Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.476
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  12

Alex Raptakis ήταν Μέλος της ημέρας 12 Μαρτίου

Alex Raptakis είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

3 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

2.367 προβολές προφίλ

Συμμετοχή Alex Raptakis

 1. Μια χαρά τα πας πάντως, συνέχισε να κάνεις ότι κάνεις!
 2. Δε ξέρω ούτε το κομμάτι, ούτε τη Nico. Τώρα το έβαλα να το ακούσω. Μόλις μπήκε η φωνή της είπα είναι Γερμανίδα (ή κάτι από εκεί γύρω). Κάθε γλώσσα έχει τους κανόνες της, θέλουμε δε θέλουμε. Οκ, η πληροφορία περνάει και με κακή προφορά, αλλά αυτό γίνεται και με έλλειψη ορθογραφίας και γραμματικής. Αυτό δε σημαίνει ότι, ε αφού περνάει η πληροφορία θα αγνοήσουμε ό,τι μπορούμε, για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Όχι, πρέπει να γίνεται σωστά από πάνω μέχρι κάτω. Υπερβάλλω? Μπορεί. Αλλά είμαι της τελειότητας τρομάρα μου.
 3. Όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αλήθεια - εκτός από ένα πραγμα. Παίζεις και τραγουδάς ωραία, η μείξη είναι μια χαρά, και το βίντεο είναι πολύ καλο σε όλα του. Αλλά δυστυχώς η προφορά το σκοτώνει. Θα ακουστεί σκληρό, αλλά όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι μιλάω πάντα με ειλικρίνεια, αλλά πάντα για καλό. Είναι ίσως από τις χειρότερες προφορές που έχω ακούσει. Δεν "φωνάζει" Έλληνας όπως σε άλλες, αλλά έχει κάποια πολύ κακά στοιχεία. Για παράδειγμα, στο "Reflect what you are" ε δεν μπορείς να λες γουατσουά, μου φάνηκε σχεδόν αστείο. Για την ακρίβεια όλα "you" τα λες ΓΙΟΥ, με τεράστιο τονισμό στο ΟΥ, που δεν υπάρχει ούτε στα βρετανικά ούτε στα αμερικάνικα. Το χω πει πολλές (μάλλον εκατοντάδεις) φορές, ότι η προφορά θέλει ηθοποιία. Πρέπει να ξεχάσεις τελείως τα ελληνικά γράμματα, και να ακούσεις με λεπτομέρεια τον τρόπο προφοράς. Το You δεν θα είναι ποτέ ούτε ΓΙΟΥ ούτε ΙΟΥ. και το Ou/oo δεν είναι OY. Είναι κάτι άλλο. Ιδίως τα αγγλικά φωνίεντα είναι ασταθή, κάνουν κύκλους μέσα στο στόμα ενώ "διαβάζεις" μόνο ένα. Ψάξε το. Για αρχή, προσπάθησε να κατεβάσεις ακαπέλα κομμάτια, και ηχογράφησε τον εαυτό σου προσπαθώντας να μιμηθεί, όχι βάσει αυτών που ξέρεις, αλλά βάσει αυτών που ακούς. Με αγάπη και καλοσύνη στα λέω, αλήθεια είμαι γλυκούλης στην πραγματικότητα :) :) :)
 4. Σιγουρέψου πρώτα ότι δεν υπάρχει στο Thomann ή στο Musicstore.
 5. Μοιάζει αρκετά; Νομίζω μιλάμε για 1:1 αντιγραφή, με λίγο διαφορετικά κάποια πραγματάκια, μάλλον για να μη φάνε μήνυση.
 6. Στείλτε PM γιατί δεν ψήνομαι να φάω ban :P
 7. Το GIMP είναι ίσως η καλύτερη εναλλακτική λύση και είναι τσάΜπα. Έχουν κάνει και αρκετά updates που έχουν βελτιώσει το UI/UX. Υπάρχει και σπασμένο photoshop με ένα κλικ βέβαια, ούτε cracks ούτε keygens.
 8. Πολύ ωραία έκπληξη το ζεϊμπέκικο. Στην αρχή πάτησα το αρχείο ήχου και λέω, τι μόνο αυτό ήταν? Αποκλείεται! Και μετά είδα ότι στο Soundcloud ήταν μεγαλύτερο. Πολύ ωραία και ταιριαστή η ενορχήστρωση. Το μόνο που μπορώ να πω ότι με χαλάει είναι ότι ίσως παραέχει στιχουργική επανάληψη προς το τέλος. Κάτι που προσωπικά μου αρέσει πολύ, είναι όταν στο τέλος επαναλαμβάνεται η ίδια μελωδική γραμμή αλλά με λίγο διαφοροποιημένο στίχο, για να κάνει τη διαφορά. Βέβαια, εγώ με το στίχο δε το χω καθόλο οπότε μη με ακούς και πολύ. Άσε που ξέρω ότι το είδος βασίζεται στην επανάληψη, οπότε και εκεί δίκιο έχεις.
 9. Και τα δύο έτσι όπως το βλέπω. Έχει 4 ενισχυτές. Acoustic, Clean, Rhythm και Lead. Ο Acoustic έχει και ένα Piezo/Air switch. Σου παραθέτω κάποια presets όπως τα χει στο plugin. DI (Neck/Coil split) DI.mp3 Default - No effects Default-NoFX.mp3 Default - Air Switch Default-AirSwitch.mp3 80s Nocoustic 80s Nocoustic.mp3 Campfire Campfire.mp3 Piezo & Split Piezo & Split.mp3 For Lack Of a Piezo For Lack Of a Piezo.mp3 Clean Dream Clean Dream.mp3
 10. Εδώ και το δικό μου τεστ. Χρησιμοποίησα το Archetype Petrucci amp sim που έχει επιλογή για doubler. 1) Μια ηχογράφηση στο κέντρο: Single-mid.mp3 2) Μία ηχογράφηση με doubler στα 6ms (default) Single-doubler-6ms.mp3 3) Μία ηχογράφηση με doubler στα 15ms (με 20 το max) Single-doubler-15ms.mp3 4) Μία ηχογράφηση, duplicated LR χωρίς κούνημα duplicated.mp3 5) Μία ηχογράφηση, duplicated LR με χειροκίνητο κούνημα, και +1 στο finetuning nudge.mp3 6) Δύο ηχογραφήσεις, double tracked (ένα take το καθένα οπότε δεν είναι "ιδανικό") doubletracked.mp3
 11. Στο lead δεν κανεις ποτέ double tracking, δεν το χω δει πουθενά - έκτος αν εννοείς riffs, που σε αυτή την περίπτωση ναι, κάνεις κανονικά και υποτίθεται ότι "δοκιμάζεσαι" σαν κιθαρίστας όσο πιο δύσκολο είναι το riff. Δεν είναι σωστό το duplicate γιατί κάνουν cancel out και εν τέλει βγαίνει ένα mono αποτέλεσμα, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία. Υπάρχει η μέθοδος του να πειράξεις λίγο το ένα track, όπως να το κουνήσεις κάποια milliseconds ή να αλλάξεις ελάχιστα κάποιες ρυθμίσεις στην ενίσχυση. Φαντάσου όμως ότι σε κάποιες Metal παραγωγές, υπάρχει και το quad tracking (δύο και δύο, το ίδιο τμήμα). Εννοειται μπαίνουν εφέ και στις ρυθμικές, εξ άλλου δεν υπάρχουν κανόνες. Απλά θα του είναι πιο δύσκολο να ακούσει καθαρά, ειδικά τώρα στην αρχή.
 12. Πολύ περίεργο UI έχει αυτό το Ardour, και δε σου δίνει visual feedback όπως σου δίνουν άλλα, οπότε θα σου κάνει την εκμάθηση πολύ πιο δύσκολη. Συν τοις άλλοις, το κάνεις και σε μας δύσκολο να παρακολουθήσουμε αυτά που κάνεις... Δεν θα έλεγα ότι είσαι σε καλό δρόμο με τα εφέ. Βιάζεσαι και πρέπει πρώτα να εξερευνήσεις το προηγούμενο στάδιο, το πιο απλό. Κορμούλ το έκαψες το παιδί! Όσον αφορά το Distortion, νομίζω δεν θα φτάσει σε καλύτερο επίπεδο νε αυτό το πεταλάκι. Ακούγεται χάλια. Ακόμα και στο backing track του κορμουλ, ναι μεν είναι "καλύτερο" αλλά συγκριτικά, όχι ατομικά. Επιμένω, δοκίμασε Amp Simulator, μόνο και μόνο για να πάρεις μια γεύση του πώς είναι ένας καλός ήχος στα αυτιά σου. Bonus tips: - Δοκίμαζε να έχεις διαφορετικό ήχο στη lead και στις ρυθμικές, για να ξεχωρίζουν συχνοτικά. - Ψάξε, μάθε και βάλε στις ηχογραφήσεις σου το "double tracking", κάτι που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις rock/metal παραγωγές. Είναι η ηχογράφηση της ρυθμικής 2 φορές, την μία την κάνεις panning τέρμα δεξιά, και την άλλη τέρμα αριστερά, ενώ η σόλο μένει κάπου στη μέση. Προσοχή: Μην κάνεις duplicate το ίδιο track γιατί δημιουργούνται προβλήματα (phasing). Πρέπει να είναι διαφορετικές ηχογραφήσεις. - Συνήθως στις ρυθμικές κιθάρες δεν βάζουμε εφέ βάθους (reverb/delay). Μπορείς όμως να τα βάλεις στην lead/solo.
 13. Βάλε και λίγο παραπάνω Distortion (DIST). Χωρίς Distortion είναι σαν να μη χρησιμοποιείς το πετάλι. Κάρφωσε την κιθάρα κατευθείαν στη κάρτα ήχου, ξέχνα ενισχυτή και πετάλια, και ψάξου για amp simulator. Προτείνω το Guitar Rig 6 Player. Έχει αρκετά πραγματάκια και είναι τσάμπα. Μπορείς να δοκιμάσεις και τα trial versions της NeuralDSP που είναι υψηλής ποιότητας. Δοκίμαζε διάφορα για να δεις και τι σου ταιριάζει.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου