Προς το περιεχόμενο

kokostur

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    26
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από kokostur

  1. Από τα πρώτα μαθήματα μουσικής στα μικρά παιδάκια μαθαίνουμε ότι η μουσική έχει δύο ποδαράκια, το ρυθμό και τη μελωδία. Γιαυτό το λόγο χωρίζουμε και τα όργανα (πέραν των γνωστών κατηγοριών εγχόρδων, πνευστών & κρουστών) σε ρυθμικά & μελωδικά. Αν ήταν φίλε μου Melodic drummer να χωρίζαμε τους μουσικούς σε αυτούς που βγάζουν "νότες" ή όχι, τότε δε θα πρέπει να ξαναπούν οι μουσικολόγοι ότι η μουσική υπάρχει ηλικιακά σχεδόν μαζί με τον άνθρωπο, αλλά από την εποχή του... Φοίβου και μετά!!!! ;D ;D ;D
  2. ;D ;D ;DΛήξη συναγερμού. Το βρήκα. Να'ναι καλά ο φίλος mtps που ανέβασε το manual στα ελληνικά. Τον ευχαριστώ. (http://www.noiz.gr/index.php?topic=174075.0)
  3. Βρε παλικάρια, έχω πάρει πριν λίγο καιρό το Yamaha Motif XS7 το οποίο προσπαθώ να το καταστήσω έτοιμο για δουλειά. Επειδή μου είναι απαραίτητο να συνδέσω midi κάποιες συσκευές, έχω φάει τα κομμάτια μου να δω πώς συνεργάζεται με αυτές ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! Απογοητεύτηκα! Οι πληροφορίες που αναφέρει το manual του οργάνου είναι -επιεικώς- ελλειπείς! Μπορεί κάποιος να βοηθήσει να ξεκολλήσω;; ??? ??? ???
  4. Αυτήν την εντύπωση μου έχει δώσει το manual του Tyros, όμως θα ήθελα και την επιβεβαίωση (ή διάψευση) κάποιου φίλου που να το έχει. Υπάρχει κανείς;;;;;;
  5. Παρεμπίπτοντος, γνωρίζεις αν το Translator διατηρεί το δείγμα (π.χ. ένα στερεοφωνικό δείγμα ΑΚΑΙ) stereo και μετά το converting?
  6. Φίλε μου καλέ MOTIFNICK δεν σε έκραξα. Προς Θεού! Απλά μετέφερα τις εμπειρίες μου. Ασχολούμαι με το sampling κάμποσο καιρό (μιας και έχω το ΑΚΑΙ Ζ4) και έχω δοκιμάσει κάμποσα προγράμματα. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν το ήξερα ότι έχει κυκλοφορήσει έκδοση του Translator για Motif. Γιαυτό όμως υπάρχει αυτό το φόρουμ. Να να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας. Να'σαι καλά φίλε MOTIFNICK για την πληροφορία.
  7. Το awave είναι όντως ένα πολύ καλό πρόγραμμα αλλά το μειονέκτημά του είναι ότι όταν κάνει αλλαγή format "γυρίζει" το ήχο μονοφωνικό κι ας ήταν αρχικά στερεοφωνικός. Οπότε -δηλαδή- σου "αλλοιώνει" το αρχικό δείγμα! Ενώ στο Extreme Sample Converter (π.χ.) κάνεις το convert ως έχει το αρχικό δείγμα. Αλλά δεν έχει για format Yamaha!
  8. Αν κάποιος από την παρέα του Noiz έχει Tyros3 ή ακόμα και Tyros2 θα ήθελα να μου πει τη γνώμη του για το sampler που διαθέτει.
  9. Και με το Tyros 3 ξέρει κανείς τι sampler έχει. Όμοιο του Motif; Ή μήπως η χρήση του δεν έχει για ήχους αλλά μόνο για λούπες;
  10. Φίλε MOTIFNICK στο Extreme Sample Converter (3.5.31385) δεν υπάρχει Destination format για Yamaha Motif. Εκτός αν έχει κυκλοφορήσει καμία άλλη νεότερη έκδοση. Ούτε στο Translator 2.9 υπάρχει format για Yamaha Motif. Αυτό το Motif Edition που γράφεις ποια έκδοση είναι; Ξεχωριστή ή συμπεριλαμβάνεται σε κάποια άλλη έκδοση; Τέλος, τα αρχεία που θέλω να μετατρέψω είναι σε ΑΚΑΙ format, γιατί έχω το ΑΚΑΙ Ζ4 και θέλω να μεταφέρω τα προγράμματα που έχω. Εύκολη δουλειά ??? δηλαδή, αρκεί να μπορεί κάποιο πρόγραμμα να τα μετατρέψει χωρίς αλλοιώσεις στα wav. (mono, loops,...)
  11. Ξέρει κανείς να μου πει ποιο πρόγραμμα μπορεί να κάνει μετατροπή ήχων σε format Yamaha Motif ή Tyros; (εκτός από το Awave που κάνει μετατροπή δυστυχώς μόνο σε mono). Επίσης το sampler του Tyros 3 είναι το ίδιο με του Motif XS;
  12. Ναι elavd κοίταξα αλλά η Amazon δεν στέλνει στην Ελλάδα. Το ξέρω από μια παλαιότερη προσπάθεια για αγορά cd.
  13. Πάντως obertzok για το θέμα της μελέτης έχεις απόλυτο δίκιο. Και για το συγκεκριμένο είδος μουσικής, ένα παραπάνω. Εξάλλου τα θέματα των κομματιών αυτών μόνα τους δεν έχουν κανένα νόημα. Το σόλο του καθενός δίνει την πνοή. Αλλά η βάση όμως πρέπει να είναι σωστή, γιατί αλλιώς.... :-\ :-\
  14. Δεν τα βρίσκω στο internet παλικάρια. Τα συγκεκριμένα βιβλία τα θέλω για συγκεκριμένα κομμάτια (Sidewalk, Beneath the mask, Space, One of us is over 40) που θέλω να μελετήσω, όχι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι του γκρουπ. Έχουμε κάποια αδιευκρίνιστα σημεία στα κομμάτια αυτά που πιστεύω ότι θα μας διαφωτίσουν τα βιβλία.
  15. Έχω φάει όλο τον κόσμο προκειμένου να βρω κάποια βιβλία από Elektric Band και μου είναι αδύνατον. Βλέπεις, όσοι ζούμε εκτός το κλεινόν άστυ των Αθηνών είμαστε καταδικασμένοι εις θάνατον :'( :'( :'( Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει αν τα 'χει πάρει το μάτι του πουθενά; - The Chick Corea Electric Band (1986) - Beneath The Mask (1991) - Paint The World (1993) Αν τα έχει κάποιος και τα πουλάει, ακόμα καλύτερα.
  16. Αν και έχω κλείσει 23 χρόνια "μάχιμος" μουσικός στη νύχτα, το κύριο επάγγελμά μου είναι στην εκπαίδευση. Είμαι εδώ και 15 χρόνια (ταλαίπωρος) καθηγητής Μουσικής στην Δευτεροβάθμια. Πάντως από πιτσιρικάς (πολύ πριν διοριστώ) οι μοναδικές δουλειές που είχα κάνει στη ζωή μου ήταν όλες γύρω από τη μουσική. Ιδιαίτερα μαθήματα, ραδιόφωνο, μουσική σε θέατρο (live παρακαλώ) ??? κ.α. Μόνο επισκευαστής οργάνων δεν έγινα!!! ...Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον πως πρέπει να το κοιτάξω κι αυτό! :-\ :-\
  17. Στα 23 χρόνια που είμαι δουλεύω στο χώρο έχουν περάσει διάφορα πλήκτρα από τα χέρια μου. Αυτήν τη στιγμή έχω: - Korg Triton Extreme 61 - Kurzweil PC1x - Kurzweil ME (half-rack) - AKAI Z4 sampler - 2 Roland D70 (σε ήχο & πληκτρολόγιο είναι -ακόμα- άριστα) - Technics KN6000 - Technics KN1400 - Ένα laptop Fujitsu-Siemens (για live) - Soundcraft μικροφωνική με JBL ηχεία (για αρπαχτές-ξενοδοχεία κ.α.) και τέλος... - Ένα όρθιο πιάνο παλιό (μου το είχαν αγοράσει όταν ήμουν πιτσιρίκος).
  18. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ένα σκαλοπάτι πάνω από το PC2. Η τιμή του είναι λιγάκι... Ο Θωμάς το έχει 2300 €. Μάλλον λιγάκι τσουχτερό. Για να δούμε όμως.
  19. Πολύ καλή η ερώτηση και ακόμα καλύτερα αυτά που γράφετε παίδες. Όμως δεν υπάρχει ερώτηση για το τι μουσική θα παίζεται! Άρα το "στήσιμο" θα ποικίλει. Αν εξαιρέσουμε το λαϊκό παίξιμο τότε πιστεύω ότι ο καλύτερος συνδυασμός θα ήταν ένα Oasys 88άρι από κάτω και ένα Kurzweil σειράς Κ από πάνω. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα pc, samplers, .... Το σετ που ήδη δουλεύω είναι Kurzweil PC1X κάτω και Extreme από πάνω, ενώ έχω και μια πιο "λαϊκή" επιλογή με ένα Roland D70 -το δουλεύω αδιάλειπτα τώρα και 19 συναπτά έτη- (αντί του Kurzweil PC1X) μαζί με το Extreme και το οποίο D70 το συνδέω midi με ένα Kurzweil ME1 (rack με ήχους PC2) και ένα sampler ΑΚΑΙ Ζ4. Βλέποντας λοιπόν τις ελλείψεις από το υπάρχον σετ γιαυτό πρότεινα την αρχική σύνθεση.
  20. Όταν έψαχνα κι εγώ πριν μερικά χρόνια για αγορά stage πιάνου πήρα το Μ-AUDIO λόγω χαμηλής τιμής. Έσπασα όμως τα χέρια μου! Τόσο βαρύ κλαβιέ δεν ξανασυνάντησα σε κανένα πιάνο. Το πούλησα και αγόρασα το Kurzweil PC1X και φίλησα τα χέρια μου!! Οι άνθρωποι ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Πέρα από τους φανταστικούς ήχους του έχει και το ωραιότερο βαρυκεντρισμένο πλήκτρο. Πλήκτρο για δουλειά. (Μόνο όσοι έχουν βγάλει βραδιές σε πλήκτρο-σκαρπέλο μπορούν να καταλάβουν για τι σκάψιμο μιλάμε). Ο συνάδελφος-πληκτράς που παίζουμε μαζί είχε το FATAR και μόλις έπαιξε στο δικό μου το πούλησε το FATAR κατευθείαν και αγόρασε το ίδιο με το δικό μου σε 76άρι (PC-1SE). Οπότε -αν θες τη γνώμη μου- μην το πολυψάχνεις. Η λύση είναι KURZWEIL.
  21. Με την ευκαιρία της κουβέντας, έχει παίξει κανείς στο PC2 που έχει -λέει- ημιβαρυκεντρισμένα πλήκτρα και όχι βαρυκεντρισμένα σαν όλα τα άλλα; Ας μας πει κάποιος εντυπώσεις.
  22. KURZWEIL με κλειστά μάτια! Αν δεν έχεις σκοπό να δώσεις πολλά λεφτά η πιο συμφέρουσα λύση είναι το PC1X που έχει στον Θωμά 1110€ ενώ στην Ελλάδα έχει πάνω από 1600€.
  23. Έχεις δίκιο Lampiris. Ζητάω συγνώμη.
  24. Πιστεύω ότι η ερώτηση μου είναι σαφέστατη για ένα forum που αφορά μουσικούς (και όχι μόνο). Αν θα γύρευα "αντίγραφα" σε ένα τέτοιο forum θα ήμουν -τουλάχιστον- αφελής. Οπότε, σ' ευχαριστώ για την υπόδειξη Lampiris, (αν και μάλλον είναι λίγο άτοπη).
  25. Ενδιαφέρομαι για ήχους ΑΚΑΙ. Υπάρχει κανείς να γνωρίζει καμιά άκρη;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου