Προς το περιεχόμενο

TeMeTeRoN

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    -
  • Τόπος
    Κέντικλη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή TeMeTeRoN

0

Φήμη

  1. Άργησα λίγο αλλά έρχομαι με κάποιες εξελίξεις. Το καλώδιο που είχα το δοκίμασα σε ένα μίκτη ενός φίλου μου και δούλευε μια χαρά. Άρα το καλώδιο δεν έφταιγε... Δοκίμασα ένα άλλο μικρόφωνο που είχε, στην Focusrite που έχω το Shure Beta 58 δυναμικό το ξέρω αλλά είναι το μόνο που βρήκα και δούλευε μια χαρά... Τώρα απ' ότι καταλαβαίνω είτε η κάρτα έχει κάποιο πρόβλημα με το phantom power (σήμερα το ξαναδοκίμασα και με το phantom power ανοιχτό και την ένταση σχεδόν στο τέρμα στο reaper και ήχος ήταν λίγο πιο δυνατός αλλά πάρα πολλά παράσιτα! ωστόσο με που κλείνω τα 48V ο ήχος γίνεται πιο δυνατός πιο καθαρός χωρίς παράσιτα και μετά σταδιακά χαμηλώνει και δεν ακούγεται καθόλου σαν να γεμίζει με ρεύμα και μετά αδειάζει δεν ξέρω πως αλλιώς να το παρομοιάσω) είτε ο κινέζος μας την έκανε και έπεσα σε κάποιο ελαττωματικό κομμάτι.... Ξέρω έχω κουράσει αλλά μια τελευταία γνώμη θα ήθελα πριν μιλήσω με το κατάστημα που μου το πούλησε μπας και βρω καμιά λύση εκεί....
  2. Αυτή ήταν η ετικέτα από το κουτί δεν λέγετε Floureon αλλά Ezra δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό απλά το αναφέρω.
  3. Το θέμα είναι ότι αυτό το μικρόφωνο που έχω δουλεύει κανονικά με το 3.5 jack και ήχος είναι αρκετά δυνατός.... Αρά παίζει να παίχτηκε καμία λαμογιά είτε από τον κινέζο είτε από το μαγαζί που το αγόρασα?
  4. Δεν ξέρω μπορεί και να έπεσα στην περίπτωση να μην χρειάζεται 48v αυτό που έχω.... δεν ξέρω.... Για το καλώδιο θα δω αυτές τις ημέρες μήπως και πάρω κανένα δανικό να το δοκιμάσω μήπως φταίει αυτό και θα επανέρθω.... Είμαι σε σταθερό υπολογιστή και αυτός από την Focusrite μου έστειλε κάτι βιντεάκια σχετικά με το power managment οπότε όλα αυτά τα έχω επίσης τσεκάρει δεν υπάρχει και εκεί κάποιο θέμα.
  5. Το καλώδιο το τσέκαρα με πολύμετρο με βάση μερικά βιντεάκια που είδα στο youtube για την τάση...Τώρα δεν ξέρω αν θα μπορούσε να είχε κάποιο άλλο θέμα πέρα από αυτό.... καταρχάς δεν είμαι και τόσο γνώστης πάνω στα μικρόφωνα (το λέω για να γνωρίζετε για το αν πετάξω καμιά κοτσάνα) το δοκίμασα σε έναν ενισχυτή κιθάρας που έχω και εκεί δεν έβγαζε πάλι κάποιο ήχο... ( είχα δοκιμάσει εκεί ένα Shure sm58 δανικό δυστυχώς όποτε ξέρω στα σίγουρα ότι το βύσμα του δεν έχει κάποιο θέμα και δούλευε κανονικά). Άλλα καλώδια δυστυχώς δεν έχω και για την συνδεσμολογία ηχογραφώ ηλεκτρική κιθάρα εδώ και ένα χρόνο.... δεν θα μου έβγαζε και εκεί λογικά θέμα ? Ευχαριστώ πάντως για την γρήγορη απάντησή σου!
  6. Καλησπέρα σας λοιπόν σας έχω ιστοριούλα όποτε ελπίζω να την διαβάσετε Είμαι νέος κάτοχος του μικροφώνου BM-800 το σετ ( με την βάση, το pop filter κλπ) το οποίο το έχω εδώ και μια εβδομάδα. Το χρησιμοποίησα αρχικά στην μητρική του υπολογιστή από xlr σε 3.5 jack το οποίο και περιείχε το πακέτο με τα αποτελέσματα να είναι αρκετά ικανοποιητικά, για τα λεφτά του πάντα. Ο αρχικός μου σκοπός ήταν να το χρησιμοποιήσω με την κάρτα ήχου που έχω εδώ και ένα χρόνο την Focusrite Scarlet Solo 3nd gen ωστόσο περίμενα να έρθει το xlr (male) σε xlr (female) ,αλλά όταν ήρθε η χαρά μου βγήκε ξινή. Με το που πήρα το καλώδιο και το κούμπωσα στην κάρτα δεν έδινε σχεδόν καθόλου ήχο, ( όταν μιλούσα δηλαδή ) το gain στο τέρμα και μπορούσα να ακούσω ίσα ίσα τον εαυτό μου, χώρια τα παράσιτα ( να τονίσω ότι αυτό ήταν χωρίς 48v phantom power, με 48v ανοικτό, εκεί δεν άκουγες απολύτως τίποτα με το gain στο τέρμα). Το περίεργο που διαπίστωσα ήταν ότι με το που απενεργοποιούσα το 48v, για μερικά δευτερόλεπτα έδινε στα ακουστικά αρκετά δυνατό και καθαρό ήχο (όταν μιλούσα) αλλά σταδιακά μειωνόταν και κατέλειγε στα αρχικά επίπεδα όπως προανέφερα, όταν είχα κλειστό το 48v.... Τελειώνω Μίλησα και με το support της Focusrite και απ' ότι μου είπε το μικρόφωνο 'λογικά' δεν υποστηρίζει 48v και ότι θα χρειαστώ ένα Rode VXLR+ το οποίο κάνει 21€ και είμαι σε φάση εεε φίλε 24€ πλήρωσα για μικρόφωνο θα δώσω άλλα τόσα για αντάπτορα Για να μην παρεξηγηθώ το μικρόφωνο αυτό δεν το πήρα για επαγγελματική χρήση, 24€ έδωσα προς θεού, η χρήση του θα ήταν για καμιά ψευτο ηχογράφηση και τώρα με το διαδικτυακά μαθήματα που κάνουμε να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω... από εκεί και πέρα όσους είδα να το χρησιμοποιούν έλεγαν ότι πρέπει να έχεις 48v phantom power για να λειτουργήσει και από το site που το αγόρασα το έλεγε και με μεγάλα μαύρα γράμματα 'Πρέπει να έχεις 48v phantom power για να λειτουργήσει' οπότε ναι ποιον να πιστέψω για πείτε μου εσείς... Με λίγα λόγια αυτά... Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και να μην σας κούρασα και περιμένω (ελπίζω) τις απαντήσεις σας.
  7. Με οξιά έχω ξαναδουλέψει σε μανίκι ποτέ σε σκάφος και αυτό είναι κάτι που με αγχώνει αν θα μπορέσω να το σκάψω γιατί είναι αρκετά σκληρό... Για μουριά θα το ψάξω... Σε ευχαριστώ παρά πολύ για τις ευχές, για κιθάρες ελπίζω να ξεκινήσω μετά τα 30 ακόμα μικρός είμαι... μην μπω και πολύ στα βαθιά από τώρα Και το charango πολύ ωραίο οργανάκι αλλά είπα για ronroco γιατί λατρεύω Gustavo Santaolalla μιας και το χρησιμοποιεί σε αρκετά από τα τραγούδια του. Με πολύ χονδρικούς υπολογισμούς (πιο χοντροί και από τον πάγκαλο) 70cm μήκος, 25cm πλάτος και περίπου 15 cm πάχος... Έχω κάνει κάποια σχέδια αλλά θα δείξει... Πέρα από αυτό θα σας ενδιέφερε όταν με το καλό ξεκινήσω ( μπορεί να περάσει και αρκετός καιρός δεν ξέρω) να ποστάρω εδώ την διαδικασία κατασκευής? ( μιας και δεν έχω και τεράστια εμπειρία στην οργανοποιία μπορεί να χρειαστώ και λίγη βοήθεια )
  8. Μάλλον όπως το κόβω με οξιά θα πάω όσο για το ronroco ναι ενδεχομένως να έχεις δίκιο αλλά με κέρδισε ο ήχος του και άσε κόλλησα.... Καλά σε τέτοια περίπτωση θα χτυπούσε το κεφάλι στον τοίχο με το που θα το καταλάβαινε να έχεις κάτω από τα πόδια σου ξυλεία αξίας 5 χιλιάρικα και βάλε και να τα τρώει η σόμπα...τραγικό τι να πεις.
  9. Η καρδιά μου.... Χρυσάφι είναι Και εσύ βρε άνθρωπε μου βραδιάτικα θες να με τρέχεις μένω και πάνω στα κατσάβραχα και το νοσοκομείο είναι μακριά Γι αυτό είπα αν μπορεί να γίνει με κάποιο άλλο ξύλο πχ με οξυα λέτε να γίνετε για τζάμπα κόπος...
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Με ντουγιες το συγκεκριμένο δεν γίνεται εκτός κι εάν πειραματιστώ αλλά από την άλλη δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με ντουγιες οπότε τζάμπα τα υλικά που θα αγοράσω....είναι λίγο περίεργο αυτό που πάω να φτιάξω πληροφοριακά λέγεται ronroco και με το σκάψιμο εννοώ ότι πρέπει από ένα ενιαίο κομμάτι ξύλου (τον κέδρο στη συγκεκριμένη περίπτωση) να βγει και το μανίκι και το σκάφος αλλα εαν δεις μια φωτογραφία απο το όργανο θα καταλάβεις τι εννοώ... Από τα ξύλα μακάρι να είχαμε μαόνι... εδώ στην Καβάλα άφθονη οξυα Όταν πήγα στον έμπορο της περιοχής και του είπα ότι θέλω κέδρο και εβενο για το μανίκι μου λέει που να βρούμε εμείς αυτά τα ξύλα.... Άμα θες οξυα και έλατο... Ναι οπότε απ ότι κατάλαβες ειμαι λίγο ζόρικα εδώ...
  11. Καλησπέρα σας ξέρω μόνο από το τίτλο θα φάω κράξιμο αλλά δυστυχώς εδώ στην περιοχή μου(Καβάλα πιο συγκεκριμένα) δεν μπορώ να βρω πουθενά κέδρο... Το χρειάζομαι για κατασκευή σκάφους για μουσικό όργανο... Η ερώτηση μου με λίγα λόγια αν μπορώ να βρω κάτι με σχετικά με τις ίδιες ιδιοτητες με τον κέδρο (σκάψιμο, ήχος γιατί είναι ακουστικό όργανο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Το θέμα είναι ότι για να βάλω ταστα, δεν... το ότι ονομάζονταν αυτά τα τάστα που έβαλα μπερντεδες πρώτη φορά το ακούω οπότε σε ευχαριστώ για τις έξτρα γνώσεις είμαι νέος ακόμα μαθαίνω Οπότε θα κάνω μια βόλτα εδώ στα τοπικά μαγαζιά για να βρω true oil και ελπίζω να το τελειώσω για να προχωρήσω στο επόμενο!!
  13. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου το true oil το εχω ξανά ακούσει οπότε ίσως το δοκιμάσω.... Το κουτί εγώ το έφτιαξα είναι αν θυμάμαι καλά από κόντρα πλακέ το μανίκι δε (μη γελάσεις) από οξιά, οπότε κάνω το κουτί και το μανίκι το αφήνω ως έχει? ( Για να πω την αλήθεια το μανίκι μόνο το πίσω και όχι την ταστιέρα την εχω περάσει 3 χέρια Teak oil και είναι εντάξει, αυτό που ίσως δεν μπορείς να δεις είναι ότι εχω τάστα αλλά είναι από πετονια είπα να το κάνω λαούτο φάση αλλά τέλος πάντων ξεφεύγω από το θέμα, την ταστιερα να την περνούσα κάποιο λάδι? για να την αφήσω έτσι?
  14. Καλησπέρα σας, σας ξαναέρχομαι εκ νέου με ένα νέο δίλημμα... Σιγά σιγά ετοιμάζομαι για το δεύτερο μουσικό οργανάκι το οποίο έχω στα σκαριά να φτιάξω και είπα δεν περιποιούμαι το πρώτο (το CBG ) μιας και ούτε λάδι το 'χω περάσει ο κερατάς.... Σκέφτομαι για λάδι με χρώμα αλλά το θέμα είναι δεν ξέρω τι λάδι ακόμα και τι χρώμα θα ταίριαζε σε κάτι τέτοιο όργανο. Ξέρω ότι ειδικά το χρώμα είναι προσωπικό γούστο το καθενός αλλά θα μου ήταν χρήσιμες κάποιες από τις ιδέες σας... Λοιπόν από κάτω σας έχω και μια φωτογραφία για να δείτε πως περίπου είναι και σημαντικό όπως είπα πρώτο μουσικό όργανο οπότε μην κρίνετε πολύ αυστηρά Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου