Προς το περιεχόμενο

fuZZed

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    597
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    bank
  • Τόπος
    ΑΘΗΝΑ

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή fuZZed

Musician

Musician (2/4)

0

Φήμη

  1. Αγαπητε @Spyros Delta Σε ευχαριστω πολυ για την περιεκτικότατη ανάρτηση σου! Το κομματι με το octaver/harmonizer (το 80s) εμενα μου θυμισε κατι μεταξυ SAGA & PRETTY MAIDS(!!) και σαν κερασακι εφερες και τον Μανωλη που τον εχω σε μεγαλη εκτιμηση αλλα ειδικα τον συγχωρεμενο το προκάτοχο που επαιζαν μαζι.. Με απλα λογια τη συγκεκριμενη πεταλιερα (HD500) την παρουσιασες σε διαφορετικα μουσικα χωραφια και φαινεται πολυ καλη. Το θεμα ειναι βεβαια οτι πλεον δεν υπαρχει στο εμποριο, αλλα το POD GO που σκεφτομαι φανταζομαι θα χει ιδιους αλγοριθμους κ μιας κ κυμαινεται στα ιδια λεφτα προφανως θα ειναι εξισου καλη (?) Εντυπωση μου κανει που είπες οτι χρησιμοποιείς delay/chorus απο το CB μιας κ γνωριζω οτι αυτες οι πεταλιερες εχουν πολυ καλη αποδοση στα εφφε και αν καπου δεν τα πανε τοσο καλα αυτο ειναι στα amps/cabs.. ομως για να σε βολευει να το κανεις με automation κατι θα ξερεις. Μαλλον θα την εχεις καπου που δε βολευουν τα switces, και γω τη δικη μου πανω σε γραφειο πανω την εχω. Καρφι στο input της καρτας ηχου τη ριχεις, σωστα? Εχει καποιο ξεχωριστο mode για audio interface και αλλο για amp κτλ??? Ξανα ευχαριστω!
  2. Σας ευχαριστω ΠΟΛΥ για τις κατευθύνσεις/απαντησεις σας!!! Τουλαχιστον τωρα ξερω πως να το σεταρω σωστα. *Παρολα αυτα αν καποιος εχει κ καμια προταση σε σχεση με το αρχικο ποστ, δλδ για πεταλιερα ευχαριστως να το συζητησουμε. Σοβαρα??? ε δε μπορεις να παιξεις ετσι... Μηπως δεν εχεις κανει κατι καλα?? ηρθε η σειρα μου να το πω εγω(??)
  3. στο 96khz ειμαι και στα 128 buffer size, δε νομιζω να σηκωνει παραπανω το cpu μου
  4. Ευχαριστω πολυ, θα το τσεκαρω λιγες μερες κ με αυτα τα settings μηπως κ αλλαξω αποψη. Σχετικα με το hi-z button και το blend /mix?? Εκει? Τι κανουμε?
  5. Ακουγεται κανονικα απο τα ηχεια, ασχετα με το pot των ακουστικων, για το input 2 λεω το οποιο και τελειως κλειστο να εχω, φαινεται να ουδετεροποιειται και η ενταση να ρυθμίζεται αμιγως απο το τα input & output του amplitube. Μου κανει εντυπωση αυτο κ μου φαινεται παραξενο. Επισης το hi-z προτεινεται να ειναι ενεργο ή όχι? μια τελευταια ερωτηση.. το blend/mix που προανεφερες που είναι?? να αυτο... παραξενο δεν ειναι που παυει να εχει επίδραση??? Βασικα αμα το ανοιγω δυναμωνει αλλα κ τελειως κλειστο παλι περναει ηχος που παει στα ηχεια εχει διαφορα το 1 με το 2 που εχω σκιτσαρει?
  6. Οχι δεν την εχω ζουμαρει, ειναι οπως εγραψε. Το οτι ακομα και με τελειως κλειστο το vol pot της καρτας ηχου, ο ηχος ακουγεται ειναι φυσιολογικο???
  7. Εδω ειναι ενα σημειο που αγνοούσα. Πιθατατα να βρισκεται εκει το πρόβλημα! Παραθέτω ενα prn scrn με το setting της κιθαρας, και με τη κυματομορφη που κανει record. Ριξε-χτε μια καλη ματια και πειτε μου αν κανω κατι λάθος. Ευχαριστωωω
  8. ναι, μαλλον το πιασες. ετσι ξεκιναγα να κανω αρχικα.. insert σε mono. Επειδη πριν γραψω εδω το εχω ψαξει κ στο φορουν της steinberg ΚΑΙ εκει μου ειπαν για STEREO TRACK, αλλα μαλλον ΠΑΛΙ κατι δε κανω καλα. Μπορεις να μου πεις ενα ενα τα βηματα για να σιγουρευτω οτι δε κανω γκαφα??? (Δεν ειμαι κ στο pc του στουντιο τωρα......) ΟΧΙ δεν ακουγεται αλλα μεχρι να φτασω εκει μηπως κατι παει στραβα... στο buffer? στο sample rate? στο stereo/mono input??? αμμμ???
  9. Προφανως αλλαζει μιας κ πεφτει σε καναλι οπου εκει υπαρχει υφιστάμενη volume βαση, αλλα το θεμα μου ειναι οτι αλλαζει κατακαποιο τροπο κ η χροια. Δλδ οπως λεω κ παρακατω ο ηχος ειναι πιο αδειος, ποιο digital κ μαλιστα αναγκαζομαι να σηκωσω αρκετα το output tou aplitube με αποτελεσμα να εχω και θόρυβο. ναι ετσι νιωθω, τωρα τι να πω να ειμαι τοσο εμμονικος και ναι μονο ψυχοακουστικο (?)
  10. ναι, αισθανομαι τον ηχο πιο compressed, πιο στενο, γενικως εχει χαμηλοτερο vol level με αποτελεσμα να φυσαει και να ανεβαζει θορυβο προσπαθωντας να το φερω στη σωστη μιξη. Γενικα οταν περναει απ το cubase ζοριζεται. Προσοχη! δεν εννοω οτι εχω pop ups κ bugs, ο ηχος ειναι ψοφιος.
  11. Πολυ ευχαριστως, ισως φανει οτι κατι δε κανω καλα και να γλιτωσω. Αργοτερα (τωρα βρίσκομαι σε αλλο υπολογιστη) θα ανεβασω μια απεικόνηση με τις ρυμθίσεις Ποιες χρειάζονται?
  12. Ναι, και δεν εχω χρονο/ορεξη για μεταβαση σε νεο περιβαλλον. Και επειδη εχω βαρεθει τα τικ, τα κλικ και γενικα ειμαι ολη μερα μπροστα σε ενα Η/Υ, γιαυτο κ θελω να απλοποιησω τη φαση κ να παρω κατι μη software/app κτλ, δλδ ενα preamp με εφε να ηρεμησω. Καμια πρόταση?
  13. Δεν αμφιβαλλω, αλλα οσο το εψαξα δεν βρηκα τπτ, ισα-ισα είδα κ αλλου να εχουν το ιδιο πρόπβλημα με εμένα... Αν θες πες μου μια γρηγορη πως να κανω σωστα insert (add track, stereo in? stereo out?)
  14. Καλησπέρα! Θα ήθελα τις γνώμες σας και τη βοήθεια σας στην αναζήτηση μου για κάποιο πολυεφφέ το οποίο να ενδείκνυται για χρήση πάνω σε κάρτα ήχου με σκόπο την ηχογράφηση. Η καρτα ήχου ειναι η STEINBERG UR22 MKII κ το DAW ειναι το CUBASE ELEMENTS 12. Μέχρι πρότεινος χρησιμοποιουσα ενα αρχαίο vox tonelab και το AMPLITUBE 5, το οποίο ενώ σαν standalone με εντυπωσίασε, δυστυχώς σαν plug in στο cubase δεν τα παει καθόλου καλα (τζιτζικίζει, low volume, θόρυβο κτλ κτλ) οπότε σκέφτομαι να φύγω απο τα software Λέω λοιπόν οπως προανέφερα να πάω σε καποια outboard λυση και σκέφτομαι καποιο σύγχρονο πολυεφφε οπως πχ το ampero, headrush mx5 ή το line 6 pod go. Τι γνώμη έχετε? Υπαρχει κανενα μαραφέτι που να εχετε δουλεψει και να σας έκανε καλή εντύπωση?? επισημαίνω οτι με αφορα κατα πολυ η χρήση του για direct σε κάρτα ηχου, μιας και για ενισχυτη εχω αλλο setup (πεταλια κτλ) Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου