Προς το περιεχόμενο

Ροδανθός

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    29
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Ροδανθός

4

Φήμη

  1. Έτσι ακριβώς, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αλλαγη στην Ελληνική μουσική. Όταν παίζεις τα ίδια και τα ίδια, ποιός ο λόγος να πειραματιστείς;
  2. Πρωσωπικά θεωρώ ότι όντως πρέπει να δοθεί προσοχή στα 10χορδα μπουζούκια και ιδίως στα ηλεκτρικά μπουζούκια. Πρώτα από όλα όσον αφορά το δεκάχορδο όντως οι Κατσάμπα έπαιζαν με δεκάχορδο και προφανώς υπήρχε βασικός λόγος για αυτό, όπως και γιατί δημιουργήθηκε το 4χορδο. Προφανώς όσο πιο πολύπλοκες συγχορδίες θέλεις να παίξεις τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη για περισσότερες χορδές. Όσον αφορά το ηλεκτρικό μπουζούκι να πούμε εδώ ότι όλη αυτή η φάση που έχει περάσει η ηλεκτρική κιθάρα για πάνω από μισό αιώνα με τεράστιο πειραματισμό στους ήχους είναι εντελώς απούσα από το μπουζούκι. Ουσιαστικά έχουμε με 2-3 ήχους και αυτό είναι δυστυχώς. Βασικά η κιθάρα και το μπουζούκι είναι παρόμοια όργανα και θα μπορούσε να υπάρχει μια παράλληλη ιστορία όμως δυστυχώς δεν το βλέπουμε αυτό. Η κατασκευή μπουζουκιών χωρίς ακουστικό ηχείο μετρά πολύ λίγα χρόνια, και σχεδόν άργησε έναν αιώνα σε σχέση με την κιθάρα. Ευτυχώς λοιπον που υπήρχε και ο Χιώτης και κάναμε μερικά βήματα μπροστά γιατί αν δεν ήταν και αυτός ειλικρινά ακόμα θα είμασταν στο 1930
  3. Ευχαριστώ πολύ. Είναι κάπως διαφορετικό θα έλεγα από τα συνηθισμένα.
  4. Συνήθως δεν κάνω διασκευές όμως θεωρώ ότι αυτή η διασκευή είναι μοναδική και δίνει μια νέα διάσταση στην ποντιακή μουσική. Έχει αρκετή δουλειά από πίσω, καθώς είναι μια ιδέα που ξεκίνησε πριν 2 δεκαετίες και σιγά σιγά νομίζω ότι κατάφερα να δώσω νέα πνοή σε αυτό το παραδοσιακό κομμάτι. Ελπίζω να σας αρέσει. Πείτε μου την γνώμη σας.
  5. Συφωνώ και εγώ. Χρειάζεται επειγόντως στοίχους. Τα υπόλοιπα είναι τέλεια.
  6. Ροδανθός

    Αλεξάνθρωπος

    Μένω έκπληκτος. Είναι τέλειο. Απλά τέλειο. Κάποια θεματάκια στον ήχο κλπ. με αφήνουν αδιάφορο, τα θεωρώ λεπτομέρειες που ίσως 1 στους 1000 να ακούσουν. Επειδή είδα κάποια σηζήτηση για την φωνή, εγώ προσωπικά θα έβαζα gain στο φουλ....ξέρεις εκεινον τον παραμορφωμενο ήχο που εβγαζαν τα μικρόφωνα εκείνες τις εποχές που μεσουρανούσε αυτό το είδος μουσικής αλλά όχι στην αρχή που το κομμάτι είναι ήρεμο.
  7. Ροδανθός

    Μελάνι

    Το κομμάτι είναι πάρα πολύ καλό. Συνθετικά εγώ προσωπικά θα έβαζα κάτι απρόσμενο μετά την μέση γιατί θεωρώ ότι γενικότερα μετά που κλείνεις τον πρώτο κύκλο είναι κάπως προβλέψιμο. Στην ίδια λογική, ενώ το το μπουζούκι είναι πολύ ωραίο, ίσως τονικά να ανέβαινα οκτάβες εντός ενός κύκλου για να δώσω μια κορύφωση ...αλλά αυτά είναι ίσως λεπτομέριες.
  8. Πολυ καλό κομμάτι, καταπληκτικό, πολύ καλή ερμηνεία. Όπως ειπώθηκε και πριν, το φλαουτο στην ειαγωγή ακούγεται ότι είναι από υπολογιστή. Χρειάζεται ίσως να του βάλεις κάποιο βιμπρατο και λίγο reverb για να ακούγεται πιο φυσικό μιας και οι νότες κοβονται κάπως΄αφύσικα απότομα. Όμως τώρα μιλάμε για λεπτομέρειες είναι πολύ καλό το όλο αποτέλεσμα. Με άγγιξε.
  9. Ροδανθός

    Harmony of the wind

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ειλικρινά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω κάτι διαφορετικό από τα συμβατικά. Συμφωνώ με αυτά που λέτε. Προφανώς η ορχήστρα είναι από midi δεν είναι πραγματικά samples ορχήστρας αλλά δεν το θεωρώ κακό αυτό. Το αυτί του μέσου ανθρώπου έχει συνηθήσει σε αυτό. Γενικά έχω κάνει πολύ editing και ίσως αυτό να παίζει ρόλο, όμως εμένα δεν μου ακούγεται ψυχρό. Ναι βέβαια οι Εγγλέζοι τραγουδούν αμερικάνικα, όμως πολλοί μουσικοί από πολλά μέρη του κόσμου, που πουλάν εκατομμύρια δίσκους διατηρούν την προφορά τους (Scorpions, Shakira, αφρικάνοι λατινοαμερικάνοι κλπ κλπ.). Εδώ υπάρχουν κομμάτια που έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους και οι Εγγλέζοι ή οι Αμερικάνοι δεν καταλαβαίνουν καν τα λόγια.....που θεωρητικά είναι Αγγλικά. Άλλωστε πλέον όπως λένε και οι Άγγλοι αλλά και οι Αμερικάνοι υπάρχουν τόσες διαφορετικές Αγγλικές διάλεκτοι που δεν έχει νόημα ειλικρινά να προσπαθήσω εγώ να μιμηθώ μια από τις εκατοντάδες αυτές διαλέκτους.
  10. Εμένα μου άρεσε πολύ. Προσωπικά νομίζω ότι θα το χάλαγε αν γινόταν τραπ. Έτσι όπως είναι είναι πολύ καλό.
  11. Ροδανθός

    Harmony of the wind

    Χίλια ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Απλά να πούμε εδώ ότι υπάρχουν νταούλια και ολόκληρη ορχήστρα με κρουστά κλπ. μέσα που περιπλέκουν τα πραγματα λίγο από πλευράς παραγωγής. Κάτι πρέπει να κοπεί για να δώσει χώρο σε όλα αυτά.
  12. Μου αρέσει πολύ. Η φωνη, που είναι και πολύ όμορφη, χρειάζεται να παει πολύ πάνω να γεμίσει το κομμάτι.
  13. Ροδανθός

    Harmony of the wind

    Υπάρχει λόγος για την κακοφωνία. Η φύση γύρω σου εξελίσσεται μέσω του χάους (κακοφωνίας) που τελικά οδηγεί σε ένα είδος αρμονίας όπως την καταλαβαίνουμε εμείς. Άκουσε ακριβώς τι λένε οι στίχοι και θα καταλάβεις τον λόγο της κακοφωνίας. Όλες οι νότες είναι επιλλεγμένες μία έτσι ώστε να υπάρχει αυτή η αρμονική εξέλιξη από ευφωνία σε κακοφωνία και πίσω σε ευφωνία. Αυτό γίνεται στην φύση συνέχεια.
  14. Ροδανθός

    Harmony of the wind

    Ευχαριστώ για την κριτική σου. Δεν θέλω να σου αλλάξω την γνώμη, όμως θέλω να ξεκαθαρίσω 1-2 πράγματα. Τα Αγγλικά θέλω να είναι με Ελληνική - Μεσογειακή προφορά. Έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σε English-speaking environment Αγγλία Ιρλανδία, και ενώ μπορώ να μιλήσω τα Αγγλικά της βασίλισσας όπως τα λέμε με πολύ ευκολία μιας και διδάσκω δεκαετιες σε πανεπιστημιο, θεωρώ ότι αυτή η προφορά δίνει κάποια ταυτότητα. Δεν ντρέπομαι για την προφορά αυτή, και ούτε κανένας άλλος ντρέπεται που την ακούει εδώ στα μέρη που δίδαξα. Καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα κάποιοι μπορεί να ντρέπονται, όμως αυτό είμαι και αυτό θέλω να δείξω. Το ότι η ορχήστρα φεύγει εκτός αρμονίας είναι προφανώς επιτηδευμένο, καθώς το κομάτι αναφέρεται στην αρμονία της φύσης η οποία όμως είναι ασύμμετρη, σε αντίθεση με την ιδέα που έχουμε εμείς περί συμμετρίας στην φυση.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου