Προς το περιεχόμενο

Έκτορας

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    977
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Έκτορας

  1. Όχι βρε, την γλύτωσα με παρατήρηση αυτή τη φορά για τα υποτιμητικά ( :laugh: ) και αστήριχτα ( :laugh: :laugh: :laugh: ) σχόλιά μου. Σε ευχαριστώ για το (ανειλικρινές) ενδιαφέρον. Την επόμενη φορά απλά θα ποστάρω έναν οχετό ύβρεων για συγκεκριμένο μέλος που με εκνεύρισε, μιας και αυτή είναι η αποδεκτή και αρμόζουσα συμπεριφορά σ'αυτό το forum.
  2. Έκτορας

    BOSS: no more mods?

    Για την ακρίβεια είναι (ή ήταν) "βαλανίδια" εκ της "βαλάνου". Για την οποία, παρεπιπτόντως, κάναμε και αυτό το νήμα...
  3. Έκτορας

    BOSS: no more mods?

    Πολύ ωραία 'ξηγιέται η Boss / Roland, θα κόψει την πίτα της αγοράς από τους μπουτικάδες, που πάνω στην δική της αξιοπιστία και στα 5 εξαρτήματα που άλλαζαν έκαναν περιουσίες (κάποιοι, όχι όλοι). Και πρέπει να αποφασίσει και ο καταναλωτής τί θέλει. Θες Boss , αγόρασε Boss. Καλούτσικες και οι μόντες αλλά αν νομίζεις ότι θα κάνεις το Boss-άκι σου να ακούγεται σαν Wampler, πλανάσε πλάνην οικτράν. Αν έχεις τα χρήματα και θες κάτι που να είναι σε άλλο επίπεδο, αυτή την στιγμή υπάρχουν εξαιρετικότατα πετάλια από κατασκευαστές που είναι πραγματικά πρωτοπόροι και είναι διαθέσιμα παγκοσμίως και ευκολότερο από ποτέ να τα αποκτήσεις.
  4. Εξαιρετικότατη είναι η κοπέλα και έχει τρομερό μέλλον μπροστά της (εξαρτήτως και των ευκαιριών που θα της δωθούν). Αυτό που είναι για κλωτσιές είναι το Noiz...
  5. Δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που γράφεις, αλλά διαφωνώ στο ότι δεν είναι καινούριο μοντέλο. Γιατί... είναι! Και στο όνομα και στο design (άσχετα αν μας αρέσει / δεν μας αρέσει, άσχετα τί θυμίζει / πού παραπέμπει). Τώρα αν βάλεις και την τιμή του στην εξίσωση, είναι βεβαιότατα για να γελάς μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, αλλά τέλος πάντων βλέπω μια σταθερή προσπάθεια από την μεριά της Gibson και νέα μοντέλα να παρουσιάσει (αυτήν εδώ, την Midtown) και να επαναφέρει στον κατάλογό της παλιά (Flying V & Explorer) και νέες καινοτομίες να καθιερώσει (επιμένει στο chambering με την Midtown, έχει τα High Performance μοντέλα που έχουν ΠΟΛΛΕΣ έως ΠΑΡΑ πολλές καινοτομίες), την ίδια ώρα που προσφέρει ΠΟΛΥ παραδοσιακά μοντέλα χωρίς καμία καινοτομία (Les Paul Traditional). Με άλλα λόγια προσφέρει εν έτη 2017 κάτι για όλους και ΠΑΛΙ οι ειδικοί των fora, πάντα με... φόρα, ετοιμάζονται να παραπονεθούν και να την περάσουν γενεές δεκατέσσερις, ό,τι και να κάνει. Προς τί η ταραχή και το μένος; Μέχρι του χρόνου το μοντέλο αυτό θα έχει εξαφανιστεί, αν η αγορά δεν το "σηκώσει". Δόξα το Θεό, εάν και εφόσον έχουμε λεφτά να αγοράσουμε, υπάρχουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ (always Made-in-USA) Gibson από 600 ευρώ. Από παραδοσιακότατες μέχρι γεμάτες νεωτερισμούς. Διαλέξτε κάτι άλλο.
  6. ...είπε ο άνθρωπος που δεν έχει παραθέσει ένα επιχείρημα. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε γιατί διαφωνούμε σε στοιχειώδεις ορισμούς. Το προσωπικό γούστο του καθενός είναι απείρως σεβαστό. Αλλά... γούστο / προτίμηση / άποψη, έχεις μόνο για κάτι με το οποίο είχες προσωπική εμπειρία. Όταν έχεις άποψη για κάτι με το οποίο ουδέποτε είχες προσωπική εμπειρία, τότε έχεις προκατάληψη. Αυτό τουλάχιστον είναι κατανοητό...;
  7. Όχι φίλε μου, τίποτα δεν θέλω να σου αλλάξω. Συζήτηση κάνουμε. Απλά προτιμώ να συζητώ με επιχειρήματα. Δεν θα πω στον καθένα πώς να ξοδέψει τα λεφτά του.
  8. Α, μάλιστα. Τότε ας διευκρινήσουμε και το εξής: η Gibson Les Paul Custom είναι μοντέρνα κιθάρα. Παλιά σχεδίαση μεν, αλλά μοντέρνα, με την έννοια ότι δεν είναι Re-Issue. Είναι κιθάρα του σήμερα. Είναι η ναυαρχίδα της Gibson Les Paul, με την έννοια ότι είναι η καλύτερη δυνατή Gibson Les Paul, που μπορεί η Gibson να φτιάξει σήμερα. Γι'αυτό εξάλλου έχουν καπάκι από maple και όχι από μαόνι, όπως είχαν οι (πολύ) παλιές. Τώρα...; Που και αυτό το επιχείρημα πάει...;
  9. Μάξιμουμ λίγες μέρες (4-5). Στις διακοπές, που έχω και χρόνο ελεύθερο, και αποχωρίζομαι τις κιθάρες μου για δυο βδομάδες, έχω πρόβλημα.
  10. Ειλικρινείς ερωτήσεις: Έχεις παίξει με κιθάρα που είχε richlite ταστιέρα; Αν ναι, πώς σου φάνηκε; Αν όχι, αποκλείεις την περίπτωση να την νιώθεις (wait for it) ακόμα καλύτερη από την εβένινη ταστιέρα; Είσαι σίγουρος ότι θα καταλάβαινες διαφορά; Και με ποιό σκεπτικό αν οι παίκτες κατέληγαν να την προτιμούν στην αίσθηση από την εβένινη, δεν θα έπρεπε η Gisbon να αναβαθμίσει τις Les Paul Custom (γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση για... αναβάθμιση θα επρόκειτο) το κορυφαίο μοντέλο της με richlite; (ωραία κουβέντα γίνεται πάντως, ας την συνεχίσουμε).
  11. Εντάξει, πρέπει και οι καημένοι marketing executives να ζήσουν. Τί να γίνουν, κλέφτες...; ;D
  12. Σαφέστατα, ακριβώς αυτό θέλω να πω. Αν και ο όρος "ψυχολογία" είναι μάλλον... ευημισμός για την τρικυμία στο κρανίο του καταναλωτή και τα άπειρα συμπλέγματά του.
  13. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις το γιατί είναι κακό κάποιος να σχηματίζει άποψη χωρίς να μπορεί να την στηρίξει σε επιχειρήματα ή γεγονότα, τότε δεν μπορώ να στο εξηγήσω. (Με σεβασμό, πάντα). Το παρακάτω είναι πραγματική ιστορία: Πριν κανα 3-άρι χρόνια, όταν είχε θέματα (άλλης φύσης) η Gibson με το rosewood, και χρησιμοποιούσε grenadillo στις ταστιέρες της SG Standard, στεκόμουν μπροστά από μια, στον τοπικό αντιπρόσωπο, με έναν γνωστό χομπίστα-κιθαρίστα. Τον ρώτησα πώς του φαίνονται οι νέες ταστιέρες στις SG και με ρώτησε με απορία τί νέο είχαν (οπτικά δεν είχε καταλάβει τίποτα). Του εξήγησα την ιστορία και σαν απάντηση, χωρίς να σηκωθεί από την θέση του, χωρίς να πλησιάσει την κιθάρα, χωρίς να την πιάσει στα χέρια του, με διαβεβαίωσε ότι αυτός ακόμα προτιμούσε τις παλιές... ::) Για εμένα, αυτός είναι αδιανόητος τρόπος διαμόρφωσης γνώμης. Και άμα είναι για τις κιθάρες, πάει στα κομμάτια. Σκέψου τα υπόλοιπα...
  14. Κανένα κακό δεν έχει, από μόνο του. Κακό είναι να μην αντιλαμβάνεται κάποιος ότι και οι καιροί αλλάζουν, και η τεχνολογία εξελίσσεται και νέα υλικά κατασκευάζονται που μπορεί πολλές φορές να είναι και καλύτερα ακόμα (ναι!) από τα παλαιότερα. Για παράδειγμα: δεν δέχονται κάποιοι ότι μια Les Paul Custom να έρχεται με ταστιέρα από richlite, όταν δεν έχουν ούτε επιχειρήματα για το γιατί ο έβενος (που τα παλιά μοντέλα είχαν) είναι καλύτερος, ούτε καν μπορούν να ξεχωρίσουν τα 2 υλικά σε ένα blind test. Αυτό είναι σκέτη άρνηση. Αυτό είναι το κακό.
  15. Και η τεχνολογία έχει προχωρήσει και η οργανοποιεία έχει προχωρήσει και οι βιομηχανικές διεργασίες έχουν προχωρήσει. Αυτοί που δεν έχουν προχωρήσει και δεν δείχνουν και καμία πρόθεση να προχωρήσουν είναι οι κιθαρίστες και το καταναλωτικό κοινό. Βινταζ-ολαγνεία μέχρι αηδίας και relicing μέχρι τελικής πτώσεως! Δώσε παραμύθι στον κόσμο για παλιές, καλές εποχές, χειροποίητες κιθάρες και υλικά που "δεν γίνονται όπως σήμερα" και πάρε του την ψυχή. Προσωπικά δεν με ενοχλεί όχι μόνο το pau ferro και ο έβενος (αλίμονο!) αλλά ούτε καν ακόμα και τα συνθετικά υλικά στις ταστιέρες. Αυτό που αποτελεί όντως πρόβλημα είναι ότι οι περιορισμοί θα επεκταθούν σε πάρα πολλά είδη ξυλείας, οπότε αναρωτιέται κάποιος πού θα τραβήξουν την γραμμή οι αρχές και πόσο δύσκολο θα είναι για κάποιον να αποκτήσει όταν και αν επιθυμεί μια συγκεκριμένη κόπια / επανέκδοση συγκεκριμένου μοντέλου. Όπως και να το κάνουμε, δεν γίνεται να πάρεις Les Paul '59 specs με ανακριβή ξυλεία (τυχαίο παράδειγμα). Τώρα για τα υπόλοιπα όργανα... θα βολευτούμε, θέλουμε - δε θέλουμε.
  16. Το μόνο σίγουρο. Περιμένω πως και πως τις ατάκες στις αγγελίες: "Η κιθάρα έχει rosewood στην ταστιέρα, όχι όπως αυτά τα φτηνόξυλα που βάζει σήμερα η Fender". Το χειρότερο είναι πως κάποιοι θα το πιστεύουν κιόλας, ότι το rosewood είναι / ήταν καλύτερο...
  17. Είχε ακουστεί εδώ και καιρό στα διάφορα fora του εξωτερικού και εδώ είναι και η επίσημη ανακοίνωση από τον CEO της FMIC (απόσπασμα): Fender is committed to the continued use of Rosewood in American-made solid body guitars, such as our American Professional Series. After actively exploring alternate wood options to Rosewood for selective use on a few US models, we will be transitioning most of our Mexico made product away from rosewood to pau ferro, a fantastic alternate we currently use on the SRV signature strat. The American Elite series is transitioning to ebony fretboards with dealers and our inventories. Rosewood is still used on many series of instruments, as it is a historically accurate tone wood. The changeover will be somewhat fluid in the market, there is no set date at this time. We are still currently evaluating options for Squier and the acoustics category. FMIC’s specialty brands, Gretsch, Jackson, Charvel and EVH will continue to use Rosewood in both solid body and acoustic models, from all source countries. Fender is committed as a brand to comply with all CITES regulations and to ensure we are continuing to deliver the best quality and accessible products to our customers and dealers. - Andy Mooney, CEO Fender Σκέψεις ή απόψεις για το θέμα...;
  18. Τρίτη (και τελευταία για την ώρα) ηλεκτρική: Harley Benton ST-62 Η πρώτη μου Strat-style κιθάρα, για να εξοικειωθώ με αυτές και να δώ τί μου αρέσει, τί όχι και για να χρησιμεύεσει σαν βάση αναβαθμίσεων και πειραματισμών. Μέχρι στιγμής έχει νέα γέφυρα (Wilkinson με full-size steel block) και νέα ηλεκτρικά / μαγνήτες (Fender Noiseless). Εντάξει, οι αναβαθμίσεις την πήραν σε άλλο επίπεδο από αυτό που ήταν αλλά για τα χρήματά της, ακόμα και stock είναι μια πολύ καλή κιθάρα στην οποία μπορεί να στηριχτεί κάποιος και να παίξει και live. Για την ώρα την χρησιμοποιώ για blues-ιές (αν και προτιμώ τις άλλες μου κιθάρες για αυτά), για ambient πειραματισμούς, όταν χρειάζομαι κάτι πολύ "φωτεινό" ηχητικά αλλά και για surf, όπου το "spank" που έχει είναι απαραίτητο. Οι μαγνήτες είναι όλοι τους χρήσιμοι σε όλες τις θέσεις, κάτι όχι δεδομένο σε άλλες Strat από ότι διαβάζω. Για να βάλω μια βάση σύγκρισης, την συγκεκριμένη την προτιμώ χίλιες φορές από μια standard Mexico-made Strat, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρω και την διαφορά τιμήες μεταξύ τους.
  19. Τί τρελή μόδα είναι αυτή με τις custom-made κιθάρες, από παιδιά που δεν είναι σίγουροι τί θέλουν...; Με κάθε σεβασμό φίλε Geka, ΜΗΝ προχωρήσεις σε παραγγελία custom-made αν δεν είσαι σίγουρος τί ακριβώς θέλεις. Εκτός και αν πας σε strato-ειδές (ή κάτι με pickguard τέλος πάντων) για να μπορείς να προχωρήσεις αύριο-μεθαύριο σε αλλαγές στο είδος μαγνητών χωρίς σκαψίματα ή άλλες ιστορίες. Σε τέτοια κιθάρα πάμε όταν είμαστε σίγουροι τί θέλουμε και όχι όταν ακόμα πειραματιζόμαστε. Μερικοί από τους συνδυασμούς που σκέφτεσαι υπάρχουν στην αγορά σε πολύ καλο-κατασκευασμένες κιθάρες, σε "ρεαλιστικές" τιμές. Ξεκίνα από εκεί, και στο μέλλον, όταν κατασταλάξεις, βλέπεις...
  20. Για όποιον έχει τον χρόνο να το δεί και θέλει να μάθει λίγα πράγματα παραπάνω για τον άνθρωπο:
  21. http://teamrock.com/news/2017-05-19/chris-cornells-family-question-coroners-report QUOTE The family of Chris Cornell have questioned the conclusion by the Wayne County Medical Examiner’s Office that the singer died by suicide. Cornell was found dead in his Detroit hotel room on Wednesday night, with the coroner’s office ruling his death as “suicide by hanging.” In a joint letter from the Cornell family lawyer Kirk Pasich and Cornell’s widow Vicky (via Billboard), they say they are “disturbed at inferences that Chris knowingly and intentionally took his life” as the toxicology results are not yet known. Cornell's family report that the Soundgarden frontman had a prescription for Ativan and may have taken a higher dosage than prescribed which could have affected his actions. Ativan is used to treat anxiety disorders and side effects can include extreme drowsiness, confusion, muscle weakness and loss of balance or coordination. Vicky Cornell says: “Chris’s death is a loss that escapes words and has created an emptiness in my heart that will never be filled. As everyone who knew him commented, Chris was a devoted father and husband. “When we spoke after the show, I noticed he was slurring his words – he was different. When he told me he may have taken an extra Ativan or two, I contacted security and asked that they check on him.” Vicky says that Cornell flew home to spend time with his family over the Mother’s Day weekend before reuniting with his Soundgarden bandmates on Wednesday afternoon. She adds: “What happened is inexplicable and I am hopeful that further medical reports will provide additional details. I know that he loved our children and he would not hurt them by intentionally taking his own life. “The outpouring of love and support from his fans, friends and family means so much more to us than anyone can know. Thank you for that, and for understanding how difficult this is for us.” UNQUOTE
  22. Δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο για το θάνατο του Cornell. Έχουν γράψει για καθαρή αυτοκτονία και όχι ατύχημα από παρόμοιες πρακτικές.
  23. Και αναρωτιόμουν ποιός θα είναι ο πρώτος που θα τ'αναφέρει... ;D
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου