Προς το περιεχόμενο

dither

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    358
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από dither

  1. Εξαρτάται τι θέλεις να γράψεις. Αν θέλεις να γράψεις κάποιο μουσικό όργανο ξέχνατο, είναι τελείως λάθος πεοσέγγιση. Οι συχνότητες από χαμηλομεσαίες έως χαμηλές θα περνάνε μέσα από τις κουρτίνες σαν να μην υπάρχουν. Γενικά οι κουρτίνες και οι μοκέτες στο πάτωμα είναι ο χειρότερος τρόπος μείωσης της αντήχησης γιατί απορροφούν μόνο υψηλές συχνότητες. Βασικός κατασκευαστικός νόμος για ένα σωστό δωμάτιο είναι η ισόποση ηχοαπορρόφηση σε όλες τις συχνότητες . Δεν είναι σωστό ένα δωμάτιο να έχει πχ 0.30 δευτερόλεπτα αντήχηση στα 8.000 Hz και 0.55 δευτερόλεπτα στα 250 Hz … Για φωνές … τεσπα το παραβλέπω (αλλά πάντως και σε αυτό διαφωνώ)
  2. Και πολύ καλά θα κάνεις , :wink: να και κάπου που συμφωνούμε … (απορώ όμως γιατί με έπρηξες με τα Genelec στα προηγούμενα threads)
  3. Φίλε spirou αν ήταν να νευριάζω με το καθένα που έχει διαφορετική άποψη σε θέματα ηχοληψίας, μάματα… Αφού ως γνωστόν είναι τυπικό γνώρισμα του Έλληνα που έχει αγοράσει μια κάρτα ήχου ,δύο ηχεία και γράφει σε ένα σπασμένο cubase να έχει και άποψη περί παντός επιστητού και να δίνει και διαλέξεις ηχοληψίας… ( δε λέω ότι εσύ είσαι αυτός … αλλά υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) Ο λόγος που είχα πιο μειλίχιο ύφος είναι γιατί από αυτά που έγραψες κατάλαβα ότι είσαι ερασιτέχνης και δεν θέλω να έχω αντιδικίες με ανθρώπους απλά αγαπάνε τη μουσική και αγοράζουν κάποιο στουντιακό εξοπλισμό για να κάνουν το κέφι τους. Αν ήσουν ηχολήπτης και επέμενες στο ότι τα Genelec είναι το τάδε σε σχέση με τα Event , θα μιλάγαμε σε άλλο ύφος και θα σου ζητούσα περισσότερες εξηγήσεις για να στηρίξεις με επιχειρήματα αυτά που λες. Απ ότι φαίνεται δεν έχεις εργαστεί με Genelec ούτε με Event και δεν γνωρίζεις ότι και αυτά , εκτός από θετικά έχουν και ελαττώματα (όπως άλλωστε όλα τα μέσης κατηγορίας ηχεία) Θεώρησα ότι μάλλον αυτά που γράφεις είναι από απόψεις που έχεις ακούσει από άλλους ηχολήπτες και από ακροάσεις που έχεις κάνει στα καταστήματα που τα πουλάνε… όταν με το καλό αγοράσεις δικά σου 6.5ρια Genelec (γιατί κι εγώ τα θεωρώ μία από τις καταλληλότερες αγορές για ένα καλά εξοπλισμένο budget studio) και τα απομυθοποιήσεις , τα ξαναλέμε …
  4. Όχι εξήγησέ μου ... και σταμάτα να καταναλώνεις τα πράσινα και τα μπλέ ... σε χαλάνε :lol:
  5. Έχε υπόψη σου όμως ότι αν έχεις τετράχορδο τα κουρδίσματα δεν είναι πάντα σταθερά. Αν πχ θελήσεις να παίξεις κάτι σύγχρονο poprockgothnumetal κλπ τουρλουμπούκι σε στυλ Nickelback , Evanescence , Rammstein κλπ (λέμε... άν :D ) θα αναγκαστείς να κάνεις drop κούρδισμα πχ Ρε ,Λα , Ρε Σολ ή Ντο , Λα , Ρε , Σολ για περισσότερο όγκο. Αλλά ακόμα και παλαιότερα κομμάτια χρησιμοποιούν drop Πχ το money των Pink Floyd με τετράχορδο παίζεται drop D
  6. Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις… μήπως κατανάλωσες τίποτα ληγμένα :D
  7. Όχι ακριβώς, σου πρότεινα να ακούσεις πρώτα τα Event και να σιγουρευτείς ότι σου κάνουν, γιατί αν μετά θελήσεις κάτι να αλλάξεις, ΔΕΝ ρυθμίζονται όπως πχ τα M-Audio. - Ναι ,συμφωνώ να μην ενθουσιάζεσαι με τις 8 ίντσες,δεν είναι το σημαντικότερο κριτήριο. - Όχι μια χαρά απόδοση έχουν κι αυτά. - ¶κου και κρίνε. Εσύ θα τα ακούς κάθε μέρα τα ηχεία που θα επιλέξεις ,άρα η δική σου γνώμη μετράει… Whatever you do … μην πάρεις "monitors" (σε εισαγωγικά) Behringer …
  8. Γιατί με τα Yamaha που ανέφερα δούλευα από 87 και μέχρι το 94 και όπως αντιλαμβάνεσαι δεν ήταν το μοντέλο που ήθελες ... ήταν τα NS10M (χμμ με αυτά άκουγε μουσική και ο Κολοκοτρώνης αν δεν κάνω λάθος ... ή ήταν τα auratones ?). Tα Mackie που δούλευα ήταν τα HR 824 ....,¶ρα γι αυτό δεν σου απάντησα... (από καινούρια ηχεία yamaha έχω ακούσει μόνο το MSP10 Studio δίπλα δίπλα στα HR 824 και μου άρεσαν αρκετά) Τελικά εσύ πήρες τα 624 ?
  9. Εφόσον μπορείς και μιξάρεις χωρίς δυσκολία και οι μίξεις σου «μεταφράζονται» σωστά σε άλλα ηχεία έχεις πετύχει αυτό που επιδιώκουμε σε μια αγορά ηχείων monitors.¶ρα είσαι ok. Ενδεχομένως ένα καλύτερο ηχείο να σε διευκολύνει ακόμη περισσότερο. Σε σύγκριση με τα Event πχ είναι πιο ισορροπημένα όσον αφορά τις ψηλές συχνότητες. Όμως τα υλικά των Μ1 είναι μέτρια και δεν επιτρέπουν κατασκευαστικά να υλοποιηθεί ένα καλό ηχείο. Ήδη θεωρώ ότι οι σχεδιαστές έχουν κάνει θαύματα με τα υλικά που διέθεταν για να παραχθεί αυτό το οικονομικό ηχείο. (Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πρώτο Μ1 ήταν επανάσταση στο σχεδιασμό οικονομικών monitors) Τα Event ακούγονται πιο διαυγή - έχουν σαφώς καλύτερο tweeter - (παρόλο που όπως ανέφερα πιο πριν για τα δικά μου αυτιά θέλει χαμήλωμα μερικά dB) και επίσης λόγο καλύτερου Woofer είναι πιο ισορροπημένα από χαμηλομεσαίες έως το crossover point σε σχέση με τα Alesis που είναι λίγο ασαφή εκεί. Τέλος τα Alesis ακούγονται να έχουν πιο πολύ bottom end αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει πραγματικά γιατί μάλλον μπερδεύει τη σύγκριση το εμφατικό tweeter των Event.Για να το πώ πιο παραστατικά, τα Alesis σε σχέση με τα Event είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο με βρώμικα τζάμια. Ενώ τα Event είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο με πεντακάθαρο παρμπρίζ αλλά να σε τυφλώνει ο ήλιος.
  10. Κατ’ αρχάς χαλάρωσε. Όπως είπες κι εσύ το θέμα των ηχείων είναι υποκειμενικό. Δεύτερον , παρόλο ότι είμαι modulator δεν διατείνομαι ότι έχω το αλάθητο , τη γνώμη μου λέω κι εγώ όπως όλος ο κόσμος … Αν έχεις επιχειρήματα τεχνικά για να αντικρούσεις αυτό που γράφω σχετικά με τα Event έλα να το συζητήσουμε. Αλλά θέλω πραγματικά επιχειρήματα και όχι στερεότυπα. Δεν θεοποίησα καμία προσωπική επιλογή μου , αντίθετα προσπαθώ να συμβάλω με την εμπειρία μου στην απομυθοποίηση των στερεότυπων που επικρατούν σε αυτή τη χώρα. Προσωπικά δεν έχω κάτι να κερδίσω διαφημίζοντας τα Event γιατί … - Δεν έχω δικά μου Event - Δεν πρόκειται να αγοράσω τα 6.5ρια γιατί αν διάβασες καλά τα θεωρώ εμφατικά στις ψιλές. - Όπου έχω εργαστεί τα τελευταία χρόνια έχω χρησιμοποιήσει Yamaha ,Alesis ,Dynaudio , Westlake ,Genelec , Mackie αλλά ποτέ Event … ¶ρα μπορείς να είσαι βέβαιος ότι οι απόψεις μου ακόμα και αν είναι υποκειμενικές είναι ανεπηρέαστες από συναισθηματικούς ή οικονομικούς παράγοντες. Η απόψεις μου για οποιοδήποτε ηχείο δεν είναι σαν κάτι τύπους που πήγαν μια βόλτα στο KEM και ξαφνικά απόκτησαν άποψη για τα 1030. Έχω στήσει δίπλα δίπλα διάφορα ηχεία (ακόμα και τελείως άσχετα μεταξύ τους) και ότι άποψη διαμορφώνω είναι κατόπιν έρευνας και προσεκτικής ακρόασης έστω και υποκειμενικής. Τα συγκεκριμένα Event για τα οποία έγινε ο λόγος τα είχε πολύ στενός μου φίλος και πέρασαν και αυτά το τεστ που είπα. Τα Genelec και συγκεκριμένα τα 1030 (6.5) δεν τα θεωρώ κάτι το ιδιαίτερα εξαιρετικό, για να τα χαρακτηρίσω «true audiophile» όπως χαρακτήρισες εσύ. Απλά είναι πολύ καλά ηχεία και τίποτε πάρα πάνω .Και αν τα δούμε σαν εργαλεία της δουλείας μας έχουν καθιερωθεί γιατί από αυτό το επίπεδο ηχείου και πάνω κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να παιδεύεσαι. Σε καμία περίπτωση δεν θα τα χαρακτήριζα κλάσεις ανώτερα από τα events (ακόμα και τα φτηνά). Συγκεκριμένα στις 6.5 ίντσες τα Event , Mackie , Genelec βρίσκονται πάρα πολύ κοντά. Επίσης μη κρίνεις από τη τιμή τα ηχεία. Ο καλός ήχος είναι καθαρά συνάρτηση σωστής επιλογής υλικών και σωστού σχεδιασμού που αξιοποιεί τα θετικά στοιχεία του υλικού.
  11. Ηχητικά , όσον αφορά την λεπτομέρεια , διαύγεια , και σωστή απόδοση των transients θα έλεγα ότι τα Event είναι καλύτερα. Ουσιαστικά είναι ένα ηχείο πολύ κοντά σε επίπεδο Genelec. Αλλά έχουν ένα πρόβλημα (το οποίο εμένα και μερικούς συναδέλφους που τα έχουν ακούσει μας ενοχλεί) Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του tweeter και woofer. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι “tuned” σε ιδανικές ρυθμίσεις … όμως μένα δεν μου ακούγονται ισορροπημένα και θα προτιμούσα το tweeter να ήταν μερικά dB πιο χαμηλά. Τα M-Audio είναι σύγχρονη πρόταση και έχουν πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων ανάλογα με τα γούστα του καθενός αλλά σαν ηχεία είναι κατώτερα των Event. Θα συνιστούσα λοιπόν να πας να ακούσεις προσεκτικά για τουλάχιστο ένα δεκάλεπτο τα Events και αν δεν σε ενοχλήσουν πάρε αυτά, αν σε κουράσουν τότε έχε υπόψη σου ότι θα ακούς πολλές ώρες μέσα από αυτά … (Ένας φίλος μου τα πούλησε γι αυτό ακριβώς το λόγο) Σχετικά με τις χαμηλές συχνότητες κλπ … Σαφώς τα 8ιντσα κατεβαίνουν πιο χαμηλά ,αλλα αυτό που χρειάζεσαι στην ουσία είναι ένα καλό ηχείο για να σε διευκολύνει στις μίξεις σου. Όλα τα ηχεία πάνω από 6.5 ίντσες είναι ικανοποιητικά στις χαμηλές.
  12. Δεν εννοεί monitors για control room αλλά stage monitors με τα aux sends σε κατάσταση pre fader. Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύνδεσης και αυτό που θα επιλέξεις μπορεί να εξαρτηθεί από τον τρόπο που ηχογραφείς θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τις εξόδους Control Room για τις δυνατότητες άμεσης δρομολόγησης άλλων πηγών που παρέχουν όπως CD, κασετόφωνο κλπ και για την δυνατότητα έντασης με ποτενσιόμετρο το οποίο δεν επηρεάζει την ένταση του main bus που μπορεί να χρησιμοποιείς για ηχογράφηση.
  13. dither

    monitors

    Έχεις δίκιο , εκ παραδρομής διπλασίασα τη τιμή για τα Alesis όπως κάνουμε με τα Genelec κλπ που πωλούνται με το κομμάτι , αλλά στα Alesis όντως η τιμή 339 ευρώ και είναι για το ζευγάρι.
  14. Αν οι τοίχοι σου δεν είναι τελείως "γυμνοί" , και έχουν διάφορα αντικείμενα όπως βιβλιοθήκες κλπ, τότε έχουν και αυτά ηχοαπορροφητικές ιδιότητες. Πριν φτιάξεις "Δ" δοκίμασε τη τύχη σου με το "Λ" τοποθετημένο κοντά σε κάποιο τοίχο γεμάτο πράγματα που δεν έχει υψηλές ανακλάσεις. Μπορεί έτσι να γλιτώσεις το Δ. Αν δεν πετύχει , πολύ εύκολα μετά προσθέτεις άλλο ένα φύλλο. Καθαρά για αισθητικούς λόγους μπορείς να ντύσεις τη κατασκευή σου με μοκέτα σαν της φωτογραφίας. Είναι πολύ φτηνή και τη κολλάς με βενζινόκολα.
  15. Αυτό που βλέπεις στη φωτό είναι ένα ξύλο (μάλλον 19 mm) επενδυμένο με μοκέτα και ηχοαπορροφητικό υλικό. Το ξύλο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε … MDF , Νοβοπάν ή Κοντραπλακέ θαλάσσης. Η μάζα και κατεπέκταση το βάρος θα είχε ουσία αν έφτιαχνες ένα κλειστό κουτί απολύτως ηχομονωμένο. Εφόσον φτιάχνεις ένα “Λ” (gobo) η μάζα δεν έχει τόση σημασία. ¶ρα το μόνο όφελος που θα έχεις θα είναι αυτό της γυμναστικής όταν θα το κουβαλάς… Μην τρελαίνεσαι τόσο με τα ξύλα γιατί δεν πρόκειται να πετύχεις κανενός είδους ηχομόνωση. Μιλάμε για ηχοαπορρόφηση και διαχωρισμό της τάξεως των μερικών dB για τέτοιου είδους κατασκευές τύπου Gobo. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τη κατασκευή “Λ” είναι η ηχοαπορροφητική επιφάνεια που θα κολλήσεις πάνω στο ξύλο σου. Εγώ θα επιμείνω και θα σου προτείνω κοντραπλάκέ θαλάσσης είναι τσουχτερό στη τιμή του , αλλά είναι φοβερό υλικό για τη δουλειά που θες. Εφόσον δεν ξέρεις από ξύλα , σε ενημερώνω ότι το κοντραπλακέ θαλάσσης δεν είναι το τυπικό λεπτό φυλλαράκι κοντραπλακέ που μπορεί να έχεις δει σε διάφορα ξυλουργεία … Είναι σάντουιτς πολλών φύλων κολλημένων και μπορεί να έχει πάχος όσο και το MDF ή το Νοβοπάν. Είναι πολύ ανθεκτικό , δεν λυγίζει , και επειδή είναι σάντουιτς έχει καλές ακουστικές ιδιότητες παρόλο που δεν έχει υψηλή μάζα. Σχετικά με τα προαναφερθέντα ξύλα … Το νοβοπάν είναι το φτηνότερο αλλά δεν το συνιστώ γιατί σκεβρώνει , ξεφλουδίζει , λυγίζει ,δεν είναι λείο και είναι και βαρύ. Το MDF έχει τις καλύτερες ακουστικές ιδιότητες γιατί έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα. ¶ρα είναι και πολύ βαρύ. Χρησιμοποιείται πολύ στη κατασκευή ηχείων. Σε διαμέτρημα 19 mm δεν λυγίζει εύκολα αλλά θέλεις γερανό για να το κουβαλάς. Δεν το συνιστώ για κατασκευή Gobo , μόνο για κατασκευή ηχομονωμένου κουτιού που ΔΕΝ θα μετακινείται. Ότι υλικό και να διαλέξεις θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι αφού είναι “Λ” η πλάτη σου θα είναι σε κάποιο τοίχο και θα δέχεσαι ανακλάσεις από το τοίχο. Συνιστώ να τοποθετήσεις ηχοαπορροφητικό υλικό στο τοίχο στη θέση που θα κοιτάει το άνοιγμα του “Λ” για να μην έχεις προβλήματα ανακλάσεων.
  16. Ας μιλήσουμε λίγο για ξύλα ... Μήπως μπερδεύεις το νοβοπάν με το MDF ? Γιατί το νοβοπάν (αν δεν έχει καπλαμά ή μελαμίνη) είναι χάλια οπτικά και ξεφλουδίζει κιόλας στις άκρες. Επίσης αν είσαι ψηλός και η κατασκευή φτάσει τα 2+ μέτρα το "Λ" δεν θα είναι σταθερό και θα λυγίζουν τα δύο φύλα. ( για να μην λυγίζουν με νοβοπάν θα χρειαστείς σκελετό από δοκαράκι για να το κρατάει ίσιο) Το κόντρα πλακέ θαλάσσης οπτικά είναι σαφώς καλύτερο από το σκέτο νοβοπάν. Υπάρχει και το MDF που είναι ακόμα πιο ωραίο όταν βαφτεί γιατί είναι λείο. Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι έχει μεγαλύτερη μάζα (άρα καλύτερος διαχωρισμός) αλλά είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΒΑΡΥ για μια τέτοια κατασκευή , εκεί πρέπει να είσαι ο Hulk Hogan.
  17. Χμμμ....Δεν μου φαίνεται και πολύ καλή ιδέα … Αφού δεν έχεις πρόβλημα να ενοχλείς ή να σε ενοχλούν, (στον Όλυμπο μένεις ? 8O ) τότε συνιστώ το σύστημα που πρότεινε ο φίλος dienekes που είναι δοκιμασμένο σε πολλές εφαρμογές. Φτιάξε ένα "Π" ή ένα "Λ" σε ύψος περίπου 20 – 30 εκατοστά πιο πάνω από το ύψος σου και τοποθέτησε από τη μέσα πλευρά ηχοαπορροφητικό υλικό (sonex , ricofon κλπ). Θα πρέπει να το φτιάξεις σπαστό 2 ή 3 κομμάτια ώστε να διπλώνει (από την ανάποδη που δεν θα έχει ηχοαπορροφητικό υλικό) σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο για να μπορείς να το ακουμπάς σε ένα τοίχο όταν δεν ηχογραφείς. Έτσι θα έχεις και το πλεονέκτημα της διπλής χρήσης του ως ηχοαπορροφητική επιφάνεια για ένα τοίχο. Για ξύλα δεν συνιστώ νοβοπάν γιατί αν δεν είσαι ο Πύρος Δήμας , υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να μας βρίζεις όταν θα το μετακινείς. Θα πρότεινα κόντρα πλακέ θαλάσσης.
  18. Και παθαίνεις ασφυξία σε 20 λεπτά ... εκτός αν έχεις μπουκάλες οξυγόνου. :lol: Λοιπόν , για να πετύχουμε ηχομόνωση πρέπει η κατασκευή μας να είναι "airtight" άρα δεν θα επιτρέπει τον αέρα να εισέρχεται … Οι αντίστοιχες κατασκευές του εμπορίου έχουν ειδικές κατασκευές που λειτουργούν σαν σιγαστήρες από τις οποίες εισέχεται /εξέρχεται ο αέρας στο booth υποβοηθούμενος από μικρό αθόρυβο fan. ¶ρα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι θα χρειαστεί να κατασκευάσεις και κάτι τέτοιο. Για ένα τέτοιο κατασκεύασμα έχω φτιάξει κάποια σχέδια όποιος τα θέλει μπορώ να του τα στείλω. Υπάρχουν δυο είδη κατασκευών: αυτές με μονό τοίχο που δεν προσφέρουν πολύ υψηλή ηχομόνωση και αυτές με διπλό τοίχο που έχουν καλή ηχομόνωση ακόμα και για δυνατά μουσικά όργανα αλλά έχουν το μειονέκτημα του υψηλού βάρους. (ένα τέτοιο κουτί για να προσφέρει σοβαρή ηχομόνωση ζυγίζει γύρω στα 600 κιλά) Η μέθοδος που πρότεινε ο φίλος dienekes είναι μία ενδιάμεση λύση και υπάρχει και αυτή σε διάφορες υλοποιήσεις στο εμπόριο. Δεν προσφέρει ηχομόνωση αλλά λειτουργεί σαν "Gobo" (go between) για να μειώσει κατά μερικά dB τον ήχο μέσα και έξω από αυτό. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ηχογραφήσεις μίας μπάντας όταν όλοι γράφουν ταυτόχρονα. Χρήσιμα links: http://www.isolationbooths.com/ http://www.studiobooth.com/ http://www.vocalbooth.com/ http://www.whisperroom.com/
  19. Κοίτα , σου κολλάω γιατί το παίζεις ξερόλας και δεν έχεις ίχνος σεβασμού. Όλα ξεκίνησαν από την φράση σου : Αν τη μάζευες πίσω και παραδεχόσουν ότι ήσουν υπερβολικός θα είχε λήξει εκεί, αλλά αντίθετα προσπάθησες να βγεις και από πάνω. Δεν έχω κάνα όραμα να σε μάθω ηχοληψία με το ζόρι ... έχεις δικαίωμα να έχεις τις απόψεις σου ακόμα και αν είναι σωστές ή λάθος. Όμως, με έχεις δει πουθενά εμένα να γράφω για τους μ@λ@κ@ς τους κιθαρίστες ? Αν το είχα κάνει θα είχες και εσύ το δικαίωμα να γράφεις ότι σου γουστάρει. Αφού όμως εμείς είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας οφείλεις να είσαι κι εσύ. (ειδικά όταν η άποψη σου είναι αντικειμενικά λάθος)
  20. Υποτίμησης σε τι ? Φίλε μου , μάλλον δεν θες να καταλάβεις αυτά που σου έγραψα. Οι ερασιτέχνες ηχολήπτες υπάρχουν γιατί εσείς τους ταΐζετε … Σου ξανάλεω για τελευταία φορά ότι ακόμα και με ερασιτέχνη ηχολήπτη άμα ξέρεις να παίζεις (για τους μουσικούς) και άμα έχεις φωνή (για τραγουδιστές) θα ακουστείς καλά. Αν δεν είσαι καλός, όλα θα σου φταίνε , τα μικρόφωνα θα σφυρίζουν , τα μόνιτορ δεν θα ακούγονται, ο ηχολήπτης θα είναι μαλάκας, το κοινό ηλίθιο κλπ κλπ κλπ. Δεν προσπαθώ και δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω για τίποτα. Ασχολούμαι με τη μουσική ως μουσικός από το 82 και ως ηχολήπτης από το 87 , αυτά που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια τα μοιράζομαι με όσους θέλουν να τα ακούσουν. Επίσης κι εγώ μαθαίνω από τη μεριά μου από την εμπειρία άλλων εδω μέσα (πχ superfunk) σε θέματα που είναι ειδικοί. Εσύ ότι δεν θες να ακούσεις απλά αγνόησέ το.
  21. Τώρα αν σου πω τη γνώμη μου γι αυτό το μηχάνημα θα κρασάρει ο Apache και θα πούνε ότι εγώ ήμουν ο haker του νοιζ. ¶στο να πάει στην ευχή, πες ότι κέρασες τη παρέα σου τα εισιτήρια στο Village και είδατε μια μάπα ταινία… Εξάλλου κάπου θα φανεί χρήσιμο …όλο και κάποιο έπιπλο θα έχετε στο σπίτι με κοντά πόδια να το βάλεις από κάτω να μη κουνάει ... :lol:
  22. Από ηχεία είσαι μια χαρά. Το ίδιο ισχύει και για το μικρόφωνό σου το οποίο είναι κάτι που θα σου μείνει γιατί είναι κατάλληλο για πολλές χρήσεις. Όχι δεν θα χρειαστείς προενίσχυση (τουλάχιστο γι αρχή) γιατί θα χρησιμοποιείς το προενισχυτή της κονσόλας σου. Σχετικά με την κάρτα ήχου σου θεωρώ ότι ενώ μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με μερικούς συμβιβασμούς δεν είναι και ότι καλύτερο … Θα σου συνιστούσα την M-Audio Audiophile 192 που είναι ιδανική για home studio.
  23. Είναι εφικτό να βγει καλός ήχος με πολλές μπάντες ακόμα και με τα απολύτως ελάχιστα μηχανήματα ,αλλά χρειάζεται προετοιμασία , πειθαρχεία, γνώση από τη μεριά των μουσικών και πρόβα , κάτι που δεν συνηθίζεται σε ερασιτεχνικά groups γιατί κανένας δεν πληρώνει τον ηχολήπτη να κάνει δοκιμές από την προηγούμενη ή έστω νωρίτερα και όταν πάνε να παίξουν δεν τηρούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί γιατί δεν έχουν ιδέα από ήχο και περιμένουν από τον ηχολήπτη να κάνει τα μαγικά του. Φίλε μου σε αυτές τις περιπτώσεις ότι πληρώσεις παίρνεις … Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι ηχολήπτες και ζούνε από τα live ενώ είναι ερασιτέχνες όπως είπες οφείλεται στο γεγονός ότι συνήθως οι διάφορες ερασιτεχνικές μπάντες δεν είναι διατεθειμένες να πληρώσουν το κόστος ενός σοβαρού επαγγελματία , αλλά έχουν την απαίτηση να κάνουν τη δουλειά τους τσάμπα. (Αν περιμένεις να αγοράσεις ηλεκτρικό σίδερο με 10 ευρώ και τελικά δεν βρίσκεις τίποτα και επιλέγεις κινέζικο, μην παραπονιέσαι μετά όταν σου σκάει στα μούτρα ή παθαίνεις ηλεκτροπληξία.) Α , μιας και είπαμε για ηλεκτροπληξία , όποιος μπλέκει με ερασιτέχνες (μαγαζάτορες και ηχολήπτες που δεν σέβονται το μουσικό) διατρέχει και αυτό το κίνδυνο στα live. Τώρα σχετικά με τον ήχο ... ακόμα και αν υπάρχουν ερασιτέχνες ηχολήπτες που χαλάνε τη πιάτσα , επιμένω ότι αν η μπάντα σου ακούγεται καλά χωρίς μικρόφωνα , θα ακουστεί καλά και με μικρόφωνα …
  24. ¶σχετο αλλα με αναγκάζεις να υποστηρίξω τους συναδέλφους με αυτά που γράφεις.Σε συναυλίες που παίζουνε σερί 10 μπάντες ο τελευταίος που φταίει για το κακό ήχο είναι ο ηχολήπτης ... πριν βγάλουμε μαλάκα τον ηχολήπτη, καλό θα είναι να τσεκάρουμε τη παρακάτω λίστα. Η κυριότερες αιτίες για το κακό ήχο σε live είναι : 1) ¶σχετοι μουσικοί , που δεν έχουν ιδέα της έννοιας δυναμική στο παίξιμο και περιμένουν να τους φτιάξει τη δυναμική ο ηχολήπτης με τα faders. 2) Φτηνά ή ανεπαρκή μηχανήματα γιατί οι μπάντες έχουν βάλει ρεφενέ για να παίξουν σε κάνα σχολείο και τα λεφτά δεν φτάνουν για κάτι αξιοπρεπές. Έτσι υπάρχουν ελλείψεις σε μικρόφωνα , stage monitors κλπ 3) Ενισχυτές κιθάρας που δεν ακούγονται και περιμένουν από τον ηχολήπτη ως δια μαγείας να τους βγάλει ήχο. 4) Τύμπανα που φοράνε τα ίδια δέρματα από τότε που αγοράστηκαν και κουρδίστηκαν πριν πέντε μήνες από το κολλητό που «ξέρει». 5) Πρόβα ? Soundcheck ? Τι είναι αυτά ? ¶γνωστες λέξεις. Έχουν την απαίτηση δηλαδή να περάσουν 10 μπάντες και ο ηχολήπτης να βγάλει καλό ήχου και στους δέκα ρυθμίζοντας τα πάντα ακούγοντας το πρώτο τραγούδι του κάθε συγκροτήματος ? Σοβαρές μπάντες που έχουν δυναμικές και ξέρουν να παίζουν, ακούγονται ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΛΑ, το μόνο που χρειάζεται από τον ηχολήπτη είναι να σηκώσει τα faders... Μιλάω εκ πείρας γιατί έχω κάνει πολλά live με σοβαρούς αλλά και ασόβαρους γιατί είχα εταιρία με ηχητικά .Επίσης τυγχάνει να είμαι και ο ίδιος μουσικός , άρα ξέρω από πού βρωμάει το ψάρι όταν κάτι δεν πάει καλά σε live
  25. Εγώ θα πρότεινα στο φίλο σου να πάρει το κόντραμπασο του και να παει μια βόλτα στο νάκα και να ζητήσει από ένα πωλήτη να του βάλει σε μια κονσόλα το sennheiser e602 για να το δοκιμάσει. Εναλλακτικά μπορεί να δει και το AKG D112. Αυτό το έχουν τα περισσότερα studios και μπορεί να το τεστάρει εκτενώς σε κάποιο προβάδικο. Αν του αρέσει το e602 μπορώ να του συστήσω studio που έχει ένα να το δοκιμάσει εκτενώς. (υπόψη … και τα δυο μικρόφωνα που πρότεινα είναι δυναμικά) Συνδεσμολογία ανεξαρτήτως επιλογής μικροφώνου A ο ενισχυτής δεν έχει send/return Η συνδεσμολογία που προτείνεται για να μπορεί να ελέγχει τη στάθμη του μικροφώνου (αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο αν όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά) είναι η εξής. Το μικρόφωνο θα το έχει συνδέσει σε μια μικρή κονσολίτσα πχ 2-4 καναλιών. Στο κανάλι 1 θα έχει ενώσει το μικρόφωνο (όποιο τελικά διαλέξει). Στο insert του καναλιού 1 θα παρεμβάλει ένα volume pedal για να ελέγχει τη στάθμη. Την έξοδο του κοντραμπάσου θα την ενώσει σε ένα DI box και το DI στην είσοδο 2 του μείκτη. Την έξοδο του μείκτη στην είσοδο του ενισχυτή. B ο ενισχυτής έχει send/return Στο κανάλι 1 θα έχει ενώσει το μικρόφωνο (όποιο τελικά διαλέξει). Στο insert του καναλιού 1 θα παρεμβάλει ένα volume pedal για να ελέγχει τη στάθμη. Την έξοδο του send από τον ενισχυτή θα την ενώσει στο κανάλι 2 της κονσόλας. Την έξοδο της κονσόλας θα την ενώσει στο return του ενισχυτή. Το κόντραμπάσο θα το ενώσει με καρφί κανονικά στην είσοδο του ενισχυτή.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου