Προς το περιεχόμενο

manosko

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    177
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από manosko

  1. Επίσης, για το θέμα της ενσωματωμένης προσομοίωσης καμπίνας, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορες προτάσεις για μόντες με τις οποίες κάποιος που κατέχει από κολλητήρι μπορεί να παρακάμψει την προσομοίωση ή και να προσθέσει διακόπτη για να την ενεργοποιεί-απενεργοποιεί. Επιχείρησα να το κάνω στο American και το πέτυχα εν μέρει, καθώς παράκαμψα μεν την προσομοίωση αλλά χάλασα κατά λάθος το συγκεκριμένο σημείο της πλακέτας με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την ξανασυνδέσω. Τώρα, το αν παρατηρώ ηχητικές διαφορές ανάμεσα στο πριν και το μετά, δύσκολο να το πω καθώς δεν μπορώ να την επαναφέρω ... αλλά το πετάλι σε ενισχυτή ή με ηλεκτρονική προσομοίωση καμπίνας μια χαρά ήχο έχει.
  2. Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει το California Sound, για τα καθαρά μου με αρκετά καλά αποτελέσματα. Περισσότερο για φουλ καθαρά στο neck μαγνήτη και για funky ρυθμικά κλπ, όχι edge of breakup καταστάσεις. Δεν το χρησιμοποίησα καθόλου για βρώμικα, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πως ήταν το δυνατό του σημείο (ηχόχρωμα mesa boogie), γιατί δεν το χρειάστηκα εκεί. Κάποια στιγμή το πούλησα λόγω μαζικής αλλαγής του rig (πήρα AMT F1), και καιρό μετά αγόρασα το American για να το χρησιμοποιήσω ως εναλλακτική για την ίδια δουλειά. Μεταξύ των δύο (California - American) για τη συγκεκριμένη χρήση μπορώ να πω ότι το California με είχε βολέψει περισσότερο.
  3. Εξάρχεια: https://artofnoise.gr/cabinet-corners/
  4. manosko

    βιδες για saddles κοντες

    Αν και το θέμα λύθηκε, για όποιον ψάξει στο μέλλον, υπάρχουν και καταστήματα που ειδικεύονται στις βίδες. Στο παρελθόν είχα βρει στου Ψυρρή ένα (Βιδεμπορική αν θυμάμαι καλά) κάποτε που έψαχνα παρόμοιες κοντές αλλενόβίδες για δακτύλιο τρέμολο. Δεν είχα καταφέρει να βρω ακριβώς το μήκος που ήθελα (το οποίο ήταν απειροελάχιστο) αλλά είχα βρει το πάχος που έψαχνα με ελάχιστα μεγαλύτερο μήκος.
  5. Abba Θεωρούσα ότι ήταν απλώς μια ποπ μπάντα που έκανε επιτυχία στην εποχή της με ξενέρωτα τραγουδάκια (διευκρινίζω ότι δεν τους πέτυχα στα ντουζένια τους είχα εικόνα με βάση ό,τι τύχαινε να ακούω αποσπασματικά από το '85 και μετά, εξάλλου άκουγα hard rock και δεν ενθουσιαζόμουν με άλλα είδη). Συνειδητοποίησα το πόσο απίστευτα πράγματα είχαν γράψει ακούγοντάς τα όλα μαζί στο mama mia ... Έκτοτε, respect ...
  6. Το κομματάκι αυτό είναι κάτι σαν οδηγός στα συγκεκριμένα μπριζάκια υποδοχής usb. Δεδομένου ότι δεν φέρει πάνω του κάποιο συρματάκι ή άλλο στοιχείο που κάνει επαφή, είναι λογικό να λειτουργεί το keyboard. Είχε συμβεί και στο δικό μου (ένα oxygen) το οποίο λειτουργούσε απροβλημάτιστα για αρκετό καιρό, μέχρι που από το βάλε-βγάλε στράβωσαν τα συρματάκια που βρίσκονται εντός της υποδοχής usb, οπότε και τελικά σταμάτησε να δουλεύει η υποδοχή. Σε ό,τι με αφορά το άνοιξα και το έφτιαξα μόνος μου (αγόρασα ένα ανταλλακτικό μπριζάκι υποδοχής από ένα ηλεκτρονικάδικο και έκανα τις κολλήσεις με κολλητήρι) στην πλακέτα, αν και πλέον χρησιμοποιώ κυρίως την έξοδο midi και όχι τη usb. Με λίγα λόγια, για όσο λειτουργεί ακόμα θα δουλεύει σα να μην έσπασε. Λίγη προσοχή όταν βάζεις-βγάζεις το καλώδιο, και αν δημιουργηθεί πρόβλημα, βλέπεις τότε για αντικατάσταση.
  7. Και γω από Ελλάδα ξεκίνησα αλλά για κάποιο λόγο δεν υπήρχαν ecc83s πουθενά και βρήκα στους Σλοβάκους
  8. Απλώς για την πληροφορία μιας και το θέμα του op λύθηκε, από www.jjtubes.eu (Σλοβακία) παρήγγειλα πριν 2 εβδομάδες, μου ήρθαν περίπου 1 εβδομάδα μετά, όλα οκ
  9. Αυτό από Πολωνία https://guitarpartscenter.eu/ Δεν έχω ψωνίσει
  10. Χρήσιμη πληροφορία για το ξεκόλλημα αν και το ψιλοδοκίμασα χωρίς να πειστώ ότι μπορεί να κουνηθεί κάτι. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να έχει κάποιο λαστιχάκι στην επαφή το οποίο με τα χρόνια έχει γίνει λιώμα. Για το service, βλέποντας ... πήρα τηλ. στην Elina και θα τα πάω αύριο. Αν δεν βγει άκρη έχω άλλο τεχνικό υπόψη με καλές συστάσεις από φίλο στουντιά, οπότε θα πάει εκεί.
  11. Πιθανότατα αυτό θα γίνει, ούτως ή άλλως ένα βασικό έλεγχο στις συνδέσεις που φαίνονται ήθελα να κάνω, οπότε ας γίνει εκεί και αυτό. Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Αν κατάλαβα καλά το post σου μιλάς για την ενεργοποίηση του monitor; Αν ναι, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα ... το monitor είναι κανονικά στην πρίζα στην ίδια θέση που ήταν τα τελευταία 15 χρόνια και δεν έχει ήχο. Όταν λέω για άνοιγμα εννοώ το καπάκι στην πίσω μεριά.. Ευχαριστώ πάντως. Ευχαριστώ npap. Το είχα δει και γω αλλά οι γνώσεις μου σε ηλεκτρονικά δεν θα μου επέτρεπαν να επέμβω στο κύκλωμα. Μόνο προφανή προβλήματα στις συνδέσεις καλωδίων ήθελα να κοιτάξω, οπότε το service είναι μονόδρομος ούτως ή άλλως.
  12. Το άλλο που παρατήρησα εντελώς τυχαία, έχοντάς το ξανασυνδέσει αφού δεν έβγαλα άκρη με το άνοιγμα του πάνελ, είναι ότι την ώρα που το έσβησα - και για τα 2 δευτερόλεπτα που κάνει για να σβήσει τελείως το led - το μόνιτορ άρχισε να παίζει (παραμορφωμένα και σιγά μεν αλλά έπαιζε) τη μουσική που είχα στον υπολογιστή εκείνη την ώρα. Όχι ότι έχει κάποια σημασία γιατί θα το πάω σε τεχνικό ούτως ή άλλως, αλλά αν λέει αυτό κάτι για τη φύση της βλάβης θα ήθελα να το ξέρω.
  13. Μπα, τζίφος ... το έβγαλα το woofer, αλλά στο βάθος βρίσκω τοίχο... το μόνιτορ είναι χωρισμένο σε δύο μέρη με ένα κομμάτι mdf ή δεν ξέρω τι ακριβώς να χωρίζει το μπροστά (wofer και tweeter) από το πίσω (ηλεκτρονικά). Επομένως η μπροστινή μεριά δεν δίνει πρόσβαση στην πίσω... Για να πω την αλήθεια δεν έχω πλήρη ορατότητα γιατί υπάρχει ένα είδος άσπρου λεπτού αφρολέξ μέσα. Έχει νόημα να το βγάλω ή θα το μπλέξω χειρότερα και δεν θα ξαναμπαίνει;
  14. Thanks! Θα το δω αυτό με το woofer γιατί πραγματικά το καπάκι είναι ακόμα σαν βιδωμένο... Όσο για τα ριξίματα, όντως, το άλλο είχε ρίξει ο γιος μου όταν ήταν μικρός στο πάτωμα τραβώντας τα καλώδια και δεν μάσησε. Για να δούμε..
  15. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα μου είναι ότι δεν κουνιέται το πάνελ αφού έχω ήδη ξεβιδώσει τις βίδες. Εκτός αν είναι κολλημένο ή αν με τα χρόνια έπιασε μπίχλα (που δεν νομίζω) δεν βγαίνει και το έχω τραβήξει και από το αυτάκι της xlr υποδοχής και από τις τρύπες με το κατσαβίδι και κάνοντας απόπειρα με λεπτή λεπίδα από το πλάι..
  16. Γεια σε όλους. Έχω ένα ζευγάρι VL-X5 από την εποχή που κυκλοφορούσαν ακόμα ... και με έχουν βγάλει μια χαρά μέχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια. Χθες παρατήρησα ότι το ένα από τα δύο δεν έχει καθόλου ήχο και αφού τσέκαρα καλώδια κλπ. κατέληξα στο ότι προφανώς κάτι έχει χαλάσει η ξεκολλήσει. Ασφάλεια τσέκαρα και είναι οκ, εξάλλου το led ανάβει κανονικά. Επίσης δεν ξέρω πόσο καιρό μπορεί να μην δούλευε το monitor γιατί έχω πολύ καιρό να καθίσω για να γράψω μουσική και τα ενεργοποιούσα μόνο για να ακούω streaming, χωρίς να κάθομαι στο γραφείο πάντα από κοντά. Πιθανές αιτίες για εμένα: είτε κάποια πτώση πριν μερικές εβδομάδες από το στήριγμα στο τραπέζι του γραφείου (10 εκατοστά) σε προσπάθεια της συζύγου μου να κάνει και γω δεν ξέρω τι, είτε μια πτώση-επαναφορά ρεύματος με ανοιχτά τα monitors (αλλά δεν θα έπρεπε να έχει κάψει και ασφάλεια;). Σε κάθε περίπτωση, για να αποκλείσω οτιδήποτε προφανές (π.χ. κάποια κόλληση που μπορεί να ξεκόλλησε από την πτώση) επιχείρησα να ανοίξω το πίσω μέρος ξεβιδώνοντας τις γύρω γύρω βίδες, αλλά δεν κουνιέται τίποτα. Οι λοιπές βίδες πλην των γύρω γύρω καταλαβαίνω ότι κρατάνε άλλα πραγματάκια πάνω στο πάνελ (ήδη ξεβιδώνοντας μια-δυο στην απελπισία μου άκουσα κάποια πραγματάκια να πέφτουν μέσα) οπότε δεν μπαίνω στη διαδικασία να βγάλω άλλες. Προς το παρόν η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει κάποιος που έχει ανοίξει ποτέ τα ίδια ή ενδεχομένως και άλλα της tascam (υποθέτω ότι και τα A5 θα έχουν παρόμοια κατασκευή) και μπορεί να μου πει πώς ακριβώς ανοίγει το καπάκι. Αφού δω για προφανή θεματάκια στο εσωτερικό και εφόσον δεν υπάρχει κάτι προφανές θα πάει τεχνικό, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε πολλά τεχνικά θέματα εδώ. Από την άλλη, υπάρχει περίπτωση να έχει κάψει κάτι χωρίς να έχει καεί η ασφάλεια; Thanx!
  17. Κάτι αντίστοιχο που είχε πάρει το μάτι μου αρκετό καιρό πριν, αλλά δουλεύει με όλες τις κιθάρες (δεν έχω ιδέα πόσο κάνει και από πού) Edit: με όλες τις ηλεκτροακουστικές
  18. Πάντως τα θέματα σεξ μπήκαν στην ενότητα "Do It Yourself". Τυχαίο;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου