Προς το περιεχόμενο

DimitrisBo

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    144
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από DimitrisBo

  1. Προς θεου, δεν εχει 0,12! Εχει 0,012 !! Εκτος αν αυτο εννοουσες ;D
  2. το nut φιλε uano απο αποψη υψους ειναι ιδανικο. Απο αποψη "χαραμαδων" δε ξερω αλλα βεβαια στις δυο E ξεσταταρει λιγο πιο ευκολα σε βιμπρατα απο το συνιθησμενο.
  3. Το κακο ειναι οτι δεν ειναι τελειως καινουρια - την εχω απο περυσι το Νοεμ αρα ειναι 1 ετους - βλεπεις θεωρουσα οτι θα κατσει- οτι θα την tweakαρω - οτι στο τελος θα το βρω - και μου αρεσει πολυ οπως ειπα οτι εχει σπανιο resonance ακουγεται διπλη απο την αλλη custom shop που εχω -δε θα ηθελα να αλλαξω το body με τιποτα. Δε ειναι οτι το προβλημα δειχνει ανυπερβλητο. Απλα η ελπιδα ηταν να μη χρειαζεται καποια βαρια δουλεια. Ισως αν για πρωτη φορα παω την κιθαρα σε καποιον να ανακαλυψω οτι μπορουν και τα απλα πραγματα να τα κανουν καλυτερα απο εμενα - ή ισως να θελει απλα 1 ταστο μονο κανα recrowning. Τι στο διαολο ποσα ταστα να ειναι εκτος σε custom shop κιθαρα?
  4. Δεν εφταιγαν οι στροφες στο tuner - τα ιδια σκατα και με πολλες στροφες.
  5. Τεσπα - η λυση προφανως ειναι να το τσεκαρει καποιος με περισσοτερες γνωσεις απο εμενα και κυριως στο μπελαλιδικο ταστοσυστημα - απλως δεν μου εχει τυχει ποτε 25 χρονια να χρειαστω για σεταρισμα καποιον γιατι απλα δεν μου εχει τυχει να χρειαστω fretdressing ποτε και στα λοιπα συνηθως relief, action, μαγνητες, intonation κλπ τα παω μια χαρα. Θα δοκιμαζα και μονος μου να δω τι παιζει με τα ταστα- αλλα δε λεει να κανω καμια μαλακια που θα κοστιζει χειροτερα. Με fret dressing σε 9105 ελπιζω να περισσεψει ψαχνο και για το μελλον.
  6. xaxa Οχι απλα τα tools που εχω ειναι της Fender και ειναι σε ιντσες. Αλλα το action sto 21 ειναι ακριβως αυτο 2.1-2.2 μμ . Τριζει περισσοτερο μεταξυ 8-10 και κυριως η Ε περισσοτερο απο την Α. Απλα το θεμα ειναι οτι τριζει το ιδιο ακομα και οταν ανεβαζω το action υπερβολικα που ειναι υποπτο να μη φταιν τα ταστα.
  7. Οι μαγνητες ειναι 3/32'' treble και 1/8'' bass.
  8. Ο τυπος του τριξιματος ειναι ηχος κλασσικου ακουμπισματος σε fret ακουστικα δυστυχως, ομως οταν παταω την χορδη πισω απο το nut διορθωνεται πολυ το προβλημα και η αληθεια ειναι οτι δεν εχει ουτε καν εναν ολοκληρο κυκλο στο tuner. Αλλα οταν την πιεζω μεγαλωνει η ταση και μειωνεται η δονηση της χορδης ετσι και αλλιως αρα με την κανονικη ταση δεν θα ακουγεται παλι? - θα αλλαξω βεβαια την χορδη για να την βαλω με πολλους κυκλους μπας και ειναι αυτο. Και η αληθεια νικο ειναι οτι σιγα σιγα δεν τριζει. Ομως σε αλλη strat βαραω με τραβηγμα 5 εκατοστα και δε τριζει - γιατι να τριζει αυτη?
  9. Ρε Νικο και "πνοη" λετε να φταει αυτο - (που τετοια τυχη βεβαια) - παω να το δοκιμασω.
  10. Α, ναι και φιλε "πνοη" τριζουν οι ΜΙ και Λα κυριως μεταξυ 3-8 - ακριβως στο σημειο δηλαδη που το relief 0,012'' που ειναι οριακα υπερβολικο θα επρεπε να το εχει λυσει το θεμα.
  11. Αυτο που λες φιλε δε το εχω ξανακουσει με τισ στροφες στο tuner - θα το δοκιμασω. Το nut σε custom shop να εχει κοπει λαθος ουτε που το σκεφτηκα. Βεβαια προφανως κατι δεν εχουν κανει σωστα οποτε μπορει να ειναι και αυτο - που δυστυχως ξεφευγει απο τις γνωσεις μου. Δεν μου εχει τυχει ποτε να μη μπορω να σεταρω μια κιθαρα. Και κατα αλλα ειναι τοσο γλυκο και ωραιο το οργανο που σου σπαει τα νευρα να σκεφτεσαι οτι μπορει να φταει το nut ή καποιο ταστο.
  12. Μα καλα οι μαλακες στο custom shop δε τσεκαρανε levelling? To radius ειναι 9,5 by the way. Δε το περιμενα σε custom shop να χρειαζεται κατευθειαν redressing. Και κατα τα αλλα γαμαει γιατι εχει το περισσοτερο resonance σε φυσικο ηχο (χωρις ενισχυτη) που εχω ακουσει σε fender - ισως για αυτο προσεχω περισσοτερο το τριξιμο. Γαμω την πουτανα μου.
  13. ααα - δοκιμασα να την κανω και heavy bottom με 10....-38-48 αλλα τα ιδια.
  14. Παροτι λιγο να τριζει μια strat ειναι σχεδον φυσιολογικο κατα τις φημες - σε μια καινουρια CS strat η E και η A τριζουν σχετικα πιο ευκολα απο τις αλλες strat που εχω. Ο ηχος ακουγεται ελαφρως καποιες φορες και απο τον ενισχυτη. το σεταρισμα που εχω κανει ειναι relief 0.012'' action 5/64 bass και 4/64 treble στο 12 μαγνητεσ δοκιμασα τα παντα. Τωρα λιγο τριξιματακι δε με πειραζει - και σε αλλη CS strat που ειναι πολυ λιγοτερο ουτε που το προσεχω - εχει κανεις καμια ιδεα τι στο διαολο μπορει να παραβλεπω πριν να χρειαζεται τριψιμο σε ταστα? Δηλαδη το ερωτημα ειναι εαν εχεις πειραξει το relief και το εχεις παει εως 0.012, το action σε medium κατασταση- μπορει να υπαρχει τιποτα αλλο που θα της κανει μαστορας εκτος απο τριψιμο σε ταστο?
  15. φιλε, με όλα τα πιο vintage fuzz με germanium μπορεις με το volume της κιθάρας, να βρεις ακριβως το low gain sweet spot που θελεις (πολυ αγγλικα ρε γ***το). Hendrix style.
  16. Με αυτο το αβαταρ και αυτο τον συνδυασμο λεξεων? Αλήθεια? Ποια ηταν η ερωτηση παλι? LOL
  17. η πρώτη μουσική κυκλοφορία της μουσικής ομάδας "μποέμ Θ", κυκλοφορεί σε digital LP με δυνατότητα δωρεάν λήψης από το επίσημο site www.bohemthita.gr Όλες οι ηχογραφήσεις, πραγματοποιήθηκαν ,ανεξάρτητα, στο studio ARTemis, σε παραγωγή της ομάδας «ψαροκόκαλο Θ / μουσική» (Δημήτρης Αποστολίδης – Κίμωνας Τερζανίδης) και του Αδριανού Παπαμάρκου. Η μουσική ομάδα μποέμ θήτα, ξεκίνησε το 2012 ως αφορμή μουσικής δημιουργίας και συνεργασίας δυο φίλων. Ο Δημήτρης Αποστολίδης που είναι αρχιτέκτονας και ο Κίμωνας Τερζανίδης που είναι τραγουδιστής, αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας σε συνεργασία με φίλους μουσικούς και καλλιτέχνες. Το πρώτο μουσικό άλμπουμ της ομάδας, έχει αρκετά στοιχεία πειραματισμού και αντλεί στοιχεία από διάφορες μουσικές φόρμες (ροκ, ρεμπέτικο, εναλλακτικό, κ.α.)-εμφανώς και όχι. Παράλληλα, υπήρξε ο στόχος, η μουσική να είναι καλλιτεχνικά ουσιαστική και ακέραια, ανεξάρτητη και ψυχαγωγική. www.bohemthita.gr https://www.facebook.com/bohemthita http://www.youtube.com/user/bohemthita email : [email protected], [email protected]
  18. μη τους ακους εισαι κιθαριστας - εχεις χρεος, τωρα το πρωι που θα ετοιμαστεις μη ξεχασεις: - ενισχυτη με el84 - ενισχυτη με 6l6 - back up ενισχυτη με el84 - back up ενισχυτη με 6l6 - back up ακουστικης - τελεκαστερ - στρατοκαστερ - λες πολ - φαλκον για jazz - to κολλητήρι - προφυλακτικά - μπύρες
  19. έχει κανείς κανα τηλέφωνο για pizza? Και ίσως κάποιο σχόλιο και άποψη για την καλύτερη pizza στην Ελλαδα εκτος των σπιτικών?
  20. Φίλε riddle φαινομενικά έχει ενδιαφέρον η επισήμανση σου. Ομως όταν απομονωσεις φράσεις εκτός του γενικότερου περιεχομένου και της ροής μιας συζήτησης δημιουργεις εντυπώσεις που δεν είναι ουσιαστικές. Σοφιστιες δηλαδή. Με το συμπαθειο.
  21. Η Greta πιο πολυ απο ολα μου αρεσε οταν εβγαζε πολυ συναισθημα σαν προενισχυση και σαν ενα ειδος πεταλιου για overdrive στον ac15 αλλα ναι στον εξελσιορ - Πολυ σουπερ ουαο! ενα γρεζι - μια καυλα σκετη. Μπορεις να καθεσαι να κανεις "γκραν".........................."γκραααααααν"..................."γκραν"! για ωρες.
  22. VOX AC15 HW VOX AC15 c1 Fender Exelcsior Epiphone Valve Jr VOX Ac4 Fender Greta Fender Cabronita CS 1p Fender Stratocaster CS 1963 Fender Jazzmaster Classic Player Fender Mustang KC Japan Godin 5th Kingpin Epiphone CS Riviera Epiphone Texan 2-3 μπουζουκια και 5-6 μπαγλαμαδες. Κανας τζουρας. Πιανα. Ντεφια. Κουδουνες. Vox 847 Wah Jam Fuzzphrase T-rex mudhoney II muff overdrive EHX Jam Retrovibe EHX electric mistress stereo EHX Small stone EHx Memory Toy
  23. Καθολου η ιδεα σου δεν ειναι. Ειναι ετσι ακριβως. Και τα δακτυλα σου γιατι να τα σχισεις? Πιο πολυ θα τα σκισεις με τις 9. Και θα κανεις και γραμμωση στα δακτυλα για να εισαι ωραιος για την παραλια τωρα που ερχεται και καλοκαιρι!!!! 8)
  24. Τα καθαρα του μου φαινονται καπως "χρωματισμενα". Και δεν βρωμιζει παρα πολυ, αλλα κομπρεσσαρεται γρηγορα. Εχει κατι ομως. Ton ac15 τον εχω αφησει στο υπογειο τον τελευταιο καιρο. Και το αλλο ενισχυτακι που βγαλανε μαζι του, το Greta, ειναι πολυ περιεργη περιπτωση επισης - (ξεφευγω λιγο απο το τοπικ, προς χαριν της συζητησης.). Οταν το πρωτοπηρα απογοητευτηκα οικτρα. Πωπω τι χαλια ηχος - μηδεν καθαρα - φαζ βρωμικα - περιεργος. Σιγα σιγα ομως αρχισαν να αλλαζουν τα πραγματα. Οταν τον εβαλα σε μια καμπινουλα 12 - ωπς - να ενα περιεργο ωραιο γλυκο καθαρο. Περιεργο με χαρακτηρα ομως. Τα βρωμικα γιναν πολυ βιντατζ σουπερντουπερ lofi βρωμικα. Και τελικα στο σπιτι ολο με αυτον παιζω γιατι και τα βρωμικα εχουν οσο τα συνηθιζεις "κατι" ακομα και με το 4'' ηχειακι. Και ο excelsior ετσι ειναι. Εχει χαρακτηρα στον ηχο του που σε καποιους μπορει να μην αρεσει. Να τον θεωρουν καπως μονοχνωτο. Ομως σε αυτους που γουσταρουν την απλοτητα και την βιντατζιλα τους κερδιζει. Ακομα και ετσι φουσκωμενος για 13β ενισχυτη. Λαου-λαου βγαζει μια plug n play αυρα που ειναι ωραια. Και αισθητικα. Παντως εγω θα ελεγα οτι δεν ειναι ποτε ακριβως "καθαρος". Παντα μου ακουγεται χτωματισμενος και κομπρεσσαρισμενος με ενα ωραιο χρωμα. Δεν ειναι δηλαδη το ιδανικο για καποιον που θελει deluxe reverb καθαρα - φενδεριλα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου