Προς το περιεχόμενο

BuddyL

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    71
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Βαφέας
  • Τόπος
    Ίλιον

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή BuddyL

3

Φήμη

  1. Μία τέτοια κιθάρα είχε ο Γιάννης ο Σπάθας, την είχε μαζί του και της έριξα μία ματιά όταν του τοποθέτησα dots στην ακουστική Lakewood που είχε αγοράσει τότε. Ίσως είναι αυτή.
  2. Το cutaway παραπέμπει σε Selmerοειδες αντίγραφο, ο μαγνήτης είναι Stimer που εχρησιμοποιείτο και απ'τον Jango. Οι extra τελείες στην ταστιέρα μάλλον είναι μεταγενέστερη παρέμβαση, δείχνουν νά είναι τοποθετημένες κάπως άτεχνα. Όσον αφορά το άσπρο χρώμα πιθανό να είναι ξαναβαμμενο. Να ξέρεις πάντως ότι ο Χιώτης είχε πάγκο στο σπίτι του όπου ρύθμιζε και επενέβαινε στα όργανα του.
  3. Δε βρισκεις τιποτα γι αυτα τα οργανα στο ιντερνετ, γιατι απλα το ονομα LA acoustics το παραγγειλε ο εισαγωγεας τους, στο εγοστασιο κατασκευης στην Κινα, ειμαι βεβαιος πως αν απευθυνθεις στο καταστημα, σιγουρα εχουν ακομα στοκ.
  4. BuddyL

    The ''Chess-box guitar'' project

    Μπραβο Μαριε! Ωραιο το chess-box, αλλα ωραιες και οι ιδεες σου γενικα.
  5. BuddyL

    Gretsch-o-tele project!

    BRAVO Argytar!!! Την εκανες πολυ ωραια! Εξαιρετικη σε ολα της!
  6. Να το προτιμησεις...Και μαζι με αυτο και οτιδηποτε αλλο γυαλιστικο προιον της αγορας που ειναι silicon and wax free. Oι κρεμες και γενικα τα διαφορα γυαλιστικα απευθυνονται σε βαμενες επιφανειες και OXI σε αβαφο ξυλο. Να θυμασαι ακομα οτι περιεχουν λειαντικα μεσα (abrasive) και καθε φορα που τα εφαρμοζεις πανω στην επιφανεια, οσο και ψιλα να ειναι, "τρως" και λιγο απο το φιλμ. Καλο ειναι να το κανεις οχι καθε σαραντα μερες αλλα οταν νομιζεις οτι χρειαζεται. Οταν πιτσιρικας δουλευα σε συνεργειο, υπηρχε η ιστορια με εκεινο τον πελατη που τοσο ενθουσιαζοταν οταν περναγε αλοιφη το αυτοκινητο του, ωστε το εκανε καθε εβδομαδα και στο τελος ξετρυπησε το χρωμα, εφτασε στο ασταρι κι εφερε το αυτοκινητο για βαψιμο! Αυτα βεβαια δεν προκειται να συμβουν στις σημερινες πολυεστερικες βαφες που εχουν τα οργανα, στο νιτρο ομως θελει προσοχη.
  7. Μη βαλεις με τιποτα. Το κερι αφηνει επιθεμα και οπως το δουλευεις γυαλιζει τον εαυτο του και σου δινει την ψευδαισθηση οτι "ζωντανεψες" και αναπαλαιωσες μια θολη και γρατζουνισμενη επιφανεια, αφου εκλεισαν και καποια κενα. Οταν ομως παιζεις το μπρατσο, τα πραματα γινονται μανταρα και κολλαει περισσοτερο. Το χειροτερο ομως ειναι οταν σκεφτεις να κανεις refinish, γιατι το κερι δε βαφεται με τιποτα. Θελει ειδικο καθαρισμο και ο βαφεας αρχιζει τα...Γαλλικα. ;D Καλυτερα στα οργανα να χρησιμοποιεις silicon and wax free προιοντα, οπως το πρωτο που σου προτειναν.
  8. Καλησπερα, φαινεται πως το χρωμα που εχει το σωμα δεν ειναι ενα απλο μεταλικο αλλα μαλλον εχει και διαφορες αλλες προσμιξεις που το κανουν pearl colour, πιθανο ακομα να ειναι και απο σειρα brillante που σημαινει δυο και τρεις διαφορετικες επιστρωσεις. Σ' αυτες τις περιπτωσεις αυτοι που ταιριαζουν χρωματα στα μαγαζια αυτοκινητων...Σηκωνουν τα χερια. Αυτου του τυπου χρωματα μπαλωνονται πολυ δυσκολα, μαλλον δεν μπαλωνονται, εννοω οτι το μπαλωμα φαινεται με την πρωτη. Βεβαια στην περιπτωση σου θα μπορουσαν να εχουν ταιριαξει καλυτερα το χρωμα, γιατι δεν εχει καμμια σχεση. Για το κρακελαρισμα νομιζω πως δεν φταιει το χρωμα, αλλα κατι που ξεκιναει απ' το strap holder. Aν δεν γνωριζεις υλικα, τεχνικες κλπ, καλυτερα αφησε το οπως ειναι, πας για μεγαλυτερη ζημια.
  9. BuddyL

    Let's build a Stratocaster

    Το προηγουμενο βαψιμο μου κανει περισσοτερο σαν see through blonde και οχι σαν butterscotch, εν πασει περιπτωσει, μην προσπαθησεις να τριψεις το νιτρο γιατι απλα δεν τριβεται, αν προτιμας περισσοτερη διαφανεια, σε βλεπω να το πηγαινεις απο την αρχη, οτι και να γινει ομως δωσε βαση στο τελικο φινιρισμα, ενα καλο φινιρισμα μπορει να αναδειξει μια μετρια δουλεια κι ενα κακο-μετριο φινιρισμα μπορει να υποβαθμισει μια καλη δουλεια σαν κι αυτη που εχεις κανει ως τωρα.
  10. BuddyL

    Let's build a Stratocaster

    Μαλλον οχι, κατα τη γνωμη μου ηταν καλυτερη με περισσοτερη διαφανεια. Μεχρι στιγμης παντως, bravo!!
  11. BuddyL

    Let's build a Stratocaster

    Brother Hellfire, εχεις ψιλομπευρδευτει, το ξυλο που επεξεργαζεσαι ειναι ash και οχι alder. Tο alder δε χρειαζεται paste filler γιατι δεν εχει πορους. Μη χανεις χρονο με το paste πριν τελειωσεις το σωμα, εχεις πολυ χρονο μετα να φας τα νυχια σου σπατουλαρωντας και τριβοντας. Εχω μαγειρεψει διαφορες συνταγες paste, καμμια δε με αφησε απολυτα ικανοποιημενο, ισως καποια με βαση το γυψο, αλλα και παλι...
  12. BuddyL

    κλασική Νο 1!

    Εχει παει πολυ καλα μεχρι στιγμης. Αληθεια, αυτο το μοντελο με το πολυ στρογγυλεμενο upper bout ποιο ειναι; Στη φωτογραφια με το φιλετο, φαινονται κατι κιτρινοι λεκεδες στο καπακι, ελπιζω να ειναι απο titebond και οχι απο κυανοακρυλικη. Αν χρησιμοποιεις κυανοακρυλικη για τα φιλετα, καλυτερα να την αποφευγεις γιατι λεκιαζει πολυ βαθεια το ελατο, ανεπανορθωτα, με κιτρινο χρωμα που φαινεται πολυ ασχημα και μετα το βερνικωμα. Το bubinga ειναι πολυ καλη επιλογη, εχει πολυ καλη αναδραση και ατακα, προσωπικα μπορει και να το προτιμω απ' τον παλισανδρο Ινδιων, εχω ακουσει εξαιρετικες κλασσικες. Μπραβο σου.
  13. Επισης χρησημοποιουν χορδες Dogul flatwound. Με τη Stratocaster μαλλον εισαι πολυ μακρυα απο το ζητουμενο σου. Παρ' ολα αυτα γυρω στο 80-85 εβλεπα σε δημοτικα πραγραμματα στην tv καποιον να παιζει με Telecaster thinline και μαλιστα σε χρωμα candy apple red!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου