Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.810
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    13

Track Σχόλια από Alex Raptakis

  1. Ωραία δουλειά γενικά. Καλή μείξη, αν και νομίζω ότι το συνολικό αποτέλεσμα πέφτει λόγω του ότι το ταμπούρο ακούγεται πολύ top-heavy. Δεν έχει καθόλου "σώμα", καθόλου αρμονικές, που το κάνει πολύ ψεύτικο, sample-like, και κατ' εμέ δεν ταιριάζει στο είδος. Το ίδιο ισχύει και για το hi-hat, και ίσως για μένα οι φωνές θα ήθελαν ένα κλικ κάτω. Σημείωση ότι τα λέει drummer αυτά.

     

    Στο άλμπουμ θα έλεγα ότι λείπε ένα πολύ δυναμικό κομμάτι. Πάνω κάτω είναι όλα στην ίδια αισθητική, και ίδιο τέμπο, αλλά οκ αυτό έχει να κάνει με το είδος το οποίο δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι που ακούω. Από την άλλη, σκέφτομαι σε ένα live ότι, δύσκολα θα γίνει "χαμός" που λέμε. Θέλει ένα peak.

     

    Τέλος, νομίζω κακώς ονομάσατε το album Altered State γιατί αν κάποιος το ψάξει απλά με τον τίτλο, θα τον κάνει redirect στην αλμπουμάρα των Tesseract.

  2. Δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο, αλλά με χαρά το άκουσα όλο! Όλα εξαιρετικά, και η φωνή, και η σύνθεση, και η ενορχήστρωση. Μου άρεσε ιδιαίτερα που δεν κράτησες το κλασικό 8-μετρο για να κάνεις τις επαναλήψεις στο ρεφρέν. Δεν ξέρω μόνο αν θα διάλεγα ένα λίγο πιο έντονο ταμπούρο, τα του δώσει ένα oomph παραπάνω που λένε, αλλά στο λέει μεταλάς οπότε κάνε ότι δε το άκουσες!

    • Ευχαριστώ 1
  3. Πολύ ωραίο, συμφωνώ με ό,τι έχει ήδη ειπωθεί. Θα προσθέσω ότι θα ήθελα το reverb στο ταμπούρο να μην κόβεται τόσο απότομα, συν του ότι η λούπα με τα toms είναι αρκετά επαναλαμβανόμενη. Παρ'όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!

    • Ευχαριστώ 1
  4. Πολύ ωραίοι ήχοι γενικά Γιώργο. 2 σημειώσεις έχω. Περίεργο που η κιθάρα είναι παναρισμένη φουλ δεξιά (1:00 - 1:30), και στο αμέσως επόμενο section (1:30 - 1:55) το "σκέτο" πιατίνι δεν ακούγεται "σωστό". Σε τέτοιες περιπτώσεις ή θέλει κάσα μαζί, ή το κάνεις σαν μικρό roll, πχ 3 γρήγορα χτυπίματα, με τα 2 πρώτα να είναι πιο μικρά.

    • Ευχαριστώ 1
  5. Ότι είπε ο Μπάμπης. Είναι φοβερό, αλλά δεν έχει αυτό το brassy που χρειάζεται. Είναι και λίγο άτσαλα χρονικά. Θα ήθελα και αυτά τα ωραία τύμπανα λίγο πιο πάνω. Αλλά πολύ καλό γενικότερα.

  6. Συμφωνώ με ότι είπε ο Πάνος αλλά και ο Jj. Νομίζω αυτό που το χαλάει είναι η εντελώς διαφορετική ποιότητα/sound signature που λέμε. Είναι σαν να έχει γίνει ήδη μείξη για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, ένα μιξ για τις φωνές και ένα για τα υπόλοιπα. Το πιάνο φοβερό όντως.

    • Ευχαριστώ 1
    • Συμφωνώ 1
  7. Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο

    Πραγματικά ό,τι καλύτερο έχω ακούσει από σένα πάνω, μακράν, και δε το συζητώ. Είναι απλά φανταστικό, σε όλα του. Δεν έχω λόγια. Πολλά μπράβο.

    • Ευχαριστώ 1
  8. Εγώ για να πω την αλήθεια δεν εντυπωσιάστηκα όσο οι άλλοι απ'όσα διαβάζω, κυρίως για ένα λόγο. Ναι, ωραία παραγωγή γενικότερα, αλλά η φωνή με χαλάει πολύ, και γι αυτό οφείλονται πολλοί παράγοντες.

    1) Είναι πολύ μπροστά στη μείξη, θα την ήθελα τουλάχιστον -1db, αν όχι 2.

    2) Δεν έχει αρκετό βάθος, που την κάνει αρκετά ξερή, που την κάνει να είναι αρκετά out of place που λένε και στο χωριό μου.

    3) Υπάρχουν micro-timing προβληματάκια που την κάνουν να ακούγεται σαν demo και όχι σαν τελειωμένο αποτέλεσμα

    4) Υπάρχουν αρκετά micro-tonal προβληματάκια. Ένα pitch correction νομίζω χρειαζόταν, όχι γιατί η κοπέλα είναι παράφωνη, αλλά γιατί όπως είπα και στο (3), το αποτέλεσμα ακούγεται αρκετά demo-like.

    5) Η προφορά είναι οκ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περνάει για native. Εδώ συμφωνώ πολύ με τον SF, ότι θα ταίριαζε υπερβολικά ο ελληνικός στίχος, και η αλήθεια είναι ότι όπως προχωρούσε το intro, περίμενα να ακουσω ελληνικά.

     

    Bonus: Το intro riff φαίρνει πολύ στο πρώτο μέρος του Sweet Dreams riff...

    • Ευχαριστώ 1
  9. Ότι πιο ολοκληρωμένο έχεις ανεβάσει! Νομίζω όλο το συνθετικό είναι πολύ καλό, έχεις διαχειριστεί πολύ καλά όλα τα μέρη. Άντε να δούμε και πότε θα ανεβάσεις τις τελικές εκδοχές με το καλό!

    • Like 1
  10. Πολλά μπράβο σε όλους! Το αποτέλεσμα νομίζω μιλάει από μόνο του.

     

    ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ

     

    Το μόνο που θα άλλαζα είναι να μην υπήρχαν απευθείας δεύτερες φωνές στο 1ο κουπλέ. Συνήθως έρχονται λίγο πιο μετά, ανεβάζοντας λίγο σταδιακά το μελωδικό "ενδιαφέρον".

    • Ευχαριστώ 2
  11. Σας ευχαριστώ όλους για τα λόγια και τα σχόλια!

    Νομίζω έχω ψιλοκαταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και πώς ίσως μπορεί να διορθωθεί - έστω για τα επόμενα. Ελπίζω το επόμενο να είναι ακόμη καλύτερο, το οποίο ανυπομονώ να μοιραστώ εδώ και πολύ καιρό.

  12. 2 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Είτε ενα, είτε πενήντα takes, δεν έχει διαφορά για μένα  Δεν είναι το ζήτημα να έχεις την ικανοτητα για αυτοσχεδιασμο, ώστε να βγει σε ένα take. Ζητημα είναι να μπορείς να το σχεδιάσεις στο μυαλό σου και, τελικώς, να μπορεί να αποτυπωθεί και μέσα στη μίξη με επιτυχία. Το αποτέλεσμα, και, μόνο μετρά.

     

    ΤΕΤΧΙΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΛΑΒΩΝΕΤΕ! 🥰

     

  13. @BillTrantos @mpamps
    Ναι τα φοβήθηκα λίγο τα τύμπανα γιατί - με context την ιστορία στο προηγούμενο κομμάτι, τα ήθελαν λίγο κάτω. Εγώ θα τα ήθελα πιο πάνω, σαν ντράμερ προφανώς χαχαχα

     

    @gkourmoul1  @mpamps

    Μπάσα και κιθάρες είναι όλα παιγμένα από μένα κανονικά. Και το σόλο δικό μου, το οποίο να πω ότι γράφτηκε σε 2-3 ώρες γιατί το ήθελε το αφεντικό τελευταιά στιγμή. Μη ψαρώνετε, δεν είναι ένα take 😅

     

    Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια!

  14. Ψεύτη! Δεν έχει μόνο πιάνο και κιθάρα αλλά και έγχορδα στο τέλος...

    Πέρα απ'την πλάκα, πολύ όμορφο, απλό, χαλαρωτικό. Λίγο το πιάνο μου φάνηκε φλατ γιατί δεν πολυέχει δυναμικές, αλλά οκ την δουλειά του την κάνει κανονικότατα!

    • Ευχαριστώ 1
  15. Είναι εξαιρετικό. Θα ήθελα μόνο μια γιγαντιαία κλιμάκωση προς στο τέλος, έτσι για να με σκοτώσει αυτές τις μέρες. Δεν ήρθε αλλά και πάλι, το περνάει το μήνυμα.

     

    Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα αυτό το synth, θα έκανα full ενορχήστωση με βιολιά και πνευστά, χάλκινα και ξύλινα. Αλλά προφανώς το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό.

    • Like 1
  16. 26 λεπτά πριν, Nestoras είπε

    Θα ήθελα να γράψω ευμενή σχόλια, αλλά ο τρόπος που συνοδεύει η metal μπάντα δεν μ' αφήνει.

     

    Αγαπητέ Νέστορα, αν έχεις χρόνο και όρεξη, γράψε μου ό,τι έχεις στο μυαλό σου! Μόνο καλύτερο μπορεί να με κάνει. Δεν είμαι τύπος που θα παρεξηγήσει ή θα αγνοήσει για το Χ ή Ψ προσωπικό λόγο.

  17. @Ali Barout & @vrasidas27

    πολύ ενδιαφέρουσες οι περιγραφές σας ομολογώ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν 2 parallels, limiters, κομπρέσορες, και στο bus, υπάρχει ακόμα και μεγάλο reverb, όχι ότι ακούγεται πολύ.

     

    Μπορεί να φταίει αυτό που λέτε για το "καθάρισμα". Μπορεί να παραέχω καθαρίσει από τα έγχορδα τις χαμηλομεσαίες και να ακούγεται λίγο μόνο του. Θα το εξετάσω στο επόμενο track. Πολύ καλή ιδέα μου φαίνεται, γιατί τείνω να το παρακάνω. Παλαιότερα μου έβγαινε αυτή η μουντίλα των μεσαίων και προσπαθώ να το αποφεύγω.

     

    Αλί αυτό με τo Taiko layer δε το χω δοκιμάσει. Γενικά το layering μου αρέσει πολύ αλλά αυτό δε το χα σκεφτεί. Ίσως είναι και αυτό μια καλή και δημιουργική λύση!

     

    Ευχαριστώ για τις ιδέες και τις οπτικές, βοηθάνε πάρα πολύ! Με τη μείξη γενικά νομίζω πως δεν τα πάω καλά. Ακούω διάφορες παραγωγές που μου αρέσουν αλλά δεν μπορώ με τίποτα να τις αντιγράψω. Νομίζω όμως ότι βελτιώνομαι με κάθε κομμάτι λίγο-λίγο.

    • Like 1
  18. @vrasidas27 Ευχαριστώ! Για πες, τι θα ήθελες βελτιωμένο στη μείξη; Ακούς κάτι συγκεκριμένο ή απλά δε σου κάθεται τόσο καλά στο αυτί όσο θα ήθελες;

     

    @Ali Barout Ευχαριστώ και σένα Αλί! Για το κομμάτι να σου πω ότι είναι μόνο για τα media, δεν θα μπει μέσα στο παιχνίδι - τουλάχιστον έτσι νομίζω, και αν έμπαινε θα ήθελε αλλαγές σίγουρα - οπότε θα το έχω στο νου μου! Αν και να σου πω, και εγώ δεν είμαι 100% ευχαριστημένος με το ταμπούρο. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο tight και πιο βαθύ, αλλά κάθε φορά που πειράζω κάτι, τα χαλάω όλα.

     

    Όσο για τη χορωδία... Άσε με...

    • Like 2
  19. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια!
    @Jazzjoker & @BillTrantos Θα πω το εξής περί μείξης. Στο τέλος μου ζήτησαν να βγάλω ΟΛΑ (ναι όλα) τα πιάτα. Το αποτέλεσμα "άρεσε" και μου παν να το κρατήσω έτσι. Εκεί είπα, παιδιά σόρι αλλά δε γίνεται, δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος παιξίματος, και πάτησα πόδι.

     

    Κατέληξα να τα ρίξω πολύ, και σε ένταση, και σε EQ, και με το soothe, μαζί με άλλες αλλαγές έντασης όπως τις κιθάρες και το organ προκειμένου να βγουν τα έγχορδα μπροστά για να δίνουν παραπάνω μελωδία. Οι κιθάρες είναι καθαρό rhythm section οπότε οκ.

     

    Μια άλλη μεγάλη αλλαγή ήταν το ότι μέχρι την προ-τελευταία έκδοση υπήρχε μια χορωδία με μια βασική μελωδία αλλά εν τέλει μου ζητήθηκε να την αφαιρέσω τελείως. Η μελωδία μεταφέρθηκε στα πρώτα βιολιά, και μαζί με τις αυξομοιώσεις στην ένταση, πήραν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, υποτίθεται.

    • Like 3
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου