Προς το περιεχόμενο

duckino

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    342
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από duckino

  1. Δεν ετυχε να το γνωρισω το παιδι. Τα 34 χρονια του ... πολυ λιγα ρε φιλε! Παρα πολυ κριμα! Κουραγιο στους δικους του!
  2. Αν και δεν εχω ιδεα για ποιον συμφορουμητη μιλας , θα τσεκαρω το λινκ , αν εχουμε τετοιου βελινεκους παικτες εδω μεσα ... τι αλλο θελουμε!.Παρολαυτα ... για 15 χρονων πιτσιρικι ... πιστευω οτι θα συμφωνησεις οτι τουλαχιστον ... το 'χει!
  3. Αν και νομιζω οτι υπερβαλεις , απο την αλλη καπως ετσι μαλλον ξεκινησε ο Marcus (και με χονδροτερες χορδες με τη μια).Παρολαυτα ο πιτσιρικας groovαρει!
  4. Ρε σεις ... φαγωθηκατε με το κοριτσι!Ομολογω πως κι εγω μολις τωρα την πηρα χαμπαρι :P. Anyways ... σχολια για το κομματι!....(οχι το μελαχρινο με το ασπρο το μπλουζακι)
  5. Οι Telefans θα πουνε : "Πολυ tu-tang(καλα το ειπα superfunk?) για κιθαρα". Οι Blues Players θα πουνε : "Ειναι εκτος πεντατονικης ο τυπος!" Οι Shreders θα πουνε : "Δωστε του μια πενα να παιξει γρηγορα" Οι Μπασιστες θα πουνε : "Ετσι παιζουμε μονο εμεις" Εγω ... διεκρινα ταλεντο και μουσικη στο συγκεκριμενο βιντεο. No offence to all! Θεωρω οτι το συγκεκριμενο βιντεο επρεπε να παιχτει αν δεν εχει ηδη δημοσιοποιηθει απο καποιον αλλο συμφορουμιτη. Υ.Γ.Ζητω συγνωμη απο τους πιο εμπειρους , αυτου του ειδους παικτες , για το "Andy McKee".Αν υπαρχει καποιος παλαιοτερος που ξεκινησε τη "σχολη" , αναφερετε το.Εγω αυτο το στυλ παιξιματος , απο τον Andy το γνωρισα!
  6. Το παλικαρι ειπε πως διαθετει μεχρι 200 ευρω ενω αρκεστηκε να μας πει γενικα οτι θελει να παιξει ροκ.Το οτι θα παιξει απλα ροκ , που σαν γενικη εννοια καλυπει ενα τερααααστιο ρεπερτοριο , για μενα σημαινει οτι σιγουρα θα χρειαστει καποια εστω βασικα εφε. Τον βλεπω τελικα να δινει κατι παραπανω απο τα αρχικα 200 για να παρει ενα μικρο λαμπατο και να ανοιγει καινουριο θεμα με τιτλο: "Ποιες ρυθμισεις για ηχο Scorpions;" ή "Πως θα βγαλω ηχο Sweet Child Of Mine με τον x ενισχυτη;" ή απο την αλλη "Σε πιο φαραγγι να παω να παιξω για να ακουστει echo;"(το γνωστο delay δηλαδη) ή "Ποιο πεταλι χρησιμοποιει ο Van Halen για να κανει αυτο το fzzz;" Τα παραπανω δεν τα λεω απαραιτητα σαν κατι κακο.Αλλα αντε πες του οτι "Για να ακουστεις ετσι , πρεπει να παρεις κι ενα booster/overdrive" ή "Το echo βγαινει σε πεταλι και λεγεται delay οπως και το fzzzz του Van Halen(και οχι μονο) ειναι κι αυτο πεταλι και λεγεται fuzz αλλα κι αυτο που κλαιει λεγεται wah wah" και αλλα τετοια που θα πρειπει να τα αγορασει αφου πρωτα θα πρεπει να επιλεξει αναμεσα σε εκατονταδες πεταλακια.Σε ενα modelling amp θα κανει μια πρωτη γνωριμια με αυτα και αλλα βασικα και δευτερευοντα εφε , κανοντας παραλληλα οικονομιες για αργοτερα. Το να βγαλει εναν σιγουρα οχι το ιδιο καλο αλλα παρολαυτα αξιοπρεπη καθαρο ηχο με τον modeling ενισχυτη ειναι το ιδιο απλο που ειναι και με τον λαμπατο.Απο κει και περα υπαρχουν τα εργοστασιακα presets που με λιγο ψαξιμο μπορει να τα φερει στα μετρα του , αλλα και τα user presets που μπορει να βρει παρα πολλα σε διαφορα site χρηστων. Εντομεταξυ ακουστηκε γνωμη μεχρι και για δικαναλο λαμπατο που δεν ξερω αν υπαρχει σε αυτα τα λεφτα(εκτος κι αν εχω χασει τοσο πολλα επεισοδια).
  7. Νομιζω πως θα συμφωνισω κι εγω με τους modelling ενισχυτες για την περιπτωση σου. Καταρχην θα εχεις μια πρωτη γνωριμια με τα πιο βασικα effects που φανταζομαι δεν εχεις. Ενας λαμπατος θα σε βαλει στη διαδικασια που φοβασαι ,να ψαχνεις δηλαδη πεταλια πεταλακια , με αποτελεσμα να χασεις πολλα λεφτα απο εξοπλισμο που θα πουλας(ολοι εδω μεσα λιγο πολυ εχουνε χασει , αλλοι περισσοτερο αλλοι λιγοτερο). Με εναν καλο modelling ενισχυτη που μπορεις να βρεις και παμφθηνο στις αγγελιες και ελαφρως μεταχειρισμενο(οχι δεν πουλαω εγω καποιον) , μπορεις να πειραματιστεις με τους ΠΑΡΑ πολλους ηχους για 1-2 χρονια ωστε να ωριμασει το αυτι σου αλλα και εσυ σαν μουσικος και να εισαι πολυ πιο κατασταλαγμενος αργοτερα για το τι ακριβως ψαχνεις. Εντομεταξυ θα χεις γλυτωσει , πιστεψε με , πολλα λεφτα σε πειραματισμους.Μετα τα 2 χρονια ακομη και να τον πεταξεις , δε θα τα κλαψεις τα λεφτα σου αφου μεταχειρο μπορεις να τον βρεις και στο 100ρικο. Ασε που τα 4 χρονια που παιζεις , δεν ειναι πολλα και πιστευω πως με ενα λαμπατο , θα μπορουσες πολυ πιο ευκολα να απογοητευτεις που δεν θα μπορεις να βγαλεις τον ηχο που ακους στα cd των αγαπημενων σου συγκροτηματων και να τα παρατησεις(εννοειται δεν στο ευχομαι) αφου ακομα και το tweaking θελει μια καποια πειρα.Στο modelling και μονο τα presets να σκαλισεις , ολο και κατι θα πλησιασεις. Τελος για τα γουστα σου(πιο πολυ rock και αραια και που ... metal) θα κοιτουσα fender mustang απο peavey vypyr , αν και να ξεκαθαρισω οτι τους εχω ακουσει μονο σε βινεακια. Καλη τυχη
  8. Καλως ορισες! Γραφε αν θες με μικρα γιατι με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις και θα γινει κανας τσαμπουκας εδω μεσα :P. Αν εισαι ευχαριστημενος απο τον ηχο γιατι δεν κανεις απλα το κολπο του Doctorος στο πρωτο post του θεματος και μαλλον θα 'σαι ΟΚ.
  9. Αν και 4+ χρονια μετα... ... αν σε καποιον αρεσουν πολυ οι Ultex αλλα θα τις προτιμουσε πιο μυτερες , υπαρχουν πλεον οι Ultex Sharp τις οποιες δοκιμασα και ενω παιζω χρονια τωρα με αλλες , επαθα :o.Φοβερες πενες!
  10. Κι εγω πιστευω οτι ο καλυτερος τροπος για να γυμνασεις τα χερια σου , ειτε παιζεις πιανο ειτε κιθαρα ειτε οτιδηποτε αλλο , ειναι η ασκησεις πανω στο οργανο ... παντα με μετρο ομως γιατι μπορει να παθεις σοβαροτερη ζημια απο λαθος θεση ή απο επιμονη μελετη ενω υπαρχει πονος. Απο την αλλη δεν νομιζω οτι μπορει να παθει κανεις ζημια απο τα βαρη εκτος κι αν τη δει Σβαρτζενεγκερ και το παρακανει.Αλλα και σ'αυτην την περιπτωση ο ενδιαφερομενος ας διαλεξει τι ειναι ... μουσικος ή μποντι μπιλντερ! ;) Παντως τα λιγα βαρη για φυσικη κατασταση και μονο(και οχι π.χ. για σουπερ κιθαριστικες επιδοσεις) δεν μπορουν να κανουν κακο!
  11. + 1000 Εχει αποδειχτει σωστη αυτη η μεθοδος.Πες του να παιξει air guitar οπως θα φανταζοταν τον εαυτο του να παιζει κανονικα με οργανο.Μετα πες του να κανει πως παιζει απο την αλλη.Για ενα περιεργο λογο(καλα οχι και τοσο περιεργο :P) , χωρις να εχει πιασει ποτε στη ζωη του κιθαρα , μια απ'τις δυο θεσεις δεν θα τον βολευει. Εγω ετσι ανακαλυψα οτι το ανηψακι μου ειναι αριστεροχειρας.
  12. Δεν εχω ακουσει κανεναν απο τους δυο live και γι'αυτο δεν ψηφισα (μη "σαμποταρω" και το voting). Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως ολα αυτα τα χρονια ο Mattias Eklundh(Freak Kitchen) στο θεμα καφριλα μ'εχει κερδισει.Να τονισω οτι περα απο τον Laney , τα δαχτυλα του βεβαιως βεβαιως , αντε και κανα ελαφρυ delay δεν δουλευει αλλα εφε , οποτε αν ακουσεις κατι απο FK , μπορεις να παρεις μια καλη ιδεα για τι παιζει με τον VH. Εχε κατα νου οτι εχει δυο ηχους/καναλια , ενα British και ενα American πραγμα που σημαινει οτι λογικα θα ειναι ηχητικα ευελικτος.Επισης εχω διαβασει οτι εχει εξαιρετικα καθαρα κατι που δεν υπαρχει στον Peavey. Τελος ... και οι δυο υπαρχουν μεταχειροι στις αγγελιες οποτε καλες αγορες! ;)
  13. Μολις τωρα το μαθα Πολυ κριμα.Ελαφρυ το χωμα.
  14. Αν και σιγουρα η χορδες παιζουν το ρολο τους , πιστευω οτι προεχει να παρεις καποια μεγαλη καμπινα 2x12 ή ακομα καλυτερα 4x12.Καπου ειχα διαβασει (δε θυμαμαι που) οτι ο Steve Lukather χρησιμοποιει εκτος των αλλων και 15αρια για επιπλεον ογκο και φανταζομαι πως δεν ειναι ο μονος.
  15. Ειδικα στα vibratos και στα bends ... η ποιοτητα τους ειναι ο βασικος παραγωντας που θα καθορισει τη διαρκεια της νοτας σου.Μπορει να εχεις σκουποξυλο με χορδες αλλα μαγικα δαχτυλα και να μπορεις να κρατησεις 2 μερες την καθε νοτα , ενω απο την αλλη να εχεις την διαστημηκοτερη κιθαρα που υπαρχει με sustainer , ενσωματωμενη μπαταρια αυτοκινητου και build-in boost κυκλωμα , κανα 2-3 rack μηχανηματα sustainers αλλα να εισαι κουλος και η νοτα να σου σβισει σε χρονο ... κοψιματος(το κοψιμο της τουαλετας εννοω) ;) Για πραγματικο/φυσικο sustain (διαρκεια της νοτας χωρις να πατας καποια χορδη) νομιζω τα set-neck οργανα ειναι καλυτερα απο τα bolt-on αλλα προσωπικα ειναι κατι που πλεον μ'αφηνει παγερα αδιαφορο και πιστευω οτι θα το ξεπερασεις κι εσυ σχετικα ευκολα(μαλλον εισαι νεος κιθαριστας).Γι αυτο γνωμη μου ειναι να τελειοποιησεις/βελτιωσεις τα bends σου πρωτα και μετα βλεπεις. Edit:Με προλαβε ο manosx
  16. Ελα ρε συ , μια χαρα ειναι η κοπελα! Να ρωτουσες για τη Φωτεινη Δαρρα , θα συμφωνουσα κι εγω ;)!
  17. Πολυ καλος. Επισης ,δεν ξερω αν οφειλεται στην κιθαρα ή στο μικροφωνο ή και στα δυο , αλλα μ'αρεσε κι ο ηχος σου πολυ.
  18. Δεν προλαβε καλα καλα να μου τι φερει και μου την αρπαξε μεσα απο τα χερια μου το τερας!
  19. +1 για τον καινουριο Marshall.Χωρις βεβαια να τον εχω ακουσει απο κοντα , πιστευω οτι αξιζει σιγουρα να τον δοκιμασεις.
  20. Αρη επειδη πιο πανω λες οτι θα προτιμουσες να εχεις τον VH100 να παιζει χαμηλα , εχε υποψην σου οτι δεν εχει master volume , οχι οτι αυτο δεν λυνεται αλλα καλο ειναι να το ξερεις.
  21. Δε νομιζω οτι ο 5:25 εχει τονους gain.In fact ... δεν πιστευω καν οτι μπορει να θεωρηθει high gain ενισχυτης ή (για να το πω αλλιως) ειναι οσο high gain ειναι ο Koch Studiotone και ο Egnater Rebel 30.Δε λεω ... απο gain και οι 2 εχουν αυθονο αλλα χωρις "βοηθεια" δεν παιζουν metal. Οι παλιοτεροι , αντιστοιχοι του 5:25 , Mesa (F-30 και DC-3) ισως σου ταιριαζουν καλυτερα.Μαλιστα τωρα τελευταια πηρε το ματι μου κανα 2 στις αγγελιες.Δε χανεις τιποτα να τους ακουσεις.
  22. duckino

    Marshall Ms-2 (the beast!!)

    Πλακα κανεις :o :o Πουλαω τον Mesa μου!
  23. ΟΚ φιλος ... μην αρπαζεσαι!Μια φιλικη συμβουλη σου δωσαμε ;).Για το ρευμα τωρα κι εγω φανταζομαι οτι ειναι πολυ πιο απλα τα πραματα απο το βαριακ αφου ο μετασχηματιστης ειναι εξωτερικος.Ετσι , χωρις ειπαμε να ειμαι 100% σιγουρος , πιστευω οτι με ενα απλο απο thoman θα εισαι μια χαρα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου