Προς το περιεχόμενο

Thanoszin

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    466
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Thanoszin

  1. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Ενα δειγμα με τα πεταλια που προσπαθω να φτιαξω gilmoyr sound. Για το παιξιμο ξερω οτι δεν παταω αρκετα ,και πολλα χασιματα.20210518_231231.mp3
  2. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Εχεις δικιο
  3. Thanoszin

    Oddball guitar build!

    Νασο 6,35 ειναι,και ο αξονας ειναι 3 mm.
  4. Thanoszin

    Oddball guitar build!

    Το ρουτερ ειναι στερεωμενο σε ενα πλαισιο ωστε να βγαινει καθε φορα που θελω να κανω ρυθμιση. Υπαρχει και αυτο το ρουτερ που μπορεις να ρυθμισεις (πανω-κατω)με το λεβιε.
  5. Thanoszin

    Oddball guitar build!

    Δεν εχω αγορασει router table,απλα εβαλα μια ταβλα πανω στο παγκο εργασειας (σαν αυτο που εχεις και εσυ) και εβαλα το ρουτερ απο κατω.
  6. Thanoszin

    Oddball guitar build!

    Κανω απο τωρα τα templates για εχω κατι να κανω οταν βγω στη συνταξη χε χε
  7. Thanoszin

    Oddball guitar build!

    Κοιτα συμπτωση, απ' τον ιδιο το πηρα και εγω. Η μονη χρηση που εχω κανει μεχρι τωρα ειναι αντιγραφη template σε mdf χωρις να χρειαστει να κοψω πρωτα το περιγραμμα.
  8. Thanoszin

    Oddball guitar build!

    Μπραβο μπραβο...Κουκλα. Το binding στην ταστιερα πως το εφαγες με λιμα?
  9. Ωραια δουλεια,ωραιος ηχος.Μπραβο Αργυρη. Αν και εγω θα ηθελα να ακουσω απο αυτη την κιθαρα κατι τετειο.
  10. Το WD 40 εχει λαδι για λιπανση και δεν κανει για αυτη τη δουλεια.Ψαξε σε καταστημα ηλεκτρονικων για contact spray (contact cleaner) και καθαρισε ολα τα pots σε πρωτη φαση.
  11. Thanoszin

    Oddball guitar build!

    Εχω την εντυπωση πως η συγκεκριμενη κολλα θελει θερμοπρεσα.(Απο συζητηση που εκανα με φιλο μαργκο). Βαλε Titebond 2,η Titebond 3 αν θελεις περισσοτερο χρονο συγκολλησης,
  12. Βαλε μια πιστωτικη καρτα καθετα πανω απο τα τρια πρωτα ταστα.Αν η καρτα κανει τραμπαλα μεταξυ 1ο και 3ο ταστο τοτε υπαρχει θεμα με το 2ο ταστο,δηλ.ειναι πιο ψηλα απο τα αλλα δυο. Και στις δυο περιπτωσεις(nut η ταστο),πας σε Μαστορα. Αφου δεν λυθηκε το προβλημα μετα τη συμβουλη το Superfunk.
  13. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Σε ευχαριστω Νασο. Απο stewmac αρχικα ηθελα μονο υλικο για το pickguard,αλλα μιας και πληρωσα μεταφορικα εβαλα και τα pots,nuts,και διαφορα μικροεργαλεια. Μπορει να εχει αποθηκες στην Ευρωπη,η να εχει κανει καποια συμφωνια με μεταφωρικες. Το δεμα το ελαβα απο Σουηδια.
  14. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Ευχαριστω Νικο. Απο διαφορα φορουμ που διαβασα σχετικα με το corian οι γνωμες ηταν φιφτι φιφτι. Στο σεταρισμα που κανω τωρα,οι ανοιχτες χορδες ειναι καμπανα.Η επεξεργασια (κοψιμο λιμαρισμα) ειναι βουτυρο.
  15. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Για το λιμαρισμα του nut βαζω πανω στην ταστιερα ενα φιλερακι 1,5 χιλ παχος ωστε να μην μου ξεφυγει το βαθος. Μετα λιμαρω την γωνια με πολυ προσοχη.Το 1,5 χιλ με το φιλερ που λιμαρω τις εγκοπες ειναι ο μπουσουλας γιατι μετα λιμαρω τις εγκοπες λιγο λιγο ωστε πατωντας την χορδη στο 3ο ταστο να εχω μια αποσταση στο 1ο ταστο 0,20 χιλ. Προσωπικα μου αρεσει η αποσταση στο 1ο ταστο να ειναι 0,10 χιλ. για χαμηλοτερο action. Οι μετρησεις αυτες ειναι απο διαφορες κιθαρες,και δεν αποτελουν κανονα.
  16. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    OK,τελικα πηγα στην κατασκευη corian αντιγραφοντας το Tusq προσθετοντας 1 mm στο υψος. Επεται nut slotting.
  17. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Για nut ειχα παρει το TUSQ αλλα δεν μου βγηκε γιατι εσκαψα το καναλι λιγο πιο βαθεια. Οποτε παω για κατασκευη nut. Θελω τη γνωμη σας, Α) να παω σε ενα μπρουτζινο, Β) να φτιαξω απο corian ,Γ) να παρω bone nut.?
  18. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Μαγνητες εβαλα τους εξεις,Bridge SD SSL5,Midle SD SSL1 Rw/Rp αντι για (CS 69), Neck SD SSL1 αντι για (CS Fat 50s). Tremolo Wilkinson,και tuners vintage Wilkinson 14:1.
  19. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Μετα το τελικο φινιρισμα στο pickguard,εβαλα χαλκοταινια για το shielding. Μαζι με τα pots μπηκε και ο διακοπτης (gilmour).
  20. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Για pickguard ηθελα να βαλω μαυρο,στα 2,1 mm παχος. Σε μονοχρωμο εβρισκα μονο στο 1,5 mm παχος (1 play). Οσα 3play βρηκα ηταν (μαυρο/ασπρο/μαυρο) οποτε παρηγγειλα απο stewmac μαζι με αλλα καλουδια,φτανοντας τα 60 ευρω. Αφου μου επιασαν το ενα κωλ...ρι για τα μεταφορικα, περιμενα και το τελωνειο να μου πιασουν και το αλλο. Χθες ελαβα μια ειδοποιηση απο ελτα να παραλαβω ενα δεμα με Σουηδικο tracking number.Τελικα ηταν το δεμα απο stewmac μεσω Σουηδιας tax free. Και μερικες φωτο απο την κατασκευη του pickguard.
  21. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Νασο,λουστρο εριξα μονο στην ταστιερα και το χεντστοκ. Εχω δοκιμασει και το αναποδο (πρωτα ταστα και μετα λουστρο) και δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα γιατι επρεπε να χαραξω μετα τα ταστα με κοπιδι,χωρια το βερνικι που επρεπε να βγαλω απο τα ταστα.
  22. Thanoszin

    Gilmour Black Strat DIY

    Το τελειωμα στα ταστα δεν το εκανα με λιμα 45 μοιρων αλλα με τη λιμα για crown leveling ωστε να εχω αυτη τη στρογγυλαδα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου