Προς το περιεχόμενο

mindcry

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή mindcry

0

Φήμη

  1. Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ είναι ότι αν προσέξετε τα solo του σε κάθε τραγούδι δεν παρουσιάζουν μεγάλη ομοιότητα μεταξύ τους. Ενω σε άλλα συγκροτήματα το σόλο του κιθαρίστα αποτελεί συνήθως σημα κατατεθέν της μπάντας (μετα τη φωνή εντάξει..), στους savatage αν δεν έχεις ακούσει και πολλά τραγούδια ίσως να μην τους καταλάβεις.. Καταλαβάινετε δηλαδή την ανωτερότητα του σαν κιθαρίστα. Ενας φίλος μου είχε διαβάσει κάπου, ότι άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του έλεγαν πως είχε τέτοια σχέση με τις νότες, που και λάθος να έκανε σε κάποιο σολο μπορούσε να το κάνει να φανεί σαν χρωματισμός ή έστω να το καλύψει χώρις να καταλάβει κανείς τίποτα! Απο αυτή την άποψη πιστεύω ότι ίσως και να πρέπει να "χαιρόμαστε" εμείς οι οπαδοί των savatage, γιατί ο Criss έμεινε στην ιστορία σαν ένας θρύλος, ενώ σήμερα αν ζούσε ίσως και να είχε απομυθοποιηθεί..
  2. mindcry

    Windows Vista?

    Παιδες sorry αλλά τσαμπα σας ανησύχησα.. Αγόρασα το βραδάκι ένα περιοδικό που είχε αφιέρωμα στα Vista, με βάση την beta εκδοση που εδωσε στον έξω κόσμο η μικροσοφτ.. Τελικά αποδείχτηκε ότι αυτά που άκουσα για τα πνευματικά δικαιώματα ήταν μούφες, αφού δεν έγινε κάν λόγος για κάτι τέτοιο.. Και αν κάτι σαν αυτό συνεβαινε σίγουρα θα το έγραφαν.. Αλλά τώρα, μετά απο αυτά που διάβασα ειμαι ακόμα πιο επιφυλακτικός! Αυτά τα windows έχουν τρελές απαιτήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα, και αυτό συνεπάγεται λιγότερη ισχύ για τα προγράμματά μας.. Επίσης ποιός ξέρει αν τα προγράμματα μας θα τρέχουν σε Vista; Η ποιος ξέρει αν η εταιρία που κατασκευασε το audio interface μας θα βγάλει drivers για τα vista; Ειναι λοιπόν πολλά στη μεση γι αυτό τελικά λέω να βάλω τα Xp και ισως και linux, και να περιμένω μέχρι να αποδειχτεί αν τα vista όντως υπερέχουν κατα πολύ.. Πάντως θα έχουν ωραίο γραφικό περιβάλλον.. (μέχρι και 3D γραφικό περιβάλλον θα έχουν!) Αλλά όπως και να χει δεν κρινεται απο εκέι το λειτουργικό..
  3. mindcry

    Windows Vista?

    ¶κουσα κάτι και θέλω να μου πείτε κατα πόσο είναι σωστό.. Οι διπύρηνοι επεξεργαστές της intel που βγήκαν πρόσφατα ειναι, συμφωνα με κάποιο συγκριτικό τεστ που ειδα, πιο γρήγοροι απο τους υπόλοιπους οσον αφορά την επεξεργασία μουσικής και βιντεο. Όμως πιστεύω πως η δύναμη των διπύρηνων δεν θα αξιοποιείται πλήρως απ τα Windows XP αφού το λειτουργικό αυτό αναπτύχθηκε σε μια εποχή που τα συστήματα χρησιμοποιούσαν απλούς επεξεργαστές και επομένως δημιουργήθηκαν ωστε να ανταποκρίνονται καλύτερα σ αυτούς. Τα vista αντιθέτως αναπτύσονται ακόμη, ειναι σαφώς πιο βελτιωμένα απ τα XP και πιστέυω πως θα συνεργάζονται καλύτερα με τους διπύρηνους. Ετσι αποφάσισα να περιμένω να πάρω τον καινούριο μου υπολογιστή όταν βγουν τα vista.. Ομως ακουσα ότι τα vista χρησιμοποιούν ένα πρωτόκολλο προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων που θα εμποδίζει την αντιγραφή αυθεντικών CD μουσικής και θα καθιστά αδύνατη την αναπαραγωγή CD σε υπολογιστές με ποιοτική κάρτα ήχου, για το λόγο ότι αυτή μπορέι να ηχογραφέι τη μουσική που αναπαράγει, και έχει αναλογικές εξοδους απο όπου θα μπορούσαμε να ηχογραφήσουμε κάτι το οποίο υποκειται σε πνευματικά δικαιώματα! Αυτό ομως θα επλητε όσους θέλουν να ασχοληθουν με τη μουσική στον υπολογιστή. Ασε που καταργεί και το νομιμο δικαιωμα κάποιου να κρατήσει ένα αντίγραφο του CD του για προσωπική χρήση.. Αληθευουν τα παραπάνω ή ειναι απλά μουφες; Πειτε μου γιατι πρεπει να αποφασίσω για τον υπολογιστή που θα πάρω..
  4. ΟΚ, αφού συμφωνείτε όλοι και είστε θετικοί λέω να το πάρω.. thx!
  5. Σκέφτομαι να αρχίσω να πάιζω μπάσο συστηματικά γιατί έπαιξα καναδυο φορές σε live και μου αρεσε σαν όργανο.. Θέλω να μου πέιτε τι μπάσο θα προτείνατε να αγοράσει ένας αρχάριος σαν εμένα.. Ενδιαφέρομαι όχι απλά για ένα μπάσο καθαρά για εξάσκηση στο σπίτι αλλά για ένα το οποίο θα μπορεί να με καλύψει με ικανοποιητικό ήχο και σε live. Πληροφοριακά, παίζω με δάχτυλα πιο πολύ όχι τόσο με πένα, και το είδος μουσικής για το οποίο ενδιαφέρομαι είναι metal και λιγο rock. Αυτά τα λέω για να έχετε υπόψη σας τον ήχο που θέλω να έχει το μπάσο.. Επίσης θα προτιμούσα κάποια λύση κάτω απο 300 ευρώ (μονο για το μπάσο όχι μαζι με τον ενισχυτή)
  6. OK το βρήκα αυτό που ήθελα.. με ανορθόδοξο τρόπο βέβαια.. αλλά μου κάνει.. Να ρωτήσω κάτι ασχετο τώρα, αν θέλω να αυξήσω τη μνήμη Ram του απο 4mb σε 128 περίπου πόσο θα κοστίσει;
  7. Ελληνικό manual δεν πήρα, αλλά και αυτό που είχε στα αγγλικά το καταλαβαίνω εξίσου καλα.. Δε νομίζω να αναφέρει κάτι σχετικό με το πρόβλημά μου..Απο όσο το έχω κοιτάξει δεν είδα κάτι.. Όπως και να χει που μπορώ να το βρω; μήπως μπορώ να το κατεβάσω από το internet; Το RTFM τι είναι; Θα κοιτάξω αν το αναφέρει στο manual..
  8. Αγόρασα πρόσφατα το Roland Fandom Xa και προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται να ηχογραφήσω κάτι που παίζω.. Συγκεκριμένα θέλω να χρησιμοποιήσω δύο ήχους. Τον ήχο Aerial choir με τον οποίο κρατάω κάποιες συγχορδίες και αφού ηχογραφήσω αυτό που θέλω, θα παίζω απο πάνω με έναν ήχο ηλεκτρικής κιθάρας ένα solo. Αν και κατάφερα να ηχογραφήσω τις συγχορδίες και να τις αποθηκέυσω σαν ξεχωριστό κομμάτι, όταν αλλάζω patch αλλάζει ήχο και αυτό που έχω ηχογραφήσει.. Δοκίμασα και να το ηχογραφήσω ως pattern και να το κάνω assign στο pad αλλά πάλι άλλαζε ο ήχος.. Η τελευταία μου αποτυχημένη προσπάθεια ήταν να καθαρίσω το έτοιμο ηχογραφημένο τραγούδι Turlence και να χρησιμοποιήσω δικούς μου ήχους σε διαφορετικά κανάλια, όμως με αυτόν τον τρόπο η κιθάρα που χρησιμοποιώ (νομίζω "Searing Cmos" ή κάπως έτσι λέγεται το patch..) ακούγεται περίεργα... Μπορεί κάποιος να μου πεί πως μπορώ να ηχογραφώ κάτι και μετά να παίζω απο πάνω με άλλο patch;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου