Προς το περιεχόμενο

kilon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.178
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από kilon

  1. είμαι απο την φύση μου γενικός και αόριστος. Αν κάποιος ζητάει λεπτομέριες , είχε γράψει πρίν πολλούς μήνες το soundonsound κάτω απο ποιές συνθήκες μπορεί να είναι αποτελεσματική η μίξη με ακουστικά. Ένα άθρο που που αναλυτικά τεκμηριώνει την άποψη μου για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. http://www.soundonsound.com/sos/jan07/articles/mixingheadphones.htm λυπάμαι που θα σε αγνοήσω , αλλά εχω μάθει να αγνοώ ανθρώπους που απλώς πετάνε ένα επιχείρημα χωρίς να το στηρίζουν. Όταν έχεις μια βάση , ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
  2. συνήθως μέχρι 22 Khz . Eπιπλέον και το γεγονός ότι υστερούν στο θέμα του μπάσου και είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν ένα σχετικά καλό subwoofer.
  3. Αν εξηγήσεις για ποιόν λόγο παραπληροφορώ τότε , ευχαρίστως να το αποδεχτώ και να μάθω και εγώ κάτι.
  4. Αυτόν τον υπολογιστή πήρα και εγώ το 1988 ως δώρο απο τον πατέρα, ( παρόλο που τον παρακαλούσα για amiga ή έστω AMSTRAD με έγχρωμη οθόνη) με την δέσμευση ότι δεν θα παίζω παιχνίδια αλλά θα μάθω προγραμματισμό. Έτσι και έγινε για πολλά χρόνια παιδευόμουν με την GWBASIC και μετα συνέχισα με όλες τις άλλες γλώσσες. Απο εκεί και πέρα η πορεία ήταν ---> 486 DX 60Mhz (με αυτόν ξεκίνησα ηλεκτρονική μουσική με τον screamtracker) --> pentium 200 Mhz ΜΜΧ (αυτός ήταν η αρχή της ηλεκτρονική μουσική με ημιεπαγγελματική κάρτα ήχου και midi keyboard, εδώ ξεκίνησα και 3d graphics) ---> laptop COMPAQ Pentium 1 Ghz ---> laptop multirama pentium 2 GHz ---> iMAC Core2Duo 2.0 Ghz. Παιχνίδια δεν έπαιζα και τόσο πολυ , κυρίως προγραμματισμό έκανα και πολύ αργότερα , ηλεκτρονική μουσική και γραφικά. Αυτά όμως που ξεχωρίζω είναι του Amstrad ορίστε μερικά. http://www.classic-retro-games.com/Roland-in-Time_137.html http://www.youtube.com/watch?v=10qKg4xgQMI (φοβερη μουσική και ένα απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια) (αυτό το έπαιζα σε ενός φίλου τον 464 , πολύ καλό)
  5. είσαι αίλουρος, μου δίεφυγε εντελώς, όντως ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα.
  6. όχι δεν γίνεται μιας και τα ακουστικά αποκρίνονται στις μισές συχνότητες συνήθως απο αυτές ενός επαγγελματικού ηχείου.
  7. kilon

    MAC OS X σε PC ?

    ok τότε, ρίξε μια ματιά εδώ αν υπάρχει συμβατότητα των pc εξαρτημάτων σου με το MACOSX . Αν υπάρχει τότε μπορείς να βάλεις MACOS , αν όχι τότε μάζευε λεφτά για την προηγούμενη λύση http://www.insanelymac.com/osx86db/ Εύκολο , δεν είναι αλλά σίγουρα είναι ανέξοδο.
  8. kilon

    MAC OS X σε PC ?

    θα εξαρτηθεί στο τι hardware έχεις. Εχείς ήδη κάποιο pc ?
  9. kilon

    MAC OS X σε PC ?

    usb hub ---> 20 euros κουτι για εσωτερικό σκληρό ---> 20 ευρώ οθόνη μεταχειρισμένη TFT 19''---> 50 ευρώ σύνολο 90 ευρώ.
  10. εννοούσα αυτούς που δεν έχουν myspace.
  11. kilon

    MAC OS X σε PC ?

    Αν θές περισσότερες θύρες USB τότε πάρε ένα USB HUB. Αν θές πιο μεγάλο σκληρό δίσκο , τότε πάρε ένα εξωτερικό σκληρό Usb ή firewire. Αν σου περισεύει ήδη εσωτερικό σκληρός τότε μπορείς να το βάλεις σε κουτί και να τον κάνεις εξωτερικό. Αν θές νε επεκτείνεις την επιφάνεια προβολής τότε πάρε μια δεύτερη οθόνη που θα χρησιμοποείς ως επέκταση της κυρίας. κτλ
  12. Μόλις μου ήρθε μύνημα ότι πλέον μπορούμε να ανεβάσουμε μέχρι 10 κομμάτια. Ενημερώνω αυτού που δεν έχουν ήδη ενημερωθεί.
  13. Αν θέλεις να βάλεις κάποιο δείγμα , σίγουρα ο sampler είναι απαραίτητος , αλλά στον να δημιουργείς ήχους όταν συγκρίνεις την απλοική μηχανή του ΧS με το γεγονός ότι το PC3 έχει όχι μόνο ενσωματομένη μηχανή VA, όχι μόνο επιπλεόν την μηχανή VAST που είναι τελείως modular , αλλά το γεγονός ότι επιτρέπει 32 layers σε μόνο ένα ήχο , δεν είναι και τόσο δύσκολο να διαλέξεις μεταξύ των δύο . Και φυσικά απο εκεί και περά υπάρχει μια ολόκληρη στρατία απο εξτρά θετικών στοιχείων , πχ οι 16 arpeggiators vs 4 (XS) , 11 completely routable insert effect (8 non routable insert effects for xs ) με πάνω απο 500 Presets, unlimited midi tracks in sequencer etc. etc. Και φυσικά όλα αυτά σε μια τιμή που είναι 500 ευρώ λιγότερο. Δεν νομίζω ότι η μεγάλη οθόνη και ο sampler μπορούν να σε κρατήσουν.
  14. πανέμορφο το website σου marathon , μπράβο , έχεις πολύ καλό χέρι. Και εγώ παιδεύομαι με τα τρισδιάστα γραφικά τον τελευταίο καιρό. Απότι βλέπω πολλοι ειναι οι μουσικοι που ασχολούνται και με τα γραφικά/ ζωγραφική. http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=729345&page=3 σόρρυ για το offtopic. Aλλά μιας και είσαστε ήδη offtopic.... ;)
  15. φυσικά και υπάρχει. Και όχι μόνο virtual πιανίστας αλλά και virtual μουσικός. Εννοείται ότι η τεχνολογία είναι ακόμη σε βρεφικό στάδιο , μιας κατι τέτοιο απαιτεί όχι μόνο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ αλλά και πολύπλοκο software. Αλλά όπως όλα τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι θέμα χρόνου. Να σας γνωρίσω τον πρώτο virtual μουσικό , τον iME http://www.eetimes.com/showArticle.jhtml?articleID=210300239
  16. To motif για μένα είναι η ραχοκοκκαλία της δουλειάς μου, χρησιμοποιώ πάρα πολυ τον sequencer του , τον οποίο έχω βουλευτεί πλέον πάρα πολύ. Έχω εγκαταλήψει ολικά το software εδώ και 1 χρόνο. Που και που χρησιμοποίω το ableton live για κάποιο editing στην μίξη. Το step sequencer δεν το χρησιμοποιώ , θεωρώ όμως το XS ώς ενα απογοητευτικό απόγονο του ES , μιας και έχει προσθέσει πολύ λίγα πράματα. Σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά την αγορά του KURZWEIL PC3 (όχι PC3X μιας και προτιμώ τα semiweighted ) το οποίο πλέον θεωρώ εκ μακράν το κορυφαίο στην κατηγορία του. Αυτό και το Prophet 8 είναι 2 αγορές που σίγουρα θα κάνω.
  17. ακριβώς , οι διαφορές στις λειτουργίες μεταξύ των δυο μοντέλων είναι πολύ μικρές.
  18. Φυσικά και μπορείς , θα χρειαστείς ένα firewire hub που είναι παρόμοιο με τα usb hubs . Θεωρητικά υπάρχει θέμα απόδοσης της θύρας αν συνδέσεις πολλές ενεργοβόρες συσκευές. Όπως και με την USB θύρα , ή Firewire θύρα δεν είναι μόνο μέσο επικοινωνίας της εξωτερικής συσκευής με τον υπολογιστή αλλά και μέθοδο τροφοδοσίας . Αν υπερβείς τις ικανότητες της τότε δεν θα μπορεί να τροφοδοτεί όλες τις συσκευές και κατά συνέπεια δεν θα τις "βλέπει". Βέβαια τα περισσότερα hubs έρχονται με δικιά τους τροφοδοσία που κατά ένα ποσοστό μειώνει το πρόβλημα , καλά είναι όμως να μην το παρακάνεις. αυτό εδώ φένεται να δουλεύει μια χαρά για macbook , δες τα reviews. http://www.amazon.com/Belkin-FireWire-6-Port-Hub-F5U526-APL/dp/B0006BHCEK/ref=pd_cp_e_1?pf_rd_p=413863501&pf_rd_s=center-41&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B0009VU7BW&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=06PCB1B4YVKZG66DMZ9H Εννοείται ότι δεν θα έχεις πρόβλημα στην δεύτερη ερώτηση σου.
  19. Και ανεμιστήρα έχει και θόρυβο κάνει αλλά απαιτεί ο υπολογιστής να δουλεύει στο μέγιστο για να θερμαίνεται ο επεξεργαστής τόσο ώστε να δουλεύει στο μέγιστο και ο ανεμιστήρας. Αν θυμάμαι καλά είναι περισσότεροι απο ένας. Ειναι όμως λίγο δύσκολο να ακούσεις τον ανεμιστήρα , απαιτεί να βάλεις το αυτί σου πάνω στην οθόνη, πάντα κάνει ένα αναπαίσθητο ήχο σαν ελαφρό αεράκι. Αυτό όμως που ακούγεται ξεκάθαρα είναι ο σκληρός δίσκος.Αυτόν μπορείς να τον ακούσεις ξεκάθαρα ακόμα και από απόσταση μερικών μέτρων(2-3 μέτρα) αλλά μόνο αν δουλεύει ενταντικά , δηλαδή πχ αντιγράφει μεγάλο όγκο αρχείων ή όταν ξεκινάει το λειτουργικό . Και φυσικά για να τα ακούσεις όλα αυτά απαιτεί να μένεις σε αθόρυβη περιοχή. Εγώ εύκολα θα αντάλλασα τον αθόρυβο iMAC μου για μια εξίσου αθόρυβη Αθήνα.
  20. ευχαρίστηση μου.... να θυμήσω εδώ ότι άλλο οι ήχοι που αποθηκεύουμε στο voice mode και άλλο στο mixing mode [ performance, pattern, song] . Αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του μοτίφ ότι σου επιτρέπει να αφήνεις τα factory presets απείραχτα ενώ αποθηκεύεις τα δικά σου voices μαζί με το pattern, performance ή song.
  21. Δυστηχώς η μουσική πια έχει γίνει το μαύρι χάλι , σπάνια με συναρπάζει κάτι καινούργιο. Και πολλές φορές αυτό που με συναρπάζει είναι ερασιτεχνικό.
  22. δεν υπάρχουν send στο μοτιφ , μονο Insert και master.
  23. Το ιδιο ισχύει και στο master. Αυτό είναι περιορισμός της μηχανής και όχι του Mode.
  24. Πολύ σωστά Σωστό και αυτό . Προφανώς οι μάκ δεν στοχεύουν χρήστες που αναζητούν τον πιο οικονομικό υπολογιστή. Πολυ δύσκολη ερώτηση. Αλλά γενικά το λειτουργίκο δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που θες να δουλέψεις. ΠΧ ένα VA , physical modeling etc soft synth , εύκολα μπορει να στραγγίξει τον επεξεργαστή σου. Ενώ ενα rompler, sampler εύκολα μπορεί να στραγγίξει την μνήμη σου. Υπάρχουν οστώσο πολλέ τεχνικές που μπορούν να κάνουν ακόμα και σχετικά αδύναμο υπολογιστή να φαίνεται παντοδύναμος. γενικώς τις απαιτήσεις θα τις καθορίσει η τσέπη σου, αγοράζεις τον καλύτερο υπολογίστη που αντέχει η τσέπη σου χωρίς να ματώσει και απο εκεί και πέρα υπαρχούν διάφοροι τρόποι να αποφύγεις τους διάφορους περιορισμούς. Μην σε αγχώνει πάντος το θέμα , δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Νομίζεις οτι ο ήχος δεν μπορεί να κάνει ακόμα και ένα οχταπύρινο να γονατίσει ? Πανεύκολο.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου