Προς το περιεχόμενο

theonik

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    418
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από theonik

  1. Καλημέρα σας, Θα ήθελα την γνώμη σας. Έχω αυτή τη στιγμή ένα ζευγάρι παθητικών ηχείων ZX5 και ένα ακόμα ΖΧ3 οδηγούμενα από έναν Powersoft. Τα ηχεία αυτά στις εκδηλώσεις μου με πάνω από 200 άτομα τα βάζω όλα PA (σε μικρές εκδηλώσεις βάζω μόνο τα δύο ZX5 και τα άλλα απλά σαν μονιτορ) Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα (ένταση, ποιότητα και καλύτερο διαχωρισμό συχνοτήτων) αν επέλεγα ενα σετ απο ενα ζευγάρι ενεργών δορυφόρων EV EKX12P μαζί με ενα ζευγάρι ενεργών SUB EV EKX 15SP της ίδιας σειράς. Ευχαριστώ.
  2. Σταύρο θα διαφωνίσω κάθετα! Πλέον η εξοικείωση της νεότερης γενιάς με την ψηφιακή τεχνολογία είναι τέτοια που σε συνδυασμό με την βελτιωμένη ευχρηστία των μενού των νέων ψηφιακών κονσολών δεν απαιτείται τεράστια εμπειρία χειρισμού! Η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αναλογικό εξοπλισμό δουλεύεις σε ένα layer το φυσικό οπτικό σου πεδίο ενώ στον ψηφιακό κόσμο έχεις πολλαπλά layers και υπομενού αλλά πλέον είναι τόσο κατανοητά και λογικά δομημένα που το μόνο μείον είναι η ταχύτητα χειρισμού.
  3. Ευχαριστώ όλους σας. Το κρίσιμο ερώτημα αφορά την ποιότητα που μας δίνουν σήμερα οι ψηφιακές σε σχέση με τις αναλογικές! Εκεί θέλω τις γνώμες σας!
  4. Καλησπέρα σε όλους. Θεωρώ ότι διανύουμε αυτή τη στιγμή μια εποχή όπου γίνεται η μετάβαση από τις αναλογικές κονσόλες με τα λίγα auxiliary, τα 1-2 ταυτόχρονα εφέ και τα eq με (τις περισσότερες φορές) μόνο ένα παραμετρικό μεσαίας περιοχής, στις ψηφιακές κονσόλες με τα πολλά auxiliary, εφέ και αναλυτικά γραφικά eq, και με τις δυνατόητες όπως Antifeedback, DI inputs και πολυκάναλη εγγραφή. Προφανώς μιλάω για την οικονομική καταηγορία των λίγων καναλιών καθώς η μεγαλύτερη κατηγορία (32 και κανάλια) έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της υπέρ των ψηφιακών ευκολιών εδώ και αρκετά χρόνια. Εν έτει 2017 υπάρχουν όμως και κάποιες ενδιαφέρουσες λύσεις όπως η Soundcraft Signature 22MTK με British EQ με διπλό παραμετρικό, με 3 Monitor Auxiliaries, δυνατότητα πολυκάναλης εγγραφής και προενισχυτές "by Ghost". Δωράκι τα DI inputs καθώς και στοιχειώδης δυαντότητα Compression σε μερικά κανάλια. Η τιμή λίγο κάτω από 1.000 ευρώ. Κοντράρει λοιπόν την ψηφιακή πρόταση της Soundcraft την UI24 με προενισχυτές "by Studer" και με τις δυνατότητες που ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Απαραίτητο βέβαια το ταμπλετάκι αλλά και πολύ βοηθητικό καθώς μιξάρεις από όποια θέση του Stage θέλεις! Εσείς ποιά από τις δύο θα αγοράζατε αν δεν σας πείραζαν τα μόνο 3 auxiliaries της αναλογικής? Η ποιότητες και των δύο θεωρείτε ότι είναι εφάμιλλες? Καλά μπάνια σε όλους! ;D
  5. Καλημέρα, Ναι έχει εγγύηση. Απλά στην Dell διαγνωστικά θα κάνουν τα οποία και κατά 99% θα τα περασει! Θα το στείλω πάντως!
  6. Ακριβώς έτσι είναι. Θα δοκιμάσω και το Reaper αλλά ξέρω τλκ ποιός πιθανότατα είναι ο ασθενής...Dell των 900 ευρώ και υποτίθεται καλή σειρά. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ και θα επανέλθω αν έχω νεότερα.
  7. Μάνο, αν δεις το αναφέρω και σε προηγούμενο post, σε κατώτερων δυνατοτήτων υπολογιστή (i3 αντί i7 και 3GB μνήμης αντί 8GB) δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ίδια κάρτα ήχου, το ίδιο πρόγραμμα Cubase κλπ. Απλά το Laptop είναι εντός εγγύησης και άντε βρες άκρη...
  8. Όχι ακόμα αλλά πχ στο audacity μου το κάνει το πρόβλημα.... ::)
  9. Δυστυχώς το πρόβλημα τελικά δεν λύθηκε...Ξαναέκανα άλλες δύο μισάωρες εγγραφές χθες και σήμερα από τις οποίες κράτησε μόνο τα 15 περίπου λεπτά...Οι πρώτες 4 εγγραφές χωρίς πρόβλημα ήταν απλά μια αναλαμπή... Καμιά άλλη ιδέα βρε παιδιά??? :-\ :-\ :-\ ??? ??? ???
  10. Φίλε panorios. Τα δύο πρώτα δεν ξέρω πώς γίνονται. - Do not use the Steinberg Audio Power Scheme in Windows 8 - Deactivate the ASIO Guard in Cubase Το θέμα είναι ότι δοκίμασα τα δυο τελευταία που μου πρότεινες. Την επιλογή του high performance την είχα δοκιμάσει και εγώ αλλά δεν είχα επιλέξει την επιλογή USB settings: Disabled. Το θέμα πιθανότα λύθηκε ;D καθώς έχω ήδη κάνει 4 ηχογραφήσεις με πολλά κανάλια για 2-3 ώρες η κάθε μια χωρίς να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν έχει λυθεί πραγματικά έχεις προσφέρει απίστευτη ανακούφιση! Κρατάω μικρό καλάθι αλλά μάλλον το λύσαμε το πρόβλημα ;)
  11. Από όσα αναφέρεις έχω απλά αλλάξει το power scheme σε high performance. Θα τσεκάρω και τις υπόλοιπες παραμέτρους. Αλλά με άλλο Dell Laptop που έχω πάλι με windows 10 και i3 επεξεργαστή δεν έχω κανένα θέμα χωρίς να έχω κάνει καμία παραμετροποίηση στη διαχείριση της ενέργειας. Θα το δω πάντως και θα επανέλθω. Σε ευχαριστώ!
  12. Ναι το θυμάμαι αυτό για TI Chip αλλά την κάρτα την έχω συνδεδεμένη με USB...
  13. Ναι, εννοείται. Ούτως ή άλλως για το 5 δεν έχει βγάλει και άλλο update. ;)
  14. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω φυσικά! Αλλά μου κάνει εντύπωση να φταίει το Cubase το οποίο σε κανένα άλλο PC δεν μου δημιουργεί θέμα. Και σημειώνω ότι είναι αυθεντικό και χωρίς κανένα plug in μη αυθεντικό. Κοινώς, δεδομένου ότι το εχω πληρώσει για να το πάρω θα ήθελα να δουλεύει ;D
  15. Καλημέρα σε όλους ;D Επανέρχομαι στο θέμα λόγω τεράστιας απογοήτευσης και απόγνωσης :( Μετά από καθαρή επανεγκατάσταση των windows 10 (μόνο τα windows) και των τελευταίων drivers της RME 802 επαναεπιχείρησα να δοκιμάσω εγγραφή στο Cubase. Δυστυχώς, μου εμφάνισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Σας υπενθυμίζω ότι όταν κάνω εγγραφή (μονοκάναλη / πολυκάναλη δεν παίζει ρόλο) και γράψω πχ 30 λεπτά (πάλι η διάρκεια δεν πάιζει ρόλο) συνεχόμενης μουσικής και πατήσω stop ώστε να σταματήσει η εγγραφή, τότε το Cubase κολλάει για 5-10 δευτερόλεπτα και τελικά αποθηκεύει πχ τα 15 ή τα 20 λεπτά. Κινεί δηλαδή τον κέρσορα πίσω. Οι χρόνοι που σας αναφέρω είναι τυχαίοι. Φυσικά χώρος στον δίσκο υπάρχει για δεκάδες ώρες εγγραφής αφού είναι σχεδόν άδειος...επιπλέον το project το έχω ρυθμίσει σε μήκος 7 ωρών... Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, καθώς έχω αγοράσει πολύ πρόσφατα τον υπολογιστή (Dell i7, 8GB RAM, 1TB HD) και χρησιμοποιώ μια από τις πιο σταθερές κάρτες που υπάρχουν (κανένα πρόβλημα σε άλλο PC) ενώ το Cubase 5 που έω είναι αγορασμένο και φυσικά δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε άλλο PC. Τι θα πρέπει πια να κοιτάξω στο PC? ??? ??? ???
  16. Έχω λαστιχένια τάπα για την κιθάρα αλλά δεν την χρησιμοποιήσα στε αυτή τη συναυλία. Αυτή θα έκοβε το ηχητικό κύμα που μπαίνει στην τρύπα. Είναι όμως και η ένταση πάνω στο καπάκι, στα ξύλα κλπ... Η εντάση είναι υψηλή των μόνιτορ αλλά όχι και ένταση σκυλάδικου... Superfunk η παραμόρφωση υπάρχει και είναι όπως λέει ο φίλος Πνοή και Νύξη από τον συντονισμό του κρυστάλλου. Απλά μου κάνει εντύπωση πόσο έντονη είναι .Με ένα παλαιότερο και φθηνότερο σύστημα με κάψες που είχα δεν είχα τόσο έντονη παραμόρφωση. Θα χαμηλώσω το μόνιτορ λοιπόν...Δεν βλέπω άλλη λύση ΥΓ: Το κανάλι είναι αυτόνομο export από Cubase. Δεν έχει κάποια διαρροή από άλλο εφέ παρά μόνο το δικό του. Γενικά παίζαμε με κάρτα ήχου και έναν 8κάναλο προενισχυτή σαν extension.
  17. Καλησπέρα, αγόρασα πρόσφατα τον πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο της LR Baggs, μοντέλο Active. Προχθές έπαιξα πρώτη φορά με το νέο σύστημα σε Live και παρατηρώ στην ηχογράφηση ότι ο κρύσταλλος "αρπάζει" τους ήχους που ακούγονται από τα ηχεία παράγοντας βέβαια έντονο θόρυβο - παραμόρφωση. Σας επισυνάπτω ενδεικτικά ένα αρχείο όπου ακούγεται μόνο η κλασσική (είχα κάνει πολυκάναλη εγγραφή). Αναμένω τα σχόλιά σας αν είναι φυσιολογικός αυτός ο θόρυβος. ΥΓ: Ήμουν αρκετά κοντά σε side monitor με σχετικά υψηλή ένταση. LR_Baggs_Destortion.mp3
  18. Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το τσεκάρω και θα σου πω.
  19. Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά. Πώς ενημερώνω το chipset του laptop? Τα άλλα μπορώ άνετα να τα κάνω αλλά η ενημέρωση του chipset ώς μπορεί να γίνει? Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Edit: Ίσως από εδώ? https://downloadcenter.intel.com/
  20. Τα ίδια και με εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αυτή τη φορά έγραψε μόνο 10 λεπτά με 2 κανάλια μόνο προς εγγραφή. Κάνει ακούγεται ένα "τσικ" και σταματάει να γράφει δημιουργώντας κενή κυματομορφή... Θα κάνω φορμάτ αλλά πλέον τα laptops δεν έρχονται με δισκάκι... Ερώτηση: Πώς μπορώ να φορτώσω τα ίδια windows που φοράει το laptop αλλά μόνο αυτ΄χωρίς να μου εγκαστήσει ένα σωρό άλλες μ@λ@κίες που έχει προ φορτωμένο? Λογικά αν του περάσω το στικάκι back up ου έχω φτιάξει θα ξαναγίνει το ίδιο. Εγώ θελω να του κάνω clean εγκατάσταση των windows και μετά χειροκίνητα να επιλέξω τους Drivers που θέλω. Θοδωρής
  21. Σε εξωτερική συσκευή USB πολύ καλή ιδέα! Θα το check και θα σας πω. Θενξ!
  22. Καλησπέρα σας. Φόρτωσα το ίδιο Cubase 5 σε ένα άλλο Dell με i3 επεξεργαστή, 3GB RAM, Windows 10 32bit με κλασσικό HD 750GB και έχει γράψει δύο φορές από κανά 2,5ωρο την φορά απροβλημάτιστα... Ακούω τις απόψεις σας...Τι μπορεί να φταίει??? ???
  23. Σήμερα θα κάνω δοκιμή με Windows 10 αλλά μέ ένα άλλο laptop Dell i3 με κλασσικό HD μέσα. Θα σας πω τα συμπεράσματά μου.
  24. Καλή σου ημέρα! Αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε σταθερά θα κοβόταν η εγγραφή στην 1,5 ώρα πχ. Εμένα πότε μου κόβεται στο 30λεπτο, πότε στις δύο ώρες πότε στη μία ώρα ανεξαρτήτως καναλιώς. Σε κάθε περίπτωση πάντως προχθες που παίζαμε Live και έγραφα απλά δικάναλα έγραψε μόνο 30 λεπτά και με ανάλυση 24/44.1. Σας επαναλαμβάνω, με συνάδελφο μουσικό με παλαιότερο PC γράφουμε και 5 και 6 ώρες συνεχόμενα το live χωρίς κανένα θέμα. Επίσης με τον ίδιο υπολογιστή (τον δικό μου τον καλό) έχω γράψει με το που τον πήρα και 3ωρο πρόβλημα με καμιά 15αριά κανάλια χωρίς κανένα θέμα. Το float στα 4GB έχει ο σκληρός δίσκος αν γράφεις σε φορμάτ FAT32. Σε NTFS δεν ξέρω αν σχετίζεται η 32-μπιτη αρχιτεκτονική με το μέγεθος αρχείου. Και όπως σας είπα το λειτουργικό είναι 64bit, windows 10, όπως και το Cubase.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου