Προς το περιεχόμενο

King♣Mob

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    193
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από King♣Mob

  1. Εμένα πάλι, σαν φύσει καχύποπτο, μισάνθρωπο και παρανοϊκό αυτό το post του κυρίου Κουρμ.... εεεε... του Pulse ήθελα να πω μου φαίνεται κάπως σαν το 'ήρθε το ιππικό' :roll: :roll: :roll: (δεν θα μείνω καν στο ότι ήταν τελείως εκτός θέματος) Μένει στον Pulse να με διαψεύσει κάνωντας και άλλα post σε άσχετα με αυτό θέματα... 8)
  2. ¶γγελε θα μπορούσες να το μετρήσεις καταρχάς, ακόμα και τα CTS πολλές φορές δεν είναι 250Κ όπως λένε, αλλά πολύ λιγώτερο. Μπορείς να μπεις επίσης στο site του kinman, όπου έχει μια καλή ανάλυση για τα pots, όπως επίσης και γνωστές πατέντες για να μη χάνεις ας πούμε τα πρίμα. Δες εδώ: http://www.kinman.com/html/toneWorkshop/perfectGuitar.htm#potValues
  3. +1 και από μένα. Rockpile & Jimmy είναι οι δύο 'σίγουρες' επιλογές ΙΜΗΟ.
  4. Δεν έχω πάρει, αλλά είναι γνωστό μαγαζί, με πολλές διαφημίσεις κλπ σε αγγλικά περιοδικά.
  5. Τα στοιχεία που έγραψε ο SF και αυτά που ανέφερα και εγώ στο προηγούμενο post είναι τα επίσημα της Fender. Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί... μάλλον μυθολογία είναι... Αν και ισχύει απόλυτα αυτό με τις διαφορές μεταξύ 'ίδιων' κιθαρών... εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι Highway Strat είναι κατώτερες από τις αντίστοιχες Highway Tele, που αντιπροσωπεύουν πιο πολύ value for money.
  6. Νίκο τώρα το είδα το thread και έχει φτάσει 3 σελίδες... :D Ανακεφαλαιώνοντας: 1) Η SE EG Μενέλαε είναι το ίδιο 'πραγματική' PRS όσο και η SE Custom, μιας και βασίζεται σε ανάλογο αμερικάνικο μοντέλο των αρχών του '90 2) Η EG στο link που σου έδωσα Νίκο, (Αγγλία) έχει 450 Ευρώ + νομίζω 50-60 μεταφορικά. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή. 3) Σχετικά με τα χρώματα, κλπ, μη το βασανίζεις, γιατί δεν είναι άμεσα διαθέσιμα όλα, πουθενά. 4) Η EG έχει routing στο bridge για humbucker, αν θελήσεις να τον αλλάξεις (με κόψιμο του pickguard). Εν τέλει, αποφάσισε ποια σου άρεσε περισσότερο στην αίσθηση και στο χαρακτήρα, να συγκρίνεις μια EG (μαόνι, set neck, 25" scale), με μια fat strat (alder (?)/maple, bolt on, 25.5" scale) δεν έχει νόημα.
  7. 1,5 Ευρώ η λίρα περίπου Νίκο σου στέλνω pm και πάω να ξεραθώ. Καληνύχτα μάγκες! :wink:
  8. Δεν έχω ψάξει άλλες χώρες, sorry... Αλλά η Γερμανία είναι και η μεγαλύτερη αγορά (την Αγγλία την αφήνουμε απέξω, κυρίως λόγω μεταφορικών, ωστόσο και εκεί είχα δει ένα καλό online μαγαζί με PRS). O Cube είναι μια χαρά, περίμενε μερικούς μήνες, μάζεψε μερικά ευρουλάκια παραπάνω και πηγαίνεις σε κάτι πιο 'σωστό' τότε.
  9. Για να μην παρεξηγούμαστε... Εγώ δε το λέω έτσι. Θεωρώ ότι ο ενισχυτής είναι εξίσου 'όργανο' με την κιθάρα (για την ακρίβεια όλο μαζί το rig είναι το όργανο). Αλλά... 'Συμφέρει' σ'αυτή τη φάση που βρίσκεσαι να πάρεις, που λέει ο λόγος, έναν Behringer, ή άλλο φτηνό 'μοντελίσιο' ενισχυτή, να του βγάλεις τα μάτια χωρίς να το πολυσκέφτεσαι και παράλληλα να πάρεις και μια ιδέα για το τι ήχος σου αρέσει περισσότερο τελικά. Και σου μένει εν τέλει και σαν δεύτερος, backup, για το εξοχικό, για τα πάρτυ, κλπ. :wink: Sites δεν μπορώ να σου δώσω, δεν θέλω να θεωρηθεί και διαφήμιση, οπότε μπες στο google και δώσε κάτι σαν 'PRS SE EG online shop site:.de' και θα σου βγάλει γερμανικά μαγαζιά.
  10. Και κάτι ακόμα. Σ'αυτή τη φάση που είσαι, μη διαθέσεις 400Ε για αγορά ενισχυτή. Γιατί σε 6 μήνες θα ψάχνεις να τον πουλήσεις. Οπότε δίνεις μια και καλή τα 1000 ευρώ τότε. :wink:
  11. Μπράβο Jam και για την προσοχή στη λεπτομέρεια και για τις τιμές. :wink:
  12. Μενέλαε, αυτή που έβαλες στη φωτό είναι Hollowbody, έχει βγει κάποιο μοντέλο Santana hollow, δεν το ξέρω.... Η Santana II είναι αυτή: Και η Santana III αυτή:
  13. Και κάνε γρήγορα γιατί όσο τη βλέπω αυτή την EG μου μπαίνουνε ιδέες! 8)
  14. Αχ βρε καλό μου παιδί... γιατί το παιδεύεις έτσι; :lol: :lol: Λοιπόν, όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν: 1) Parker: αξίζει η PM20 και μάλιστα η Pro (700 κάτι δολλάρια από Αμερική) είναι φανταστικό value, Seymour JB+Jazz, Tonepros γέφυρα, Grover κλειδιά και πολύ καλά ξύλα. Για τη PM10 δεν θα πήγαινα... 2) PRS: Από τις 2 που λες θα έπαιρνα την EG, γιατί πρώτον η Santana όπως την κάνανε τώρα είναι για τα πανηγύρια οπτικά :D και δεύτερον γιατί να πληρώσεις δικαιώματα στον Κάρλος; Φυσικά οι τιμές που λες είναι εξωπραγματικές, μέσω ebay.de την EG θα τη βρεις γύρω στα 500 Ευρώ, δες ας πούμε εδώ: http://cgi.ebay.de/PRS-SE-EG-Gigbag_W0QQitemZ7393269954QQcategoryZ107740QQrdZ1QQcmdZViewItem Και σε μαγαζιά στη Γερμανία την έχουν κάπου εκεί (εκτός ebay εννοώ). Τα υπόλοιπα λεφτά (220 ευρώ) μπορείς: 1) Να τα μοιραστείς μαζί μου που σε βοήθησα στην έρευνα αγοράς. :D Όχι ε; :cry: ΟΚ, τότε μπορείς... 2) Να πάρεις ένα σετάκι μαγνήτες αφού το ψάξεις καλά και ρωτήσεις/ακούσεις και, να σου πω και ένα μυστικό, από κάτω από το pickguard το σωμα είναι routed και για humbucker στη θέση bridge! Μόνο κόψιμο το pickguard θέλει. Οπότε επιλέγεις κατά το δοκούν. Μεγειες! :D
  15. Αυτό που εννοούσα με την 'τάση' ήταν: 1) Οι ίδιες 'ανοιχτές' νότες ακούγονται διαφορετικά απ'ότι αν 'κατέληγαν' στο nut, προφανώς δεν μπορείς να τις παίξεις με τα δάκτυλα του αριστερού, γιατί θα έπρεπε να ήσουν ο Τιραμόλα :wink: 2) Οι χορδές ανεξάρτητα από του που παίζεις μετά το καποτάστο, είναι 'μικρότερες' άρα έχουν διαφορετική τάση στο δεξί χέρι το οποίο ξεχάσαμε όλοι! :wink:
  16. Από εμπειρία, όχι δικής μου κατασκευής, αλλά φίλου...'καλλιτέχνη ηλεκτρονικού', μπορείς να φτιάξεις πολύ καλύτερα κομμάτια από τα αντίστοιχα 'original'. Αρκεί να βρεις τα σωστά parts. Τώρα για να φτιάξεις κάτι εντελώς πρωτότυπο, μάλλον θέλει σοβαρή εμπειρία. Νίκο, να υποθέσω ότι στο άρθρο σου θα έχεις και κάποιο demo project με point-to-point κατασκευή, ε; :D
  17. Κατά τη γνώμη μου η πιο άχρηστη θέση στη Strat είναι η 3. Και συμφωνώ με τη λογική της 'σύγχρονης strat', που λέγεται ErnieBall Silhouette, να συνδέει σ'αυτή τη θέση Neck+Bridge. Πολύ χρησιμότερος ήχος.
  18. Πέρα από την ευκολία, οι ίδιες ακριβώς συγχορδίες 'ακούγονται' διαφορετικά με το καποτάστο, λόγω μεγαλύτερης τάσης της χορδής. Οπότε η απάντησή σου είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλες θέσεις, όπως λες, σε συνδιασμό με το καποτάστο... και ό,τι σου αρέσει! :wink:
  19. Εύκολο είναι, χρειάζεσαι ένα 'superswitch' 5πλο επιλογέα, δεν είμαι σίγουρος ότι γίνεται με τον στάνταρ. Στο guitarnuts θα βρεις και τέτοιες συνδεσμολογίες, όπως και αλλού βέβαια. Το συνηθέστερο είναι να γίνεται bridge-neck η θέση 3 και όχι η 2.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου