Προς το περιεχόμενο

sgt_pappar

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    79
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Gear List
    Παρόν:
    Fender Std Jazz Bass '01
    Joe Barden J-Style Pickups
    Squier 50's Classic Vibe Precision '14
    Joe Barden 50's P-Style Pickup
    TC Electronic BG250 112
    Tech 21 VT Bass
    Soundblox 2 Orbital Modulator
    Soundblox 2 OFD
    Soundblox 2 Dimension Reverb
    Korg Pitchblack Tuner
    Behringer Ultra-DI 100
    Tsakalis Audio Works Cab Sim + DI

    Παρελθόν:
    Warwick Tubepath 10.1
    Harke LH500
    TC Electronic BG500 210
    Zoom B3
    Zoom MS70-CDR
    Tech 21 VT Bass Deluxe
    Tech 21 Red Ripper
    TC Electronic Hall of Fame
    TC Electronic Flashback
    Crazy Tube Circuits Splash MKii
    Darkglass Vintage Microtubes
    Dynassor Jam Pedal
    EBS Tremolo
    Hepcat Single Coil Pickup '51
    Tech 21 Bass Boost Chorus
    Soudblox 2 Manta Bass Filter
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή sgt_pappar

0

Φήμη

  1. Ως απάντηση του πρώτου σκέλους μπορείς να διαβάσεις αυτό: What is an effects loop? Σχετικά με το δεύτερο σκέλος, το fx loop που έχει το Bass Driver Deluxe σου επιτρέπει να συνδέσεις εκεί όλα τα modulation εφέ σου (σαν να ήταν ενισχυτής με fx loop) και να στείλεις το σήμα σου μέσω του DI (XLR) του Bass Driver προς στην κονσόλα ή mixing desk. Χωρίς fx loop θα αναγκαζόσουν να τα βάλεις μετά το Bass Driver και να έχεις ένα DI box στο τέλος της αλυσίδας σου για να στείλεις τα πάντα στην κονσόλα. Επί της ουσίας αν πάρεις το Deluxe δεν χρειάζεσαι έξτρα DI box και έχεις και 6 presets στα πόδια σου. Ρίξε μια ματιά και στο manual : http://www.tech21nyc.com/support/manuals/sansamp/BassDriver-DLX-OM.pdf «We recommend time-based effects (i.e., chorus or delay) be inserted in the fx loop and external distortion/wah pedals be placed between the bass and the SansAmp»
  2. Δεν τον συνιστώ... πάσχει απο έλειψη χαμηλών συχνοτήτων... στα δικά μου αυτιά δεν είχε όγκο.
  3. Μου κάνει εντύπωση που ακούγονται τόσο πολύ η La και η Re χορδή καθώς το μπράτσο έχει radius 9,5 (οκ, δεν ειναι 7,5 αλλά μια καμπύλη την έχει) και αυτός είναι και ο λόγος που είναι staggered ο μαγνήτης. Επίσης δεν παίζει κάποιο ρόλο το να περνάνε οι χορδές ακριβώς πάνω απο το κέντρο των pole pieces. Το μαγνητικό πεδίο είναι αρκετά ίσχυρο ανα pole piece (τουλάχιστον σε όσους μαγνήτες πέρασαν απο τα χέρια μου μέχρι σήμερα) και "πιάνει" την ταλάντωση της χορδής και ας μην περνάει ακριβώς απο πάνω. Στο δικό μου 50's Classic Vibe αν θυμάμαι καλά το alignment ήταν ψιλό τραγικό (έτσι ήταν και με τον μαμίσιο μαγνήτη) αλλά ο ήχος ήταν ισορροπημένος. Σε πρόταση μαγνητών μπορώ μόνο να σου πω για τους 2 που δοκίμασα. Ο ένας είναι αυτός που αναφέρει ο φίλος Superfunk. Οι JBE είναι πολύ ισορροπημένοι ανα χορδή, full αθόρυβος με αρκετό punch (όχι όσο ένας single coil αλλά μια χαρά ) και θα ξεχάσεις το θέμα του string alignment (blades). Θα έλεγα πως κρατάνε τον χαρακτήρα του single coil κατά 85%-90%. Είναι βέβαια ακριβούτσικοι και πρέπει να τους αγοράσεις απο Αμέρικα. Ο άλλος είναι αυτός που προμηθεύτικα από εδώ: Precision Bass ’51 | HEPCATPICKUPS Είχα ρωτήσει τον κατασκευαστή αν για radius 9,5 έπρεπε να είναι staggered poles για την La και την Re. Μου είχε πει πως με flat poles θα είμαι μια χαρά και όντως έτσι ήταν. Κλασικός ήχος single coil precision με ατάκα και punch απο την κόλαση. Ίσως λίγο ακριβός όπως λέει και ο Κώστας για single coil μαγνήτη, αλλά η ποιότητα κατασκευής του ήταν ανάλογη. Το μπάσο τελικά το έδωσα για οικονομικούς λόγους... κρίμα... ήταν πολύ καλό για τα λεφτά του.
  4. Και οι 2 μαγνήτες κυκλοφορούν χρόνια και έχουν αρκετούς fans. Ξεφεύγουν απο τον κλασικό precision ήχο. Μπορείς να ακούσεις samples στο youtube να δεις τι σου κάθεται καλύτερα. Πάντως στα λεφτά που είσαι έτοιμος να δαπανήσεις χτυπάς άνετα boutique custom made μαγνήτη και σου μένουν ρέστα για μπύρες... Δεδομένου πως τα ηλεκτρικά του μπάσου είναι τουλάχιστον το 60% του ήχου του, μην κάνεις βιαστική κίνηση.
  5. Θα βοηθούσε να μας έλεγες και το budget σου. Δεδομένου πως θες να παίξεις metal, σε λογικές τιμές και διαθέσιμοι στην Ελλάδα είναι οι: - Seymour Duncan SPB-3 Quarter Pounder με πολλά μπάσα και πρίμα (λιγότερα μεσαία) -Dimarzio DP122 Model P με πολλά μπάσα και μεσαία (λίγα πρίμα) Και οι 2 είναι passive με υψηλό όμως output. Μπορείς επίσης να κάνεις μια ερώτηση στους δικούς μας GAS Pickups και Silver Pickups, να τους εξηγήσεις τι ακριβώς ζητάς και να φτιάξουν μαγνήτη στα μέτρα σου (λογικά στην ίδια τιμή με ενα στανταρ μοντέλο τους). Αν θες ντε και καλά active... τότε πήγαινε προς EMG. Εκτός και αν εννοείς να βάλεις preamp, αλλα εκεί η κουβέντα πάει αλλού.
  6. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Μάλλον πάω για Dimarzio που είναι η πιο οικονομική λύση. Θα ποστάρω φωτογραφίες μόλις ολοκληρωθεί το project.
  7. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν νομίζω βέβαια να το κάνω stereo το μπάσο γιατί ποιος κουβαλάει 2 ενισχυτές και ποιος ηχολήπτης θα μιξάρει 2 σήματα μπάσου... Κανά switch για να επιλέγω μαγνήτη μου φαίνεται αρκετό.
  8. Κάτι ανάλογο σκέφτηκα και εγώ...
  9. Αν υπήρχε χώρος ιδανικά θα έβαζα έναν split coil P και έναν single coil P. Δυστηχώς μπαίνουν και οι 2 στην ίδια περίπου θέση. Γι'αυτό και πάω σε λύση Mudbucker, που είναι πιο κοντά στο μπράτσο και χωράει. Όμως στο Αttitude δεν είναι κολλητά στο μπράτσο (αντίθετα με τα Gibson που είναι short scale) γι'αυτό και ρωτάω που τοποθετείται ακριβώς. Εναλλακτικά τώρα που το σκέφτομαι ίσως ένας Widerange Humbucker (όπως τα παλιά Tele Bass) να ήταν μία λύση. Απλά θέλω να έχω και μια παραπάνω επιλόγη στο ηχόχρωμα με την τοποθέτηση έξτρα μαγνήτη. Για Jazz μαγνήτη δεν το σκέφτομαι (είτε σε θέση neck, είτε σε θέση bridge) καθόλου καθώς δεν μου πολυαρέσει η χροιά του (και έχω δοκιμάσει πολλούς).
  10. Καλησπέρα σε όλους, Ετοιμάζω ένα μπάσο τύπου Precision, αλλά επιθυμώ να του βάλω και έναν “Mudbucker” μαγνήτη (τύπου Model One της Dimarzio ας πούμε) στην θέση neck… κάτι δηλαδή σαν το Yamaha Attitude Bass. Δύο τα ερωτήματα: - που ακριβώς τοποθετείται ο Mudbucker (απόσταση από 12ο τάστο); - εκτός απο την Dimarzio, υπάρχει άλλος κατασκευαστής που να βγάζει αντίστοιχο σετ μαγνητών Mudbucker-Precision; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
  11. Να προτείνω σε hum free μαγνήτες για Jazz πεντάρι τους Wilde J-45: http://www.wildepickups.com/Bass_Pickups.html (η φτηνή λύση). Θέλει να δείς και αν σε μεγεθός είναι οκ, διοτί κάνουν και για τεσσάρι. Επίσης η ακριβή λύση: http://jbepickups.com/product/j-style-bass/ . Τους έχω δοκιμάσει και είναι εξαιρετικοί. Δεν ξέρω τι "χαρακτήρα" έχουν οι μαγνήτες του Marcus Miller, αλλά οι παραπάνω είναι αρκετά ισορροπημένοι.
  12. Εγώ θα σου πρότεινα να κρατήσεις το Zoom B3 διότι: 1) Δεν θα χάσεις χρόνο για να "μάθεις" νέα πεταλιέρα 2) Έχει φοβερά modulation effects 3) Έχει σχεδόν όσα χρειάζεται ένας μπασίστας σε βολικό μέγεθος Εάν σου χρειάζεται ένα πεταλάκι παραπάνω (όπως πχ compressor που αναφέρεις, ή καμιά βρώμα γιατί του B3 είναι έτσι και έτσι) απλά αγόρασε ένα καλό αναλογικό πετάλι και κότσαρε το μπροστά απο το B3. Θα σου έρθει πιο φτηνά. Εναλλακτικά, αν θες να μείνεις στο digital: Zoom MS-60B ή MS-70CDR (ανάλογα με τις ανάγκες σου) πριν ή μετά το Β3 και θα μπορείς να έχεις 7 εφέ στην σειρά (θεωρώ πως είναι overkill για το μπάσο).
  13. Καλησπέρα! Κυκλοφόρησε και το δεύτερο (πιο σκοτεινό) κομμάτι. Το μοιραζόμαστε μαζί σας ελπίζοντας να σας αρέσει. Για να μην ξεχνιόμαστε, πλησιάζει η ημερομηνία του live: http://www.noiz.gr/index.php?topic=208180.msg872849#new Σχόλια ευπρόσδεκτα...
  14. Μπράβο σας! Πολύ προσεγμένες κιθάρες, καλή παραγωγή, ταξιδιάρικη μελωδία: το μείγμα είναι εξαιρετικό. Θα προτιμούσα και έγω να είχε φωνητικά γιατί το κομμάτι είναι αρκετά pop (μελωδικό) καθώς και το μπάσο να ήταν λίγο πιο μπροστά. Εύχομαι καλή επιτυχία και κουράγιο για την συνέχεια.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου