Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.810
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    13

Σωστές Απαντήσεις

  1. Alex Raptakis's ανάρτηση in Human του Rag n bone man στη κιθάρα was marked as the answer   
    Το κομμάτι αυτό δεν έχει ιδιαίτερη ηλεκτρική κιθάρα, γι αυτό και μάλλον το βλέπεις σε ακουστικές κθάρες να παίζουν και τη μπασογραμμή μαζί. Είναι ένα σχετικά απλό κομμάτι, με την "ιδιαιτερότητα" (αν είσαι αρχάριος) ότι δεν έχει ανοιχτές συγχορδίες, εκτός αν είσαι σε διαφορετικό κούρδισμα, πχ ένα ημιτόνιο κάτω.
     
    Μπορείς να το παίξες ως εξής:
    Κουπλέ: ΣΙb-
    Ρεφραίν (I'm only human after all): ΣΟΛb+ ΜΙb- ΣΙb-
    Some people got the real problems: ΣΙb- με πέρασμα ΛΑb+ πριν το τέλος κάθε μέτρου (δηλαδή, ΣΙ ΣΙ ΣΙ ΛΑ, ΣΙ ΣΙ ΣΙ ΛΑ).
    Bridge (cause I'm no prophet): ΡEb+ ΡΕb+ ΡΕb+ ΛΑb+ | ΣΙb- ΣΙb- ΣΙb- ΛΑb+ | ΡEb+ ΡΕb+ ΡΕb+ ΛΑb+ | ΦΑ+
    Και κλείσιμο σε ΣΙb-
     
    Αν τώρα θες να το παίξεις με ανοιχτές, μπορείς είτε να βάλεις μπαρέτα στο 1ο τάστο, είτε απλά να παίξεις και να ακούγεται είτε ένα ημιτόνιο πάνω ή κάτω, εξαρτάται από το ποιος θα το τραγουδίσει :P
     
    Το πιο εύκολο με ανοιχτές είναι να γίνει σε ΛΑ (θα ακούγεται ένα ημιτόνιο κάτω) και να παίζεις:
    ΛΑ (με μια ΣΟΛ+ πέρασμα)
    Ρεφραίν: ΦΑ+ ΡΕ- ΛΑ-
    Bridge: ΝΤΟ+ ΣΟΛ+ ΛΑ- ΣΟΛ+ ΜΙ+, κλείσιμο σε ΛΑ-.
  2. Alex Raptakis's ανάρτηση in Sharing DAW output was marked as the answer   
    1) Κάθε streaming service έχει την επιλογή να περνάει το πρόγραμμα ήχο από άλλα προγράμματα εκτός του μικροφώνου που συνήθως τα βλέπει σαν αρχικές ρυθμίσεις input/output. Αφού συνδεθείς, πρέπει να διαλέξεις ότι θες να περάσεις επιπλέον ήχο εκτός του απλού input σου.
     
    2) Δεν ξέρω αν το Google Meet είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι προτιμούν Zoom, Skype ή Discord. Μπορείς να το προσπαθήσεις σε διάφορες πλατφόρμες για να δεις διαφορές ήχου, delay, ποιότητας, κτλ.
     
    3) Τα DAW και οι κάρτες ήχου γενικά έχουν ένα "δικό" τους τρόπο λειτουργίας. Για να μπορέσεις να κάνιες "stream" τον ήχο από το Cubase ή από οποιοδήποτε DAW, χρειάζεται η κάρτα ήχου σου να έχει μια λειτουργία που λέγεται Loopback. Οι περισσότερες δεν το έχουν βέβαια. Όταν το έχουν, το ενεργοποιείς και ο ήχος του DAW περνάει. Αλλιώς χρειάζεται να κάνεις επιπλέον βήματα.
     
    Α) Μια λύση είναι να κατεβάσεις το reastream, ένα VST Plugin που έρχεται τσάμπα με το πακέτο plugins του Reaper (DAW). Μπορείς να κατεβάσεις μόνο αυτό. Το φορτώνεις στο τέλος του Master bus, και αυτό ουσιαστικά φτιάχνει loopback έτσι ώστε να μπορέσει να στείλει τον ήχο έξω από το DAW (στο Google Meet, Zoom, κτλ). Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις ολόκληρο το Reaper, μόνο το πακέτο plugins, και εκεί διαλέγεις όποιο θες. Μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν περνάει ο ήχος του μετρονόμου, γιατί στο Cubase δεν είναι συνδεδεμένος στο Master Bus.
     
    Δουλεύει και στο Cubase, το έχω και εγώ. To site είναι αυτό: https://www.reaper.fm/reaplugs/
     
    Β) Αν τώρα δε σου δουλέψει από μόνο του, τότε θα χρειαστείς να δημιουργίσεις ένα εικονικό καλώδιο με το VB Virtual Cable, και να το περάσεις σε μια ψηφιακή κονσόλα του Voicemeter, είτε αυτό είναι το Banana, είτε το Potato, κτλ. Είναι πιο πολύπλοκη διαδικασία, και ίσως χρειαστεί να δεις ένα δυο βιντεάκια για να κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις.
  3. Alex Raptakis's ανάρτηση in Δυο ζευγαρια ηχεια σε μια καρτα ηχου was marked as the answer   
    Τα ηχεία USB έχουν δική τους "κάρτα ήχου", οπότε δεν περνάνε καθόλου από την κάρτα. Παίρνουν ρεύμα από τον υπολογιστή και δίνουν σήμα κατευθείαν σε αυτόν, όχι στην κάρτα ήχου. Τα Windows αλλά και το κάθε πρόγραμμα θα τα διαβάζει σαν διαφορετική συσκευή. Για να "ελεγξεις" ηχεία μέσω της κάρτας ήχου θα πρέπει να έχουν TRS σύνδεση και να μπουν πίσω από την κάρτα στις L/R Output υποδοχές.
     
    Μπορείς να αλλάξεις τα ηχεία/συσκευές/κάρτες ήχου/κτλ χωρίς να αποσυνδέσεις κάποιο καλώδιο πηγαίνοντας στα Playback Settings στα Windows, και εκεί μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτά που δε θες.

    Οπότε θα πρέπει να ξεχάσεις το USB από τα Behringer - Τα βάζεις με καρφί στην κάρτα ήχου και όποτε θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα άλλα, απλά απενεργοποιείς την κάρτα ήχου.


  4. Alex Raptakis's ανάρτηση in διαχωρισμός κλειδιών σε cubase scoring was marked as the answer   
    Έτσι?


    Αφού δημιουργήσεις και διαλέξεις το event που αντιστοιχεί στο track, ανοίγεις τον Score Editor. Εκεί απλά κάνεις double click στο κλειδί και σου βγάζει αυτό το παράθυρο:

    Με τα βελάκια διαλέγεις το κλειδί που θες και πατάς ΟΚ.
  5. Alex Raptakis's ανάρτηση in Wav 24 bit σε wav 16 bit was marked as the answer   
    Έχεις Cubase και θα χρησιμοποιήσεις converter?... Εννοείται θα το κάνεις χειροκίνητα μέσω ενός DAW, όποιου και αν είναι αυτό. Απλά θα το κάνεις export σε Wav 16bit.
  6. Alex Raptakis's ανάρτηση in Κοστολόγηση Ηλεκτρικής κιθάρας Cort was marked as the answer   
    Στην πήραν δώρο και θες να μάθεις πόσο αξίζει?
    Την είδες σε αγγελία και δε θες να σε πιάσουν κορόιδο?
    Θες να την πουλήσεις και δε ξέρεις πόσο?
     
    Δεν είμαι και special ειδικός αλλά θα πω τι βλέπω εγώ:
    - Cort: Αρκετά budget κιθάρες, δεν έχω δει κάποια να κάνει πάνω από 700€
    - 6χορδη: Δε παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά οι 7χορδες+ συνήθως κοστίζουν παραπάνω (στα ίδια μοντέλα)
    - Απλή Rosewood ταστιέρα: Όχι πάντα, αλλά αρκετές πολύ low budget έχουν τέτοιο ξύλο. Ωραίο το inlay, δε το χω ξαναδεί, αλλά θα μου άρεσε σε Ebony ξύλο.
    - Bolt-on λαιμός: Πάλι, όχι πάντα, αλλά οι bold-on είναι αρκετά πιο φθηνές από τις neck-through.
    - Απλό hardware της Cort, χωρίς locking-tuners.
    - Αρκετά παιχνιδιάρικο finish: Φαίνεται να κάνει target νέους πιτσιρικάδες.
     
    > Σημαντικό: Δε φαίνεται να έχει ζημιές, γρατζουνιές, σκασίματα, και είναι αρκετά καθαρή, σαν καινούργια.
     
    Επειδή δεν αναγνωρίζω τους μαγνήτες, χωρίς αυτούς θα έλεγα γύρω στα 300€ το πολύ, μια απλή starter κιθάρα. Μου φαίνεται λίγο περίεργο που δεν έχει dot inlays βέβαια, γιατί ίσως ένας μαθητής να μπερδεύεται στην αρχή.
     
    Μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο, είδα κάτι τιμές από Τουρκία, που αντιστοιχούν στα 270€ πάνω κάτω.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου