Προς το περιεχόμενο

pannickel

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Καθηγητής Μ.Ε.
  • Τόπος
    ΑΘΗΝΑ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή pannickel

3

Φήμη

  1. Σωστα. Είτε ως εργαλεία, είτε ως πηγή έμπνευσης, είτε ως μέσο επιβράβευσης για την μουσική μας εξέλιξη θα πρέπει κυριως να τα χαιρόμαστε... Απλώς το μεταφέρω σαν κάτι που με έχει απασχολήσει και καλό θα ήταν να το'χει κάποιος κατά νου όταν αγοράζει ακριβό εξοπλισμό.
  2. Γεια και χαρά σε όλους. Bedroom rocker εδώ. Από τα χέρια μου έχουν περάσει κάμποσα όργανα κι αρκετός εξοπλισμός. Καλώς ή κακώς δεν είχα εξ αρχής την δυνατότητα να αλλάζω συχνά κιθάρες και πριν κάνω οποιαδήποτε αγορά το έψαχνα (κι ακόμα το κάνω). Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τελικά είμαι έρμαιο της συνήθειας. Ξεκίνησα με μία vintage v6 και με τα χρόνια της άλλαζα ότι δεν μου άρεσε πάνω της. Σιγά σιγά πέρασα από fender (μεξικάνες κι αμερικάνες), χειροποίητες strat κτλ αλλά πάντα μετά από λίγο καιρό κατέληγα να μελετάω και πάλι με την vintage. Έτσι έσπρωχνα το οποιοδήποτε άλλο όργανο είχα προσφάτως αποκτήσει και παρέμενα με την αρχική μου επιλογή. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι η αρχική μου επιλογή ήταν η καλύτερη, απλώς την έχω συνηθίσει και μου κάνει. Με ταν καιρό επίσης συνάντησα το εξής πρόβλημα. Τα σουπερ boutique όργανα δεν τα βγάζω συχνά έξω από την θήκη τους. Ναι, ωραία φάση το brazilian rosewοod, το αερο παλαιωμένο μαόνι και 1000 x A flame mapple αλλά αν μου γρατζουνιστεί κάπου θα κλαίω όπως τότε στη β δημοτικού που ο κολλητός μου, μου έκανε άσχημο τάκλιν (m@l@k@ Βάγγο, δεν το'χω ξεχάσει). Οπότε από ένα σημείο και μετά δεν το αντιμετωπίζω ως όργανο αλλά ως έπιπλο. Μην παρεξηγηθώ, δεν μετανιώνω την οποιαδήποτε ακριβή αγορά μου, απλώς λέω σε κάποιον που σκέφτεται να το επιχειρήσει ότι το να έχεις ένα top self όργανο θέλει μια διαφορετική φροντίδα και αυτό σε αποτρέπει από το να ασχολείσαι διαρκώς μαζί του. Για ενισχυτές πηγαίνοντας προς τα πάνω μόνο θετική εξέλιξη είναι. Σίγουρα όμως θεωρώ οτι σπατάλησα αδίκως χρήματα για πολλά πεταλάκια τα οποία τα αγόρασα επειδή τα είδα σε ένα ωραίο βιντεάκι στο youtube ή τα άκουσα σε rig φίλου κάποια στιγμή ενώ στην ουσία ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ!!! Πιο έξυπνο θα 'ηταν αυτά τα χρήματα να τα είχα επενδύσει σε μαθήματα μουσικής. Στερνή μου γνώση, να σ'είχα πρώτα!!
  3. Έχω εδώ και δύο χρόνια την V6mssb με maple ταστιερα. Πολύ τίμιο όργανο. Την συγκεκριμένη κιθάρα δεν την ήξερα πριν την δοκιμάσω. Απλώς μου έκανε στο χέρι: 10αρι περίπου radius στην ταστιερα, γενικά άνετος λαιμός και καλό hardware. Την τσίμπησα και δεν το πολύσκέφτηκα. Τώρα ξεκινάνε όμως οι παρατηρήσεις: 1. Στην ένωση σώματος και μανικιου παρατήρησα ότι η κοιλότητα ήταν λιιιιγο παραπάνω κομμένη δημιουργώντας ένα μικρό κενό (ίσα ίσα που χωράει μια ψιλή πένα). Πρόβλημα δεν μου δημιουργεί αλλά ξέρω ότι υπάρχει κι είναι εκεί. 2. Τα ποντεσιομετρα γρατζουνουσαν μετά από 3 μήνες παιξιματος κι όσο και να τα καθάριζα δεν γινόταν τίποτα. 3. Ο μεσαίος κι ο μαγνήτης της γέφυρας ήταν απλως οκ. Ο πάνω όμως μαγνήτης του λαιμού υστερούσε σε πολλά σημεία και με τον καιρό όλο και ξενέρωνα με το ότι δεν άκουγα αυτό που ήθελα. Πήρα λοιπόν την απόφαση να κάνω τις εξής μοντες: 1. Άλλαξα όλους τους μαγνήτες με Seymour Duncan ssl1(N) /ssl1 RW-RP(M) /ssl5(B) 2. Άλλαξα τα ηλεκτρικά με Emerson pre-wired kit. Αυτό με το blend στο δεύτερο Tone pot. 3. Εβαλα μαυρο pickguard. Η κιθάρα είναι σε sunburst, οπότε στα μάτια μου δείχνει πιο ωραία. 4. Έβαλα και strap-locks γιατί για κάποιο λόγο (μάλλον λόγω βάρους απ'οτι το σκέφτομαι τώρα) φοβόμουν ότι παίζει σε καμία κίνηση επάνω να μου φύγει η ζώνη και να γίνω ρόμπα μπροστά στον κόσμο. Ναι, ξέρω ότι όσο έκανε η κιθάρα έκαναν κι όλα τα mods μαζί. Όμως δεν με "καίει" το τι λέει το λογότυπο για να την δωσω για κάτι πιο "επώνυμο" κι από την άλλη ειχα ήδη βολευτεί το πιάσιμο της αρκετά, ώστε να μη χρειαστεί να ψάξω εκ νέου άλλο οργανο. Άποψη μου, μην περιμένεις ότι με 300€ κιθάρα θα ξεπερασεις μια των 600€. Αργά ή γρήγορα αν ξέρεις τι θες θα χρειαστεί να το προσθέσεις/αφαιρέσεις παντα με το αντίστοιχο κόστος το οποίο προστίθεται στην τιμή της αρχικής αγοράς. Σίγουρα τα λεφτά σου σε αυτά τα όργανα δεν τα πετάς αλλά πο την άλλη σίγουρα εν καιρώ θα χρειαστεί να πληρώσεις κάτι ακόμα.
  4. Ευχαριστώ για την ψήφο! Και άλλο μέλος μου είπε για τον Ibanez, οπότε από 'βδομάδα φορτώνω κιθάρα στον ώμο και πάω για δοκιμή! Θα ενημερώσω για εντυπώσεις!
  5. Χαιρετώ την παρέα! Παίζω λίγο καιρό και νιώθω ότι πρέπει πια να πάω τη σχέση μου με την εγχορδη φίλη μου στο επόμενο επιπεδο και να μπεί η ΠΡΩΤΗ λάμπα στο σπίτι. Έκανα μία κίνηση τα Χριστούγεννα και πήρα το μουλτι-πεταλακι της boss το gt-1 το οποίο το φορτωνα στο καθαρό ενός "σιχτιρισμένου" line6 spider3. Μην σας κουράζω, πλέον παίζω κατευθείαν από το πετάλι με ακουστικα το οποίο ομως νιώθω ότι μου κόβει την χαρά. Έχω μία schecter omen 6 με seymour duncan hot rodded και μια fender-οειδες vester. Η μουσική που εστιάζω περισσότερο ειναι rock/blues και metal αντε μεχρι αυτη των 90's άρα σκέφτομαι έναν αρκετά versatile ενισχυτακο ή τουλάχιστον έναν ενισχυτή που να παίρνει καλα τα πετάλια. Ξεκίνησα έρευνα αγοράς και διάβασμα των threads μέσα εδώ και έλεγα να πάω για bugera v22 μέχρι που πριν από λίγο καιρό ένας καλός μάστορας μου είπε για τον ibanez tsa15. Να σας πω πως τα έχω στο μυαλό μου... Τα λεφτά είναι τα ίδια και για τους δύο combo: 420€. Επομένως στο οικονομικό δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Συνεχίζοντας, ο bugera έχει καλα καθαρά και αυτή την τεχνολογία που κάνει auto-bias συνεχως τις λυχνίες αλλά χάλια γκάζια (προσωπική άποψη ο ήχος) από την άλλη ο ibanez μου ακούγεται πιο αξιόπιστος, εξίσου καλά καθαρά, ίσως και καλύτερα (δεν έχω άποψη, οι φήμες το λένε...), πεταλομηχανη (...οι ίδιες φήμες πάλι) και σιαμαιο το tubescreamer. Αν έχετε κάτι να μου πείτε, ευπρόσδεκτο!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου