Προς το περιεχόμενο

ruffneck

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    210
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από ruffneck

  1. Αυτές της μέρες μου έχει καεί ο power supply της behringer eurodeck mx2442A με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η κονσόλα εκ των οποίων και από ότι είδα οφείλεται στον μετασχηματιστή που έχει μέσα μιας και το άνοιξα.Γνωρίζει κανείς κάποιο καλό service και φτηνό για να το πάω για επισκευή?Ευχαριστώ :).
  2. φίλε Σταύρο καλύτερα που δεν έχουν φέτος τίποτα, αρκετά μας είχαν βάλει στο τριπάκι κάθε φορά με την αγορά νέων synths.Καιρός να ηρεμήσουμε και λίγο ;).
  3. Και όμως υπάρχει και τα made in china από τη ROLAND, ζωντανό παράδειγμα το roland sh-201 που φοβάσαι μην σου μείνει στο χέρι κανένα knob.Αχ! Japan for ever!
  4. Θα συμφωνήσω με το ghen για την expansion board radias είναι προτιμότερο να το πάρεις σε rack.Τώρα σαν πρώτες επιλογές όσο αναφορά των όγκο θα σου πρότεινα virus c ή supernova 2.Αν θέλεις τρελά trance leads και pads τότε πας σε ΑΝ1X(δεν είναι τόσο δύσχρηστο και δεν έχει καμία σχέση με το cs1x μιας και και σου προσφέρει 8 φίλτερςΧ8 παραμέτρους που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην οθόνη του),cs6x(παίρνει την expansion board του AN και DX και μπορείς να περάσεις και μερικά samples έως 4 mb) και τελευταίο το JP8080 και όχι το JP 8000(έχει λιγότερα present,του λείπει το vocoder που έχει το JP8080).
  5. καλό αλλά δεν συγκρίνετε με το supernova 2.
  6. Βασικά πες μου σε παρακαλώ για τη μουσική το θέλεις?Για να μπορέσω να σε βοηθήσω καλύτερα.
  7. manosx επειδή Βαρέθηκα να σου απαντάω, ένα έχω να πω ότι είσαι μεγάλο παρατράγουδο(πήγες μόνο εσύ σε στούντιο,γράφεις μόνο εσύ,κάνεις παραγωγές μόνο εσύ και μπλα-μπλα-μπλα) γι αυτό θα συμφωνήσω σε ότι λες για να τελειώνουμε.Άσε το παλικάρι να αποφασίσει επιτέλους και όχι εγώ και εσύ.Είδες εγώ δεν βάζω μεγάλα γράμματα παρόλου που έχω πατήσει σε στούντιο. Εντάξει ρε manosx είσαι ωραίος με 3000 προτερήματα ;).Υπάρχει κάτι άλλο που δεν κάνεις ::)?
  8. Ξαναδιάβασε το σε παρακαλώ γιατί έφαγες τα κόμματα. and realtime filtering, tweaking and effecting,. (Όπως λέμε πήγα βόλτα-κόμμα ήπια νερό-κόμμα δεν λέμε πήγα νερό) Ότι δεν είσαι ούτε καν κάτοχος κανενός από τα δύο και εκ-φέρεις γνώμη επειδή τα δοκίμασες λίγο το ένα σε σπίτι και το άλλο σε studio Δηλ. ήμαρτον.Με λίγα λόγια δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη σύνθεση ήχου απλώς τα άκουσες έγραψες και κάνα δύο κομματάκια και τώρα το παίζεις μουσικάρα και γνώστης ;D ;D ;D ;D ;D ;D.Έτσι να συνεχίσεις λες και εσύ κάνεις μουσική εδώ πέρα μόνο, σιγά ρε φίλε χαμήλωσε λίγο το καλάμι θα πέσεις. Να ξέρεις ότι δεν κάνουν μόνο τα χαρακτηριστικά ένα συνθ,όπως είναι αστείο να συγκρίσεις διαφορετικές μηχανές ήχου(το ένα analog modeling το άλλο MMT).Και επιτέλους βάλε καλά στο μυαλό σου ότι το ms2000 το προτείνω επειδή έχει ίδια μηχανή με το microkorg αυτό και μόνο αυτό γι αυτό δεν προτείνω και άλλα synth μεταχειρισμένα. Που να σου δάνειζα και το Radias εσένα θα τους πλάκωνες όλους ότι αν σου έλεγαν ότι δεν είναι το καλύτερο synth Με το μικρό μου αγόρι πραγματικά στεναχωρήθηκα πάντως :'((ωραίο επίπεδο διαλόγου έχεις)
  9. Άντε πάλι ;D ;D ::) δηλ. φίλε ισχυρογνώμονα το korg ms 2000b δεν έχει δυνατότητες σύνθεσης και καλό ήχο γιατί θα μας τρελάνεις .Άλλο και τούτο το θεϊκό επειδή είναι μεταχειρισμένο το ms2000b είναι ξεκάρφωτο που το βρίσκεις με 350 ευρώ και έχει ποιο πολλά συν σε σχέση με το microkorg(μην ξεχνάς ότι η μηχανή ήχου είναι ίδια και στα δύο). Τέλος και το nordlead 2x δεν έχει οθόνη αλλά σκίζει το οργανάκι ;D ;D ;D.Η οθόνη δεν κάνει το συνθ με λίγα-λόγια ::). Μάθημα realtime filtering παράδειγμα 1. site.http://www.vintagesynth.com/korg/etm.php The EM-1 is certainly a cool dance music production system! On the Professional level, its two-voices of synth parts is very slim pickings. On the other hand, it can offer Pro-DJ's incredible performance potential! For example, you can store up to 64 patterns to the step keys for realtime pattern recall. Combine that with realtime part muting/soloing, and realtime filtering, tweaking and effecting, tap-tempo or MIDI clock sync for an excellent groove machine! Although there are far fewer hands-on knobs than on the Yamaha AN-200 and DX-200, the EM-1 is less expensive and offers a great nag for its buck! It has been used by The Prodigy. Άσε το παλικάρι να διαλέξει και πάψει σό νι και καλά να τον πείσεις να πάρει το ΧL επειδή εσύ το έχεις.Αν του αρέσει ας το πάρει αλλά ας ακούσει και τα άλλα δεν έχει να χάσει τίποτα αυτό λέω βάση των επιλογών που έχει διαλέξει.Τουλάχιστον αφού το υποστηρίζεις με τόσο πάθος βοήθησε τον και λίγο που βαδίζει στον ήχο π.χ. techno,trance,electro, πως είναι η επεξεργασία ήχου εύκολη-δύσκολη και άσε τις κόντρες και τις εξυπνάδες ::).
  10. Ότι όλα τα knobs σου είναι απλωμένα π.χ. oscillators,lfos κ.τ.λ. Δεν χρειάζεται με λίγα λόγια να μπεις σε υπομενού και παραμενού για να φτιάξεις τους δικούς σου ήχους.Τέλος εγώ το σταματάω εδώ μιας και η επιλογή είναι του 8mare και όχι δικιά μας.Καλό είναι και από μένα να ακούσει το XL και το microkorg ή το ms2000b (σε κανένα youtube μιας και δύσκολα θα το έχει σαν demo κανένα μαγαζί) και χωρίς να θέλω να τον επηρεάσω θα του έλεγα να βάλει σαν έξτρα επιλογή και το radias αφού οι άνωθεν επιλογές συγκλίνουν προς τα εκεί(ξέρω είναι ποιο τσιμπημένο αλλά μπορεί να το βρει και μεταχειρισμένο).
  11. στο real time filtering είτε σου αρέσει ή όχι έτσι είναι(δεν μιλάμε κοτσάροντας κανένα soft editor μέσω PC αλλά σαν hardware).Εντελώς φιλικά χωρίς νευράκια, συζήτηση κάνουμε.
  12. Ρε συ manosx το microkorg είναι μια φτηνή απομίμηση του Radias(ούτε καν R3 που είναι σαφώς καλύτερο από το ΧL) ;D.Τώρα αν πιστεύεις ότι με το Korg MS2000B δεν κάνεις δουλεία στην μηχανή σύνθεσης ή δεν έχει βαμάτους ήχους και το βλέπεις σαν κουμπάκια ε τι πω ::) δηλ. το xl που είναι τελείως περιορισμένο στην σύνθεση είναι καλύτερο?.Σε παρακαλώ μην μου κάνεις σύγκριση radias(μπορείς να κάνεις άνετα σύνθεση ήχου μιας και έχει όπως λες τα κουμπάκια που σίγουρα τα χρειάζεσαι αν θέλεις να ανοιχτής στην επεξεργασία του ήχου) Vs Ms2000b και τα δύο για μένα είναι αξιόλογα με ένα + στο Radias και μόνο σε αυτό (λόγο presents,drums,polyphony και κάποια παραπάνω filters).
  13. Κλάσης ανώτερο και χωρίς συζήτηση είναι το microkorg ανάμεσα σε αυτές τις 3 επιλογές που προτείνεις.Τώρα αν είναι να σκάσεις 400 ευρώ για το microkorg θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή και να ψαχτείς για κανένα μεταχειρισμένο ms2000b που είναι ποιο super ακόμα σαν μεγαλύτερο αδερφάκι που είναι με το microkorg.
  14. To καλύτερο synth είναι ο εαυτός σου και κατά πόσο γουστάρεις να κάνεις μουσική ;)(κάτοχος πολλών-πολλών synth).Στο λέω εκ πείρας ότι και με low baget synth μπορείς να κάνεις άψογη δουλειά αρκεί να υπάρχει όρεξη για πειραματισμό&δημιουργία. ιδού ένα παράδειγμα(από τον φίλο μου τον JayB) ότι και με ένα korg x5d μπορείς να κάνεις πολύ @@@ μουσική. http://www.youtube.com/watch?v=i0kow58RydY&feature=related
  15. To andromeda έχει δουλέψει για λίγο καιρό στα χέρια μου και είναι ένα εκπληκτικό όργανο.Το origin από την άλλη έχει κάτι εκπληκτικό δηλ. τη δυνατότητα να πάρεις τα φίλτρα από τα legend synths (cs80,minimoog,prohet vs κτλ.) και να τοποθετήσεις όπου εσύ θέλεις.Με λίγα λόγια μιλάμε για μια εντελώς ξεχωριστή σύνθεση ήχου που δεν έχει ξαναγίνει σε synth με τόση μεγάλη γκάμα επιλογής φίλτρων.Πάντως είναι κρίμα να το κρίνουμε σαν συσκευασία pc σε keyboard από την στιγμή που έχει δύο δυνατά dsp μέσα του αυτό το οργανάκι.Μην ξεχνάμε ότι το virus ΤΙ-ΤΙ2 στο DSP βασίζετε αλλά βγάζει εκπληκτικό ήχο.Οπότε εδώ πέφτει και μια νέα ερώτηση Analog synthesis(andromeda) ή prototype synthesis(origin)?
  16. Καλησπέρα σε όλους καταρχήν ;),εδώ και μέρες ψήνομαι για την αγορά του Οrigin ή του andromeda μιας και είμαι στην δυσάρεστη θέση να πω ότι το poly evolver keyboard δεν με ενθουσίασε και τόσο σε θέμα όγκου(εξαιρείτε το mono evolver keyboard μιας και είναι ποιο paunchy όντως) στον ήχο οπότε έφυγε και από το studio μου.Τώρα ας μπούμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης.Γνωρίσω ότι το origin δεν είναι analog πρώτα απ΄ όλα απλώς ζητάω την άποψή σας.Ανάμεσα σε αυτά τα δύο που προαναφέρω ποιο θα προτιμούσατε και γιατί σε θέμα dance music(trance,house)?Υπάρχει κάποιος που έχει ακούσει και το origin?
  17. Μετά το microKorg που γνωρίζουμε όλοι ήρθε και ο διάδοχώς του με την ονομασία microKorg XL για το 2009.Video μπορείτε να βρείτε στο Youtube ;). Χαρακτηριστικά: * New vintage design is both fresh and nostalgic. * Korg’s renowned MMT Multi Modeling Technology, optimized for the microKORG XL. * Sixteeen band vocoder for voice controlled effects. A gooseneck microphone is included, so you can begin vocoding right away. * 128 powerful sounds are built-in and ready for immediate use. * Intuitive sound selection; simply specify the music genre and instrument category. * Seventeen powerful KAOSS derived effects. * Newly developed natural touch mini keyboard is compact, yet easy to play. * Editing software can be downloaded from the Korg website, as well as converted MS2000 and microKORG programs. * Battery powered for on-the-go enjoyment. [/img]
  18. Άχρηστο το αναφέρω σε σχέση με το ΤΙ και όχι γενικά σαν synth.Όπως αν σκεφτείς ότι με 600 παραπάνω παίρνεις το desktop ;) που έχει πολύ περισσότερα πράγματα να σου προσφέρει :).
  19. Δεν ξέρω φίλε OurDarkness αν είναι παραπλανητικό ή όχι αλλά αυτό αναφέρει στο επίσημο site η virus.Aν νομίζεις ότι είναι απάτη κάνε μήνυση στη virus.Εγώ προσωπικά δεν έχω δουλέψει 1800 oscillators σε real time αν εσύ έχεις το έχεις κάνει σε ΤΙ θα ήταν χαρά μου να μας πεις μέχρι πόσα oscillators αντέχει σε real time.Αυτό θα ήταν και μια καλή τεκμηρίωση για το παραπάνω που αναφέρεις, πράγμα που δεν μας την έχεις εξηγήσει ακόμη.Πάντα φιλικά :).
  20. Λογικά όπως τα περισσότερα workstation έχουν μια ρύθμιση στα utilities που μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία(sensitivity) των πλήκτρων δηλ. Light ή soft,medium και hard.Aπλώς ψάξε στο manual του xs που είναι αυτή η ρύθμιση ;).
  21. virus TI desktop,keyboard,polar: virus TI snow: 2048 ήχους 1024 ήχους 16 multitimbral 4 multitimbral απεριόριστα knobs σχεδόν ανύπαρκτα 80 φωνές 50 φωνές 1800 oscillators σε real time 1-3 oscillators σε real time maximum. Αποτέλεσμα:τέλειο. Αποτέλεσμα:σχεδόν άχρηστο σε σχέση με το ΤΙ και αρκετά ακριβό.
  22. ;D.Έχεις δίκιο jack2 χαμένος χρόνος.Ήδη ο kosmasepsilon θα έχει κάνει τη κίνησή του.Να είναι καλά ο fotakis και η απροσεξία μας στην ημερομηνία.Τλσπ δώσαμε κάτι παραπάνω σαν ενημέρωση :).Αυτό είναι καλό για άλλα προβληματικά JD-800.
  23. Σου προτείνω να το ανοίξεις και να το καθαρίσεις στα κουμπιά ίσως να σου δουλέψουν ξανά.Ο Stollas είμαι σίγουρος ότι θα σου ζητήσει αλλαγή όλης της πλακέτας. Κόστος γύρω στα 900 ευρώ(είχε πριν 4 χρόνια).Το ξέρω γιατί το ίδιο πρόβλημα είχε φίλος μου.
  24. Αυτό με τα ροδάκια μου φαίνεται πολύ super & πρακτικό K&M 28200 SCHWARZ :).
  25. Πρέπει να ξανακάνεις την εγκατάσταση για να ακούσεις τους εργοστασιακούς ;).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου