Προς το περιεχόμενο

PaulVon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    208
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από PaulVon

  1. Έμενα προσωπικά η συγγραφέας που μου προκαλεί συνεχώς κόλλημα είναι η Virginia Woolf. Η ψυχανάλυση των χαρακτήρων της είναι τουλάχιστον εκπληκτική, όπως επίσης και η τεχνική της πρόζας της. Το "To the Lighthouse" είναι πιθανόν το αγαπημένο μου βιβλίο. Επίσης είμαι θαυμαστής του Tolkien,της Donna Tart και του Raymond Chandler. Τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν το πάρα πολύ επιβλητικό Heart of Darkness. Το συνιστώ. Από ποίηση προτιμώ Καβάφη (κυρίως), Καββαδία και Καρυωτάκη από έλληνες. Άπο ξένους William Blake, Charles Baudelaire και TS Elliot. Δεν έχω διαβάσει κανένα του. από που αρχίζω? Don Rossa = Respect. Ο βίος και η πολιτεία του Σκρούτζ Μακντάκ είναι ΈΠΟΣ.
  2. PaulVon

    amy winehouse - ενα νεο αστερι

    Mark Ronson http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Ronson αν και προσωπικά δεν μου κάνει κλικ η Winehouse
  3. το καλλίτερο είναι να την τραβήξεις με χρώματα και να την κάνεις ασπρόμαυρη στο photoshop. έτσι θα μπορείς να ελέγξεις αρκετούς παράγοντες ώστε να βγει μια καλή ασπρόμαυρη που προσεγγίζει αυτές του φιλμ (οι ψηφιακές γενικά δεν τραβούν από την αρχή καλές ασπρόμαυρες). Γενικά τις χρωματικές απόψεις μπορείς να τις αφήσεις για πιο μετά στην επεξεργασία (cyanotype, sepia κλπ).
  4. Βρώμα εφηβείας πολλές βλακώδεις ρίμες κακή διασκευή το παραπάνω χάικου αποτελεί ευγενική χορηγία του γράφοντος
  5. Key1 midi out ---> Key2 midi in και Key2 midi thru ---> Mac midi in
  6. Για άλλη μια φόρα τα έκαναν σαλάτα στις πανελλήνιες. την εννοούν Παράδοση? Τα έθιμα και την λαογραφία? Τα πολιτιστικά στοιχεία που προέρχονται από την προηγούμενη γενιά? Τα ήθη και τους θεσμούς του παρελθόντος? Ότι έκαναν πέρυσι (που έδωσα εγώ) με τον ανθρωπισμό και την φιλανθρωπία (αν είναι δυνατόν να ταυτίζουν τις δύο αυτές έννοιες καθηγητές πανεπιστημίου)το έκαναν και φέτος. ευτυχώς δηλαδή. φαντάσου να έβαζαν κάτι ΕΚΤΟΣ ύλης. Όπως τα "ανθρώπινα δικαιώματα" ή (god forbid) τη "πραγματική αξία του σχολείου και το ρόλο του στην κοινωνία". Θα έβγαιναν μάνες με παιδιά και θα φώναζαν "γιατί να τα ξέρουμε αυτά?"
  7. Ουάου. Δεν ήξερα πως είτε είσαι αριστερός είτε δεξιός είτε....απαθής!!!! ΕΛΕΟΣ Με όρους του 1954 κρίνεις την καλλιτεχνική αξία ανθρώπων που δεν γνωρίζεις. Χμμμμ.... κάτι πιο εξελιγμένο που ίσως να σε αποτρέψει από το να βλέπεις τα πράγματα ασπρόμαυρα (ξέρεις...όπως αυτοί οι...... ακροδεξιοί....) http://politicalcompass.org/ Ο Βάγκνερ ήταν φασίστας. Ήταν επίσης ο σημαντικότερος κλασσικός συνθέτης όλων των εποχών σε ζήτημα επιρροής (προσωπικά προτιμώ άλλους). Το στρατευμένο τραγούδι είναι μια βλακεία και μισή. Αλίμονο αν μπορεί κάποιος να επηρεάσει τις πολιτικές πεποιθήσεις με την μουσική. το μόνο που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης είναι να "παρατηρεί" και να "καταγράφει". από κει και πέρα οι πολιτικοί στα πολιτικά, οι μουσικοί στη μουσική και ο ακάκιος στα μισκο.
  8. όμοίως ;D ;D μάλλον έχει να κάνει με την ηλικία μας τότε ;D πάντως το πρώτο cd που αγόρασα σε κάποια ελαφρώς πιο ώριμη ηλικία ήταν το nightfall in middle-earth των blind guardian και είναι από τα λίγα albums που πάντα με συγκινούν.
  9. Το ableton live είναι το αγαπημένο μου. Όμως σου επιβάλλει μια συγκεκριμένη λογική σκέψης (loop jamming) ή οποία αν και μου αρέσει, θα δυσκολέψει πάρα πολύ όποιον πάει να ηχογραφήσει την μπάντα του.
  10. λας έχω την αίσθηση ότι είναι ινδοευρωπαϊκή λέξη και σημαίνει γη. Από εκέι προέρχεται και το αγγλικό land (βλέπε finland = χώρα των fin) Κανένας φιλόλογος ρε παιδιά? :D
  11. εγώ υποστηρίζω την κοινωνιολογική θεωρία ότι πολιτισμός είναι το αποτέλεσμα κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Από τον πόλεμο, τη παρασκευή του φαγητού και τις στάσεις του σεξ μέχρι την αρχιτεκτονική, την γλυπτική και την ποιήση. Ο παρθενώνας είναι πολιτιστικό στοιχείο όπως και το blitzkrieg. Οι πυραμίδες είναι πολιτισμός όπως και τα μεσοποταμιακά βασανιστήρια. Μια θεωρία για έναν αντικειμενικά ανώτερο πολιτισμό δεν νομίζω ότι θα είχε οποιαδήποτε εγκυρότητα.
  12. Δεν ξέρω αν είναι πραγματική απορία που θέτεις ή όχι αλλά εχώ την αίσθηση ότι είναι ετυμολογικό. "Χώρα του ήλιου" αν δεν κάνω λάθος. αλλα ο λιάκος το έκανε χώρα των Ελ. :D Αν και σχεδόν σε όλα όσα λες συμφωνώ, στο παραπάνω δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω. Και φυλές που λειτουργούν ως κυνηγοί-συλλέκτες έχουν πολιτισμό.
  13. θέλει να γίνει gay? γιατί να θέλει κάποιος? Για να τον χλευάζουν αυτόν και την σεξουαλικότητα του διάφοροι τύποι σε fora? αυτό με τον φρούντ που το διάβασες? στις απόκρυφες θεωρίες του? ναι, είναι μια επιδημία η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ταχύτατα για το καλό της κοινωνίας μας. ::) καλά είπα ότι δεν είναι ο χώρος και ο χρόνος αυτός για τέτοιες συζητήσεις.
  14. Ωραίος ο iratus. Το δεύτερο βίντεο τους iratus περιλαμβάνει prepared piano. Βλέπε thread του toneless (ας ποστάρει κάποιος το λινκ διότι βιάζομαι.....elavd? :D)
  15. Θα σου έλεγα αλλά δεν ξέρω αν είσαι πάνω απο 18 :P :P :P
  16. το ήξερα αλλά thanks για την διευκρίνηση ;D ;D ;D ;D Από το όνομα μου κάνουν για ντιντίδες... Λες να είναι κομμωτές?
  17. Τι είναι ελληνική μουσική? Τι είναι έλληνας? Τι ελλάδα? Να ζει κανείς ή να μη ζει? Γιατί τα ρόδα έχουν αγκάθια? Ποιος τελικά είναι ο κύριος blue?
  18. αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση....είναι εξακριβωμένο. Ναι το διάβασα στην Expresso τις προάλλες, στη στήλη "Έρευνα και Τεχνολογία". ήταν στο ίδιο φύλλο με το cd των deep purple? Γκανγκανκγκαν-γκανγκανγκανγκαν
  19. αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση....είναι εξακριβωμένο.
  20. Πολύ σοβαρό θέμα για τέτοια συζήτηση διότι βγαίνουν όλες οι προκαταλήψεις και των μεν και των δε για τους bi. Όχι, δεν είναι οι περισσότεροι του καλλιτεχνικού bi. ούτε καν gay. αυτά είναι στερεότυπα. Εξαρτάται από τους γονείς και τα παιδιά. Επιστημονικά μιλώντας καμμία θεωρία σεξουαλικότητας δεν υποστηρίζει ότι κάποιος μπορεί να "γίνει" ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος απο κάποια εξωσχολική δραστηριότητα. Αλίμονο σε όποιον υποστηρίξει σοβαρά αυτό το επιχείρημα. Εγώ κουρεύομαι μόνος μου. Δεν είμαι κομμωτής. Δεν είμαι gay. Αυτοκουρεύομαι μέτρια. Κότσα...το όνομα σου βγαίνει από το κωνσταντίνα?
  21. Οι "τρύπες" είναι λόγια ή λαϊκή? Να διαβάζουν παρτιτούρες ξέρουν? Πληρώνονται στα λάιβ?
  22. σωστός....αλλα μην τα ρίχνεις μόνο στους ακροατές. Και οι μουσικοί κάθονται (βλέπε Πάρανοιντ και Σμοκονδεγουότερ).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου