Προς το περιεχόμενο

bomeg

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή bomeg

0

Φήμη

  1. στραβοχυμένο λουκουμά => μεγαλύτερη επιφάνεια => "κρατάει" περισσότερο μέλι που είναι το κακό? και jazzmaster => γλύκα + twang στην τελική :)
  2. Πάντως μιας και μιλάμε για χρώμια και νικέλια ωραίο θα ήταν και ένα talipiece (και γιατί όχι και τρέμολο) από καθρέπτη Cadillac του 56.
  3. Τελικά και με καινούριες χορδές πολύ πιο ωραίος-λαμπερος ήχος προφανώς, αλλά όχι και σε σύγκριση με τον παλιό μαγνήτη΄ οπότε θα αντικατασταθούν (και οι δύο ) με AVRI ή SD εν καιρώ. Είχα δεί και ένα ωραίο συγκριτικό απο όπου όμως λείπουν οι LindyFralin : http://www.offsetguitars.com/forums/viewtopic.php?f=7&t=33614&sid=ee9bd880db05b9a1c283b3e487279e2e :) Η jaguar είναι πιο ωραία (ε! αφού έχει περισσότερους καθρέπτες ), απλά αυτό το κοντολαίμικο δείχνει κάπως.
  4. Τελικά ενώ είχα την εντύπωση ότι οι CIJ μαγνήτες είναι κεραμικοί (απο διαφορα φορα) βλέπω στο fenderjapan : [/img] με γουγλομετάφραση -> ALNICO
  5. φωτο [/img] Επίσης από ότι βλέπω τα pots της cijJazmast είναι και τα δύο 250ΚΩ. http://www.fenderjapan.co.jp/partslist21.html Με 1mΩ τι θα γίνεται!!!
  6. Καλό καλοκαίρι σε όλους! Μιάς και η ζέστη ...επιμένει και λεφτά για διακοπές δεν υπάρχουν, (ούτε για ακριβά πρότζεκτ) είπα να κάνω καμιά μικρή αλλαγή στη κιθάρα μου. Εδώ και καιρό μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η σύνθεση μιας τέλε με tremolo jazzmaster/jaguar, τοποθετώντας μάλιστα και έναν jazzmaster AVRI μαγνήτη στη θέση neck ( ο ήχος που μου αρέσει περισσότερο ...μέχρι στιγμής ) κάτι σαν αυτή: http://www.offsetguitars.com/forums/viewtopic.php?f=9&t=7799&start=15 Αφού όμως το εγχείρημα θα χρειαζόταν ~400Ε( και είπαμε $ ) είπα να κάνω το αντίστροφο εμπνευσμένος απο τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Δεδομένου ότι τον bridge μαγνήτη στη CIJ jazzmaster δεν τον χρησιμοποιώ και πολύ, πήρα έναν tonerider HotClassic και τον τοποθέτησα στη γιαπονέζα. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο δεν βρήκα το output των stock jazzmaster japan pickups (μήπως ξέρει κανείς; -δεν έχω πολύμετρο εδώ-). O tonerider έχει 9,3κ ! Έτσι σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να τον τοποθετήσω αρκετά χαμηλά ώστε να μην είναι πολύ δυνατά (έχει που έχει και κάμποσα μεσαία...). Τελικά τον ρύθμισα στο ίδιο σχεδόν ύψος με τον παλιό (ελάχιστα χαμηλότερα) για να είναι εξισορροπημένος με τον νέκ. (Σημ. Οι πιο πολλοί μαγνήτες για jazzmaster που βρήκα έχουν output γύρω στο 8+κ) Από ήχο τελικά σίγουρα έχει κάποιο twang παραπάνω αλλά από τον VOXad30vt που έχω δεν κατάλαβα καμιά τραγική διαφορά. (ίσως αν αλλάξω χορδες αύριο να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα, μιας και έβαλα ξανά τις ίδιες (2 μηνών...)). Αυτό που κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι στη μεσαία θέση (neck & bridge), όπου μου φαίνεται πως υπάρχουν πιο πολλά πρίμα και από τον bridge σκέτο καθώς και και μεγαλύτερη ένταση.(γιατί συμβαίνει αυτο άραγε; Δεν ακούω εγώ καλά ή απλά δεν δέχονται το πάτνρεμα με το ζόρι οι δύο μαγνήτες (ο ένας Ceramic ο άλλος AlnicoIII, αν δε κάνω λάθος)
  7. Τελικά κατήντησε πολύ αστείο :D ;D :-X αυτό το θέμα. Εδώ και πέντε μήνες όλο και αναδύεται που και που. Και έχει ακόμα (μεχρι τον Ιούνη και βάλε) Το Θέμα μάλλον πρέπει να γίνει : Το Παλιό Θέμα για τα Καινούργια Tascam και οι εναλλακτικές Και μιας και λέμε για εναλλάκτικές ας πώ και εγω. Μάλλον ας ρωτήσω: Τα Wharfedale Diamond 8.2aktive τα εχει ακούσει κανείς; http://en.euroguitar.com/speaker/wharfedale/diamond/82a-moniteur-de-studio-biamplifie/117980.html Τα specs φαίνονται μια χαρά. Επίσης δεν θα τα έχω μόνο για μίξεις κιθάρα κτλ αλλα θα είναι και τα βασικά ηχεία για μουσική στο σπίτι! Τέλος, για το euroguitar ξέρει κανείς τίποτα, έχετε αγοράσει ποτέ απο εκεί?
  8. Για αθόρυβο PC δεν είναι και ότι καλύτερο οι Raptor, +1 για raid(υπάρχει πάντα και το 5 για ασφάλεια ;) ) Προτίμησε τις καινούργιες σειρές: Στην WD με το "Υ" ή αντίστοιχα 7200.11. της Seagate Για κουτί συμφωνώ με τους παραπάνω ,δες καλύτερα κάτι πιο φθηνό Και το τροφοδοτικό πολύ καλό, μόνο που σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσεις καμια κάρτα γραφικών ...ενεργοβόρα σε συνδυασμό με πολλούς σκληρούς καρτες pci κτλ ίσως να έχει πρόβλημα! α?ΣΧΕΤΙΚΟ:Θα πάρει ένας φίλος PC με Phenom(τετραπύρηνο) όπου μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο τη χρήση του κάθε πυρήνα(amd overdrive). Περιμένω να δώ ??? τι γίνεται στο Cubase(π.χ. κάθε plugini μπορεί να τρέχει σε ξεχωριστό πυρήνα ??? ) Απλά σαν σκέψη για πόσο οφελεί ο τετραπύρηνος σε μουσικό PC...
  9. ::) Χμμ ε, ναι μάλλον έχεις δίκιο... Απλά κρίνοντας απο τα vl-x5 ήθελα να ακούσω γνώμες για τα χαμήλα τους καθότι με ενδιαφέρει για μπάσσο΄ καθώς και για το αν όντως έχουν τέτοια ευκρίνεια στα μεσαία τα Event όσο λένε στα Reviews. Όπως και να έχει αν θεωρείται άστοχο το θέμα δεν έχω πρόβλημα να σβηστεί :)
  10. Oooops!!!! Σίγουρα 5 Tascam θα μου πείτε ::) Ήθελα να πώ event alp 5 ή tascam vl-a5
  11. Γειά, το ερώτημα είναι: Να πάρω Event alp5 τώρα 200Ε απο αγγέλία, 222 απο musicstore retoure, 245 καινούρια ή Tascam vl-a5 266E ,αλλα πότε δεν ξέρω μιας και έρχονται 30 Αρπίλη και αν υπάρχουν πολλές κρατήσεις ποιος ξέρει πότε? Η αλήθεια είναι οτι θέλω να δουλέψω και μπάσσο αρκετα ,σε αυτα οπότε τα -3db στα 38Hz των Tascam μου ακούγονται ιδανικά για τα λεφτά τους. Απο την άλλη και οι καλες κριτικές για τα Event και αυτο "ecxeptional midrande clarity" :-\ κοντεύουν να με πείσουν. Απο ότι καταλαβα στο προηγούμενο σχετικό θέμα μάλλον κανεις δε ξέρει ποτε τελικά θα είναι πραγματικά διαθέσιμα τα Tascam ??? Δεν έχω ακούσει κανένα απο τα δύο ζευγάρια οπότε... ...Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια :)
  12. Καλησπέρα Φτιάχνω :? ένα ηχείο για μπάσο και ως ηχοαποροφητικό (για το εσωτερικό της καμπίνας) σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ρικοφον 15mm, μιας και έχει ξεμείνει απο άλλη δουλειά. Νομίζω τα ηχοαπορροφητικά που χρησιμοποιούνται σηνήθως (γενικά acoustic foams) είναι φθηνότερα απο το ρικοφόν. Αυτο που με προβληματίζει είναι οτι ναι μεν σαν υλικό μπορεί να είναι κατάλληλο αλλα μήπως οι αυγοθήκες δημιουργούν κάποιο πρόβλημα (π.χ. κόβοντας τις χαμηλές συχνότητες). Δεδομένου οτι δεν έχω δεί κάπου κατασκευή καμπίνας με Ρικοφόν (δε μπορεί :o ) ... τα φώτα σας.
  13. Δε ξέρω, αλλά μάλλον οι μαγνήτες ευθύνονται περισσότερο για αυτο. Δηλαδή μια Lightweight TOM δε νομίζω να έχει και τόσο μεγάλη διαφορά. Πιο πολύ με απασχολεί το πως θα ''κάθεται'' στα pots της JM. H Μήπως όχι. Για να πώ την αλήθεια αν έβρισκά απο Mustang εδώ σε λογική τιμή θα την έβαζα να τέλειωνα. Αφου είναι να παραγγείλω όμως μήπως να κάνω το πρώτο - να ''παίξω'' κιολας :D .
  14. Γεια :) Θα'θελα και γω τη γνώμη σας για μια αλλαγή σε JazzJapan. Σκέφτομαι -Να κρατήσω τη βαση της γέφυρας και να βαλω GraphTech Saddles. http://www.guitarpartsresource.com/saddles_jagjazz.htm Μιας και δεν μπορώ να καταλάβω όμως που ακριβως οφείλεται το τρίξιμο (οχι υπερβολικό εδω που τα λεμε), μήπως δεν θα έχει νόημα; -Απο την άλλη... Munstang bridge.Αν δεν κάνω λαθος(βλέποντας απο φωτ.) τα saddles δεν ρυθμιζονται σε ύψος, παρα μόνο η βάση της γέφυρας.Με άλλα λόγια μάλλον περιττο είναι οποτε... απλα μια γνώμη :) -Επίσης Gotoh για LP 8O οπου όμως δεν καταφερα να μετρήσω τις διαστάσεις απο τη κανονικη για να συγκρίνω. -Η μήπως σκέτο buzzstop Ευχαριστώ[/url]
  15. Δηλαδή πλέον σε μια βδομάδα πανω κατω παραδίδονται τα δέματα στο σπίτι σου; Μήπως ξέρει κανείς με ποια εταιρία courier συνεργάζεται ο τομαν στην Ελλάδα?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου