ειναι γυρω στα 50-60 ευρω :o :o!!!
  2. Μιας και υπαρχει το θεμα να κανω και εγω μια ερωτηση: Προσφατα πηρα ενα super reverb (master vol, mid knob στο normal channel, 78-81 σωστα?) πολυ ωραιος ηχος, αλλα δεν δουλευει το reverb και το vibrato (αν κοπανισω λιγο δυνατα το reverb tank κατι ψιλοακουγεται) και δεν βγαζει καθολου ηχο το normal channel. Τι προβλημα μπορει να εχει? Το παιδι που μου τον εδωσε του ειχε κανει service + λαμπες πριν λιγα (3?) χρονια. Επειδη δεν εχω footswitch, υπαρχει περιπτωση το reverb και το vibrato να ειναι απλα κλειστα?
  3. Κριμα ρε γαμωτο! Τζαμπα καθομαι και μαθαινω ;D ;D!!!
  4. Εγω πιστευω πως η κιθαρα (οχι αναγκαστικα ηλεκτρικη) πραγματι ειναι το πιο δημοφιλες μουσικο οργανο αποκλειστικα στο ετερο φυλο, διαφορετικα θεωρω το πιανο πιο δημοφιλες συνολικα στο χωρο της μουσικης. Και ο κιθαριστας ειναι σαφως πιο σεξ-απιλ-ατος απο τον τραγουδιστη, γιατι ο τραγουδιστης για να γοητευσει οφειλει να εχει πολυ ωραια φωνη, ενω ο κιθαριστας να ξερει τα τρια ακορντα των πυξ λαξ ;D!
  5. torque

    Diy project: Noiz overdrive

    Ακριβως. Οταν το βαλεις σε μεταλλικο κουτι τα jack ακουμπωντας στο σασι γειωνονται. Εγω οταν το ειχα ξεκινησει το βασικο μου προβλημα ηταν οτι μπερδευομουν με τις γειωσεις...
  6. Σιγουρα γουστα ειναι αυτα. Εμενα παντως μου φαινονται μια χαρα, δινουν και την αισθηση οτι ειναι hand made και οχι σε γραμμη παραγωγης. Αυτο το λαμα μονο με τρομαζει λιγο ;D!
  7. http://www.thomann.de/gr/jam_pedals.html Ριχνοντας μια ματια στο γνωστο ιντερνετικο καταστημα επεσα πανω στα γνωστα εγχωρια πεταλια του jam! Συγχαρητηρια για το ανοιγμα στην ευρωπαικη αγορα, πιστευω πως ειναι σημαντικο βημα οταν πωλουνται πλεον και σε ενα μεγαλο online καταστημα της ταξης του θωμα. (Πλεον θα τα παραγγελνουμε απο γερμανια για να ανεβαινουν και στο sales ranking!)
  8. Ως newbie (στα ποστ) συμφωνω για οσους αναφερθηκαν τους οποιους σιγουρα "απολαμβανω" να διαβαζω, αλλα θα δωσω και μια ψηφο στον trigga που (νομιζω) δεν αναφερθηκε, και εχω καιρο να διαβασω ποστ του (μπορει να διαβαζω τα λαθος θεματα ;D)!
  9. Εχω τον Egnater Rebel και ειναι πραγματι πολυ καλος ενισχυτης, αν και ακομα τον ψαχνω. Βεβαια το knob των watt δεν ρυθμιζει ουσιαστικα τα watt σαν attenuator, μικροδιαφορες μονο στη ενταση. Αυτος ειναι και ο λογος που το σκεφτομαι μηπως τον δωσω, αφου κυριως σπιτι παιζω. Και μιας και αναφερεται εδω ο night train, μπορει να μου απαντησει καποιος που τον εχει αν εχει σημαντικη διαφορα σε ενταση στα 7,5 βατ σε σχεση με τα 15?
  10. Να και ενας απο τους μεγαλυτερους frontmen που ξεχαστηκε σε αυτο το post... [flash=200,200] Επισης, αν και οχι ακριβως live, ισως η καλυτερη εκτελεση του child in time (μετα το made in japan) [flash=200,200]
  11. Τον Rebel τον αγορασα προσφατα και πραγματι ειναι ενας υπεροχος all-around ενισχυτης με πεντακαθαρα καθαρα και απλετο gain,τον προτεινω ανεπιφυλακτα.Μειονεκτημα ισως ειναι το οτι εχει ενα μονο καναλι.Σ'αυτη την τιμη παντως (650ε) ειναι απο τις καλυτερες επιλογες. Επισης ενας συμφορουμιτης θυμαμαι που ειχε ποσταρει πως αναμενεται και νεος Rebel 30 combo,φανταζομαι θα ειναι επισης ενδιαφερων.
  12. Το δικο μου ευτυχως δεν εχει σχεδον καθολου hum,μαλλον ετυχα στην περιπτωση!Πραγματι το βιντεακι που εχουν ειναι αθλιο,αλλα και αυτοι δεν φτιαχνουν ενα δικο τους,βαζουν οτι ερασιτεχνικο βρουν στο youtube...Ελπιζω να τους καταφερεις να στο φερουν!
  13. Το ειχα ψαξει και εγω το θεμα πριν κανα δυο χρονια.Και εμενα περισσοτερο μου ειχαν αρεσει το english muffn και το over the top boost,τα οποια και τα δυο ειναι σε προσιτη τιμη. Τελικα ομως κατεληξα και πηρα το hot tubes της ehx (ισως και το τελευταιο που πουληθηκε στην Ελλαδα!!).Εχει εναν πολυ ιδιαιτερο ηχο,καμια σχεση με οποιδηποτε αλλο od/dist/fuzz που κυκλοφορει.Για μενα απο οσα πεταλια εχω ακουσει (χωρις βεβαια να εχω ακουσει και τοσα πολλα) ειναι το καλυτερο, η για να μην ειμαι απολυτος,ειναι αυτο που μου ταιριαξε εμενα καλυτερα. Παντως οπως προαναφερθηκε απαιτει και τον καταλληλο (λαμπατο) ενισχυτη.Εγω πχ το εχω βαλει σε εναν super reverb και απλα απογειωθηκε! ps. http://www.ehx.com/blog/hot-tubes-special-limited-run Δεν πιστευω βεβαια να μας στειλουν κανενα στην Ελλαδα... :(
  14. Δεν ειχα ακουσει και ποτε να το εχει κανει κανενας οποτε ημουν σιγουρος πως καποιο κωλυμα θα υπηρχε! Παντως θα ψαξω και στο νετ μηπως υπαρχει κανενας!
  15. Αποτι καταλαβα αν ο neck ειναι reverse wound η μεσαια θεση δεν θα εχει hum. Αληθεια μπορω να βαλω μαγνητες τελε σε στρατ ::)?Θα πλησιαζει καθολου τον ηχο μιας τελε?
  16. Καλησπερα συμφορουμιτες!Θελω τη βοηθεια σας. Εχω μια mexican strat,οπου εχουν αλλαχτει οι μαγνητες που ειχε (standard single coil) με ενα jbjr και ενα little 59 σε bridge kai neck αντιστοιχα.Τον μεσαιο μαγνητη τον εχω βγαλει γιατι δεν τον χρησιμοποιω και ο 5θεσιος διακοπτης εχει αντικατασταθει απο 3θεσιο.Επισης το tone του μεσαιου το χρησιμοποιει πλεον ο bridge.Ολη η δουλεια εγινε πριν 2 χρονια απο μαστορα γιατι δεν εχω πειρα σε τετοια θεματα,και σκεφτηκα να μην καταστρεψω τη μοναδικη μου κιθαρα! Τελικα σκεφτομαι πως αρκετα μπασταρδεψα τον ηχο μου,καιρος να ξαναβαλω μονοπηνιους(μονος μου αυτη τη φορα).Ποια ομως ειναι η συνδεσμολογια 2 μονων μαγνητων?Μηπως ακομα ο μαγνητης neck πρεπει να ειναι reverse wound(που νομιζω ειναι μονο οι middle).
  17. Επειδη ενδιαφερομαι να αγορασω μια λαμπατη κεφαλη 15 watt θεωρησα απαραιτητο να μαθω αν προκειται να βγαλει η harley benton αντιστοιχη κεφαλη.Εχοντας την κεφαλη των 5 watt πιστευω πως η σχεση αποδοσης/τιμης σε ενδεχομενη 15αρα κεφαλη θα ειναι αντιστοιχη.Τους εστειλα mail και ιδου η απαντηση: Hi There,good news is that we do plan to introduce one but in 2-3 months time so wait on a while and it will eventually arrive Do not hesitate to contact me if you have any further questions. Kind regards Iain Hargreaves Tel,-0049-9546-9223-55 Fax,-0049-9546-9223-24 Musikhaus Thomann Εχετε το υποψη σας οσοι ψαχνετε κατι αντιστοιχο... ;)...υπομονη
  18. torque

    Diy project: Noiz overdrive

    Ιδου το δικαναλο noiz od! Το πιο δυσκολο κοματι τελικα ηταν να μπει σε κουτι λογω των πολλων καλωδιων,καθως επισης και λογω ελλειψης τρυπανιου!Τελικα οι τρυπες ανοιχτηκαν με τη βοηθεια νυστεριου και κολλητηριου!(ελπιζω να μην το κατεστρεψε το τοσο λιωσιμο!) Το καθε καναλι εχει το original volume του σχεδιου,ενα ποτενσιομετρο στη θεση της R2 που ρυθμιζει το gain,ενα διακοπτακι που επιλεγει αναμεσα σε 2 διαφορετικους πυκνωτες εισοδου και ενα διακοπτακι που επιλεγει αναμεσα σε διαφορετικες διοδους(το πρωτο καναλι εχει 2 σιλικον η τιποτα, και το δευτερο εχει 2 led η 1 led και μια σιλικον).Τα δυο καναλια εναλλασσονται με ενα δευτερο stomp switch. Το (δι)πεταλο ειναι φοβερο.Ουσιαστικα χρησιμοποιησα σχεδον καθε προταση που τεθηκε σαυτο το topic και ολο αυτο πακεταριστηκε σε ενα κουτι.Δυστυχως δεν εχω μικροφωνο για να ηχογραφησω samples και να τα ανεβασω! Για περισσοτερο γκαζι εβαλα μπροστα και το πρωτο noiz od που ειχα φτιαξει.Προσθετει αρκετο gain χωρις επιπλεον θορυβο. Δειτε επισης τη σελιδα αυτη http://www.geofex.com/article_folders/bypass/bypass.htm για να βαλετε led χωρις 3dpt switch (αν εχει ηδη αναφερθει το λινκ ζητω συγνωμη ::))
  19. Λοιπον διαπιστωσα το λαθος που κανω στην αναζητηση ::)! Εψαχνα ενω ημουν σε καποιο subforum θεωρωντας πως θα μου βγαλει αποτελεσματα απο ολο το site! :-[ Παραδεχομαι το λαθος μου!Μη βαρατε! :P
  20. Εψαξα αλλα δεν βρηκα τπτ.Μαλλον δεν θα εψαξα καλα... Παντως το παραπανω λινκ με καλυψε πληρως!
  21. Το link ειναι πραγματι πολυ χρησιμο!Του εριξα μια γρηγορη ματια και τα εξηγει πολυ καλα.Σε ευχαριστω πολυ mc04043!
  22. Λοιπον εχω μια απορια εδω και καιρο, και ολο ελεγα να ρωτησω για να μου δωσετε τα φωτα σας και ολο το ξεχνουσα! Η απορια ειναι η εξης: Απο συζητησεις στο φορουμ εχω διαπιστωσει πως δινεται μεγαλη σημασια στα πεταλια να ειναι true bypass.Απο οτι εχω καταλαβει τα πεταλια που δεν ειναι true bypass εχουν καποιο buffer το οποιο επηρρεαζει ελαφρα η και περισσοτερο τον ηχο οταν το πεταλι ειναι κλειστο. 1)ειναι πραγματι τοσο σημαντικο το true bypass? 2)το buffer (αν το αναφερω σωστα) εχει πλεονεκτηματα η οχι? 3)γιατι καποιες εταιριες (πχ boss) το προτιμουν? Ελπιζω να γινομαι κατανοητος... :)
  23. Κιθαρα: fender strat mexico με SD JBjr(bridge) και little 59(neck) Ενισχυτες: Harley Benton GA5H και fender frontman 15R (προς πωληση) Πεταλα: EHX hot tubes, Proco Rat, Boss DS-1, Dunlop Crybaby, SD pickup booster, EHX small clone, EHX Deluxe Memory Man, Behringer EQ700, Behringer compressor Επισης μια κλασσικη 2ης γενιας (του πατερα) και μια 3ης (του παππου!)
  24. torque

    Diy project: Noiz overdrive

    Με ενα φιλο ηλεκτρολογο που το συζητουσα μου ειπε πως καλυτερο ειναι γραμμικο ποτενσιομετρο για το gain.Εγω παντως στην R2 θα το χρησιμοποιησω.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου