Προς το περιεχόμενο

Murphy

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Murphy

0

Φήμη

  1. 1. Ναι, λάθη γίνονται, και όταν τα κάνουμε ως ενήλικες ή ως επιχειρήσεις, τα πληρώνουμε. 2. Ναι, υπάρχει κάποια αδικία. Ότι κάποιος σπαταλά άδικα το χρόνο του και μπορεί στο ενδιάμεσο να έχει χάσει κάποια άλλη ευκαιρία. 3. Μάλλον δε γνωρίζετε το διεθνές νομικό πλαίσιο που λέει πως κάθε προσφορά είναι δεσμευτική μέχρι να αποσυρθεί και όλες οι παραγγελίες που έχουν επικυρωθεί έως τότε πρέπει να τιμηθούν. Ό,τι ψιλά γράμματα και να βάλει στους όρους ο έμπορος είναι για να αισθάνεται καλύτερα, αφού αυτά δεν μπορούν να υπερβαίνουν ή να αποκλίνουν από το εμπορικό δίκαιο της χώρας.
  2. Καλημέρα σε όλους Χρειάζομαι τα φώτα των πιο έμπειρων. Η κόρη μου θέλει να ξεκινήσει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας. Είναι 7 χρονών, κανονικού αναστήματος. Σκέφτηκα αρκετά αν πρέπει να ξεκινήσει με κανονική κιθάρα και να ζοριστεί λίγο αλλά τουλάχιστον να μην ξεκουρδίζεται ανά δυο λεπτά, αλλά μάλλον καταλήγω στο ότι είναι εξίσου βασικό να μην ταλαιπωρηθεί υπερβολικά λόγω του μεγέθους και τα παρατήσει από την απογοήτευση. Μάλλον προσανατολίζομαι προς το μέγεθος 3/4 Σε αυτές τις προδιαγραφές έχω δει τα εξής μοντέλα: - Squire mini strat. Συμπαθητική ποιότητα κατασκευής, και single coils που θα τους προτιμούσα. Από την άλλη το intonation σε αυτές που δοκίμασα ήταν τραγικό, και η κιθάρα ξεκουρδίζεται με το που την κοιτάξεις. - Ibanez Mikro. Φαίνεται καλή σε ποιότητα κατασκευής αλλά ο ήχος της μου φάνηκε λίγο μουντός στα καθαρά, είναι μάλλον περισσότερο για metal Κτλ. - Epiphone Les Paul Express. Φαίνεται "αληθινή κιθάρα" αλλά δεν την έχω δει/αλούσει ποτέ από κοντά. - Eagletone mini. Την είδα στο youtube πρόσφατα και μου άρεσε ο ήχος, στη Γαλλία είναι αρκετά διαδεδομένες από ότι καταλαβαίνω. Μειονέκτημα το Tremolo που σίγουρα θα την κάνει να ξεκουρδίζεται (ακόμα) πιο γρήγορα. http://www.woodbrass.com/en/electric-guitars-kids-travel-eagletone-sun-state-mini-sunburst-+-gigbag-p97428.html https://www.youtube.com/watch?v=mezpIdVDbI8 Γνωρίζει κάποιος άλλες επιλογές που πιθανώς να αγνοώ? Επίσης υπάρχει καμία πρόταση σε "κανονικού" μεγέθους κιθάρα που να είναι όμως ελαφριά, όχι τέρας και με scale μικρότερο του 25? Ευχαριστώ!
  3. Αν και δε διαθέτω εμπειρία σε SG του 2015, έχω τη LP Traditional της ίδιας χρονιάς. Διάβασα εκτενείς αναφορές σε διάφορα site σχετικά με τη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε λόγω των νέων αλλαγών. Αυτό που παρατήρησα ήταν πως οι περισσότεροι είχαν θέμα κυρίως με το Logo, το ολόγραμμα, τα tuners και την τιμή. Ελάχιστοι ανέφεραν κάτι που να έχει να κάνει με τον ήχο ή την ποιότητα του οργάνου. Προσωπικά το φαρδύτερο μπράτσο με έχει βολέψει ΠΑΡΑ πολύ. Bends και vibrato έγιναν παιχνίδι. Έχω και μακρυά δάχτυλα, οπότε μου ήρθε κουτί. Επίσης το Zero fret nut δεν είναι καθόλου κακό και σε κάθε περίπτωση μπορεί κάποιος να το αλλάξει με πολύ λίγα χρήματα αν δεν του αρέσει. Τα G-Force tuners δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Είναι ομολογουμένως μια ευκολία αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά. Η δικιά μου κιθάρα έχει μαύρο μπράτσο από πίσω, οπότε αισθητικά δεν είναι και τόσο τραγικά. Σε κάθε περίπτωση αν/όταν τα βαρεθώ θα τα πουλήσω και θα μου μείνουν και χρήματα. Σχετικά με την τιμή τώρα, εμένα το όλο θέμα με τη δυσαρέσκεια των traditionalists για τα νέα χαρακτηριστικά δούλεψε προς όφελός μου, αφού η gibson έριξε τις τιμές για να ανοίξει χώρο στα προϊόντα του 2016, με αποτέλεσμα να αγοράσω καινούργια Les Paul traditional στη μισή τιμή από αυτή που αναφέρεται (ακόμα) στο site της Gibson. Για το μοντέλο του '16 θα έπρεπε να ξοδέψω τα διπλάσια, ενώ στην τελική μπορώ να το "μετατρέψω" αν θέλω αλλάζοντας το Nut και τα tuners, βάζοντας λεφτά στην τσέπη. Το επετειακό Logo δε με ενοχλεί τόσο ώστε να επηρεάσει την επιλογή μου. just my 50 cents..
  4. @Zikfrif Ευχαριστώ για την πρόταση. Την έχω πάρει από το Bon Studio, θα επικοινωνήσω μήπως μπορούν να τη φτιάξουν επί τόπου.
  5. Αυτό θα κάνω. Πρόβλημα δε λες τίποτα....αφού σκέφτομαι να ξεκινήσω νέα σχολή, το "Hum Rock" ;D Ξέρει κανείς να προτείνει κανέναν τεχνικό?
  6. Από Ελλάδα. Απλά φοβάμαι πως αν την πάω στο κατάστημα θα τη στείλουν δεν ξέρω που για επισκευή και θα την ξαναδώ του Αγίου. Θα προτιμούσα κάποιον τεχνικό που να ξέρει να επισκευάσει τέτοια θέματα.
  7. "πιο πολύ πρόβλημα γείωσης μου φέρνει όπως το περιγράφεις" Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά όλοι λένε πως άμα σταματάει όταν πιάνεις τις χορδές δεν είναι θέμα γείωσης, και έχω μπερδευτεί...
  8. Φίλοι και φίλες καλησπέρα Πρόσφατα αγόρασα μια καινούργια Gibson LP Traditional. Είναι καθόλα υπέροχο όργανο, σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, μόνο ένα μικρό προβληματάκι. Βουίζει σαν πυλώνας της ΔΕΗ σε καταιγίδα! Μιλάμε για απίστευτο humming. Αν δεν ακουμπάω τις χορδές ο ενισχυτής (Fender DRRI) πάνω από το 3 δεν αντέχεται. Με overdrive πετάλι ακόμα χειρότερα, για compressor ούτε συζήτηση. Βοή και χαλασμός. Οι υπόλοιπες κιθάρες μου στον ίδιο ενισχυτή δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. Αν ακουμπήσω τις βίδες των πίσω καλυμμάτων ή τη γέφυρα της LP ακούγεται ένα μικρό "τσικ" σα στατικός ηλεκτρισμός. Έψαξα και διάβασα για αυτή τη μαγική χαλκοταινία που μπορεί να βοηθήσει. Σίγουρα για τους περισσότερους εδώ μέσα πρόκειται για μιά απλή δουλειά, το πρόβλημα είναι πως είμαι τόσο άσχετος από ηλεκτρολογικά, που αλλάζω λάμπα και παθαίνει ένας νομός Blackout :D Δε θέλω να διακινδυνεύσω να κάνω ζημιά στην κιθάρα, Είμαι τελείως άσχετος από εσωτερική συνδεσμολογία κτλ. Αν μου πείτε πως μέσα στην κιθάρα υπάρχουν μικροί νάνοι μπορεί και να το πιστέψω. Τράτζικ, το ξέρω, αλλά it is what it is.... Γνωρίζει κανείς κάποιον τεχνικό στην Αττική που αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές? Ευχαριστώ!
  9. Μια νέα προσθήκη και από 'μένα... Gibson LP Traditional 2015
  10. Reverse Flying V... Έχω φύγει από συναυλία γιατί δεν άντεχα να τη βλέπω :)
  11. Φίλες και φίλοι γεια σας κι από εμένα, το νέο μέλος. Αφού μου έτρεξαν τα σάλια με τα gear lists εδώ μέσα, ιδού και το δικό μου Κιθάρες: - Fender American Special Stratocaster HSS - Washburn EA12B Ηλεκτρό-ακουστική Ενισχυτές: - Fender Deluxe Reverb 65 RI - Laney LX12 Εφέ: - TC Electronics Hypergravity Compressor - TC Electronics Spark Booster - Hartman Germanium Fuzz - Electroharmonix East River Drive - MXR Carbon Copy Bright Delay Άλλα όργανα: - Yamaha DGX500 Electric Piano - Weltmeister 96 Accordion Αυτά για την ώρα!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου