Προς το περιεχόμενο

EKSO_BOOGIE

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    55
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από EKSO_BOOGIE

  1. Πάντως το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με τον lonestar special.Είναι κρίμα να βάλεις όλα τα πετάλια από μπροστά γιατί χάνεις ένα πολύ καλό βρόμικο κανάλι.Εγώ πάντως ψάχνοντας στο site της boogie διάβασα πως το fx loop είναι fully buffered οπότε υπέθεσα πως απλά είναι κακοί οι buffers.Ελπίζω να μην το παρερμήνευσα.Αν γνωρίζει κάποιος πιο σχετικός από εμένα ας μας εξηγήσει.
  2. Χίλια ευχαριστώ.Πάντως εδώhttp://forum.recordingreview.com/f66/effects-loop-order-switcher-46508/ κάποιος ανέφερε προβλήματα θορύβου.Περίεργο πάντως που δεν υπάρχει στο εμπόριο κάτι ανάλογο.Φαντάζομαι θα ήταν χρήσιμο για πολλούς.
  3. κρίμα .Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.θα συνεχίσω το ψάξιμο και θα ενημερώσω για τυχόν νέα
  4. Καλησπέρα Λοιπόν έχω ένα boss rc-50 loopstation τοποθετημένο στο τέλος της αλυσίδας τών εφέ μου και ψάχνω ενα πετάλι που να αλλάζει την σειρά των πεταλιών και να βάζει το boss πρώτο.Για να γίνω πιο κατανοητός θέλω κάτι σαν να υπάρχουν 2 loops πάνω στο πετάλι Α και Β και να μπορώ να επιλέξω εγώ τη σειρά τους,δηλαδή Α/B ή B/A .Από ΄τι έχω ψάξει στο ίντερνετ δεν έχω βρεί κάτι.Γνωρίζει κανείς?
  5. Καλό φθινόπωρο Ελπίζω να σας αρέσει! :)
  6. Ναι φίλε μου όμως τα προβλήματα που προανέφερα δεν θα τα γλιτώσεις αφού και σε αυτό το μηχάνημα υπάρχουν AD/DA κονβέρτορες.Οπότε το σήμα έχει τον ίδιο δρόμο ο θόρυβος θα είναι εκεί. :( (απλά με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στο κουβάλημα).
  7. Λοιπόν το έκανα(με την συνδεσμολογία που είχα προαναφέρει).Έγινε με την Native Instruments Audio Control 1.Το σήμα απο τη κιθάρα έμπαινε και έβγαινε (unefected) και τα εφέ μπήκαν σέ ενα send στο ableton (σαν paraller fxloop δηλαδή).Τα αποτελέματα 1ον Η δουλεία αυτή θέλει καλή κάρτα με καλό AD/DA converter λόγο οτι ο θόρυβος αυξάνεται κατακόρυφα.Και χάνεις στη ποιότητα του σήματος(τα μπάσα και πολλές αρμονικές χάθηκαν).Πιστεύω οτι σε μια RME τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν όχι απροβλημάτιστα. 2ον Αν εξερέσεις τα παραπάνω ενας ολόκληρος κόσμος απο ήχους ανοίγεται.Ήχοι που δεν θα μπορούσαμε να τους προσεγγίσουμε με συμβατικά πετάλια. 3ον Δεν θέλω να φανώ ερετικός αλλά αν στο μέλλον ενα καλό AD/DAC γίνει πιο προσητό ο κιθαρίστας θα εχέι στα χέρια ικανότητες που δεν είχε φανταστεί πιο πριν :o> Πόρισμα .Γοητεύτικα απο το εύρος της έρευνας ήχων που μπορεί να γίνει σε αυτόν τον τομέα :Dαλλα απογοητευτικα απο την ποιότητα! :(
  8. Ενδιαφέρον!!! Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αλλα ξαναλέω πως δεν θα χρησιμοποιήσω καποιο guitar rig ή παρεμφερή πρόγραμμα οπότε δεν έχω τετοιο πρόβλημα(εκτός αν μου λέτε κάτι άλλο που εγώ δεν καταλαβαίνω ???) .Το θέμα ειναι να μην κάψω τίποτα απο ας πούμε υπερβολικό eq-ing στα μπάσα.Αν δεν υπάρχει κίνδυνος το κάνω και μετά εδώ ήμαστε να το συζητήσουμε.
  9. Βασικά εγώ δεν σκεφτόμουν καν να χρεισημοποιήσω τέτοια vst στυλ guitar rig ή amplitube.Σκεφτόμουν μόνο ως χρήσημα τα εφέ του Αbleton ή καποιο max msp plugin αν γνωρίζεις.Και ένας από τους λογούς είναι αυτά που προανέφερες.Και για να γινώ πιο σαφής προτείνω η σειρά να ειναι κιθάρα->compressor(πετάλι)->pog2->input ενισχυτή->Send(fxloop)->laptop(με πχ ενα reverb απο τα preset του ableton)->Return.
  10. Όχι με παρεξήγησες, μάλλον δεν τα είπα εγώ καλά. Εννοούσα το set up που κάνατε στον ενισχυτή του marillion.
  11. Τότε είναι πολύ πιθανό αυτό να επιρέαζε το σήμα σου προς το χειρότερο επειδή θα ήταν σαν να έτρεχες ενισχυτή μέσα σε ενισχυτή και να υπεροδηγούσες το σήμα.Αντίθετα με τον μόνιτορ των πλήκτρων που το σημα πέρναγε μόνο μια φορά απο ενισχυτή(έστω και vst).
  12. Φίλε μου φαντάζομαι θα παίζατε με κλειστές τις προσομιώσεις ενισχυτών.Έτσι δεν είναι;Αν επιτρέπετε με τι κάρτα ήσασταν? Συγνώμη για τα ορθογραφικά :-[ edit: Α οκ τωρα είδα την κάρτα. Καμιά άλλη εμπειρία η γνωσή ευπρόσδεκτη
  13. Ναι βέβαια νομίζω πως αυτο είναι άλλο πράγμα γιατί οι ήχοι απο το λαπτοπ δεν χρειαζονται περετέρο χρωμάτισμα οπως το σήμα της κιθάρας.Νομιζώ όμως πως με τις κατάληλες ρυθμίσεις απο την πλευρά του laptop θακαταφέρεις να βγάλεις αξιοπρεπή ήχο.Φαντάζομαι δηλαδή δεν το εχώ κάνει ποτέ σε σοβαρό ενισχυτή κιθάρας.Βέβαια μετά μπαίνει και στο παιχνίδι το θέμα κάρτα ήχου αλλά αυτό είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο. :)
  14. Γιατί όχι?Ναι αγαπητοί συνφορουμίτες θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να το κάνω ή υπάρχει κίνδυνος να ψήσω κανένα τελικό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο με τις συχνότητες που θα βγαίνουν απο το λαπτοπ.Θα ήθελα να επεξεργάζομαι το σήμα μου με το ableton και να το στέλνω πάλι στο return.Οι λόγοι είναι 1ον να γλιτώσω το στίσε ξεστίσε των παρελκόμενων του laptop (ηχεία κονσόλες κτλ) 2ον να γλιτωσω λεφτά απο την αγορά πεταλιών που υπάρχουν ήδη σε VST) και 3ον απλα δεν υπαρχουν ολα τα vst που κανονικά χρεισιμοποιώ σε πετάλια. Συγνώμη αν η ερώτηση μου παίρνει όσκαρ βλακείας <<θα μου πειτε ρε μεγαλε εσύ είσαι ο έξυπνος και εμείς οι βλάκες που εχουμε φάει περιουσίες σε πετάλια>>.Αλλά αν δεν ρωτήσεις δεν μαθαίνεις, και προσπαθώ να αποφύγω το αν δεν κάψεις δεν μαθαίνεις.Αν παίζει ρόλο ο ενισχυτής μου είναι ένας Mesa lonestar special.
  15. EKSO_BOOGIE

    Sigur Rós 'Heima'

    Οντως την πρωτη φορα που ακουσα το τραγουδι μου ηρθε οργασμος στα αυτια μου.τι να πεις για αυτη τη μπαντα;διαστημικος ηχος.
  16. παιδια υπαρχει και μια κιθαρα που εχουν κατι ελληνες και η οποια δεν την δινουν πισω!(αχ ρε ελληνα)οταν ο clapton <τελιωσε> την καριερα του ηρθε στην ελλαδα και επαιζε και μολις αποφασισε να φυγει απλα δεν του εδιναν την κιθαρα του πισω!
  17. Υπαρχει καποιο προβλημα με την μηχανη αναζητησης(τουλαχιστον στο δικο μου πισι). Δεν μου βγαζει καθολου αποτελεσματα ακομα και με πολυ κοινες λεξεις.Π.χ. Αν πληκτρολογισω (mesa boogie)δεν παιρνω καποιο αποτελεσμα Πιστευω πως αυτο το προβλημα το εχουν κ'αλλοι χρηστες του φορουμ και γι'αυτο πολλες φορες λενε οτι εψαξαν αλλα δεν βρηκαν κατι και γι'αυτο ανοιξαν νεο θεμα. Ευχαριστω
  18. Ρε παιδια και αυτο τι λεει?Το εχει παιξει κανενας? http://www.thomann.de/gr/kurzweil_sp76_stage_piano.htm
  19. Εχεις ενα δικιο εχεις δεν ειμαι και πολυ σαφης.Λοιπον εχουμε και λεμε... 1)Η κονσολα μας ειναι μια απλη 8καναλη(χωρις ενισχυση) με direct out στο καθε καναλη της. 2)για τα μικροφονα δεν ξερω πολλα πραγματα απλα ξερω οτι ολα ειναι δυναμικά. 3)Θελω να μπορω να γραψω στο pc καθε καναλι της κονσολας ξεχοριστα(και οχι ενα ενιαιο σημα). Ελπιζω να σου εδωσα να καταλαβεις. :) thanx
  20. Ευχαριστω για το ενδιαφερον.Το budget δεν ξεπερναει τα 250 uroz.Οποτε ειναι λιγο στριμοκ**α τα πραγματα.Προενισχυσεις δεν εχουμε.Μονο καποια αυτοενισχυομενα ηχεια.Σκεφτομαστε να βαλουμε μικροφονα μπροστα απο καθε ενισχυτη και να μπει καθε ενισχυτης σε ξεχοριστο καναλι. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν θα υπαρξει προβλημα αν το σημα τοθ καθε καναλιου της κονσολας μπει χωρις προενισχυση μεσα στο pc.
  21. βασικα εμεις αυτο που θελουμε ειναι να γραφουμε τις προβες μας(ολα τα οργανα μαζι) στο pc και μετα να τις μιξαρουμε με cubase.Χρειαζομαστε γυρο στα 6-7 καναλια.Προενισχυσεις γαι μικροφονα δεν εχουμε καθολου(ασχημο) αλλα ισως την βαλουμε σε εναν ενισχυτη και απο εκει στην κονσολα.Παιδια οπως καταλαβαινεται ειμαι ψιλοασχετος με τετοια πραγματα.Αν μπορουσαμε να κανουμε δουλια με καποια πιο οικονομικη λυση θα μας βολευε πολυ περισσοτερο.Ευχαριστω.
  22. Παιδια χαιρετω.Θελω την βοηθεια σας.εγω και η μπαντα μου θελουμε να ηχογραφησουμε αυτα που βγαινουν απο μια 8καναλη κονσολα στο pc.το θεμα ειναι ομως οτι θελουμε να περασουμε τα καθε καναλι ξεχοριστα και stereo στο pc.Μηπως μπορει κανενας να μας βοηθησει και να μας πει τι μηχανημα χρειαζομαστε και ποσο μπορει να κοστησει αυτο?θα το εκτιμισω πολυ. π.σ. Συγνωμη αν το θεμα εχει ξανατεθει αλλα δεν βρηκα κατι οταν εψαξα.
  23. η BFG θα ηταν η τελεια κιθαρα αν ΔΕΝ ΕΙΧΕ τα παρακατω ΛΑΘΗ 1.ΔΙΠΛΟ μαγνητη στο bridge (ενας θεϊκος Ρ90 αρκει...) 2.απαισιο μαυρο hardware (μπλιαχ.....) 3.tune o matic bridge (wraparound RULES!) 4.ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕΡΒΑΝΤΑΣ!! :lol: 1)Δεν νομιζω οτι ο διπλος μαγνητης στο bridge θεωρητε κακο γιατι υπαρχουν ατομα που γουσταρουν με λιγα λεφτα(σχετικα με το τιμολογιο της gibson) να εχουν μια gibson η οποια θα μπορει να σε εικανοποιησει αφανταστα με τα καθαρα της με τους P90 και να σου δινει την κλασικη βρομιλα για να παιξεις πιο βαρια πραγματα. 2)Εγω τα βρησκω προτοποριακα οπως και τα ξυλινα knobs.Και επιτελους χαιρομαι που η gibson ξεκολησε απο το στυλ που εχει και η fender ακομα του "εβγαλα μια κιθαρα ηταν επιτυχιμενη και για αφτο λεω να μην της αλλαξω τιποτα οπτικα γιατι θα χαλασει η συνταγη".Αμα παμε με αυτη τη λογικη και τα δισεγκονα με τις ιδιες Stravokaster θα παιζουν. 3),4) Τι να πω για αυτα γουστα ειναι... Υ.Γ.Δεν εχω κανενα κολλημα ουτε με gibson ουτε με fender και εννοειται ολα αυτα ειναι απλα οι αποψεις μου σε φιλικο πνευμα.Αυτα......
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου