Προς το περιεχόμενο

mariostz

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    273
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από mariostz

  1. Νομιζω το 1ο ακουγοταν πιο αληθινο με διαφορα κιολας. Το δευτερο δεν ειχε καθολου "αερα", λιγοτερες δυναμικες και ακουγοταν υπερβολικα αμεσο...Οχι οτι δεν θα μπορουσε ομως να χρησιμοποιηθει καπου...απλα δεν με επεισε οτι ειναι fender. Γενικοτερα οι amp sims που εχω δει μεχρι σημερα υστερουν αρκετα στα καθαρα και στα mid-gain. Στα high-gain ειναι που εχουν πιο ικανοποιητικα αποτελεσματα.
  2. Εξαρτάται απ'το τι θες να παιξεις. Οντως αν πας να παιξεις γενικα συγχορδιες κατω απο ΛΑ περιπου και εχεις και παραμορφωση θα βγει απλα μια λασπουρα. Λιγο πολυ ειτε μπασο, ειτε νορμαλ, ειτε βαρυτονη κιθαρα να βαλεις το ιδιο θα γινει. Οι περισσοτεροι που παιζουν με παραμορφωση τοσο χαμηλα χρησιμοποιουν διαφορετικο στυλ παιξιματος πχ djent. Τωρα αν θες πολυ χαμηλες νοτες μαζι με την ευελιξια των αλλων κιθαρων σκεψου και μια 8χορδη.
  3. Ναι αλλα με τη φεραρι 1ον πουλας μουρη και 2ον πας με ολες τις ανεσεις και τις ασφαλειες στο προορισμο σου. ;D Δεν ειναι θεμα εντασης φιλε. Ουτε τα 5 watt πιθανον να μη του χρειαζονται ολα απο αυτη την αποψη. Το μεγαλος ενισχυτης = μαπα σε χαμηλες εντασεις αφορουσε κυριως ενισχυτες παλιοτερης τεχνολογιας. Εξαρταται αποκλειστικα απτα ακουσματα σου τι θα επιλεξεις. Και για αυτη την χρηση που το θελει αν δεν παρει εναν high gain ενισχυτη πιστευω αργα η γρηγορα κατι θα του λειπει. Ο jetcity o 20αρης ειναι μια καλη επιλογη αν οπωσδηποτε δε θελει πολλα βατ αλλα και παλι δε συγκρινεται ηχητικα με τα μεγαλυτερα μοντελα κατ'εμε.
  4. Θα λεγα ειτε bugera ειτε jet city, και οι δυο δε θα σε απογοητευσουν. Οχι οτι εχεις και πολλες επιλογες σε αυτα τα χρηματα. Παντως για τους bugera τουλαχιστον και ο 6262 και ο 333 εχουν υπεραρκετο gain οποτε ειναι κυριως θεμα προτιμησης/χροιας. Η βασικοτερη διαφορα ειναι οτι ο 333 εχει καπως καθαροτερα καθαρα και 3 καναλια αντι για 2. Το 2ο καναλι μπορει να βγαλει πολυ καλο classic ηχο προς ACDC κατευθυνση. Οσο για τα βατ μη μασας, παρε οσα ναναι αρκει να σε καλυπτει ο ενισχυτης απο αποψη χροιας.
  5. Πολυ ενδιαφερον φαινεται. Μπορεις να προγραμματισεις και τα δικα σου εφε! :o
  6. Δεν υπαρχει καποιος κανονας να κανει τα πραγματα πιο απλα. Τεχνη κανεις...οτι σου κατεβει. ;) Απο εκει και μετα εξαρταται απτο ποσο εμπειρος τραγουδιστης εισαι, αλλα και εκει ο μονος κανονας ειναι να μπορεις να τραγουδησεις την νοτα κατα προτιμηση για ωρα χωρις να βγαζεις νοκ αουτ την φωνη σου.
  7. Προβλημα δεν θα εχεις με usb1. Και γω που ειχα την παλια εκδοση της saphirre μια χαρα δουλευε. Τωρα που εχω την ιδια σε usb2.0 εκδοση δεν μπορω να πω οτι ειδα διαφορα. Σε αυτα τα επιπεδα καρτων δεν εχει και τοση σημασια, αν σκεφτεις και οτι οι περισσοτεροι στους οποιους απευθυνονται δε δουλευουν σε πανω απο 44/48khz. Κυριως για να κανουν πωλησεις ειναι.
  8. Μπορει και να γινεται αυτο που λες αλλα μαγνητης σε αρπα μου φαινεται...καπως. Ασε που θα ακουγεται μετριοτατα. Μικροφωνο σε καμια περιπτωση;
  9. Τι παει να πει καλυτερα; Και που γνωριζουμε τι κωδικες χρειαζεται για να αναγνωσεις ενα συγκεκριμενο εργο το οποιο μπορει να αφορα πρακτικα...οτιδηποτε; Και ο μουσικολογος ανθρωπος ειναι δεν μπορει να ξερει τα παντα. Αν πχ ενα τραγουδι μιλαει για καψουρα θα το αναγνωσει καλυτερα ο μουσικολογος η αυτος που μολις χωρισε; :P Τωρα αν εννοεις, μια αναλυση απο ουδετερη σκοπια και οχι κριτικη αυτο ειναι κατι αλλο. Εκει παω πασο, ο μουσικολογος σιγουρα θα με βαλει κατω. Εδω μπορει να περιλαμβανεται οτιδηποτε οπως τεχνοτροπια, τροπος ομοιοκαταληξιων, κλιμακες που χρησιμοποιουνται κλπ. Διαφορα πιο τεχνικα θεματα.
  10. Συμφωνω blue, πιστευω δεν εχει καν νοημα να αναφερεται καποιος σε κριτικη ενος εργου με αυστηρους ορους. Η σε δοκιμασια του στο χρονο η απτο κοινο. Αυτοι ειναι οροι που ταιριαζουν ισως σε μια επιστημονικη μελετη αλλα οχι σε ενα καλλιτεχνημα. Ουτε εχει νοημα να ποσοτικοποιησουμε την αξια του, η οποια δεν ειναι καν στατικη αλλα μπορει να μεταβαλεται αναλογα με τα βιωματα του ατομου. Το εργο αποκτα μοναχα προσωπικη αξια τη στιγμη που το βιωνεις. Η εμπορικη αξια ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Φυσικα αναγνωριζω οτι απαιτει κοπο και ιδρωτα να ανεβεις σε αυτην την κλιμακα. Αλλα εδω οπως ειπαμε παιζουν πολλοι παραγοντες. Τωρα την τεχνη μονο πολυ γενικα θα μπορουσα να την ορισω ως: "Η αποτυπωση των αποψεων, της φαντασιας, των συναισθηματων του ατομου στον εξωτερικο κοσμο με οποιοδηποτε τροπο και μεσο".
  11. Μονο αν βρουμε καποιον ειδημονα να μας πει τον ορισμο του ειδημονα. ;D
  12. Το αν ο Bieber ειναι ΓΤΠ η οχι ειναι μικρης σημασιας. Εχει μια ΟΚ φωνη δε λεω αλλα τι και αν εφτυνε τις θαυμαστριες του απτο μπαλκονι; Σιγουρα θα μαζεψαν την ροχαλα και θα την πουλησαν στο ebay. ;D Τελος παντων, η μουσικη αξια ειναι προσωπικο μετρο αλλωστε. Δεν θα ειχε σημαντικο νοημα να στοχευσει σε αυτο καποιος. Ενας τροπος για να πουλησεις το προιον σου θα ηταν να βρεις τους καταλληλους αγοραστες. Ενας πιο αποδοτικος τροπος θα ηταν να διαμορφωσεις τις καταλληλες συνθηκες και τους αναγκαιους αγοραστες. Εκει ειναι και η μονη ενσταση μου.
  13. Ειναι λογικο να υπαρχει ενας απιστευτος ογκος κακης(?) τεχνης οταν την ιδια στιγμη αυξανεται ραγδαια ο συνολικος ογκος της τεχνης. Ας μην κοιταμε μονο την μια πλευρα του νομισματος. Ο μεσος ορος ειναι φυσικο να ειναι η μετριοτητα (αν μπορω να χρησιμοποιησω τον ορο) σε εναν χωρο που γινεται ελευθερη διακινηση τεχνης. Ακομη και αυτο αραγε υπαρχει τωρα; Εγω βλεπω επαγγελματιες, εργοστασια τεχνης και καρτελ. Για τις τηλεορασεις, ραδιοφωνα κλπ δεν απορω...το καθε κοινο λαμβανει αυτο που του αρμοζει, καλο η κακο δε μπορω να πω.
  14. Γινεται ευκολο μονο αν βαζεις ευκολους στοχους. Αλλωστε δεν ειμαι υπερ κανενος διαχωρισμου, ουτε καποιας καστας. Θελω να πω οτι ολοι ειμαστε εν δυναμει καλλιτεχνες. Οι συγκρισεις με γιατρους, δικηγορους, υδραυλικους ειναι αρκετα ακυρες. Οπως ανεφερε και ενας φιλος πιο πανω αν θελαμε να το συγκρινουμε πιο κοντα στο παπαδιλικι ειναι. Απλα καποιοι λογω διαφορων συγκυριων, μαρκετινγκ, καταγωγης κλπ καταφερνουν να βγαλουν και τα προς το ζην απο αυτο. Θεωρεις δηλαδη πως ολοι ξεκινουν απο το ιδιο σημειο μηδεν και εχουν ιδιες δυνατοτητες; Μην μπερδευετε τον ορο "καλλιτεχνης" με τον "επιχειρηματιας".
  15. Νομίζω αξίζει να δει κανείς αυτό το βίντεο...αν και δυστυχώς είναι μόνο στα αγγλικά.
  16. Αυτο ειναι και το ιδανικο. Αλλα τοτε το θεμα παει αλλου.
  17. Εδω προκυπτουν πολλα ερωτηματα. Τι θεωρεις ταλεντο, πως το βρισκεις a priori χωρις να εχει ασχοληθει σοβαρα με το αντικειμενο, τι κινητρο θα ηθελες να εχει; Ναι πιθανως θα βρει μια day-job που λες για να τα βγαλει περα αλλα λιγο πολυ οι περισσοτεροι αυτο δεν κανουμε; Τουλαχιστον μεχρι του σημειου να πει καποιος οτι μπορει να εχει ενα καλο εισοδημα απο την τεχνη του, οταν, αν και για οσο ερθει. Ειναι η γενικοτερη πραγματικοτητα στην οποια ζουμε. Δεν νομιζω οτι οι μουσικοι έχουν καποιο παραπανω δικαιωμα απο ολους τους υπολοιπους.
  18. Τι να σου πω εμενα παλι ολα αυτα μου ακουγονται θετικοτατα. Αν εξαιρεσεις την λεξη "μετριοτητα" που ειναι τελειως σχετικη. Τωρα οσο για την αναγνωρισιμοτητα και τα ειδωλα δεν σημαινει οτι εξαφανιζονται. Αυτο ειναι αλλο θεμα. Απλα αναδεικνυονται με διαφορετικο τροπο. Και εννοειται οτι θα προτιμουσα οι πιτσιρικαδες να μπαινουν στην μουσικη γιατι τους αρεσει. Οσοι δεν θελουν δεν ειναι αναγκασμενοι απο κανεναν. Αυτο που πηρα εγω απτο αρθρο ειναι οτι ουτε το ιντερνετ και οι διαφορες υπηρεσιες ειναι το προβλημα, ουτε οι καλλιτεχνες. Οι μεσαζοντες ειναι που κρατουν την μεριδα του λεοντος ενω στην ουσια οι καλλιτεχνες ειναι αυτοι που παραγουν την τεχνη. Αυτο που γινεται τωρα ειναι να αναδεικνυονται οι αδυναμιες/αδικιες του παρελθοντος. Τελικα η μουσικη δεν προκειται να πεθανει, μονο οσοι δεν συμβιβαζονται με την νεα εποχη.
  19. Ισχυει. Απο τους τεχνικους της οταν ειχε ενα προβλημα η δικια μου. Αυτο ειναι κομματι απο το mail που μου στειλαν: Early in 2012, a change was made to the chip used in the Saffire 6 USB, bringing it inline with our other USB interfaces. Saffire 6 USB units with the new chip will be USB 2.0 devices. To determine whether a unit is the USB 2.0 or USB 1.1 version, simply look at the labelling of the USB port. If it says "USB" then the unit is the USB 1.1 variant. If it says "USB 2.0" it is the USB 2.0 variant. Another way of checking is if the serial number starts 'SU' then it is the USB 1.1 model and if it starts 'S2' then it is the USB 2.0 model. Οποτε καλα τα λεει ο thomann. Μαλλον ξεχασαν να ενημερωσουν την σελιδα τους.
  20. Τα παλια μοντελα ειναι usb1, σε ολα τα καινουρια το αλλαξαν σε usb2. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι εχουν ιδια τιμη. Δηλαδη και μονο για την ελλειψη pad κουμπιου η συγκεκριμενη scarlett δεν αξιζει.
  21. Τhanks για τα σχολια φιλε! Εχεις απολυτο δικιο για το verb...και γω ενιωθα οτι κατι ελειπε αλλα δεν ημουν σιγουρος τι. Βλεπεις δουλευα "μηχανικα" και απο συνηθεια και δεν χρησιμοποιουσα τα αυτια μου. ;) Οποτε καλα που το επισημανες για να ξεκολλησω και γω. Νομιζω εδω ειναι καλυτερα:
  22. Αν ελεγες high gain θα σουλεγα οτι ειναι η μονη σου επιλογη σαυτα τα λεφτα. Αλλα αφου το θες για καθαρο ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πολλες επιλογες, πιθανον και καλυτερες. Με ποια λογικη κατεληξες σε αυτον; πχ πιθανον να σου κανε κ αυτος: http://www.thomann.de/gr/bugera_v55_hd.htm
  23. Εψαχνα κατι να μιξαρω γιατι χαλασε το interface μου και δε μπορω να ηχογραφησω. ;D Και μετα θυμηθηκα οτι καποτε καποιος ειχε ανεβασει κατι tracks οποτε ειπα να δοκιμασω. Καλη κινηση. :) Να το αποτελεσμα αν κ λιγο καθυστερημενα... https://soundcloud.com/sethis/revolted-masses-mix Οσο για τις πηγες που λες θα σου λεγα να προσεξεις στις κιθαρες τα μεσαια και τα μπασα, σε μια ηχογραφηση γενικα χρειαζονται λιγοτερα. Δεν ξερω βεβαια και πως ακριβως βαλατε τα μικροφωνα οποτε δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν θεμα ενισχυτη. Επισης για τα φωνητικα...εισαι σιγουρος οτι δεν ταλαιπωρεις την φωνη σου; Πιο πολυ το λεω γιατι ειναι κριμα, μην εχεις προβλημα. Νομιζω ειναι σαν να ριχνεις πολυ αερα στις χορδες σου και ταυτοχρονα σαν να ψιλοκρατας την αναπνοη σου. Στη τελικη σουμα βεβαια μια χαρα ακουγεται δε λεω.
  24. Δεν ειναι θεμα σωστου και λαθους, εξαρταται απτο ειδος μουσικης που τραγουδας. Στην κλασσικη μουσικη πχ ολοι τραγουδανε με αρκετα χαμηλωμενο λαρυγκα. Τα αλλα προβληματα μαλλον αλλη αιτια εχουν.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου