Προς το περιεχόμενο

yannisp

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    314
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Αναρτήσεις από yannisp

  1. το δικο μου pedalboard οσον αφορα το ξυρισμα (7-8 χρονια στο παραδοσιακο ξυρισμα) διαμορφωθηκε οπως φαινεται στη φωτογραφια.απουσιαζει το after shave νο 10 μενουνος επειδη τελειωσε.και απο λεπιδες συνηθως bic η gillete silver blue για τη μηχανη η οποια ειναι η parker 69cr(η οποια μου εκατσε πολυ καλα)στην οποια βαζω συνηθως την κλειστου τυπου κεφαλη και οταν χρησιμοποιησω τη σαβετα (1 φορα το μηνα συνηθως) βαζω astor λεπιδα.το σαπουνακι του παπουτσανη ειναι συνηθως το pre-save και υπαρχει και ενα σπλεντιτ για οταν χρησιμοποιησω σαβετα.

    IMG_2066.jpeg

    • Like 4
  2. στα πλαισια της ερασιτεχνικης μου ενασχολησης με την ηχογραφηση αντιμετοπισα εντελωσ ξαφνικα το εξης προβλημα..ανοιγω το daw και φτιαχνω ενα audio track που βαζω το οργανο που θα παιξω(μπασο η κιθαρα) ανοιγω και ενα δευτερο track το οποιο θα ειναι ειτε καποιο backing track ειτε καποιο synth ειτε καποια drum loops που εχει το daw. σημερα αφου εκανα τη διαδικασια οπως παντα,παταω το record και ειδα οτι στο καναλι που ειχα το οργανο που θα ηχογραφουσα εγραφε και οτι αλλο υπηρχε στα αλλα tracks (τυμπανα και synth)....εκανα ενα ψαξιμο στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα καποια ιδιατερη βοηθεια..εγω εχω την εντυπωση οτι ισως παρεδωσε το πνευμα η καρτα ηχου...το set-up μου ειναι το εξης :κιθαρα-καρτα ηχου(steinberg ur22 mkii)-pc η laptop(windows 10 και τα δυο)-daw(cakewalk).απο θεματα συνδεσης με καλωδια ολα ειναι σωστα και διπλοτσεκαρισμενα...οποια βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη!!! δεν κανω πολλες ηχογραφησεις αλλα ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα..ευχαριστω.

  3. ο πελε ηταν μια μεγαλη μορφη του 20ου αιωνα.ενας πραγματικος μαγος της μπαλλας.(και εγω απο βιντεο οτι εχω δει)πρωτοπορος σε πολλα πραγματα(ηταν ο πρωτος που εκανε το ονομα του "εμπορικο σημα" και μετα ακολουθησαν οι υπολοιποι),λατρευτηκε σαν θεος απο τους συμπατριωτες του(μονο ο αυρτον σεννα τον εφτασε σε δημοτικοτητα) αλλα και κατηγορηθηκε για παιχνιδια πισω απο την πλατη του λαου με τη χουντα της βραζιλιας το '70.οι συγχρονες βεντετες του ποδοσφαιρου του χρωστανε πολλα.παρολα αυτα και εγω δηλωνω "μαραντονικος" 100% γιατι ειχα την τυχη να τον δω το 1986 στο μουντιαλ να παιρνει μονος του το κυπελλο διαλυοντας τον ανταγωνισμο με καθε πιθανο τροπο..εχοντας για συμπαικτες 10 πολυ μετριους παικτες(με εξαιρεση τον χορχε βαλντανο) που δεν θα ειχαν καμια τυχη χωρις αυτον.απο την αλλη  ο πελε διπλα του ειχε σχεδον ισαξιους(ισως και καλυτερους) του παικτες αλλα αυτος ηταν ο σταρ(γιατι ηταν το "εμπορικο σημα").ο μονος που καταφερε να κανει παρομοιο κατορθωμα με αυτο το ντιεγκο ηταν ο γκαλης ενα χρονο μετα.rest in peace pele.

    • Like 1
  4. ενας αχαστος συνδυασμος ειναι super reverb+ts 808.πιστευω ειναι μεσα σε αυτα που ψαχνεις.καλη συνεχεια στην αναζητηση σου!!!

    Υ.Γ να φανταστω οτι οταν μιλας για το drive του super reverb μιλας για να εχεις το volume στο 6-7 π.χ και παντα μιλαμε για master volume στο 1-2..

    • Like 1
  5. εμφανισιακα ναι ειναι σαν την βασιλειαδου..οντως..(δηλαδη μια ασχημη που εκπεμπει τη δικη της γοητεια!!!)ισως αν βγει και με maple neck (οπως η ακριβη αμερικανικη) να ειναι καλυτερη στο ματι..για τον ηχο που βγαζει ο john mayer με την κιθαρα εγω θα πω το τετριμενο οτι:"ακομα και αν του δωσεις ενα σκουποξυλο παλι σαν john mayer θα ακουστει"..ειμαι κατοχος μιας prs se signature(bernie marsden) και εχω να πω μονο τα καλυτερα(ωραιο γεματο μανικι,τιμιοτατοι μαγνητες,καλη κατασκευη με μειον τα κλειδια της..κραταει ομως το κουρδισμα αξιοπρεπως,και τα ηλεκτρικα)..οποτε αν ηθελα μια τυπου strat πολυ πιθανον να την επαιρνα (εχοντας την εμπειρια της πολυ καλης συμβιωσης με την αλλη prs se)..απο την αλλη το ψυχολογικο οριο των σχεδον 1000€ ειναι ενα θεμα..(ισως να περιμενουμε καποια προσφορα του αντιπροσωπου..η καποια black friday..)τη bernie marsden την ειχα παρει σε black friday απο 900€ περιπου στα 750€...ετσι θεωρω οτι αξιζει..

  6. το σολο αρχιζει στο 01:13 και ειναι στα 10 δευτερολεπτα περιπου

    εδω στο 01:10 ενα εξαιρετικο chord solo περιπου 15 δευτερολεπτα

    και εδω στο 01:45 ενα "επιμελως ατιμελητο" σολακι με ιδιαιτερο ηχο γυρω στα 20 δευτερολεπτα

     

  7. μεχρι το 1989(14 ετων) ακουγα διαφορακαι κυριως τους δισκους του πατερα μου απο τα 60ς-70s(elvis,beatles,tom jones και καποια σκορπια ελληνικα)και οτι εδειχνε η τηλεοραση(μουσικοραμα κ μουσικα διαλλειματα)αλλα δεν μου ειχε κανει "κλικ"κατι για να ασχοληθω με τη μουσικη. μεχρι που οπως τα εφερε η τυχη με πηρε ο ξαδερφος μου στις 31 μαιου 1989 στο Ο.Α.Κ.Α στη συναυλια των pink floyd η συναυλια  ανοιξε με το shine on you crazy diamond και στην ουσια αυτο ειναι το τραγουδι που με εσπρωξε να ασχοληθω με τη μουσικη και να θελω να μαθω να παιζω.παντως αυτη η συναυλια σαν εικονα υπαρχει ακομα στο κεφαλι μου και ειναι σαν να μην τελειωσε ποτε..

    ενα-δυο χρονια μετα εμαθα τον peter green απο το supernatural και αρχισα να ασχολουμαι με τα blues.

     

     

    • Like 3
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου