Προς το περιεχόμενο

juand

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    58
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή juand

0

Φήμη

  1. Δεν θα αναφερθώ παρα μονο γενικό στο θεμα.Οπως γράψανε κ αλλα μελη υπάρχουν κατα καιρούς αγγελίες που προκαλούν (τουλάχιστον) απορίες. Ομως ετσι ηταν παντα κ ετσι θα ειναι. Ο καθένας κοστολογεί με το α ή β κριτήριο (κ ως αγοραστής κ ως πωλητής) κ πράττει ανάλογα.Το αποτέλεσμα ειναι ανάλογο (η πώληση ή οχι εννοώ). Να αναφέρω τρανταχτά πρόσφατα παραδείγματα. Ενα παλικάρι ζήτησε γνώμη για κοστολόγηση οργάνου σε φόρουμ μουσικών πριν περιπου 3 μηνες.Ολοι του γράψανε οτι η κιθαρα που ηθελε να πουλήσει θα παει τοπ 150-200 ευρω.Ο ιδιος τους ευχαρίστησε ευγενικά ολους γα την βοηθεια.Η κιθαρα ανεβηκε σε αγγελια (οχι σε ανάλογο φόρουμ οπως το νοιζ αλλα αγγελίες στο νετ με διάφορες κατηγορίες) στην τιμη των 300 ευρω (κ οπως γράφει ειναι συλλεκτική!!!!!Υπάρχει ακομα προφανώς.) Αλλο παράδειγμα μολις σημερα:σε αντιστοιχες αγγελιες για κιθαρες (εχει ομως πολλους μη γνωστες-πιτσιρικαδες οσο αφορα τις τιμες) κιθαρα που πιανει τα 200-250 τοπ (με Link απο γνωστες των συγκεκριμενων μοντελων) η κιθαρα ανεβηκε στην τιμη των....450 ευρω. Με αλλα λογια θελω να πω πως ουτε περίεργο ειναι ουτε κατι που δε συμβαίνει. Τωρα για το συγκεκριμενο οργανο-αγγελια δεν το εχω ψαξει το θεμα (δεν μου κανουν κουκου αλλωστε αυτου του τυπου οι κιθαρες) αλλα τουλάχιστον ειναι συλλεκτική κ εχει κ ενα α Brand name επανω. Το σωστο που διάβασα είναι αυτό : "Λόγος πιστεύω πως μας πέφτει μονάχα σε αγγελίες που έχουν ανακριβή στοιχεία." Απο κει κ περα αν η τιμη ειναι υπερβολική απλα η κιθάρα δεν θα πουληθεί (υπο νορμάλ συνθήκες)
  2. Πολυ καλα τα λες αλλα: 1._ Και οι κολοσσοί λιανικό εμπόριο κάνουν. 2._Την υπερβολικά μεγαλη τιμη ειναι πιθανοτερο να την βρεις σε μικρο μαγαζι παρα σε μεγαλο (συνηθως τουλαχιστον,οι λογοι διαφοροι κ δεν χρειαζεται να το κανουμε κουβεντα) 3._Ανεξαρτητα απο το τι παιζει γενικα στην αγορα κ σε διαφορα αγαθα,προιοντα ή υπηρεσιες εδω μιλαμε για μουσικα οργανα κ περιφεριακα. Το ολο ποστ ειχε ενα συγκεκριμενο ερωτημα.Απαντηση εχει δοθει απο διαφορα μελη.Απο κει κ περα αν το οποιο μαγαζι θελει να πουλησει το ταδε μηχανημα 50% κατω απο την τιμη που ειχε πριν απο 1 μηνα ειδικα οταν ειναι να παραλαβει το επομενη,εξελιγμενη εκδοση του ειναι και φυσιολογικο κ λογικο.Δεν μπορει στην αγορα να κυκλοφορει το "ταδε" II που υποτιθεται ειναι η καινουρια καλυτερη εκδοση του Ι και το Ι να κοστιζει παραπανω(ή ιδια τιμη) σε σχεση το ΙΙ.Απλα πραγματα. Αν καποιος εχει την "ατυχια" να προσπαθει να πουλησει το Ι στην μιση τιμη ενω μπορεις να το παρεις,λογω ξεστοκαρισματος,καινουριο σε χαμηλότερη τιμη,ειναι απλα ατυχος.Ειτε το σκοτώνει ειτε το κρατάει.Σε ολους μας εχει κατσει τετοια φαση.Κ εγω ειχα κιθαρα που μου κοστισε 2000 κ αναγκάστηκα να την δωσω κατω απο 1000.Δεν τα εβαλα με τον εμπορα που την ειχε καινουρια σε ξεστοκαρισμα 1100 ευρω.Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα.
  3. Καθε φορα που ερχεται νεο μοντέλο,ειδικα ο thomann,ξεστοκαρει οπως λες σε πολυ χαμηλη τιμη.Ειναι νορμαλ αυτο,το κανει παντα ακομα κ σε κιθαρες (που εκει πολλες φορες το "νεο" μοντελο ειναι ιδιο ή σχεδον ιδιο με το "παλιο") Ειναι μεγαλο μαγαζι κ εχει την δυνατοτητα να το κανει. Απο κει κ περα αν καποιος θελει να το παρει στα 1200 κ οχι στα 500 μπορει να το κανει (υπαρχουν ενα σωρο μαγαζια που θα πουλανε το μηχάνημα για τα επομενα 2-3 χρόνια στην παλια του τιμη). Παντως ετσι ειχα τσιμπήσει εγω ενα ζευγαρι μονιτορ για το σπιτι που ειχαν 450 το ενα κ επειδη αλλαζε το μοντελο τα πηρα κ τα 2 στα 400.Μετα απο κανα χρονο τα βρηκα σε ελληνικο μαγαζι 550 το ενα. ;D
  4. Συμφωνω. Παντως ο καθενας γραφει με βαση την εμπειρια του καθώς κ ως ενα σημείο την ματαιοδοξία του.Αν εγω πχ εχω παρει μια αμερικανα stand σε αναλογο ποστ,με εναν τροπο θα γραφω για τις "τρανταχτές διαφορες στην ποιότητα κ ήχο" απο τις mexico για να δικαιολογήσω κ την δικη μου αγορα. Στο θεμα μας τωρα.Αν καποιος δεν κολλαει στο Squier headstock τοτε πρεπει να κανει το απλο :Να παρει την squier.Αναμεσα στις 2 κιθαρες ειναι η καλύτερη κ φτηνότερη. Αν παλι πρεπει να εχει κιθαρα που να γραφει Fender ας παρει την μεξικανα κ ας ριξει κ 2-3 κατοστάρικα παραπάνω να την κανει παρα πολυ καλο οργανο ή απλα να τσιμπισει καμια αμερικανα 2ρο χερι που θα του κοστισει τα ιδια χρήματα. Εγω παντως ή θα τσιμπουσα την squier ή θα κοιταγα για αμερικανα στις μεταχειρισμενες.Η αγορα μιας mexico προσωπικα δεν μου καθεται καλα μιας κ με λιγοτερα (squier) ή λιγο παραπανω χρηματα (used usa) μπορω να βρω καλυτερο οργανο. ;)
  5. Εγω παντως οσες studio (απο τις ακριβες εννοω) εχω πιασει δεν δικαιολογουσαν ουτε την τιμη τους ουτε το Gibson που εγραφαν πανω.(Μπορει να μου εκατσαν "λαθος" κομματια βεβαια). Σε γενικες γραμμες συμφωνω ομως σε αυτο που λες.Οτι πληρωνεις παιρνεις.Βεβαια στην περιπτωση που παρεις Fender/Gibson πληρωνεις λιγο παραπανω το Logo απο οτι πχ σε μια epi ή tokai πχ. Οσο για το 2ρο που λες ειτε ειναι Fενδερ ειτε Giπσον αν καποιος δωσει πανω απο 700-750 (για τα μοντελα που αναφερεις) θα πληρωσει πολλα κατα την γνωμη μου,ειδικα οταν η τιμη εχει να κανει με την παλαιότητα του οργανου.Τα τελευταια χρονια εχω την αποψη πως τα καινουρια ειναι πολυ καλυτερα οργανα απο οτι τα λεγομενα "vintage" σε επιπεδο κατασκευης τουλαχιστον κ αρα αν εχω να επιλεγω αναμεσα σε μια strat του 1985 πχ κ μια του 2014 στο 99% των περιπτωσεων θα εδινα τα 100/200 ευρω παραπανω για να παρω την καινουρια.
  6. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Προφανώς κ οι μουσικοι που αναφερω εχουν διαφορετικο ηχο.Η αναφορα μου σε αυτους εχει να κανει με τον ηχο (αν πχ με καποιο τροπο τους "ενώσεις") που πανω κατω εχω στο μυαλο μου.(Τα δάκτυλα τους δεν τα εχω κ προφανώς δε μπορω να κανω copy paste αυτα που κανουν,ουτε καν σε επιπεδο προσέγγισης του ηχου τους μιας κ κατα την ταπεινή μου γνώμη τα παντα ξεκινάνε απο τα δακτυλα).Με λιγα λογια δεν θελω να αντιγραψω τον ηχο τους . Ήθελα ομως να περιγραψω με εναν τροπο τι εχω στο μυαλό μου κ εκανα αναφορα σε αυτους.Προς θεου δεν θελω (ουτε μπορω) να "αντιγραψω" αυτα που κανουν. Εχεις δικιο δεν αναφερω με τι ενισχυτή παιζω.Εχω 2 Vox που στο καθαρο τους καναλι μπορουν να σου δωσουν τα "παντα".(Εμενα δλδ μου φτανουν κ με το παραπανω,χτίζω πανω τους τον "ηχο" που θελω).Γι αυτο δεν το ανεφερα μιας κ το μονο που με απασχολει ειναι προτάσεις για το πως να "στήσω" ενα (οσο ειναι δυνατον αυτο) μικρότερο pedal board,για πρακτικούς λογους περισσότερο.Αρα ηθελα να "κλέψω" ιδεες κ σκεψεις απο αλλα μελη του φορουμ,μιας κ η εμπειρία 5 ανθρωπων ειναι καλύτερή συνήθως απο αυτη του ένα. Σε ευχαριστώ ξανά για την απάντηση σου.
  7. Το ειχα στο μυαλο μου εδω κ καιρο,παρολο που δουλευω με την TL Se,αποφασισα ειδικα για fusion/jazz + blues καταστασεις να ετοιμασω ενα οσο το δυνατον μικροτερο pedal board για να μη παιδεύομαι με την tonelabe.(Μην μου πειτε οτι μπορω να κανω την δουλεια μου κ με αυτη,το γνωριζω αλλα γενικα θελω να το γυρισω σε πετάλια.) Απο overdrive κ wah ειμαι ηδη οκ,εχω ηδη βαλει στο ματι το delay που θελω.Απο κει κ περα ομως προβληματιζομαι τοσο στο τι πιθανα θα χρειαστω (ο ηχος πανω κατω που θελω να προσεγγισω ειναι αναμεσα στον Stern/Holdsworth κ τους Hutchings/Govan) περα απο ενα καλο chorus (φανταζομαι). Για να μην σας παιδευω στο μυαλο μου φανταζομαι (περα απο volume κ κουρδιστήρι) καποιο eq-κομπρεσορα,chorus,delay + τα overdrive,wah που ηδη υπάρχουν. Καμια προταση εχετε στο μυαλο σας?Εσεις πως θα στήνατε μια τετοια αλυσίδα(οχι απαραιτητα με τα εφφε που γραφω παραπανω?) Ξερω οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχω στο μυαλο ειναι ο ενισχυτής αλλα ειμαι ηδη καλυμμένος σε αυτο κ αρα απλα θελω ιδεες για μια οσο το δυνατον μικροτερη σειρα απο πεταλακια. ;D
  8. Studio (οτι μοντελο κ να ειναι) με τοσα λεφτα εγω δεν υπηρχε περιπτωση να παρω. Ειδικα μιας κ λες πως θες να κrατησει κατι απο την αξια της. Συμφωνω με τα υπολοιπα μελη.. Εγω θα κοιτουσα καποια 2ρο χερι στις αγγελιες.
  9. Το θεμα ειναι απλο. Κατα την γνώμη μου οι περισσότεροι απο μας θέλουν ή προτιμούν το analog.Οχι ολοι,οι περισσότεροι.Όμως το Digital εφφε πλεον ειναι πολυ εύκολο στην χρήση κ πάνω απο ολα πολυ φτηνότερο.Με 400 ευρωπουλα (εαν τα εχεις βεβαια λογω κρισης κτλ) τσιμπας τον digital amp ή πολυεφφε κ κανεις με αξιοπρέπεια αυτο που σου αρεσει ή ειναι η δουλεια σου.Καλυπτεις πολλαπλές αναγκες με σχετικά μικρο κόστος. Το analog (που ειναι οπως κ να το κάνουμε στο αφτί ή στο μυαλό των περισσότερων απο μας ως το "ιδανικο") ειναι κ πολλαπλάσια ακριβότερο. Αρα σε τετοιες κουβέντες δεν φτανει να λεμε απλα τι "ακουμε" εμεις κ τι λεει ο ταδε υπερ-γνωστης του θέματος.Μπαίνουν κ αλλοι παράγοντες στην μέση που αν κ αποφεύγουμε να τους αναφέρουμε,επηρεάζουν στον έναν ή αλλο βαθμό την κρίση μας (ή τις οποίες απόψεις έχουμε).Γι αυτο πιστευω πως αν μας χαρίζανε το analog ή το digital οι περισσότεροι θα διάλεγαν το πρωτο.Αν ομως πρεπει να το αγοράσουμε τα πραγματα αλλάζουν κ ειναι εντελως ανάποδα.Καλως ή κακως ετσι ειναι.Γνωμη μου παντα. :)
  10. Ναι μαν την ειδα.Αλλα 1ον.Ψαχνω Hohner κ οχι Rockwood (ειναι σα να λεω ψαχνω Fender κ να μου δειχνεις μια Squier) 2ον.Περα απο αυτο ψαχνω ενα πολυ συγκεκριμενο μοντελο της εταιριας κ οχι γενικα.Στα υποψιν υπαρχει μια στρατ Hohner σε αγγελιες (οχι rockwood) στην μιση τιμη απο την συγκεκριμενη που μου δειχνεις.Απλα το θεμα μου ειναι οτι θελω μια Hohner ST59 Professional (εξου κ ειναι αρκετα δυσκολο να την εντοπισω). Οπως κ να εχει thanks για το link. Στο θεμα μας Makis ειναι μεγαλο ρισκο να ψαχνεις τα s.numbers της hohner γιατι ειναι αλλα νταλα.Απο οσο εχω διαβασει δεν εχουν καμια σειρα,δεν ειναι οπως σε αλλες εταιριες (τουλαχιστον που ακολουθουν ενα τροπο για να ξερεις ποτε κ που). Απο την αλλη ολα τα μοντελα ειχαν συγκεκριμενο ετος/η που έβγαιναν κ ετσι ειναι σχετικα ευκολο (με πολυ ψαξιμο) να προσδιορισεις εστω κ κατα προσεγγιση το ποτε εγινε η κατασκευη.(Για το Korea μαλλον πρεπει να ειμαστε σιγουροι για την συγκεκριμενη) Οπως εγραψα κ παραπανω εγω στην θεση σου (αν μου καθοταν καλα στο χερι) θα την κραταγα μονο κ μονο λογο σπανιότητας. Υ.γ.Ολη την ωρα εγραφα τις λεξεις συγκεκριμενη κ μοντελο..μαλλον χρειαζομαι καφε :P Με την κουβεντα θυμήθηκα να ανανεωσω την αγγελια που εχω βαλει για την κιθαρα που ψαχνω.Thank you both. :)
  11. Καλημέρα φιλε μου.Η ιστορία των Hohner ειναι λιγο περίεργη.Εννοω αυτη των κιθαρων που εχει κατα καιρους βγαλει.Πληροφοριες γι αυτες θα βρεις παρα πολυ δυσκολα στον νετ.Ο μόνος τροπος να μαθεις το που κ το τι του συγκεκριμενου μοντελου ειναι να τους στειλεις ενα mail στο site της εταιριας κ να ελπιζεις να μπορουν να σου απαντησουν. Οσο αφορα την ποιοτητα αυτων των οργανων.Ειναι γενικα low end priced οργανα με καλη ποιοτητα ομως.Στην ουσια πρεπει να την πιασεις στα χερια κ να κρινεις αν σου κανει ή οχι.Καποια μοντελα ειναι εξαιρετικα (απο αυτα που εβγαλε η εταιρια) και αξιζουν πολυ πανω απο οσα δινει καποιος (κ αυτο σχετικο ειναι βεβαια,δες απλα ποσο χαμηλες ειναι οι τιμες στο νετ για να παρεις μια ιδεα) για να τις αποκτήσει. Θα ελεγα να την δοκιμασεις κ αν σου κανει να την κρατησεις. Οι συγκεκριμενες να ξερεις πως ειναι Κορεατικες (αρα εχουν καλη ποιοτητα κατασκευης).Αν δεν κανω λαθος ειναι το δευτερο ακριβότερο Lp μοντελο που έβγαζαν αρα ειναι απο τις "ακριβες" της εταιρια.Εγω παντως στην θεση σου θα την κρατουσα απο την μια γιατι εχω εκτιμηση στα κορεατικα οργανα και απο την αλλη γιατι δε θα ειναι ευκολο να ξαναβρεις αυτο την κιθαρα (Προσωπικα ψαχνω μια strat της Hohner εδω και καιρο κ δε μπορω να βρω με τπτ σε νορμαλ τιμη) Απο κει κ περα ειναι κ πως θα σου κατσει στα χερια πανω απο ολα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου