Προς το περιεχόμενο

RainParade

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    21
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    ΑΘΗΝΑ ΚΥΨΕΛΗ

Συμμετοχή RainParade

0

Φήμη

  1. Με σειρά χρονολογίας Keith Moon John Bonham Bill Ward Matt Cameron (Soundgarden) Barret Martin (Screaming Trees, Skinyard, Tuatara k.a.) Gavin Harisson (Porcupine Tree) Dave Turncranz (Russian Circles) Brann Dailor (Mastodon 8))
  2. Γεια σας αγαπητοί συμφορουμίτες Προσπαθώ να τελειώσω τη διπλωματική μου στους τοπογράφους και χρειάζομαι να συλλέξω κάποια ερωτηματολόγια σχετικά με το θέμα της. Στο παρακάτω λινκ μπορείται να κατεβάσετε το αρχείο του ερωτηματολογίου εκεί που λέει : Save file to your PC: click here το λινκ είναι το: http://www.2shared.com/file/12341985/760565c1/Erwtimatologio.html Αν το συμπληρώσετε στείλτε το στο [email protected] , θα με βοηθήσετε πάρα πολύ! Φιλικά Θάνος
  3. Εχει το δικο του μετασχηματιστή και τρεχει και με one spot. Ειχα και το παλιο holy grail αλλά είμαι ενθουσιασμένος με το nano και λόγω παρακτικότητας αλλά κυρίως του οτι δεν έχει το volume drop που όντως είχα με το παλιό, αλλά και για κάποιο λόγο δε ρουφάει τον τόνο της κιθάρας, ακόμα και με drive χρωματίζει και γεμίζει πολύ ωραία τον ήχο χωρίς να αφήνει το ενοχλητικό hiss (μην παει αλλού το μυαλό σας) που είχα με το τούβλο και άλλα reverb pedals.
  4. Η epiphone les paul είναι καλή λύση για αρχή. Η μαλακιάταστιέρα θα σε βοηθήσει να ασχοληθείς, ή καλύτερα δε θα σε προτρέψει να την παρατήσεις εύκολα. Είμαι στο κυνηγι αυτού του ήχου χρόνια τωρα. Εχω καταλήξει στο ταυράκι για τα γούστα μου. Ενισχυτής..θα πήγαινα σε tech 21, καλός ήχος σε σπιτικές εντάσεις και αρκετά ευέλικτος στην επιλογή παραμόρφωσης. Τα πετάλια σε πρώτη φάση θα έλεγα να τα αφήσεις. Η συμβουλή που έδωσε ένα παλικάρι παραπάνω για κιθάρα - καρτα ήχου και guitar rig είναι επίσης πολύ καλή λύση. Πάντως και εγώ που υποτίθεται πως την ψαχνω με αυτό τον ήχο από τότε που άκουσα το καινούριο των Pelican μου υπενθύμισε πως αν έχεις καλές ιδέες ο ήχος μπαίνει σε δεύτερη μοιρα.
  5. Νομίζω πως ο tiny terror δε θα σε παει κοντα σε αυτο το στυλ. Ειδικά στο βρετανικό ήχο των 60's. Αλλοι orange χαλαρά αλλά είναι σκότωμα για την τσέπη οι άτιμοι. Οι δυο vox θα σε πανε πιο κοντά σε αυτό και σε indie και brit, και με τον nighttrain εχεις και ενα boost σε γκάζι το οποίο δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσεις. Εμένα προσωπικά όσες επιλογες μου δίνει ένας ενισχυτής τόσο με μπερδεύει γιατί παίζω με πετάλια.Δηλαδύ γουστάρω ένα κανάλι και καλό. Αλλά αυτά είναι προτιμήσεις. Για να κάνω όμως και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου..οι μπαντες που ανέφερες για τα καθαρά τους χρησιμοποιούν τους ξακουστούς για τα καθαρά τους Fender! :-\ Απλώς αναφέρω..
  6. Εχω τον ac15cc1, οχι αυτόν με το μπλε ηχείο. Εχω τις εξής παρατηρήσεις, έχει πολύ όμορφα και γλυκά καθαρά και συνεργάζεται άψογα με πολλάαα πετάλια.Επίσης τέλειο reverb. Μεγάλο πλεονέκτημα η ένταση( προβάρω και δίνω και live με αυτόν ) και το headroom της καμπίνας του. Μειονέκτημα το βάρος. O tiny terror είναι άλλης λογικής.Είναι περισσότεο prug n play.Είναι σχεδιασμένος να ακούει στα volume-tone της κιθάρας. Σαφως πιο ''σκληρός'' .Επίσης ο προενισχυτής του ντραιβάρει γρήγορα με αποτέλεσμα δύσκολα να έχει τελείως καθαρα σε μεγάλες σχετικά εντάσεις. Αλλο μειονέκτημα είναι το οτι δεν εχει eq και reverb. Να προσθέσω πως αν πας για κεφαλή θα έχεις το κλασσικό προβλημα όταν τη μεταφέρεις πως σε κάθε καμπίνα θα ακούγεται πολύ διαφορετικά και θα σου πετάει τα settings ενισχυτή και πεταλιών. Θα βοηθούσε να μας πεις για τι στυλ πας να βγάλεις, όπως και τι πετάλια θα χρησιμοποιήσεις. ;) Πάντως όλες οι επιλογες σου είναι καθε άλλο παρά ξενέρωτες, γουστάρω 8)
  7. Και να μην ξεχασουμε..τους Popol Vuh.. παραπέμπω στα soundtracks των ταινιων του Herzog fata morgana και nosferatu..
  8. Δυστυχως δεν τον εχω σε βινυλιο..τον εχω κατεβάσει.. Και ενω και εγω γυρναω στις κατακόμβες αυτό δεν το έχω βρει..
  9. Brainticket - Cottonwood Hill η δισκαρα του kraut κατ εμε...check out
  10. Εγω πάντως θα συμφωνήσω με όσους αναγνωρίζουν τα θετικά του ιντερνετ στη διακίνηση της μουσικής γνώσης και πάνω σε θέματα καθαρα μουσικής αλλά και οργάνων.. Να πω πως και εγώ απεκτησα κιθάρα από ιντερνετ που εδω δεν έφτασε ποτε στα μαγαζιά και μου την έφερναν παραγγελία 450ευρω πάνω από τα λεφτά που έδωσα, επίσης πως επέκτεινα αρκετά τις γνώσεις μου συνειδητοποιώντας ότι μπορω να εκμεταλλευτώ τη γνώση κάποιου συνομιλιτη-συνφορουμιτη,πριν από αυτό οτιδήποτε άκουγα στο στενό κύκλο των φίλων μου ήταν το 'ευαγγ'ελιο' μου πράγμα το οποίο εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ήταν σα διαβάζω τα "Νεα της Κυψελης" για να ενημερωθώ για τις ειδήσεις στον κόσμο. Το αν τώρα αξιοποιώ τον ελοπλισμό το κόβω χλωμό γιατί οι απαιτήσεις αυξάνουν με τις προσδοκίες που έχεις ως μουσικός και αλλάζουν με τις καινούριες γνώσεις που αποκτάς και τα κολλήματα που τρως. Επίσης πιστεύω πως ανάλογα με το εύρος των ακουσμάτων και των στυλ μουσικής που κάποιος ακούει ή παιζει είναι λογικό να θέλει να έχει 5 ή 10 διαφορετικές κιθάρες και το ίδιο λογικό κάποιος να εχει μία και να είναι ευχαριστημένος. Είναι στο χαρακτήρα..(και στο ζώδιο του καθενος ;D)Όλοι είχαμε φίλους που είχαν όλα τα G.I.J.O.E. και φίλους που είχαν μια πλαστική μπασκετούλα στην πόρτα του δωματίου.. Πάντως κάτι που δεν αναφέρθηκε είναι πώς αυτό που πραγματικά λείπει απο το ίντερνετ είναι η προσωπική επαφή και νομίζω το ότι οποιαδήποτε "ενοχή" που προκαλεί η υπερβολική χρήση του πηγάζει απο εκεί..και μη μου πείτε πως δεν έχετε σκεφτει πως είστε σε ένα φόρουμ μουσικών και δεν έχετε δει τους περισσότερουςς από κοντά, πόσο μάλλον να τους ακούσετε να παίζουν('οχι μέσω clips).. Φλυαρία που με έπιασε μεσημεριάτικα ???
  11. Ακριβώς το ίδιο πράγμα είπα στον φίλο μου το λεσπολάκια..Όταν όμως αποφασίζεις να κάνεις μία τέτοια αγορά αρχίζει το ψύρισμα, που δεν οδηγεί και πάντα στο σωστό δρόμο. Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι πως εκτός από το να εξοικονομεί βάρος (κάτι που είναι όντως της μόδας όπως λέει ο Superfunk) κάνει και ένα σαφή διαχωρισμό των standard και custom αναβαθμίζοντας έτσι τη φήμη των custom λιγο περισσότερο αφού αν θες solid body les paul θα στραφείς εκεί..
  12. Και ρωτάω: Αν ο μα'ι'μουδοποιός βάλει δύο βίδες στο τρας ρόντ κόβερ, αν δεν βάψει μαύρη την κοιλότητα του μαγνήτη...κ.ο.κ. Τότε? Μάλλον ο αγοραστής την πάτησε εις διπλούν. Αυτά τα πράγματα είναι του φόβου
  13. Για του λόγου το αληθές http://www.gibson.com/search.aspx και πληκτρολογήστε fake gibson. το πρώτο άρθρο είναι όλα τα λεφτα.. Gibson Leads Industry Fight Against Counterfeit Gibsons
  14. Παιδιά χαιρετώ.. Μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του γιατί είχα μία συζήτηση με ένα φίλο.. Ο φίλος μου είπε πως η Gibson Les Paul Standard κυκλοφορεί πλέον chambered ενώ στο παρελθόν κυκλοφορούσε Weight Relieved. Γνωρίζουμε τη μορφολογική διαφορά ΟΜΩΣ ξέρει κάποιος εκ πείρας τη διαφορά στον ήχο και το βάρος μεταξύ των δύο αυτών τύπων κατασκευής? Γνωρίζετε αν όντως ισχύει αυτή η τροποποίηση στα μοντέλα που κατασκευάζονται τώρα? Γνωρίζετε μήπως γιατί η Gibson μετά από τόσα χρόνια κυκλοφορίας του πιο διάσημου μοντέλου της έκανε αυτή την αλλαγή?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου