Προς το περιεχόμενο

giannos24

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    ανεργος
  • Τόπος
    αθηνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή giannos24

1

Φήμη

  1. Δεν ήταν στην κατοχή μου, δεν έχω ακούσει ποτέ βινύλιο από μόνος μου, δεν ξέρω τίποτα απολύτως για αυτα τα "μαραφέτια¨ . Βρέθηκαν στα χέρια μου από συγγενή μου και προσπαθώ να τους δώσω πάλι ζωή. Ηλικιακά οριακά έχω προλάβει τις κασέτες...
  2. Απαντώ σε όλους μαζί. Το πικάπ δεν είχε βελόνα(M95ED). Το πήγα σε κάποιον που ασχολείται και την άλλαξε και με δικό του το υπόλοιπο σύστημα ( ηχεία-ενισχυτή) έπαιζε κανονικότατα. Η πρώτη σκέψη μου προφανώς ήταν να συνδέσω τα active monitors κατευθείαν στο RCA του πικάπ. Αποτέλεσμα: χαμηλή ένταση Ο ενισχυτής είναι AIWA δουλεύει κανονικά σαν ραδιόφωνο. Στο phono οχι. Από πίσω οι έξοδοι είναι 8 ohm , δοκίμασα παθητικό ηχείο 4αρι αλλά και πάλι δεν. Δηλαδή η σειρά πικάπ-ενισχυτής-παθητικά ηχεία δεν δουλεύει.
  3. Έχω τον ενισχυτή του, αυτόν που πήγαιναν πακέτο την εποχή τους. Με passive ηχεία δεν έβγαλα ακρη γιαυτό πήγα προς αυτή την λύση..
  4. Καλησπέρα. Χωρίς να μακρηγορώ, κάνω την εξής ερώτηση: Έχω αυτά: https://www.ebay.com/itm/195421603556?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&campid=5338421018&toolid=10001&customid=d31cec66-4fe7-11ed-9f09-343062323865 https://www.spc-gr.com/product-page/προενισχυτησ-πικαπ-kp200b https://www.thomann.de/gr/presonus_eris_e3.5.htm?glp=1&gclid=CjwKCAjwwL6aBhBlEiwADycBIBdO8wujfRJak4FjSm_9BBkvVk_cDr8YLe2iTzTxh1JAFNBh-SJ4CBoCHJcQAvD_BwE Δεν καταφέρνω να τα συνδέσω. Χρησιμοποιώ τροφοδοτικό 9V στον προενισχυτή και δεν έχω αποτέλεσμα. Σκέφτομαι μήπως φταίει η γείωση (δεν έχω ιδέα τι ρόλο παίζει), έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους και δεν τα καταφέρνω. Ευχαριστώ.
  5. Ο λόγος που το ρωτάω είναι επειδή θέλω να έχω ταυτόχρονα 2 όργανα. Το ένα είναι η κιθάρα μέσω της κάρτας ήχου και το αλλο το midi keyboard. Αν συνδέσω σε 2 θύρες usb όπως προτείνετε,για να παίζω εναλλάξ ή να χρησιμοποιώ το midi για εντολές (λούπες,αλλαγή καναλιών κλπ) πρέπει κάθε φορά να αλλάζω driver στις ρυθμίσεις.
  6. Γεια σας, έχω αυτή την κάρτα ήχου https://www.skroutz.gr/s/4765845/Behringer-U-Phoria-UM2.html και αυτό το keyboard https://www.skroutz.gr/s/5251923/Akai-MPK-Mini-MkII.html. Υπάρχει τρόπος να τα συνδέσω;
  7. Καλησπέρα @gkourmoul1 και @Spyros Delta Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ηχογραφώ και "μιξάρω" με Ableton στο οποίο έχω περάσει μέσα και το guitar rig. Τείνω προς την δεύτερη επιλογή τελικά και για λόγους δυνατοτήτων και για λόγους οικονομικούς. Μετά από μια μικρή έρευνα, η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/16555526/Presonus-Eris-E3-5.html
  8. Χρόνια πολλά και πιο καλά. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενισχυτή. Μέγιστο μπάτζετ τα 200. Οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής. Να έχει ένα reverb (δεν με νοιάζουν τα υπόλοιπα) και στην καλύτερη και ένα looper. Παίζω με εφέ μέσω υπολογιστή.Για να παίξω πρέπει να διαλέξω στο πρόγραμμα τον driver της κάρτας ήχου που είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/4765845/Behringer-U-Phoria-UM2.html. Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής. Η κάρτα ήχου έχει έξοδο RCA. Όμως είχα δοκιμάσει να την συνδέσω με ενισχυτή που είχε RCA (Fender Frontman 15G) και ακούγονταν μόνο παράσιτα. Πώς θα συνδέσω τον υπολογιστή/κάρτα ήχου στον ενισχυτή και να έχω και ποιότητα στον ήχο; Έχω τσεκάρει αυτόν https://www.skroutz.gr/s/11825513/Fender-Mustang-GT-40.html Οι σκέψεις που μου έρχονται είναι οι εξής: 1)Bluetooth ( από εμπειρία με ακουστικά, κακή ποιότητα ήχου) 2)Έξοδος ακουστικών από κάρτα ήχου σε AUX IN ενισχυτή 3)RCA σε AUX IN (3,5mm jack) 4)USB; Περιμένω τις προτάσεις και τις συμβουλές σας..
  9. Αυτό έκανα αλλά όπως το είπες υποτυπωδώς Θα κατεβάσω και άλλο DAW να δοκιμάσω.. Θα πάω αρχικά στην λύση των ακουστικών και όταν μπορέσω θα πάω και στα monitor όπως λες.. Ευχαριστώ και πάλι!
  10. Ο ενισχυτής είναι ο Fender Frontman 15G (όχι κάτι σπουδαίο δηλαδή αλλά περίμενα κάτι καλύτερο). Έχει το input που μπαίνει το καρφί(από εκεί συνδέεται με την κάρτα ήχου) τα RCA άσπρο-κόκκινο και μετά output για ακουστικά. Αρχάριος είμαι ακόμα, ψάχνω να βρω τον ήχο μου αλλά όλο αυτό το πράγμα δεν βοηθάει καθόλου..
  11. @Spyros Delta Αρχικά ευχαριστώ για την βοήθειά σου! Έκανα τα εξής. Σύνδεσα την κάρτα ήχου με το λάπτοπ και έκανα την αλλαγή εξόδου από το εικονίδιο κάτω όπως είπες και έφυγαν τα πολλά παράσιτα. Ο ενισχυτής συνδεδεμένος με RCA στην αρχή αλλά δούλεψε και με καρφί απο το output της κάρτας στο input του ενισχυτή. Ανοίγω guitar rig 5 και παίζω με τα εφέ όμως μου τα χαλάει όλα η ποιότητα του ήχου(ακούγεται όταν παίζω μέσω της κάρτας ενα "φύσημα" ας το πω, ενώ απλή σύνδεση κιθάρας-ενισχυτή κάνει έναν άλλο θόρυβο πιο ηλεκτρικό). Τώρα μένει να δοκιμάσω να ακούσω από την κάρτα με ακουστικά απλά δεν έχω και δεν μπορώ να αγοράσω άμεσα. Επίσης θα δοκιμάσω να ηχογραφήσω (βρίσκομαι σε άλλο χώρο απο τον εξοπλισμό) απευθείας μέσω του guitar rig για να δω τι τελικά προκαλεί το πρόβλημα. Θα ανεβάσω και το αρχείο για να ακούσω γνώμες. Αυτό το φύσημα χαλάει όλη την εμπειρία. Για daw είχα το audacity αλλά ενώ βάζω γραμμή εισόδου την κάρτα όταν πατάω record δεν κάνει τίποτα. Διάβασα στο ίντερνετ ότι έχει σχέση με τα bit του επεξεργαστή(εμένα είναι 64bit(win 10,i5,8G) και το audacity βγαίνει μόνο 32bit).Ποιο θα ήταν μια καλή εναλλακτική;
  12. Γεια και πάλι στην ομάδα. Αγόρασα την uphoria UM2 της Behringer. Ενώ στο manual λέει να κατεβάσουμε τους drivers από το επίσημο site, αυτό κράσαρε και τελικά βρήκα και κατέβασα drivers μέσω youtube που αναφέρονταν στο επίσημο φόρουμ. Λοιπόν έκανα την εγκατάσταση και μετά συνέδεσα την κιθάρα στην κάρτα ήχου και άνοιξα το audacity. Δεν έπαιρνε σήμα. Επίσης το λάπτοπ δεν έβγαζε ήχο. Να επισημάνω ότι είμαι σχεδόν άσχετος με όλα αυτά συνδεσμολογίες κτλ. Ύστερα συνέδεσα με τα RCA την κάρτα ήχου στον ενισχυτή μου. Έβαλα ενα βίντεο απο το youtube,έπαιζε αλλά με τρομερά παράσιτα. Δοκίμασα δύο καλώδια RCA που έχω. Γενικά ο ενισχυτής δεν έχει τον πιο καθαρό ήχο είναι ο Fender Frontman 15g. Δεν ξέρω αν γενικά θα έπρεπε να κάνει διάφορους θορύβους και εξηγώ. 1ον) Μόνος του στην πρίζα χωρίς καμία σύνδεση κάνει ένα μικρο βουητό, 2ον) Συνδεδεμένος με κιθάρα κάνει θόρυβο αν δεν έρχομαι σε επαφή με τις χορδές και αναλόγως την θέση των μαγνητών. Είναι φυσιολογικό,είναι ο ενισχυτής ή καλώδιο ίσως(;) που δεν είναι και καλής ποιότητας; Έχω παιδευτεί γενικά για ένα πράγμα που από όσο φαίνεται είναι αρκετά απλό για πολλούς. Υ.Γ. @Βραδύπους περιμένω και πάλι την βοήθειά σου!
  13. @@cigaret13 Ευχαριστώ για την βοήθεια . Η κάρτα ήχου που προτείνεις είναι πολύ αξιόλογη απο οτι είδα και είναι η επόμενη επιλογή μου ωστόσο τώρα θα πάω σε μια πιο οικονομική λύση https://www.skroutz.gr/s/4765845/Behringer-U-Phoria-UM2.html Ξεκίνησα και ένα καινούριο τόπικ γιατί το προηγούμενο ήταν λίγο αχταρμάς Πάντως σε αρκετά μαγαζιά της Αθήνας που ρώτησα μου είπαν πως δεν υπάρχει αυτό που ψάχνω.
  14. Γεια στην ομάδα, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω κάποια πεταλιέρα ή ποδοδιακόπτη πχ Marshall,Line6 για να ελέγχω εφέ στον υπολογιστή πχ Guitar Rig. Αν όχι ποια είναι μια καλή Value For Money επιλογή για πεταλιέρα-πολυεφφέ;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου