Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.808
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    13

Άρθρο Σχόλια από Alex Raptakis

  1. 17 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Ολα αυτά τα παραπάνω που δεν τα πολυκαταλαβαίνω διοτι δεν παίζω με software, έχουν κάποια εφαρμογή σε modeler? 

     

    Γιώργο το πρόβλημα ουσιαστικά είναι στο ήδη υπάρχον gain που έχουν οι κάρτες ήχου, που οι περισσότεροι δίνουν λίγο παραπάνω για να φτάσουν λίγο πριν το κόκκινο, ενώ τα amp simulators έχουν φτιαχτεί με άλλες βάσεις.

     

    Συνεπώς η λύση είναι να έχεις την κάρτα ήχου στο 0 extra gain, και αν φαίνεται ελλιπές το σήμα, να το ανεβάζεις από το software input gain του κάθε simulator.

    • Like 1
  2. Η ζωή μου έγινε μόλις λίγο πιο εύκολη. Ήμουν στη φάση του Μπάμπη, που κάθε φορά που άλλαζα όργανο (από passive σε active κιθάρα, ή μπάσο) έπρεπε να πειράξω το input gain. Δε σκέφτηκα ποτέ να το προσομοιώσω με έναν πραγματικό ενισχυτή - ή με τις κάρτες ήχου που δεν έχουν καν gain knob σε hi-z inputs.

  3. Ωραίο το κείμενο, αν και θα προτιμούσα να μιλούσε για όλους, όλα τα επαγγέλματα, και σίγουρα όχι μόνο τα περί τέχνης. Τι διαφορά έχει ο δρόμος ενός κιθαρίστα από αυτόν του πιανίστα, ή του ηλεκτρο-παραγωγού? Μπορεί οι κιθαρίστες να είναι περισσότεροι, αλλά σίγουρα δεν την περνάνε πιο δύσκολα. Ίσα ίσα που είναι πιο εύκολο, ιδιαίτερα πλέον που υπάρχει πληθώρα ποιοτικών οργάνων σε εξεφτελιστικά μικρές τιμές. Απλά επειδή είναι και πολλοί, στοχεύονται από την κουλτούρα της διαφήμησης περισσότερο από τους άλλους, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και να θέλουν όλο και περισσότερα εργαλεία. Ρώτα όμως αυτόν που θέλει να παίξει κοντραμπάσο. Σίγουρα δε μπορεί να πάρει όργανο με 100 και 200 ευρώ.

     

    Σε οποιοδήποτε επαγγελμα μπορεί να θέλει κάποιος να κατακτήσει κάτι. Ένας ερευνητής μπορεί να τα παρατήσει ένα βήμα πριν την μεγάλη ανακάλυψη, και ένας ζωγράφος μπορεί να νομίζει ότι φταίει το πινέλο που δεν είναι καλός. Ο δρόμος της κορυφής δεν είναι εύκολος, και δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για φτάσουν στο τέλος. Αυτοί που είναι για να τη φτάσουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα τον βρουν το δρόμο τους, και αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στον καλό και στον καλύτερο.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου